ABD Başkanı Joe Biden, 2024 seçimleri için Demokrat Parti adaylığından çekildiğini ve başkan adayı olarak yardımcısı Kamala Harris'i önerdiğini duyurdu. Biden, yaşına ve performansına yönelik eleştiriler ve bağışçıların baskısı nedeniyle bu kararı aldı. Harris, Biden'ın kampanyasında topladığı fonlarla seçim yarışına başladı ve Demokrat Parti içinde geniş destek görüyor. Ancak, Harris'in adaylığı Demokrat Parti Kurultayı'nda resmileşecek ve bu süreçte başka adaylar da ortaya çıkabilir.
22 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, 2024 başkanlık seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı. Biden, hem partisinin hem de ülkenin çıkarları için bu kararı aldığını belirtti. Bu gelişme, ABD'deki siyasi dengeleri ve Demokrat Parti'nin stratejilerini önemli ölçüde etkileyebilir.
21 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, geçen haftaki kötü münazara performansının ardından yakın çevresine, kamuoyunu başkanlık yapabileceğine ikna edemezse seçimlerden çekilebileceğini söyledi. Biden'ın münazaradaki performansı, Demokrat Parti'de ve seçmenlerde paniğe yol açtı. Biden'ın çekilmesi durumunda başkan yardımcısı Kamala Harris'in aday gösterilmesi bekleniyor. Diğer potansiyel adaylar arasında Michigan Valisi Gretchen Whitmer, Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg, Pennsylvania Valisi Josh Shapiro ve Georgia Senatörü Raphael G. Warnock bulunuyor.
3 Temmuz 2024

ABD'de 28 Haziran'daki başkanlık münazarasında Joe Biden'ın zayıf performansı, Demokrat Parti içinde paniğe yol açtı. CNN anketine göre izleyicilerin yüzde 67'si Trump'ın münazarayı kazandığını belirtti. New York Times ve The Atlantic gibi prestijli yayınlar, Biden'ın seçimlerden çekilmesi gerektiğini savunuyor. Biden kampı ise umutlu ve destekçileri arasında Kamala Harris ve Barack Obama bulunuyor.
3 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden’ın başkanlık yarışından çekilebileceği iddia edildi. CNN’de yapılan münazarada Biden’ın performansı beğenilmemiş ve sağlık sorunları olduğu düşünülmüştü. Demokratlar arasında Biden’ın çekilmesi yönünde baskılar artarken, Biden’ın bu hafta sonu kampanyasını bitirebileceği öne sürüldü. Yapılan bir ankette, Biden’ın çekilmesi halinde Demokratların yüzde 79’unun Kamala Harris’i başkan adayı olarak desteklediği ortaya çıktı.
19 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık yarışından çekileceğine dair çıkan haberlerin ardından Demokrat valilere adaylıktan vazgeçmeyeceğini söyledi. Biden, Trump karşısında kötü performans sergilediği münazara sonrası oy oranlarının düşmesine rağmen, kampanyasına devam edeceğini belirtti. Biden'ın çekilmesi durumunda aday olması beklenen Demokrat valiler Gavin Newsom ve Gretchen Whitmer, Biden'a desteklerini açıkladılar.
4 Temmuz 2024

Joe Biden, başkanlık yarışından çekilmesi gerektiğine dair çağrılara rağmen, Tanrı 'Çekil' demedikçe çekilmeyeceğini belirtti. Biden, Trump ile yapılan ilk münazarada kötü performans sergileyerek Demokratları endişelendirdi. ABC televizyonuna konuşan Biden, münazara sırasında hasta olduğunu ve kendini kötü hissettiğini söyledi. Biden, kendisinden daha nitelikli kimsenin olmadığını savunarak, 2020'de Trump'ı yeneceğini iddia etti.
6 Temmuz 2024

