Borsa İstanbul'da KLRHO ve LRSHO hisseleri 12 Aralık tarihine kadar açığa satış ve kredili işlemlere konu olamayacak. SNPAM hisseleri ise emir paketi tedbiri kapsamında işlem görecek. Bu tedbirler, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptali, emir miktar azaltımı ve emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması, ve emir toplama bilgi yayınının kısıtlanmasını içermektedir.
13 Kasım 2023

Borsa İstanbul'da ARZUM, IHEVA ve OBASE hisse senetleri 8 Aralık tarihine kadar açığa satış ve kredili işlemlere konu edilmeyecek. ENSRI, IHYAY, PSDTC ve SONME hisse senetleri ise emir paketi tedbiri kapsamında işlem görecek. Bu tedbirler, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptali ve miktar azaltımı ile fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması ve emir toplama bilgi yayınının kısıtlanmasını içeriyor.
10 Kasım 2023

Borsa İstanbul'da 19 Şubat 2024 tarihinde, iki hisse senedi için yeni tedbirler uygulamaya konuldu. Investing kaynaklarına göre, ETYAT hisseleri 18 Mart'a kadar emir paketi tedbiri altında işlem görecekken, AVHOL hisseleri için aynı dönemde brüt takas tedbiri uygulanacak. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve şeffaflığını korumak amacıyla alınmıştır.
19 Şubat 2024

Borsa İstanbul, 18 Mart 2024 tarihinde DOBUR ve MOGAN hisselerine yeni tedbirler uyguladığını duyurdu. Investing'in haberine göre, DOBUR hisseleri 17 Nisan'a kadar emir paketi tedbiri altında işlem görecekken, MOGAN hisseleri ise aynı dönem boyunca kredili işlemlere konu edilmeyecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve yatırımcıların korunması amacıyla alındı.
18 Mart 2024

Borsa İstanbul'da ATEKS ve INTEM hisseleri 10 Ocak 2024 tarihine kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek şekilde tedbir altına alındı. Aynı süre zarfında ATATP hisselerine brüt takas tedbiri uygulanacak, AKYHO hisseleri ise emir paketi tedbiri ile işlem görecek.
11 Aralık 2023

Borsa İstanbul'da, BNTAS ve MEGMT hisselerine yönelik yeni tedbirler uygulanmaya başlandı. BNTAS hisseleri 11 Mart'a kadar kredili işlemlere konu edilemeyecekken, MEGMT hisselerinde aynı dönemde brüt takas uygulaması gerçekleştirilecek. Bu tedbirler, hisse senetlerindeki olağanüstü hareketlilik veya piyasa düzenini koruma amacıyla alınmış olabilir.
12 Şubat 2024

Borsa İstanbul'da işlem gören 12 şirketin hisselerine daha önce uygulanan tedbirler bugün kaldırıldı. Tedbir kaldırılan şirketler arasında sağlık, gıda, turizm, otomotiv yedek parça, yatırım menkul değerler, gayrimenkul ve kağıt üretimi gibi çeşitli sektörlerden firmalar bulunuyor. Ancak Sasa Polyester ve Hektaş şirketlerinin hisselerine uygulanan açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbirleri bir ay daha devam edecek.
23 Ocak 2023

Borsa İstanbul'da KLNMA ve MIATK hisseleri 20 Eylül 2023 tarihli işlemlerden 19 Ekim 2023 tarihli işlemlere kadar emir paketi tedbiriyle işlem görecek. Ayrıca METUR ve UNLU paylarında bugün seans başından 19 Ekim 2023 tarihli işlemlere kadar brüt takas uygulanacak. İlgili paylarda halihazırda uygulanan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbiri de brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.
20 Eylül 2023

Borsa İstanbul'da bugün altı hisse yeni tedbirlerle işlem görmeye başladı. ISKUR hisseleri, 25 Ekim 2023'e kadar emir iletim kanalları kısıtlanarak işlem görecek. MIATK payları, aynı dönemde tek fiyat işlem yöntemiyle işlem görecek. Ayrıca ATATP, GWIND, KNFRT ve NATEN payları, yine aynı dönemde açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.
26 Eylül 2023

Borsa İstanbul, halka arz edilen ve sert fiyat hareketleri gösteren Astor Enerji ile SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri şirketlerinin hisselerine tedbir uygulamaya başladı. 2023 yılının başından itibaren dalgalı bir seyir izleyen borsada, bazı hisselerin sürekli tavan yaptığı gözlemleniyor. Bu durum üzerine Borsa İstanbul, söz konusu hisselerde açığa satış yasağı gibi tedbirler almıştır. Tedbirler, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptali ve emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması, emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması şeklinde uygulanacak ve 24 Şubat'a kadar sürecek.
27 Ocak 2023

