Kenya Devlet Başkanı William Ruto, en az 23 kişinin ölümüne ve 300'den fazla kişinin yaralanmasına neden olan protestoların ardından vergi zammı tasarısından vazgeçti. Ruto, Kenya halkını dikkatle dinlediğini belirterek tasarıyı imzalamayacağını açıkladı ve protestocularla diyalog başlatacaklarını söyledi. Ayrıca, cumhurbaşkanlığı bütçesinde kesintiler yapmak gibi kemer sıkma önlemleri üzerinde çalışacaklarını vurguladı. Vergi zammı, ağır borç yükü altındaki Kenya’da 2,7 milyar dolarlık ek vergi toplamayı amaçlıyordu.
26 Haziran 2024

Osman Müftüoğlu, yaşlılıkla ilişkilendirilen olumsuz durumların son yıllarda nasıl değiştiğini ve yaşlılığın artık bir kayıplar senfonisi olmaktan çıktığını anlatıyor. Son 10 yılda yaşlılık kavramında yaşanan olumlu değişimler sayesinde, yaşlılık artık topluma yük olmaktan çıkıp, tecrübe ve bilgelik olarak değerlendiriliyor. Müftüoğlu, bu değişimin bilim ve dünya görüşündeki gelişmelerle desteklendiğini ve yaşlılığın yeni bir başlangıç olarak görülmeye başlandığını vurguluyor.
29 Şubat 2024

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, en az 23 kişinin ölümüne ve 300'den fazla kişinin yaralanmasına neden olan protestoların ardından vergi zammı tasarısından vazgeçti. Ruto, Kenya halkını dikkatle dinlediğini belirterek tasarıyı imzalamayacağını açıkladı ve protestocularla diyalog başlatacaklarını söyledi. Vergi zammı, ağır borç yükü altındaki Kenya'da 2,7 milyar dolarlık ek vergi toplamayı amaçlıyordu.
26 Haziran 2024
İşaretlediklerim