CNN tarafından yapılan bir ankete göre, Joe Biden 2024 Demokrat başkan adayları arasında önde gelse de, Amerikalı seçmenlerin çoğunluğu Biden'ın yeniden seçilmesini ülke için olumsuz bir durum olarak değerlendiriyor. Ankete katılanların yalnızca yüzde 33'ü Biden'ın zaferini olumlu bir adım olarak görürken, yüzde 66'sı bunun bir gerileme veya felaket olacağını düşünüyor. Biden'ın başkan olarak güven oyu oranı yüzde 40'ta kalırken, Demokrat ve Demokrat eğilimli seçmenlerin yüzde 60'ı Biden'ı, yüzde 20'si Robert F. Kennedy'yi ve yüzde 8'i Marianne Williamson'ı aday olarak görmek istiyor.
27 Mayıs 2023

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık adaylığından çekilme kararını kamuoyuyla paylaşmadan bir dakika önce ekibine iletti. Biden, seçimlerdeki rakibi Donald Trump karşısında yaşına ilişkin endişeleri haklı çıkaran performanslar sergilemişti. Demokrat siyasetçiler, liberal medya ve bağışçılar Biden'a çekilmesi için baskı yapmıştı. Biden, üç haftalık direnişin ardından dün akşam adaylıktan çekildi.
22 Temmuz 2024

Amerika, dört ay içinde Başkanını, Temsilciler Meclisi üyelerini, Senato’nun üçte birini ve bazı eyalet yönetimlerini belirleyecek zor bir seçime hazırlanıyor. Gündemde yoksulluk, suç oranları, göç sorunları ve kürtaj hakkı gibi pek çok konu var. En tartışmalı konu ise Başkan Biden’ın yaşı ve akli melekeleri. Biden’ın demans hastası olabileceği ve dört yıllık başkanlık sürecini tamamlayamayabileceği endişeleri dile getiriliyor. Demokratlar, Biden’ın adaylığının Trump karşısında seçim kaybına yol açabileceğini düşünüyor.
30 Haziran 2024

ABD Başkanı Joe Biden, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla 2024 seçimleri için yeniden başkan adayı olduğunu duyurdu. Biden, demokrasi ve temel özgürlükler için duruş sergilemenin önemini vurgulayarak destekçilerine 'işimizi bitirelim' çağrısında bulundu. Biden'ın adaylığını resmi olarak ilan etmesi son iki haftadır bekleniyordu. Kasım 2024'te 82 yaşında olacak Biden, ABD tarihinde görevde bulunan en yaşlı başkan unvanını da taşıyor.
25 Nisan 2023

ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesinde partisinden gelen çekilme çağrılarıyla karşı karşıya. Dün gece 12 Demokrat Partili daha Biden'ın seçimleri kaybedeceğine dair endişelerini dile getirdi. Biden'ın kampanyasına finansman sağlayan bağışçılar da bu çağrılara katılıyor. Son anketlere göre Trump, Biden'ın üç puan önünde yer alıyor.
20 Temmuz 2024

Murat Belge, Trump'ın 2024 ABD başkanlık seçimlerini kazanamayacağını düşünüyor. Trump'ın demokratik değerlere uzak davranışları ve devam eden davaları nedeniyle seçimi kaybedeceğini öngörüyor. Belge, Biden'ın kazanmasının da büyük bir sevinç yaratmayacağını, çünkü Biden'ın da birçok zaafı olduğunu belirtiyor. Ayrıca, ABD'deki demokratik sistemin Trump gibi tehlikelere karşı kendini koruma mekanizmaları geliştirdiğini vurguluyor.
3 Haziran 2024

The Washington Post gazetesi, Joe Biden'a 4 Temmuz Bağımsızlık Günü için varsayımsal bir seçimden çekilme konuşması hazırladı. Biden, Donald Trump ile yaptığı münazarada kötü bir performans sergileyerek yaşı hakkındaki endişeleri artırdı ve birçok kesimden yarıştan çekilmesi yönünde çağrılar aldı. Gazete, Biden'ın çekilmesi durumunda Demokrat Parti'nin yeni bir aday belirlemesi için planlı bir süreç önerdi. Biden ise adaylıkta kararlı olduğunu belirterek kampanyasına devam edeceğini söyledi.
5 Temmuz 2024