Borsa İstanbul'da 17 Kasım 2023 tarihinde, BYDNR hisseleri 15 Aralık'a kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek şekilde tedbir alındı. ELITE hisseleri için de aynı dönemde brüt takas tedbiri uygulanacak ve mevcut kredili işlem yasağı tedbiri devam edecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve yatırımcıların korunması amacıyla alınmıştır.
17 Kasım 2023

Borsa İstanbul'da işlem gören 14 şirketin hisselerine daha önce uygulanan tedbirler bugün kaldırıldı. Tedbir kaldırılan şirketler arasında Reysaş Gayrimenkul, SAN-EL Mühendislik ve Alcatel Lucent Teletaş gibi şirketler bulunuyor. Ancak, son dönemde halka arz edilen şirketlerde tedbirlerin devam ettiği belirtiliyor. Geçtiğimiz hafta Söke Un, EYG GYO, Oncosem, Astor Enerji ve SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri'nin hisselerine tedbir getirilmişti.
30 Ocak 2023

Borsa İstanbul'da, PKENT, DITAS ve MRGYO şirketlerinin hisselerine tedbir uygulanacağı duyuruldu. PKENT hisseleri 5 Aralık 2023 tarihine kadar açığa satış ve kredili işlemlere konu olamayacak. DITAS ve MRGYO hisselerinde ise aynı dönem boyunca brüt takas uygulaması gerçekleştirilecek.
6 Kasım 2023

Borsa İstanbul'da CMBTN ve MIPAZ hisseleri bugünden 9 Kasım'a kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. Aynı dönemde GEREL hisselerine brüt takas uygulanacakken, VANGD hisseleri tek fiyat işlem yöntemiyle işlem görecek.
10 Ekim 2023

Borsa İstanbul'da REEDR ve ISBTR isimli iki hisse senedine yeni tedbirler getirildi. REEDR hisseleri 15 Aralık'a kadar açığa satış ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. ISBTR hisseleri için de emir iletim kanalları kısıtlanacak ve mevcut tedbirler devam edecek. Bu tedbirler arasında açığa satış ve kredili işlem yasağı, brüt takas, emir paketi ve tek fiyat işlem yöntemi bulunmaktadır.
16 Kasım 2023

Borsa İstanbul, 4 Ocak'ta işlem görmeye başlayan Oncosem Onkolojik Sistemler ve Beyaz Filo Kiralama şirketlerinin hisselerine 27 Nisan tarihine kadar brüt takas tedbiri uygulayacağını duyurdu. Brüt takas tedbiri, hisse senetlerinin alındığı gün satılamamasını ve alım-satım işlemlerinde nakit veya menkul kıymet bulundurma zorunluluğunu içeriyor. Ayrıca, Oncosem hisselerindeki açığa satış yasağı da devam edecek. Gimat Mağazacılık ve Koray Gayrimenkul hisselerine de açığa satış yasağı getirildi.
27 Mart 2023

Borsa İstanbul'da, FONET ve KLYGO isimli iki hisse senedi üzerine yeni tedbirler getirildi. Bu tedbirler kapsamında, söz konusu hisseler 15 Mart tarihine kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek. Bu karar, hisse senetlerinin piyasa değerlerindeki dalgalanmaları kontrol altına almak ve yatırımcıları korumak amacıyla alındı.
16 Şubat 2024

Borsa İstanbul, açılış seansının işleyişiyle ilgili yeni kararları bugün devreye sokuyor. Bu kapsamda, pay piyasasında emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı yapılabilmesine karar verildi. Ayrıca, sermaye piyasası araçlarında da benzer düzenlemeler yapıldı. Yıldız Pazar, Ana Pazar ve diğer sermaye piyasası araçlarında piyasa ve piyasadan limite emir türlerinin iletilebilmesine karar verildi. VİOP tarafında da tüm sözleşmelerde emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı yapılabilmesi kararlaştırıldı.
25 Eylül 2023

Borsada BIST 100 endeksi 8,035 seviyesinden işlem görmeye başladı. KIMMR ve PEGYO hisselerine 22 Eylül 2023-20 Ekim 2023 tarihleri arasında açığa satış ve kredili işlem yasağı uygulanacak. ELITE ve TARKM hisselerine brüt takas uygulanacak ve halihazırda uygulanan tedbirler devam edecek. SUMAS hisseleri ise emir iletim kanalları kısıtlanarak işlem görecek ve daha önce getirilen tedbirler devam edecek.
22 Eylül 2023

Borsa İstanbul'da, ATEKS hisseleri üzerine yeni bir tedbir getirildi. Investing tarafından aktarılan bilgilere göre, ATEKS hisseleri 9 Nisan tarihine kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. Bu tedbirin uygulanmasının ardından, Borsa İstanbul 14 Mart 2024 tarihinde düşüşle günü tamamladı.
15 Mart 2024
İşaretlediklerim