Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayet soruşturması kapsamında MHP'li avukat Serdar Öktem tutuklandı. Öktem, cinayetle bağlantılı kişilerin avukatlığını yapmakta ve aynı zamanda Galatasaray taraftar grubu UltrAslan'ın lideri olarak bilinen Sebahattin Şirin'in de avukatı olduğu belirlendi. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, UltrAslan'ın tarikat ve çetelerle ilişkilerine dikkat çekti ve Şirin'in çeşitli tarikatlarla bağlantılı olduğunu ve FETÖ ile İsmailağa Cemaati ile ilişkileri olduğunu iddia etti.
31 Ocak 2023

Eski Ankaragücü başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e saldırdıktan sonra tutuklanmış ve hakkında üç ayrı suçtan toplamda 13 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştır. Ankara Batı Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Koca'nın yanı sıra üç şüpheli daha yer almakta ve şiddet içeren suçlarla itham edilmektedirler. İddianamede, tüm şüpheliler için ayrıca spor müsabakalarından men cezası talep edilmiştir. İddianame, Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesine gönderilmiştir.
14 Aralık 2023

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik bir operasyon düzenledi. Operasyonda, daha önce cinayet ve direnme suçlarından kesinleşmiş hapis cezaları bulunan Fırat Delibaş Esenyurt'ta gözaltına alındı. Delibaş ile birlikte suç örgütüne mensup olduğu belirtilen Cuma B, Şehmus D, Nevzat Y, Mehmet B. ve Efraim Y. isimli şahıslar da yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.
21 Haziran 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir yargı mensubunun adını değiştirerek İmralı Cezaevi'nde Abdullah Öcalan ile görüştüğünü iddia etti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Öcalan ile görüşülmediğini, sadece teknik bir ekibin İmralı'ya gittiğini belirtti. Adalet Bakanlığı ise konuyla ilgili üç belge yayımlayarak açıklama yaptı. HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş da iktidarın Öcalan ile görüştüğünü ve istediği sonucu alamayınca terörle suçlamaya başladığını öne sürdü.
6 Mayıs 2023

İstanbul'da, bazı haberlere erişim engeli getirmek için sahte mahkeme kararları satan bir şebeke ortaya çıkarıldı. İstanbul başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, optik cihazlarla hazırlanan sahte belgelerin satıldığı ve 27 şüphelinin tespit edildiği belirlendi. Şebeke lideri Uğur Yılmaz tutuklanırken, İlknur Özkan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerin sahte kararları ünlüler de dahil olmak üzere 12 kişiye sattığı ve bu sabah yapılan operasyonla yedi kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.
31 Mayıs 2023

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hapis cezasının istinafta onandığını iddia etti. Ancak İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, bu iddiaları yalanlayarak dosyanın henüz karara bağlanmadığını ve mahkeme kalemiyle konuşarak dosyanın sırada beklediğini doğruladığını belirtti. İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada iki yıl yedi ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.
31 Mayıs 2023

Gerçek Gündem editörü Furkan Karabay, bir haberde savcının ismini açık yazdığı gerekçesiyle 'terörle mücadelede görev almış kişiyi hedef gösterme' suçlamasıyla tutuklandı. Karakola tebligat almak için çağrıldıktan sonra gözaltına alınan Karabay, terör şubeye götürüldü ve avukatlarıyla görüştürüldükten sonra sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlik, Karabay'ın tutuklanmasına karar verdi ve cezaevine gönderildi. Daha önce de polis tarafından evinden alınarak ifadeye götürülmüştü.
29 Aralık 2023

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu ve Mezopotamya Ajansı editörü Sedat Yılmaz, Ankara başsavcılığının soruşturması kapsamında Diyarbakır'da gözaltına alındı ve Ankara'ya sevk edildi. Avukatları, gazetecilerin sevk sırasında 15 saat kelepçeli tutulduğunu ve Yılmaz'ın dövüldüğünü belirtti. Müftüoğlu ve Yılmaz, gözaltındayken meslektaşlarına ve çalışma arkadaşlarına dayanışma çağrısında bulunan yazılı mesajlar gönderdi. Daha önce 27 Nisan'da Diyarbakır'da beş gazeteci tutuklanmıştı.
30 Nisan 2023

Diyarbakır başsavcılığının başlattığı bir soruşturma kapsamında Mezopotamya Ajansı muhabirleri Delal Akyüz ve Fırat Can Arslan, T24 editörü Sibel Yükler, bianet editörü Evrim Kepenek ve gazeteci Evrim Deniz gözaltına alındı. Gözaltına alınan gazetecilerin ortak noktası Resmi Gazete’de yayımlanan hakim-savcı atamalarını paylaşmış olmaları. Sibel Yükler, Evrim Deniz ve Delal Akyüz adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Fırat Can Arslan tutuklandı. Evrim Kepenek de bir gün sonra serbest bırakıldı.
25 Temmuz 2023

İstanbul'da bir camide imamın Mustafa Kemal Atatürk'e dua etmesine 'Kafir' diyerek tepki gösteren ve bu anı sosyal medyada paylaşan şahıs tutuklandı. Anadolu Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda şüpheli Ahmet B., 'Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun'a muhalefet' ve 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama' suçlarından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklandı.
11 Kasım 2023

