İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem bölgesindeki yeniden yapılanma çalışmalarının hızlı ve plansız bir şekilde yapılmaması gerektiğini belirterek, geçmiş hataların tekrarlanmaması için dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın depremzedeler için konutların bir yıl içinde tamamlanacağı yönündeki açıklamalarına karşın, uzmanlar acele edilen inşaat çalışmalarının yeni felaketlere yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu. İmamoğlu, afet bölgesindeki hafriyat dökümü ve yeni konut yapımının seçim yatırımına dönüşmemesi gerektiğini, yerel ekonominin desteklenmesi ve herkesin sürece dahil edilmesi gerektiğini vurguladı.
23 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un Fethi'nin 570. yıl dönümü kutlamalarında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin otoriterleşme, tehlikeli kamplaşma, ekonomik sorunlar ve eğitim sisteminin yetersizliği gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti. İmamoğlu, seçim sonuçlarının beklenmedik olduğunu ve toplumun değişim arzusunun sandıklara tam olarak yansımadığını ifade etti. Ayrıca, demokratik mücadeleye devam edeceklerini ve değişim iradesini yeniden inşa etmek zorunda olduklarını vurguladı.
29 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, adaylık için imzaların tamamlanmasının ardından yaptığı basın açıklamasında 'sözde sanatçılar' ve 'Boğaz'da viski yudumlayanlar' ifadelerini kullanarak bazı kesimleri eleştirdi. Bu sözler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişte kullandığı benzer ifadelerle karşılaştırılarak Twitter'da tartışma konusu oldu. Kullanıcılar, İnce'nin bu ifadeleriyle sanatçılara ve seküler yaşam tarzına yönelik eleştirilerde bulunduğunu ve ötekileştirici bir dil kullandığını belirtti.
26 Mart 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Kitapçısı'nın kitap satışlarında rekor kırdığını ve Bağcılar şubesinin en çok satış yapan mağazalar arasında ilk üçe girdiğini açıkladı. Ayrıca, İBB tarafından inşa edilen çok fonksiyonlu Şişli Habitat Yeni Nesil Yaşam Merkezi'nin tamamlandığını ve '300 Günde 300 Proje' maratonu kapsamında hizmete açıldığını belirtti. İmamoğlu, İstanbul'daki her meydana bir İstanbul Kitapçısı açtıklarını ve Bağcılar meydanındaki mağazanın popülerliğine dikkat çekti.
2 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Gaziosmanpaşa'da düzenlenen bir törende kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşüm maliyetlerinin yarısının devlet tarafından karşılanacağını ve İstanbul'da kira yardımının 3 bin 500 TL'den 5 bin 250 TL'ye yükseltileceğini duyurdu. Ayrıca, evini dönüştürmek isteyenlere düşük faizli kredi imkanı sunulacağını ve enflasyonla mücadelede faiz oranlarının düşürüleceğini belirtti. Erdoğan, politik rakiplerine yönelik eleştirilerde de bulundu.
21 Nisan 2023

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İstanbul Büyükçekmece'de acil yıkılması gereken binaların yıkımına hız verildi. 1999 Marmara Depremi sonrasında başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 35 binden fazla konut dönüştürüldü. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 2004 yılına kadar eski yönetmeliklere göre yapılmış ve riskli olduğu tespit edilen yaklaşık 2 bin 300 binanın yıkılacağını belirtti. Akgün, bu süreçte vatandaşın rızasını beklemeden kanuni yetkiler kullanılarak yıkımların gerçekleştirileceğini ifade etti.
23 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Gazze'deki hastane saldırısı nedeniyle ilan ettiği üç günlük milli yas sürecinde, sadece konserlerin iptal edilmesi müzisyenler tarafından eleştirildi. Müzisyenler, milli yasın en zor para kazanan kesimi çalışamaz hale getirdiğini belirtti ve 'Şarkılarımızı söylerken de savaşa karşı çıkabiliriz' dedi. Müzisyenler, konser iptallerinin sadece müzik sektörünü etkilediğini ve bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti.
19 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Üsküdar sahilinde SİT alanı içinde bulunan ve daha önce 8'i yıkılan 11 kaçak kafeden bir tanesini daha yıktı. Yıkılan kafe, birinci derecede doğal SİT alanı olan Salacak ve Şemsipaşa Doğal Sit alanı içinde yer almakta ve korunması gerekli kültür varlıklarına komşu konumdaydı. İBB, ilçe belediyesinin kıyı kanununa aykırı yapılaşmaya göz yumduğunu ve sahil bandında ranta izin verildiğini belirtti. Ayrıca, geri kalan iki kaçak yapının yıkımı için hukuki mücadeleye devam edileceğini duyurdu.
2 Aralık 2023