ABD'de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesi mevcut Demokrat Başkan Joe Biden ile eski Cumhuriyetçi başkan Donald Trump arasında ilk münazara gerçekleşti. Biden'ın performansı, özellikle sağlık sorunları ve yaşının etkisiyle, Demokrat Parti delegeleri ve seçmenleri için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Trump da mükemmel bir performans sergilememesine rağmen, Biden'ın kötü performansı nedeniyle münazaranın kazananı olarak görüldü. Bu durum, Demokratlar arasında büyük bir panik yarattı.
29 Haziran 2024

Eski ABD Başkanı Donald Trump, mevcut Başkan Joe Biden'ın 2024 seçimleri için aday olmasını eleştirerek, Biden'ın başkanlığını 'vahim ve başarısız' olarak nitelendirdi. Trump, Biden'ın ekonomi politikalarını, göçmen politikalarını ve ABD'nin dünya sahnesindeki konumunu eleştirdi. Ayrıca, Biden'ın ABD'yi 'üçüncü dünya savaşı' eşiğine getirdiğini iddia etti ve 2024 seçimlerinde Biden'ı yenme sözü verdi.
26 Nisan 2023

ABD Başkanı Joe Biden, geçen haftaki münazara performansının ardından The Economist dergisi tarafından adaylıktan çekilmeye çağrıldı. Biden'ın yaşı ve zihinsel sağlığı hakkındaki endişeler, Demokrat Parti içinde kaygılara yol açtı. The Economist, Biden'ı yarıştan çekilmeye çağıran bir kapak yayınladı. Biden ise adaylıkta kararlı olduğunu belirterek kampanyasına devam edeceğini açıkladı.
4 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık seçimlerinden adaylığını çektikten sonra halka seslendi ve demokrasinin korunmasının kişisel arzuların önüne geçmesi gerektiğini vurguladı. Biden, bayrağı yeni bir jenerasyona devretmenin ulusu birleştirmenin en iyi yolu olduğunu belirtti ve yardımcısı Kamala Harris'i başkan adayı olarak önerdi. Harris'in Demokrat Parti delegelerinin çoğunun desteğini aldığı belirtilirken, Biden görev süresinin kalan altı ayında hem iç hem de dış politikayla ilgileneceğini söyledi.
25 Temmuz 2024

Amerikalı yazar Marianne Williamson, 2024 yılında yapılacak ABD başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'den aday olacağını açıkladı. Daha önce 2020 seçimlerinde de aday olan ve 'sevgi siyaseti' anlayışıyla tanınan Williamson, ülkenin otoriterlik tehdidi altında olduğunu ve milletvekillerinin şirketlerle yeterince mücadele etmediğini belirtti. Resmi adaylık duyurusunun 4 Mart'ta yapılması bekleniyor. Şu an için Demokrat Parti'den resmi olarak adaylığını açıklayan başka bir isim yok; mevcut Başkan Joe Biden ise aday olma niyetinde olduğunu ifade etti ancak resmi bir duyuru yapmadı.
24 Şubat 2023

Elon Musk, ABD Başkanı Joe Biden'ın performansını eleştirerek, 'Bir süredir başkanımız yok' dedi. Biden'ın CNN'de Donald Trump ile yaptığı münazaradaki performansı, sağlığıyla ilgili endişelere yol açmıştı. Demokrat Parti içinden bazı üst düzey isimler, Biden'ın yerine Kamala Harris'in aday gösterilmesini istemişti. Biden'ın başkanlık yarışına devam etmesi, bazı büyük şirketlerin desteğini geri çekmesine neden oldu.
9 Temmuz 2024
İşaretlediklerim