Ünlü yönetmen Quentin Tarantino, 'Kill Bill 3' filmi hakkındaki söylentileri yalanlayarak, bu projenin gerçekleşmeyeceğini belirtti. Tarantino, gelecek olan 10'uncu ve son filmi hakkında bilgi vererek, bu filmin 70'lerde geçen ve bir film eleştirmeni hakkında olacağını söyledi. Daha önce 2019'da bir devam filmi yapma fikrinden bahseden Tarantino'nun son filmi 'The Movie Critic' olacak ve ünlü film eleştirmeni Pauline Kael'in kariyerinden esinlenecek.
4 Temmuz 2023

IMDb, 2023 yılının en popüler dizilerini sayfa görüntülemelerine göre sıraladı. Listede birinci sırada 'The Last of Us', ikinci sırada 'Ahsoka', üçüncü sırada 'Succession' yer alıyor. Diğer popüler diziler arasında 'Black Mirror', 'The Mandalorian', 'One Piece', 'Usher Evi’nin Çöküşü', 'Ted Lasso', 'The Bear' ve 'Gen V' bulunuyor. Bu diziler çeşitli temaları ve hikayeleriyle izleyicilerin ilgisini çekmeyi başarmıştır.
6 Aralık 2023

Ödüllü senarist ve yönetmen Emin Alper, Fyodor Dostoyevski'nin 'Öteki' adlı eserini tiyatroya uyarlayarak yönetmenliğini üstlendiği ilk oyunun prömiyerini 12 Ocak'ta gerçekleştirecek. Cem Yiğit Üzümoğlu, Erdem Şenocak, Derya Karadaş ve Gökhan Yıkılkan gibi isimlerin rol aldığı oyun, sahne, ışık ve ses tasarımıyla dikkat çekiyor. Oyun, izleyicilere bireyin kendi zıttıyla karşılaşması durumunda ne yapacağını sorgulatan bir konuya sahip. 'Öteki', sezon boyunca İstanbul'daki çeşitli sahnelerde izleyiciyle buluşacak.
7 Aralık 2023

Yönetmen Todd Phillips, Joker'in devam filmi olan 'Folie à Deux' isimli yapımın çekimlerinin tamamlandığını duyurdu. Başrol oyuncuları Lady Gaga ve Joaquin Phoenix'e teşekkür eden Phillips, şimdi kurgu aşamasına geçeceğini belirtti. Film, 4 Ekim 2024'te vizyona girecek. İlk Joker filmi 2019 yılında gösterime girmiş ve hem eleştirmenlerden iyi notlar almış hem de 1 milyar dolarlık hasılata ulaşarak büyük bir ticari başarı elde etmişti.
6 Nisan 2023

Sony, PlayStation gösteriminde 'Project Q' adını verdiği yeni bir taşınabilir oyun konsolunu duyurdu. Bu cihaz, 8 inç HD ekrana sahip olacak ve PlayStation 5 DualSense kablosuz kontrol cihazının tüm özelliklerini barındıracak. Wi-Fi bağlantısı ile PlayStation 5 oyunlarını uzaktan oynama imkanı sunacak olan konsol, oyunların PlayStation 5 üzerinde yüklü olmasını gerektirecek.
25 Mayıs 2023

BBC'nin kültür-sanat editörleri, 'The Last of Us', 'Succession', 'Fellow Travelers', 'The Bear' gibi çeşitli yapımları içeren 2023 yılının en iyi dizilerini belirledi. Listede yer alan diziler arasında kıyamet sonrası dramalar, politik gerilimler, komediler ve bilim kurgu türleri bulunuyor. Seçilen dizilerin birçoğu global çapta popüler streaming platformlarında izlenebiliyor ve bazıları özellikle Emmy gibi ödüllerle tanınmış durumda.
10 Aralık 2023