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, futbol maçlarının seyircisiz oynanması tartışmalarına değinerek, suçlama ve aşağılamadan uzak durulması gerektiğini belirtti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, bazı maçlardaki 'Hükümet istifa' tezahüratları sonrası futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması yönündeki talebi ve Beşiktaş kulübü üyeliğinden istifası sonrası Güneş, sportif yarışın önemine ve karşılıklı fikir alışverişinin gerekliliğine vurgu yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin karşılaştığı deprem gibi sorunlara birlikte çözüm bulunması gerektiğini ve yetkililerin mesajlarının iyi verilip algılanması gerektiğini ifade etti.
27 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyasi yol haritasını ve CHP'ye yönelik görüşlerini açıkladı. İmamoğlu, CHP'nin yerel seçimleri kazanmasının zorunlu olduğunu, partinin değişim ve dönüşüm sürecini tamamlaması gerektiğini belirtti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin korunması gerektiğini ve İstanbul'u tekrar kazanmak için bir araya gelinmesi gerektiğini ifade etti. İmamoğlu, CHP'nin tarihi bilen, geçmişi tertemiz evlatları olduğunu ve bunların göreve hazır olduğunu söyledi.
15 Ağustos 2023

Erdoğan, 22 yıl sonra ilk kez seçim sonrası balkona yalnız ve yenik bir şekilde çıktı, demokrasi ve sandığın önemine vurgu yaptı. Ancak, bu açıklamalarının ardından Van'da seçilmiş belediye başkanına yönelik kumpas iddiaları ve AKP'nin kaybettiği yerlerde sandıklara itiraz etmeye başlaması, Erdoğan'ın sözlerinin samimiyetini sorgulattı. Sultan Özer, bu durumu ele alarak, Erdoğan'ın kibri ve ekonomik sorunların seçim kaybına yol açtığını öne sürdü.
4 Nisan 2024

Ali Gültiken, Beşiktaş'ın Konyaspor ile oynadığı maçta gösterdiği performansı ve takımın gelecekte başarılı olabileceğine dair ipuçlarını ele aldı. Yazısında, Semih'in golcülüğü ve kendine olan güveninin takımın başarısında önemli bir rol oynadığını, Rashica ve Cenk Tosun gibi diğer oyuncuların da maçın kazanılmasında etkili olduğunu belirtti. Gültiken, Beşiktaş'ın bu maçtaki performansıyla 'bu takım olacak' duygusunu taraftarlarına gösterdiğini ifade etti.
20 Şubat 2024

Sanatçı Yılmaz Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen büyük depremler sonrası yazdığı şiirleri Twitter hesabından paylaştı. Erdoğan'ın şiirleri, yıkılan kentlerin görüntüleri üzerine seslendirildi. Ancak, şiirlerin romantizm dozunun fazla olduğu ve depremin 50'nci gününde paylaşılmasının sisteme değil doğaya gönderme yapması eleştirildi. Twitter kullanıcıları, Erdoğan'ın bu süreçte sessiz kalmasını ve sanatını siyasi eleştiriden uzak tutmasını eleştiren yorumlar yaptı.
27 Mart 2023

Fuat Seçkin Apartmanı'nın yıkılması sonucu eşi ve oğlunu kaybeden Gökhan Hezan, apartmanı inşa eden müteahhit Selahattin Yüksel'in hala kamu binaları inşa etmesine tepki gösteriyor. Yüksel, depremde yıkılan bina nedeniyle soruşturma altında olmasına rağmen Antakya'da önemli kamu projelerine imza atmaya devam ediyor. Bu durum, kamu ihale süreçlerindeki denetim ve adalet mekanizmalarının işleyişi hakkında soru işaretleri yaratıyor.
25 Mart 2024

