Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Kurban Bayramı tatili sonrasında Meclis'te ele alınması beklenen yeni vergi paketi, her alanda vergi artışını öngörüyor. Muhalefetin yanı sıra AKP içinden de eleştiriler geldi. AKP'li Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, vergi paketinin can sıkıcı düzenlemeler içerdiğini ve toplumsal huzursuzluğu artırabileceğini belirtti. Tayyar, ekonomi bürokrasisinin şekillendirdiği bu paketin mecliste yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.
20 Haziran 2024

Murat Muratoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in birkaç ay önce yeni vergi getirmeyeceklerine dair verdiği sözleri hatırlatarak, yeni vergi paketinde birçok yeni verginin yer aldığını belirtti. Muratoğlu, toplanan verginin artmaması durumunda hükümetin rahatının kaçacağını ve yandaşların yeterince ihale alamayacağını ifade etti. Ayrıca, benzer durumların Güney Amerika gibi diğer bölgelerde de yaşandığını vurguladı.
22 Haziran 2024

Saygı Öztürk, devletin ekonomik zorluklar karşısında yolsuzlukla mücadele yerine kamuda tasarruf önlemlerine odaklandığını belirtiyor. Özellikle el değiştiren belediyelerde lüks makam odaları, fazla araç kiralamaları ve gereğinden fazla personel gibi konuların gündemde olduğunu vurguluyor. Hazine ve Maliye Bakanı'nın, kamuda tasarruf önlemlerinin yılın ikinci yarısında uygulanacağını açıkladığını ifade ediyor.
2 Haziran 2024

2024 yılının ilk iki ayında Türkiye'de 146 bin yeni otomobil satıldı, bu satışların 45 bini en az %40 oranında engelli vatandaşlar tarafından gerçekleştirildi. Türkiye'de engelli vatandaşlara yönelik ÖTV muafiyeti, engelli olmayan vatandaşların da bu avantajdan yararlanarak vergi kaçırmasına yol açmış. Bu durum, Maliye'nin son iki ayda yaklaşık 31 milyar lira eksik vergi toplamasına sebep olmuş. Olay, engelli vatandaşlara yönelik pozitif ayrımcılığın yanlış kullanımı ve vergi kaybı açısından ele alınması gereken bir konu.
21 Mart 2024

Deniz Zeyrek, hükümetin küçük ölçekli tasarruf önlemleri yerine büyük kamu harcamalarında kesinti yapılması gerektiğini savunuyor. Yazısında, yüksek maliyetli devlet projeleri, saraylar, konvoylar ve yandaş firmalara verilen ihaleler gibi konulara dikkat çekiyor. Zeyrek, bu tür harcamaların kısılması gerektiğini öne sürerek, mevcut tasarruf önlemlerinin yetersiz olduğunu belirtiyor. Ayrıca, vatandaşa hizmet edecek yatırımların askıya alınmasının da doğru bir tasarruf yöntemi olmadığını vurguluyor.
13 Mayıs 2024

Mehmet Y. Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurumlarının durumunun kötüleştiğini ve bu durumun siyasi tercihler sonucu olduğunu belirtiyor. Kamu kurumlarında önemli pozisyonların, işi bilen ve layıkıyla yerine getirecek kişilere değil, siyasi olarak uygun görülenlere verildiğini ifade ediyor. Yılmaz, bu durumun Türkiye'yi totaliter ve faşist bir rejime doğru sürüklediğini iddia ediyor.
27 Şubat 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, herhangi bir ürün almadan vergi ödeme sistemini tanıttı. Bu yeni sistemde, vergi kelimesi yerine 'Zorunlu Afet Sigortası' ifadesi kullanılıyor. Sigorta kapsamında sel, heyelan, fırtına, dolu, çığ ve orman yangını gibi afetler yer alıyor. Bu sigortayı yaptırmayanlara ceza uygulanacak.
8 Haziran 2024