Netflix, izleyicileri 'Çığlık Çığlığa' bırakacak yeni oyun, film ve dizileri kütüphanesine eklemeye başladı. Bu seçkide Çağan Irmak'ın 'Yaratılan', Mike Flanagan'ın 'Usher Evi'nin Çöküşü', Chloe Dumont'un 'Fair Play', David Fincher'ın 'The Killer', Julia Roberts'ın başrolde olduğu 'Leave the World Behind' ve 'Reptile' gibi yapımlar yer alıyor. Ayrıca 'Society of the Snow' ve 'Lupin: 3. Kısım' gibi hikayeler de seçkide bulunacak. Platformun oyun kataloğuna ise 'Dead Cells: Netflix Edition', 'Slayaway Camp: Netflix & Kill' ve 'Oxenfree II: Lost Signals' ekleniyor.
9 Ekim 2023

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anayasaya göre ikinci defadan fazla cumhurbaşkanı seçilemeyeceğini belirterek, Erdoğan'ın üçüncü kez adaylığına Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itiraz dilekçesi sunacaklarını açıkladı. Erdoğan ve danışmanı Mehmet Uçum, 2017'deki anayasa değişikliği ile 'yeni sistem' getirildiğini ve bu nedenle 'kronometrenin sıfırlandığını' savunarak, Erdoğan'ın adaylığının önünde bir engel olmadığını ifade etmişlerdi. İYİ Parti'nin itirazı, Erdoğan'ın adaylığının yasal dayanağı ve anayasa yorumları üzerine devam eden tartışmaların bir parçası.
27 Mart 2023

Netflix, kullanıcıların televizyonlarından oyun oynayabilmesini sağlayacak 'Game Controller' isimli bir uygulama üzerinde çalışıyor. Bu uygulama, kullanıcıların telefonlarını veya tabletlerini bir oyun konsolu gibi kullanmalarını sağlayacak. Netflix'in oyun sektörüne girişi beklenen ilgiyi yaratamamış ve kullanıcıların sadece yüzde 1'i Netflix Games oyunlarını oynamıştı. Şirket, bu durumu değiştirmeyi amaçlıyor.
14 Ağustos 2023

Virtuos Games'in eski bir çalışanının Reddit'te paylaştığına göre, 'The Elder Scrolls 4: Oblivion' oyununun yeniden yapımı geliştiriliyor. Oyunun 2024'ün sonunda veya 2025'in başında piyasaya sürülebileceği ve Unreal Engine 5 grafik motorunun kullanılacağı belirtildi. Ayrıca, firmanın başka projeler üzerinde de çalıştığı ifade edildi.
1 Ağustos 2023

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, altılı masanın uzlaştığı ilkeler doğrultusunda hareket edeceklerini ve seçmenleri cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda da oy kullanmaya çağırdığını belirtti. Bu açıklama, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini ve iki lider arasında protokol imzalandığını açıklamasının ardından geldi. Özcan, Gelecek Partisi'nin kuruluş ilkelerinden taviz vermeden demokrasi ve hukukun güvencesi olmaya devam edeceğini ifade etti.
24 Mayıs 2023

HBO'nun Emmy ve Altın Küre ödüllü dizisi 'Succession', dördüncü sezonuyla sona erecek. Dizinin yaratıcısı Jesse Armstrong, New Yorker'a verdiği röportajda dizinin devam etmeyeceğini ve devam dizisi olmayacağını belirtti. Ancak Armstrong, gelecekte diziyi yeniden çekme ihtimaline dair belirsiz sinyaller verdi. 'Succession'ın final sezonu, 26 Mart'ta HBO'da yayınlanacak.
24 Şubat 2023

Çağatay Ulusoy'un başrolünde olduğu 'Terzi' dizisinin ikinci sezonunun ilk fragmanı yayınlandı. Yeni bölümler 28 Temmuz'da Netflix platformunda izleyiciyle buluşacak. Dizide Çağatay Ulusoy'a Salih Bademci, Olgun Şimşek, Şifanur Gül ve yeni sezonda Berrak Tüzünataç gibi isimler eşlik ediyor. İkinci sezonda, karakterlerin yaşadıkları acı, öfke ve çaresizlikle mücadeleleri ve yeni gelişmeler anlatılacak.
9 Mayıs 2023

