Yüksek sıcaklıklar nedeniyle orman yangını riski taşıyan 39 ilde ormanlara giriş yasaklandı. Bu yasak, yangın riskini azaltmak amacıyla alındı. Ayrıca, Assos Antik Kenti'nin yer aldığı köyde çıkan yangın kontrol altına alındı ve Sarıyer'deki yangın da kontrol altına alındı. Diyarbakır-Mardin yangınlarının elektrik tellerinden kaynaklandığı ve bu yangınlarda ölenlerin sayısının 15'e yükseldiği belirtildi.
28 Haziran 2024

İzmir'in Urla ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Çeşmealtı Mahallesi'ndeki yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda çıkan yangın nedeniyle 455 ev ve işyeri ile 1630 kişi tahliye edildi. Yangının, bir evde yapılan kaynak çalışmasından çıkan kıvılcımın otluk alana sıçraması sonucu başladığı belirtildi ve bir kişi gözaltına alındı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yangına müdahale için dokuz uçak, dokuz helikopter ve çeşitli kara araçları sevk etti.
31 Temmuz 2024

Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki Gersan Sanayi Sitesi'nde minder üretimi yapılan bir iş yerinde yangın çıktı. Yangın kısa sürede bitişikteki iş yerine de sıçradı ve iki kadın hayatını kaybetti. Dumandan etkilenen beş kişi, biri itfaiye eri, sağlık ekiplerince ayakta tedavi edildi. Yangın, ekiplerin çalışmasıyla kontrol altına alınarak söndürüldü.
19 Eylül 2023

İzmir, Balıkesir, Aydın, Denizli, Çanakkale, Manisa ve Muğla’nın iki ilçesinde çıkan orman yangınları devam ediyor. Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, yangının Kınık Mahallesi’ni tehdit ettiğini ancak rüzgarın yön değiştirmesiyle bu riskin ortadan kalktığını belirtti. Denizli, Muğla, Aydın, Çanakkale, Manisa ve İzmir’deki yangınlara havadan ve karadan müdahaleler sürüyor. Yangınların neden çıktığı henüz bilinmiyor.
14 Haziran 2024

İzmir'in Çeşme ilçesinde Alaçatı Mahallesi'nde çıkan orman yangını nedeniyle üç kişi hayatını kaybetti. Yangının çıkmasına sebep oldukları iddiasıyla dört kişi gözaltına alındı. İzmir Valisi Süleyman Elban, yangının rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığını ve ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındığını belirtti. Şüphelilerin bahçede yaptıkları kaynak ve hızar işleri sırasında çıkan kıvılcımların yangına neden olduğu açıklandı.
15 Temmuz 2024

Aydın'ın Germencik ilçesindeki Hıdırbeyli Mahallesi Çaldır mevkisindeki zeytinlik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Aydın Orman İşletme Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından müdahale edilen yangın, yaklaşık üç saatlik çalışma sonucunda kontrol altına alındı. Yangında 700 dönüm zeytinlik alan zarar gördü.
28 Temmuz 2023

Antalya'nın Serik ilçesindeki Yumaklar Mahallesi'nde ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor. TRT Haber ekibi yangın bölgesinden son durumu aktarıyor. Yangınların önlenmesi ve sıcaklıkların yükselmesiyle ilgili uyarılar yapıldı.
28 Temmuz 2024

İzmir'in Buca ilçesindeki Doğancılar Mahallesi'nde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, yangını kontrol altına alma çalışmalarına devam ediyor.
18 Eylül 2023

İstanbul'un Beykoz ilçesinde Anadolu Feneri ve Poyrazköy'de iki farklı bölgedeki ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İstanbul Valisi Davut Gül, yangının yaklaşık 13 hektarlık alanda etkili olduğunu ve kısmen kontrol altına alındığını belirtti. Ekiplerin bölgede soğutma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
26 Temmuz 2023

Antalya'nın Kemer ilçesinde çıkan orman yangını beşinci gününde kontrol altına alındı. Yangın, 24 Temmuz'da Göynük Değirmendere Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlamıştı. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, yangına karadan müdahale edilemediğini, gece görüşlü helikopterlerle ve sabah havalanan uçaklarla müdahale edildiğini belirtti. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının havadan ve karadan yapılan etkin müdahaleler sonucu kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.
28 Temmuz 2023

Muğla'nın Bodrum ilçesinde dün başlayan orman yangınları kontrol altına alındı. Yangında 100 hektar ormanlık alan zarar gördü. Ekiplerin müdahalesiyle yangın bu sabah kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangının nedeni olarak yanlış orman politikaları gösteriliyor.
10 Temmuz 2024