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, televizyon dizileri nedeniyle ailesiyle birlikte televizyon izleyemediğini dile getirdi. En çok reyting alan dizileri beğenmediğini ve ailesinin izlediği dizileri kapatmak zorunda kaldığını ifade etti. Ayrıca, geçen yıl RTÜK'ün yüksek yurt dışı harcamaları nedeniyle Sayıştay tarafından cezalandırıldığı belirtildi. Yazıda, Türkiye'de televizyon yayıncılığının tarihçesi ve ailelerin televizyon izleme alışkanlıklarındaki değişimlere de değinildi.
3 Mart 2024

Deniz Zeyrek, Türkiye'de yaşanan ekonomik zorlukları ve halkın karşılaştığı mali sıkıntıları ele alıyor. Yazıda, emeklilerin ve asgari ücretle çalışan işçilerin ucuz gıda ürünleri için uzun kuyruklarda beklediği durumlar örneklerle anlatılıyor. Ayrıca, Türkiye'nin uzun yıllardır sağ iktidarlar ve AK Parti tarafından yönetilmesine rağmen yaşanan ekonomik sorunlar ve yoksulluk üzerinde duruluyor. Zeyrek, ülkenin zenginlik kaynaklarına ve yöneticilerin lüks yaşamına rağmen halkın neden yoksulluk içinde olduğunu sorguluyor.
24 Şubat 2024

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Van'da yaşanan mazbata krizine son veren gerekçeli kararını açıkladı. Kararda, Zeydan hakkında karar veren mahkemenin son kararının 'yok hükmünde' olduğu belirtildi. Bu karar, Van'daki mazbata krizinin çözümünde önemli bir adım olarak görülüyor.
6 Nisan 2024

Eski bakan ve Trabzonspor'un eski başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki evinde ölü olarak bulundu. Yılmaz, 75 yaşındaydı ve 1991-1995 yılları arasında milletvekili olarak görev yapmış, ayrıca iki dönem spor bakanlığı görevini üstlenmişti. Bakanlık döneminde Türkiye Futbol Federasyonu'na özerklik kazandırılmasında önemli rol oynamıştı.
24 Nisan 2024

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, en az 23 kişinin ölümüne ve 300'den fazla kişinin yaralanmasına neden olan protestoların ardından vergi zammı tasarısından vazgeçti. Ruto, Kenya halkını dikkatle dinlediğini belirterek tasarıyı imzalamayacağını açıkladı ve protestocularla diyalog başlatacaklarını söyledi. Ayrıca, cumhurbaşkanlığı bütçesinde kesintiler yapmak gibi kemer sıkma önlemleri üzerinde çalışacaklarını vurguladı. Vergi zammı, ağır borç yükü altındaki Kenya’da 2,7 milyar dolarlık ek vergi toplamayı amaçlıyordu.
26 Haziran 2024

Osman Müftüoğlu, yaşlılıkla ilişkilendirilen olumsuz durumların son yıllarda nasıl değiştiğini ve yaşlılığın artık bir kayıplar senfonisi olmaktan çıktığını anlatıyor. Son 10 yılda yaşlılık kavramında yaşanan olumlu değişimler sayesinde, yaşlılık artık topluma yük olmaktan çıkıp, tecrübe ve bilgelik olarak değerlendiriliyor. Müftüoğlu, bu değişimin bilim ve dünya görüşündeki gelişmelerle desteklendiğini ve yaşlılığın yeni bir başlangıç olarak görülmeye başlandığını vurguluyor.
29 Şubat 2024

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, en az 23 kişinin ölümüne ve 300'den fazla kişinin yaralanmasına neden olan protestoların ardından vergi zammı tasarısından vazgeçti. Ruto, Kenya halkını dikkatle dinlediğini belirterek tasarıyı imzalamayacağını açıkladı ve protestocularla diyalog başlatacaklarını söyledi. Vergi zammı, ağır borç yükü altındaki Kenya'da 2,7 milyar dolarlık ek vergi toplamayı amaçlıyordu.
26 Haziran 2024
İşaretlediklerim