Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, kendisine yönelik iftira kampanyalarının partisinin oy oranlarını düşürdüğünü ve bu nedenle cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini belirtti. İnce, hakkında çıkan ve montaj olduğunu iddia ettiği görüntülerle ilgili olarak, bu iftiraların seçmen üzerinde etkili olduğunu ve Memleket Partisi'nin zarar görmemesi için adaylıktan çekildiğini ifade etti. Ayrıca, bu iftiraların FETÖ ve PKK ile irtibatlı kaynaklar tarafından yapıldığını ve bazı siyasetçiler ile gazetecilerin bu durumdan zevk aldığını öne sürdü.
12 Mayıs 2023

Millet İttifakı, Saadet Partisi genel merkezinde toplanarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etti. Kılıçdaroğlu, CHP genel merkezinde düzenlediği mitingde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı yardımcıları olarak tanıttı. Kılıçdaroğlu, adaylığını sadece bir seçim kazanmaktan öte, Türkiye'de bir değişim ve dönüşüm temsil ettiğini belirtti ve farklı kesimlerden insanların hikayelerine atıfta bulunarak, bu değişim için herkesin aday olduğunu ifade etti.
6 Mart 2023

Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı olarak belirlenen Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim kampanyası süreci netleşti. Kılıçdaroğlu, mitinglerden ziyade toplumsal gruplarla buluşmalar düzenleyerek 'tarafsızlık' vurgusu yapacak ve 'gri bölge' olarak adlandırılan, iktidara oy vermeye meyilli ancak kararsız seçmenlere yönelecek. Deprem bölgesindeki ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak kampanya 'renksiz ama etkili' bir şekilde yürütülecek. Ayrıca, ittifak içindeki altı partinin liderlerinin bazı kentlerde birlikte mitingler düzenlemesi planlanıyor ve Kılıçdaroğlu kampanyasını deprem bölgesinden başlatıp orada bitirmeyi hedefliyor.
8 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masadan ayrıldığını duyurdu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını kabul etmeyerek, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarına çağrıda bulundu. Akşener, dört ay önce de Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylıklarına destek vereceklerini ifade etmişti. CHP lideri Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, bir partinin başka bir partinin iç işlerine karışmaması gerektiğini belirtti.
3 Mart 2023

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ile konuşan bir AKP'li, HDP'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarması halinde seçimlerin ikinci tura kalacağını, aksi takdirde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk turda kazanacağını savundu. AKP'li, muhalefetin muhtemel adayları hakkında da değerlendirmelerde bulundu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise partisinin kendi adayını çıkaracağını ve ittifaklarla herhangi bir ortaklıkları olmadığını belirtti.
8 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir belediye başkanları ile yaptığı toplantıda, kendisinden aday olmasını beklediklerini ifade eden belediye başkanlarına 'O konuda bir sıkıntı olmayacak' yanıtını verdi. Bu gelişme, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılabilmesi için 10 Mart'ta yetkisini kullanacağını açıklamasının ardından geldi. Muhalefetin adayı henüz belli olmazken, altılı masa toplantısında Kılıçdaroğlu'nun adaylığını liderlere bildireceği öngörülüyordu. Ancak Kılıçdaroğlu, altılı masa toplantısı öncesinde böyle bir açıklama yapılmasını doğru bulmadı.
27 Ocak 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin seçim stratejisini belirlemek üzere bir toplantı düzenledi. Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılarak 'seçim makinesi' adlı kampanya modelini anlattı ve Kılıçdaroğlu ile özel bir görüşme gerçekleştirdi. İmamoğlu daha önce de Kılıçdaroğlu'na cumhurbaşkanı adayı olması durumunda seçimi kazanma stratejileri üzerine bir sunum yapmıştı. Toplantıda bazı MYK üyelerine seçim sürecinde görevler verildi ve İmamoğlu'nun ekibinin de kampanya çalışmalarına destek olacağı belirtildi.
2 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Kırklareli'nde yaptığı konuşmada, seçimler için birleşme mesajı verdi ve iktidarı eleştirdi. İmamoğlu, gençlerin özgürlüğü, üniversitelerin durumu ve İstanbul seçimlerinde yaşananları gündeme getirerek, iktidarın politikalarını sert bir dille eleştirdi. Ayrıca, deprem konusunda siyaset yapılmasını eleştirerek, insanların ihtiyaçlarının öncelikli olduğunu vurguladı ve Hatay'daki depremzedelerin durumuna dikkat çekti.
30 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin genel idare kurulu toplantısında daha önce cumhurbaşkanı adayı olmayacağını açıkladığı kararını 'resetlediğini' belirtti. Altılı masa toplantısında ortak aday konusunda bir uzlaşı sağlanamamasının ardından, Akşener'in bu açıklaması, adaylık sürecinde yeni bir döneme işaret ediyor. Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarına çağrı yapacağını ve olumlu yanıt almazsa kendisinin bir şey söylemeyeceğini ifade etti.
4 Mart 2023

