CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul'da saat 19:17 itibariyle sandıkların yüzde 15'inin sisteme girdiğini ve bu verilere göre Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 51,33 ile önde olduğunu açıkladı. Açıklanan verilere göre, mevcut Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan yüzde 43,94, Sinan Oğan yüzde 4,45 ve Muharrem İnce yüzde 0,28 oy almış durumda.
14 Mayıs 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart yerel seçimleri için İzmir'deki adaylarını belirlemek üzere toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarının ardından aday listesini açıkladı. Oylama sonucunda Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak seçildi. Ayrıca İzmir'in çeşitli ilçeleri için de adaylar belirlendi ve toplamda CHP'nin 227 belediye başkan adayı kamuoyuna duyuruldu.
29 Ocak 2024

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), milletvekili aday listelerini belirleyerek Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. İstanbul'da ilk sıralarda Oğuz Kaan Salıcı, Engin Altay ve Namık Tan yer alıyor. Listelerde İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi'nden adaylar da bulunmakta. CHP'nin Erzincan'daki birinci sıra adayı Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül olarak belirlendi. Parti meclisinde kabul edilen listelerin ilerleyen saatlerde değişip değişmeyeceğine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu karar verecek.
9 Nisan 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı ve Ankara milletvekili adayı Deniz Demir, Diken'e verdiği röportajda, ekonominin seçmenler tarafından en büyük sorun olarak görüldüğünü belirtti. CHP'nin gençlik örgütlerinden gelen Demir, ittifak partilerinin adaylarının kendi listelerinden gösterilmesi konusunda bir itirazlarının olmadığını ifade etti. Ayrıca, seçimlerin ilk turda kazanılacağı öngörüsünde bulundu ve CHP'nin gençlere yönelik vaatlerini sıraladı. Demir, seçim günü oyların korunması için yapılan hazırlıkları ve Ankara'da birinci olmayı hedeflediklerini de dile getirdi.
22 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim yenilgisini kırsal kesimden yeterince oy alamamalarına bağlamasını eleştirdi. Erdoğan, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, kırsal kesimden oy alan birinin bu şekilde konuşmasının siyasi tükenmişliğin göstergesi olduğunu ve artık kimsenin milleti aşağılayamayacağını belirtti. Ayrıca, 28 Mayıs'ta CHP'nin ideolojisinin sandığa gömüldüğünü ve bir daha iktidara gelemeyeceğini iddia etti.
11 Haziran 2023

15 Mayıs saat 13:30 itibariyle Türkiye'deki cumhurbaşkanı adaylarının en çok oy aldıkları beş ilin istatistikleri yayınlandı. Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt'ta %78,86 ile en yüksek oy oranına sahipken, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Tunceli'de %80,26 ile öne çıktı. Ata İttifakı adayı Sinan Oğan Iğdır'da %11,94, Memleket Partisi adayı Muharrem İnce ise Bartın'da %0,97 ile en yüksek oy oranlarını elde etti.
15 Mayıs 2023

Türkiye'de geride bırakılan seçim sürecinin ardından muhalefet kanadında siyasal bir muhasebe ve değişim talebi başladı. Makalede, siyasal muhalefetin toplumsal muhalefeti pasifize ederek sadece Meclis ve seçimlere odaklandığı, bu durumun Türkiye demokrasisi için sorunlar yarattığı belirtiliyor. Ayrıca, CHP'nin sağa kayışının AKP iktidarının rejim inşasını pekiştirdiği ve sokak siyaseti ile toplumsal demokratik mücadelenin ihmal edildiği ifade ediliyor. Yeni CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in değişim söylemlerinin yeterli olup olmayacağı sorgulanıyor ve sol, sosyal demokrat bir siyasetin nasıl inşa edileceği üzerine tartışma çağrısı yapılıyor.
6 Kasım 2023

MAK Danışmanlık tarafından yapılan nisan ayı anket sonuçlarına göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasındaki oy farkı dört puan olarak korunuyor. Her iki lider de bir önceki aya göre oylarını bir puan artırmış. Anket, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalacağını gösteriyor. Milletvekili seçimlerinde ise AKP'nin oyları bir önceki aya göre artarken, CHP ve İYİ Parti'nin oylarında düşüş görülüyor. Diğer araştırma şirketlerinin anket sonuçları da benzer eğilimler sergiliyor.
18 Nisan 2023

Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs'ta yapılacak olan 28'inci dönem milletvekili genel seçimleri için siyasi partilerin ve ittifakların oy pusulasındaki yerlerini kura çekimiyle belirledi. Kura sonucunda 20 siyasi parti ve ittifakın sıralaması netleşti. İttifaklar içinde de kendi içlerinde bir sıralama yapıldı. Anadolu Ajansı kura çekimini canlı olarak yayınladı.
8 Nisan 2023