Todd Phillips'in yönetmenliğini yaptığı ve Joaquin Phoenix ile Lady Gaga'nın başrollerini paylaştığı 'Joker 2: Folie à Deux' filminin çekimleri New York'ta sürüyor. Lady Gaga, ilk Joker filminden ikonik hale gelen 'Joker Merdivenleri'nde görüntülendi. Bu merdivenler, Joker karakterinin dans ettiği sahne ile ünlü olmuştu. Yeni filmde Lady Gaga'nın canlandırdığı Harley karakteri, bu merdivenlerden çıkarken gösteriliyor. Filmin 4 Ekim 2024'te vizyona girmesi planlanıyor.
3 Nisan 2023

ABD'de yayınlanan Time dergisi, 2023 yılının en popüler video oyunlarını listeledi. Listede, çeşitli türlerdeki oyunlar yer alıyor ve bu yılın oyunlarının genel teması insan ilişkilerinin gücü olarak belirtiliyor. Listede birinci sırada 'Alan Wake II' yer alırken, 'Baldur’s Gate 3' ve 'Spider-Man 2' gibi oyunlar da üst sıralarda kendine yer buluyor. Ayrıca, 'Dead Space' ve 'Resident Evil 4' gibi klasiklerin yeniden yapım versiyonları da listeye dahil edilmiş.
9 Aralık 2023

Altılı masa olarak bilinen muhalefet partileri liderlerinin bir araya geldiği toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hukuken üçüncü defa aday olamayacağı belirtildi. Bu açıklamaya AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan yazılı bir açıklama ile tepki göstererek, Erdoğan'ın adaylığının önünde hukuki bir engel olmadığını ve seçmenin AKP'den aday beklediğini ifade etti. Turan, muhalefetin iddialarını 'bayatlamış Sabih Kanadoğlu taktikleri' olarak nitelendirdi ve Yüksek Seçim Kurulu'nun bu konuyu tartışması gerektiğini belirtti.
27 Ocak 2023

Nintendo, 2017'de piyasaya sürdüğü ve büyük ilgi gören Switch el konsolunun ardından yeni bir konsol çıkarmayı planlıyordu. Bu yeni konsolun 2024'te piyasaya sürülmesi beklenirken, sektör kaynakları ve eğlence siteleri aracılığıyla yapılan açıklamalara göre lansmanın 2025'in ilk çeyreğine ertelendiği iddia edildi. Brezilyalı gazeteci Pedro Henrique Lutti Lippe ve bazı oyun haber siteleri, Nintendo'nun yayıncılara yeni konsol hakkında bilgi verdiğini ve lansman planlarının ertelendiğini belirtti.
18 Şubat 2024

Netflix'in en çok izlenen dizilerinden biri olan Squid Game'in ikinci sezonundan ilk tanıtım videosu paylaşıldı. Tanıtımda, Oyuncu 456'nın yanı sıra oyuna yeni katılacak isimler de öne çıkarılıyor. Dizinin yönetmenliğini, senaristliğini ve yapımcılığını yine Hwang Dong-hyuk üstleniyor. Yeni sezonda Lee Jung-jae, Lee Byung-hun, Wi Ha-jun ve Gong Yoo gibi isimler geri dönerken, birçok yeni oyuncu da kadroya katılıyor.
13 Ağustos 2024

Alacakaranlık serisinin yönetmeni Catherine Hardwicke, serinin yeniden çekilmesi durumunda başrollerde Jenna Ortega ve Jacob Elordi'yi görmek istediğini ifade etti. Hardwicke, bir podcast programında bu düşüncesini paylaştı ve ayrıca Robert Pattinson'ın Edward rolü için ilk başta stüdyonun tereddütlerini ve sonrasında nasıl ikna olduklarını anlattı. Yönetmen, Pattinson'ın fiziksel değişimine ve potansiyeline olan inancını dile getirdi.
27 Kasım 2023

'Terzi' dizisinin üçüncü ve final sezonunun ilk fragmanı yayınlandı. Yeni bölümler 3 Kasım'da Netflix'te yayınlanacak. Dizi, yeteneğini büyükbabasından miras alan genç ve başarılı terzi Peyami'nin hikayesini anlatıyor. Final sezonunda, karakterler arasındaki ilişkiler dönüm noktasına ulaşıyor ve bugüne dek çözümlenemeyen sorular yanıtlanıyor.
27 Ekim 2023
İşaretlediklerim