Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) tarafından yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) hava kaçağı tespit edildi. Uzmanlar, olası sızıntıları tespit edip onarmak için düzenli çalışmalarını sürdürüyor. İstasyondan gelen verilerin rutin olarak analiz edildiği ve hem mürettebatın hem de istasyonun güvende olduğu belirtildi. Bu olay, Aralık 2022'de Soyuz MS-22 aracındaki bir sızıntı nedeniyle Rus kozmonotların planlanan uzay yürüyüşünün iptal edilmesinden sonra geldi.
28 Şubat 2024

Baltık Denizi'nde dalgıçlar, 19. yüzyıldan kalma bir yelkenli gemi enkazı buldu. Enkazda 100'den fazla şampanya şişesi, şarap ve maden suyu şişeleri bulundu. Bu içeceklerin dönemin Rus çarı 1. Nikolay'a gönderildiği düşünülüyor. Enkaz, İsveç'in Oland adasının yaklaşık 20 deniz mili güneyinde bulundu.
25 Temmuz 2024

Yunanistan Rodos Denizaltı İstasyonu Deniz Araştırma Merkezi'nin açıklamasına göre, Kızıldeniz'e ait bir göçmen denizanası türü Rodos'un Trianton Körfezi'nde tespit edildi. İklim değişikliği nedeniyle deniz sıcaklıklarının artması, bu türün göç etmesine neden oluyor. Göçmen denizanaları, 1970'lerden bu yana Süveyş Kanalı aracılığıyla Hint ve Pasifik okyanuslarından Akdeniz'e giriyor ve deriyle temas halinde yoğun acı ve kaşıntıya neden olabiliyor.
12 Mart 2024

Çin Ulusal Göç İdaresi, Çinli acentelerin organizasyonundaki turist gruplarının büyük yolcu gemileriyle ülkeye girişlerinde vize talep edilmeyeceğini açıkladı. Bu muafiyet, geminin limandan ayrılış süresiyle sınırlı olacak ve 15 günü aşmayacak. Vizesiz giriş yapılabilecek liman şehirleri arasında Tiencin, Dalian, Çingdao, Şanghay, Lienyungang, Vıncou, Couşan, Şiamın, Guangcou, Şıncın, Beyhay, Haykou ve Sanya bulunuyor.
15 Mayıs 2024

İkinci Dünya Savaşı sırasında Japon savaş gemilerini batırmasıyla ünlü olan 'USS Harder' adlı denizaltının enkazı, 80 yıl sonra Güney Çin Denizi'nde Filipinler'in kuzeyindeki Luzon adası açıklarında bulundu. 29 Ağustos 1944'te 79 kişilik mürettebatıyla birlikte batan denizaltı, 'Lost 52' projesi kapsamında arandı ve omurgası üzerinde dik durur halde bulundu. ABD Donanması Tarih ve Miras Komutanlığı'na göre, 'Harder' son devriyelerinden birinde dört gün içinde üç Japon destroyerini batırarak Japonların savaş planlarını değiştirmeye zorlamıştı.
24 Mayıs 2024

Dünyanın en büyük buz dağı olarak bilinen A23a, Antarktika kıyı şeridinden koparak Weddell Denizi'nde karaya oturduktan 30 yıl sonra harekete geçti. Ancak, devasa bir girdaba yakalanarak aylardır saat yönünün tersine dönüyor. Uzmanlar, buzdağının bu girdaptan yıllarca çıkamayabileceğini ve bu durumun erimesini geciktireceğini belirtiyor. A23a'nın yüz ölçümü yaklaşık 4 bin kilometrekare ve kalınlığı yaklaşık 400 metre.
4 Ağustos 2024
İşaretlediklerim