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, Kangırlı köyünde bir tarlanın kenarında su çıkarmak amacıyla başlatılan kanal kazısı sırasında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan işçilerden Refik Bilgiç kendi imkanlarıyla kurtulurken, Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan hayatını kaybetti. Yaralı olarak kurtarılan Ödemiş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
17 Nisan 2024

İzmir'in Menderes ilçesinde, orman yangınına müdahale için su almaya çalışırken kaza yapan helikopterdeki üç personelin cenazelerine ulaşıldı. Helikopter, Tahtalı Barajı'na düştü ve su yüzeyinin 12 metre altında tespit edildi. Dalgıçlar tarafından helikopter enkazından bir personelin cansız bedeni çıkarıldı ve su altında devam eden çalışmalarda iki personelin daha cenazesine ulaşıldı. Kazayı soruşturmak için görevlendirilen iki savcı da bölgeye geldi.
18 Eylül 2023

Hatay'ın merkez Antakya ilçesindeki Alahan Mahallesi'nde zeytinlik ve ormanlık alanda bir yangın çıktı. Durumu fark edenler yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye yangın söndürme helikopteri ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.
2 Ağustos 2023

İzmir'in Narlıdere ilçesinde bulunan Folkart Narlıdere sitesinin sekiz katlı binasında yangın çıktı. Yangına itfaiye, Orman Bölge Müdürlüğü arazözleri, İl Emniyet Müdürlüğü TOMA'ları ve yangın söndürme helikopteri müdahale etti. Sekiz saat süren müdahalenin ardından yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları devam etti. Dumandan etkilenen altı kişiye sağlık ekipleri müdahale etti ve hayvanlar kurtarıldı. İzmir Valisi ve Narlıdere Belediye Başkanı can kaybı olmadığını belirtti. Gençlik ve Spor Bakanı yangının elektrik kontağından kaynaklandığını açıkladı.
28 Nisan 2023

Çorum'un Laçin ilçesindeki Eski Yavu köyü Obruk Barajı gölü yanındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangını fark edenler 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye çevre il ve ilçelerden itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına müdahale için yangın söndürme helikopterleri talep edildiği öğrenildi.
31 Ağustos 2023

İzmir'in Menderes ilçesindeki orman yangınına müdahale etmek için su almaya çalışan bir helikopter, Tahtalı Barajı'na düştü. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, helikopterdeki dört personelden birinin sağ olarak kurtarıldığını, diğer üç kişi için arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığını açıkladı. Yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkmış ve sarp arazide etkili olması nedeniyle karadan ve havadan ekip sayısı artırılmıştı.
17 Eylül 2023

İzmir'in Gaziemir ve Buca ilçeleri arasında çıkan orman yangınına müdahale sürüyor. Yangın nedeniyle bölgede bulunan arı kovanları ve küçükbaş hayvan ağılları tahliye edildi. Rüzgarın yön değiştirmesiyle yangın yerleşim yerlerine yaklaştı ve vatandaşlar da müdahaleye katıldı. Yangının Adnan Menderes Havalimanı'na yakın olması nedeniyle uçak seferlerinde aksamalar yaşanıyor ve bazı uçaklar çevre havalimanlarına yönlendiriliyor.
18 Temmuz 2024

Düzce'de dün akşam saatlerinde başlayan kuvvetli yağışlar Yığılca, Gölyaka, Cumayeri ve Akçakoca ilçelerinde derelerin taşmasına neden oldu. Yığılca-Yedigöller grup yolu sel nedeniyle trafiğe kapatıldı ve Hecinler mevkisinde iş makineleriyle çalışma başlatıldı. 17 köye ulaşım sağlanamıyor ve Gölyaka ile Cumayeri ilçelerinde Melen Çayı taşkınlara yol açtı. Dokuz Değirmen köyünde selin taşıdığı ağaç ve molozlar üzerinde bir köpeğin akıntıya kapıldığı görüldü.
9 Temmuz 2023

İzmir'in Selçuk ilçesinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle Aydın'ın Kuşadası ilçesine ilerleyen yangın, 350 hektar ormanlık alanı yok etti. Bayraklı Dede Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, can güvenlikleri nedeniyle evlerini boşaltmak zorunda kaldı. Ekiplerin karadan ve havadan müdahalesiyle yangın sabah saatlerinde kontrol altına alınabildi ve söndürme çalışmaları devam ediyor.
30 Haziran 2024
İşaretlediklerim