Şarkıcı Yeşim Salkım, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti. Salkım'a yönelik suç duyurusu, Seyhan Soylu tarafından yapılmıştı. İstanbul 36'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Salkım'ın suçsuz olduğuna karar verildi. Salkım, mahkeme sonrası yaptığı açıklamada, kimseye hakaret etmediğini ve adliyelerin gereksiz yere meşgul edildiğini ifade etti.
5 Nisan 2023

Anayasa Mahkemesi'nin kötü muamele kararına rağmen terfi eden emniyet müdürü Kenan Şaban Süzgün, Gezi Parkı eylemleri sırasında yaralanan Aydın Aydoğan'ın gözaltında kötü muameleye maruz kaldığı iddiası üzerine yargılanması gerektiği belirtilmişti. Süzgün, hakkında haber yapan ve kendisini 'Gezi işkencecisi' olarak nitelendiren medya kuruluşlarına karşı şikayetçi oldu ve bu kuruluşları 'marjinal', 'terör örgütleri ile iltisaklı' ve 'sözde legal' olarak tanımladı. Ayrıca, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili öfkesini de ifadesinde dile getirdi.
31 Mayıs 2023

İktidarın, İmralı Cezaevi'nde hükümlü Abdullah Öcalan ile görüştüğü iddiası gündemde yer alıyor. Gazeteci Murat Ağırel, bürokratlardan aldığı bilgiye dayanarak bu görüşmenin 28 Mart'ta gerçekleştiğini belirtti. Görüşmenin içeriği hakkında net bilgi verilmediği, ancak daha önce erzak gönderildiği ve bazı tekliflerin kabul görmediği yönünde bilgiler olduğu ifade edildi. İktidar, daha önce 2019 yerel seçimleri öncesinde de Öcalan ile görüşmüş ve bu görüşmenin sonucunda Öcalan'ın bir mektubu medyada paylaşılmıştı.
28 Nisan 2023

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayet soruşturması kapsamında gözaltına alınan Vedat B., Hakan S. ve Zekeriya A., emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilip adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, nöbetçi sulh ceza hakimliğince ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan tutuklandı. Cinayet soruşturmasının Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) uzandığı iddiaları da gündemde.
3 Ocak 2023

Gazeteci Tolga Şardan, tutuklanmadan önceki savcılık ifadesinde yargıdaki rüşvet iddialarıyla ilgili yeni bilgiler verdi. İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar’ın dilekçesinden sonra Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) Anadolu’nun değişik köşelerinde görev yapan yargı mensupları tarafından ihbarlar yapıldığını söyledi. Şardan, evine yapılan baskın ve aramadan sonra gözaltına alındı ve Ankara adliyesine götürüldü. İstanbul başsavcılığından yapılan açıklamada Şardan hakkında 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla soruşturma yürütüldüğü duyuruldu.
1 Kasım 2023

Kadir Şeker, sevgilisine şiddet uyguladığını düşündüğü Özgür Duran'ı öldürmek suçuyla yargılanmış ve 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. İki buçuk yıl hapis yattıktan sonra tahliye edilen Şeker'in dosyası, avukatlarının itirazı üzerine Yargıtay tarafından incelendi ve ceza onaylandı. Şeker, 'haksız tahrik altında kasten öldürme' suçundan cezalandırılmıştı.
18 Mayıs 2023

Mısır Çarşısı'nda 1998 yılında gerçekleşen patlamayla ilgili olarak yargılanan sosyolog Pınar Selek hakkında, Yargıtay'ın beraat kararını bozmasının ardından yeniden görülecek davanın öncesinde yokluğunda tutuklama ve kırmızı bülten kararı verildi. Selek, patlamayla ilgili olarak kanıt olmaksızın suçlanmış ve daha önce yerel mahkeme tarafından beraat etmişti. Diğer sanık Abdülmecid Öztürk için de yakalama emri çıkarıldı. İlk duruşma 31 Mart 2023'te yapılacak.
16 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisi dahil 18 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı, Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde yurt dışına çıkmaya çalışırken yakalandı ve 'tasarlayarak kasten öldürmek' suçlamasıyla tutuklandı.
8 Şubat 2023

Gerçek Gündem editörü ve gazeteci Furkan Karabay, 'terörle mücadelede görev almış kişiyi hedef gösterme' suçlamasıyla tutuklanmıştı. Karabay'ın avukatlarının tutukluluğa itirazı üzerine İstanbul 26'ncı Asliye Ceza Mahkemesi tarafından tahliye kararı verildi. Karabay'ın serbest bırakılması aynı gün içinde gerçekleşmesi bekleniyor.
8 Ocak 2024

Mezopotamya Ajansı editörü Abdurrahman Gök'ün ikinci duruşmasında tahliye kararı verildi. Diyarbakır'da gerçekleştirilen 'şafak operasyonu'nda gözaltına alınan ve sonrasında tutuklanan Gök, 14 Eylül'deki ilk duruşmasında tutukluluğunun devamına karar verilmişti. Gök, 2017'de Diyarbakır'da yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'un öldürülme anını fotoğrafladığı için 'kasten öldürmek' suçlamasıyla yargılanan polis hakkında dava açılmasına rağmen kendisi hakkında da dava açılmıştı.
5 Aralık 2023
İşaretlediklerim