İYİ Parti, 14 Mayıs seçimleri öncesinde milletvekili adaylarını belirlemek için temayül yoklaması yaptı. Yoklamadan memnun olmayan aday adayları, genel merkeze şikayetlerini iletmek için yöneticilerle görüşmeye çalışıyor. Bazı aday adaylarının kısa süre kala partiye üye yaparak temayül yoklamasında öne geçtiği iddia ediliyor. İYİ Parti yetkilileri, 2 Mart'taki altılı masa krizinin ardından partiden kopan oyların büyük bölümünün Muharrem İnce ve Memleket Partisi'ne gittiğini düşünüyor ve bu oyların Meral Akşener sahaya çıktığında geri döneceğine inanıyor.
7 Nisan 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcılığı adaylığının partinin önceden hazırladığı bir 'B planı' olduğunu belirtti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesinin ardından, İmamoğlu ve Yavaş'ın adaylığa çağrılması Millet İttifakı'nda krize yol açmıştı. Ancak bu kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formülle aşıldı. Özel, bu durumun moral bozukluğu ve motivasyon kaybına karşı üç grup başkanvekili ve iki genel başkan yardımcısıyla çalışılarak hazırlandığını ve diğer siyasi partilerin de olumlu karşıladığını ifade etti.
7 Mart 2023

CHP'de kurultay sürecinin başlaması ve muhalefetin seçim yenilgisi sonrası tartışmaları devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun siyasi tutumu merak konusu oldu. İmamoğlu, kendisine yöneltilen CHP genel başkanlığına adaylık sorusuna, İstanbul'daki gibi ülkede de büyük bir değişim adayı olduğunu ifade ederek yanıt verdi. Ayrıca, İstanbul'daki değişimin olumlu sonuçlar verdiğini ve siyasetteki değişimin, özellikle muhalefette ve kendi partisinden başlayarak Türkiye'ye iyi geleceğini belirtti.
11 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında kürsüde son kez konuştuğunu belirttikten sonra, cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde genel başkanlık görevini sürdüreceğini ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesi ve İstanbul ile Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması sonrasında yaşanan kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olarak, İmamoğlu ve Yavaş'ın ise cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterileceği bir formülle aşıldı.
7 Mart 2023

Millet İttifakı'nı oluşturan CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi, ortak aday ve milletvekili listelerini görüşmek üzere yarın bir araya gelecek. Toplantıda ayrıca deprem sonrası alınan kararlar ve seçim güvenliği gibi konular ele alınacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve diğer liderlerle yaptığı görüşmelerde 'güçlü yardımcılık' konusu da dahil olmak üzere adaylık süreci tartışıldı. İttifak içindeki partilerden gelen açıklamalara göre, adayın belirlenmesi için YSK'nın seçim takviminin beklenmesi öngörülüyor.
1 Mart 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, iktidar kanadının seçim öncesi yaptığı kutuplaştırıcı açıklamaları eleştirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerin demokratik ortamda gerçekleşmesi için güvence vermesi gerektiğini söyledi. Davutoğlu, Erdoğan'ın cami avlusundan toplumu ikiye bölen ifadeler kullanmasını ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun seçimleri darbe olarak nitelendirmesini kınadı. Ayrıca, Erdoğan'ın sağlık durumunu bahane ederek milli iradeye müdahale edilmesi ihtimaline karşı uyarıda bulundu.
30 Nisan 2023

CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi'nden oluşan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yaptığı toplantı sonuçsuz kaldı ve karar 6 Mart'a ertelendi. Toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ele alındı, ancak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in parti organlarıyla görüşmek istemesi nedeniyle nihai karar verilemedi. Altı liderin imzaladığı sonuç metninde ortak bir anlayışa varıldığı ve nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı belirtildi.
2 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, altılı masa toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının parti yetkili kurulları tarafından onaylanmadığını ifade etti. Paçacı, sokakta Kılıçdaroğlu'na yönelik itirazları göz ardı edemeyeceklerini söyledi. Ayrıca, İYİ Parti'nin kendi içinden bir aday çıkarabileceğini ve partinin genel eğiliminin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın olduğunu belirtti.
26 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, 14 Mayıs seçimlerinde zaferden şüphe duymadıklarını ve yeni dönemin kapılarını açmayı hedeflediklerini belirtti. Cumhur ittifakının, HÜDA-PAR'ın desteğiyle ve Yeniden Refah Partisi ile DSP'nin katılımıyla genişleyebileceğini ifade etti. Erdoğan, seçim kampanyalarını depremde hayatını kaybeden vatandaşlara saygı göstererek, müzikli mitingler ve klasik yöntemler kullanmadan yürüteceklerini söyledi.
11 Mart 2023

Millet İttifakı, 14 Mayıs seçimlerine katılacak milletvekili aday listelerini ortaklaştırmak için görüşmelerini yoğunlaştırdı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında bir görüşme gerçekleşti. DEVA Partisi'nin de seçimlere kendi amblemiyle girmeme kararı aldığı ve CHP listelerinden seçimlere katılma ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor. Milletvekili aday listelerinin YSK'ya teslim edilme süresi 9 Nisan'da sona erecek.
6 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV'de yaptığı açıklamada genel seçim kaybının ardından toparlanmanın önemini vurguladı ve İYİ Parti ile yerel seçimlerde ittifak yapma konusunda olumlu düşündüğünü ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 81 ilde aday çıkaracaklarını söylemesine rağmen İmamoğlu, İstanbul ve Türkiye'nin lehine olacak her türlü iş birliğine açık olduğunu ve Akşener ile verimli bir görüşme yaptığını belirtti. İmamoğlu, toplumsal ittifak zemininin zaten oluştuğunu ve İstanbul'da her yaştan vatandaşla iş birliği kurduklarını kaydetti.
1 Aralık 2023
İşaretlediklerim