Anadolu Ajansı'nın verilerine göre, Diyarbakır'da neredeyse tüm sandıkların açılmasıyla CHP'li Sezgin Tanrıkulu, yüzde 7,80 oy oranıyla milletvekili seçildi. Bu sonuçla CHP, Diyarbakır'dan 21 yıl sonra ilk kez bir milletvekili çıkarmış oldu. HDP, 2018 seçimlerindeki dokuz milletvekili sayısından birini kaybederken, AKP yüzde 22,59 oy oranıyla üç milletvekilini korudu.
15 Mayıs 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) TBMM Grubu, 26 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirdiği olağanüstü toplantıda, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak bundan sonraki süreçlerde grup adına karar almak üzere genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu oybirliğiyle yetkilendirdi. Grup başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç'un imzasıyla yapılan açıklamada, toplantıda aday belirleme konusunda da ortak bir metin üzerinde anlaşma sağlandığı belirtildi. Aynı yetkilendirmenin CHP Parti Meclisi'nden de çıkması beklenmektedir.
26 Şubat 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), milletvekili aday listelerini belirleyerek 'Türkiye hakkını alacak' sloganı ile seçim kampanyasına start veriyor. Kampanya, hem 'Millet İttifakı'nın birlikteliğini vurgulayan 'Birleşe birleşe kazanacağız' söylemi hem de şehirlere özgü mesajlar içerecek şekilde özelleştirilecek. Adaylar için kişisel web siteleri açılması ve kartvizitlerde ittifak sloganının kullanılması planlanıyor. Kampanya rengi olarak mavinin tonları seçilmiş ve çocuklara yönelik 'Çocuklar hakkını alacak' sloganı da kampanyada yer alacak.
12 Nisan 2023

14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimlerinde, siyasi parti liderlerinin oy kullanacakları yerler duyuruldu. Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da oy kullanacak. Diğer parti liderleri de çeşitli okullarda oylarını kullanacaklar. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sırasıyla Ankara ve İstanbul'da oy kullanacaklar.
9 Mayıs 2023

Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin 27 ilde 2.400 kişiyle yaptığı ankete göre, katılımcıların %49'u siyasi partilerin kapatılmasına karşı çıkıyor. AKP seçmeninin %74,2'si, MHP seçmeninin %81,3'ü kapatmaya karşı değilken, CHP seçmeninin %76,3'ü ve HDP seçmeninin %95,9'u kapatmaya karşı. HDP'nin kapatılması istemiyle açılan dava ise devam ediyor ve HDP, altılı masanın müzakere çağrılarına yanıt vermemesi ve hakkındaki uygulamalara yeterli tepki verilmemesini eleştirerek, kendi adayını çıkaracağını duyurdu.
12 Ocak 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık seçimi ikinci tura kaldı. İlk turda Özgür Özel 682 oy alırken, mevcut genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. İkinci tur seçimler saat 00.30'da başladı ve 2.30'da sona erecek.
5 Kasım 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), seçimlerdeki başarısızlık olarak değerlendirilen sonuçları ve parti içi yapılanma konularını ele almak üzere Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı düzenleyecek. Toplantıda, parti yönetiminde 'vitrin değişikliği' ana gündem maddesi olacak. CHP'nin parlamento seçimlerinde sandalye sayısını artırmasına rağmen, ittifak yapısı gereği bazı milletvekillerinin diğer partilere geçecek olması ve cumhurbaşkanlığı seçimindeki başarısızlık, parti içinde değişim taleplerini güçlendirdi. Toplantıda, yeni MYK üyeleri ve grup başkanvekillerinin belirlenmesi bekleniyor.
30 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferinin ardından CHP'de değişim talepleri artarken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti içi dengeleri gözeterek yeniden yapılanma sürecini yönetmesi bekleniyor. Parti içi muhalefetin değişim talepleri yükselirken, merkez yürütme kurulu ve parti meclisi toplantıları planlanıyor. Yeni dönemde parti meclisi üyeleri ve genel başkan yardımcılıklarında değişiklikler öngörülüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın isimlerin merkez yürütme kuruluna alınabileceği ve grup başkan vekilliği için yeni isimlerin öne çıktığı belirtiliyor.
31 Mayıs 2023

İYİ Parti, 81 ilde kendi adaylarıyla seçime girmeye karar verdi. Bu kararın ardından CHP'nin ittifakı yeniden sağlamayı hedeflediği belirtildi. CHP'nin stratejisi, 'taban ittifakı' üzerine kurulu ve İYİ Parti'nin tek başına seçime girmesine rağmen, parti tabanının üst yönetimi dinlemeyeceğine ve kendi adaylarına yöneleceği düşünülüyor. CHP, büyükşehirlerdeki seçim stratejisini 'Erdoğan mı CHP adayı mı?' üzerine kurmayı planlıyor.
7 Eylül 2023

Türkiye'de 64 milyon seçmenin oy kullandığı seçimlerin ardından CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partinin seçim sonuçlarını takip ettiğini ve ıslak imzalı tutanakların korunmasına özen göstereceklerini belirtti. Öztrak, seçim görevlileri ve müşahitlere sayım sırasında olası usulsüzlükleri önleme ve tutanakların güvenli bir şekilde seçim kurullarına ulaştırılması konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca, resmi sonuçlar kesinleşene kadar herhangi bir oldubittiye izin verilmemesi gerektiğini ve CHP'nin saat 19:00'da bir açıklama yapacağını ifade etti.
28 Mayıs 2023

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, 28 Mayıs'ta gerçekleşen cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde alınan yüzde 48'lik oy oranının partisi tarafından yeterince değerlendirilmediğini ve bu durumun kendisini üzdüğünü belirtti. Berberoğlu, muhalefetin seçim öncesinde iktidar partisinden daha fazla korktuğunu ve seçim sonuçlarının aslında bir başarı olduğunu, ancak parti içindeki bazı zihniyetlerin bu başarıyı göz ardı ettiğini ifade etti. Ayrıca, partinin bu oy oranını bir kaldıraç olarak kullanması gerektiğini vurguladı.
3 Temmuz 2023
İşaretlediklerim