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, İstanbul Boğazı'ndaki tarihi yalılarda yaşayan bazı sakinler, deprem korkusu nedeniyle bu evleri terk etmeye başladı. 1983 tarihli Boğaziçi Kanunu'na göre yenilenmesi yasak olan bu binaların bulunduğu semtlerde yaşayanlar, depreme daha dayanıklı ve güvenli konutlar arıyorlar. Sektör temsilcileri, bu tür yapılar için yenileme hakkının getirilmesi gerektiğini savunuyor.
9 Mart 2023

Rap sanatçısı Ezhel, bir Twitter sohbet odasında 'Kürdistan'ın başkenti Ankara ve İstanbul'dur' ifadesini kullanarak Kürt halkını savunduğunu belirtti. Bu sözler üzerine iktidara yakın gazeteler ve sosyal medya kullanıcıları tarafından hedef gösterildi ve tepkiler aldı. Ezhel, tepkilere Twitter üzerinden yanıt vererek, sözlerinin arkasında durduğunu ve ülkeyi birleştirmek, terörü bitirmek istediğini ifade etti. Ayrıca, Türk halkının rahatça konuşabilme yeteneğini geliştirmesi gerektiğini ve toplum olmayı unuttuğumuzu vurguladı.
22 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'çılgın projesi' olarak bilinen Kanal İstanbul güzergahında yer alan Başakşehir'e bağlı Şahintepe Mahallesi'nde, mahalle sakinlerine ait arsalara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan imar planlarına karşı açılan dava sonucunda yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Bakanlığın itirazı üzerine dosya bölge idare mahkemesine taşındı, ancak mahkeme itirazı reddederek kararı kesinleştirdi. Mahalle sakinleri, arsalarının metrekarelerinin değiştiği ve 'Hacımaşlı Sürgünü' adını verdikleri imar transferlerine karşı dava açmıştı. Ayrıca, mahallede su altında kalacağı belirtilen bir alanda 'Şahintepe'nin ilk modern konut projesi' sloganıyla inşaat yapılması planlanıyordu.
5 Nisan 2023

Rapçi Uzi, Ağrı konserine ekonomi sınıfında uçmak istemediği için katılmadığı iddialarını reddetti ve bu durumun Mustafa Sandal ile ilgili olduğunu öne sürdü. Uzi, 2023 yılında kimin daha popüler olduğunu ve Mustafa Sandal'ın neden hala son sahneye çıkmak istediğini sorguladı. Mustafa Sandal ise Twitter üzerinden Uzi'ye hitap ederek, onun başarılarını takdir ettiğini ve genç yeteneklere destek olmaya hazır olduğunu belirtti. Sandal, halkın tepkisinin en iyi cevap olduğunu ve Uzi'nin de bir gün onun başarılarına ulaşabileceğini ifade etti.
11 Temmuz 2023

Ali Bayramoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) mevcut siyasi duruşunu ve geleceğe yönelik vizyonunu eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirdi. Yazısında, CHP'nin çağdaş siyasi sorunlara ve Türkiye'nin ihtiyaçlarına yönelik somut çözüm önerileri sunmada yetersiz kaldığını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun liderliğinde partinin kimlik politikalarından uzaklaşma ve siyasi faaliyetlerin normalleşmesi yönünde çabaları olduğunu ancak son dönemde bu çabaların da geride kaldığını ifade etti. Bayramoğlu, CHP'nin ve muhalif kesimlerin mevcut durumda bir ilerleme kaydedemediğini vurguladı.
17 Şubat 2024

Ankara'nın ünlü sinema salonlarından Kavaklıdere Sineması, 2007 yılında kapanmasının ardından 16 yıl sonra yeniden açılmaya hazırlanıyor. Sinema, yenilenme çalışmaları öncesinde 15-16 Nisan tarihlerinde 'Bir Zamanlar Kavaklıdere; Sinemada Buluşalım!' adlı bir etkinlik düzenleyecek. Etkinlikten elde edilecek gelir, sinemanın yenilenmesi için kullanılacak. Etkinlik kapsamında söyleşiler, tiyatro oyunları, sinema gösterimleri, stand-up şovları ve konserler gerçekleştirilecek.
10 Nisan 2023
İşaretlediklerim