Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleşen karşılaşmada, Ukraynalı boksör Oleksandr Usyk, hakem kararıyla Tyson Fury'yi mağlup ederek dünya ağır sıklet boks şampiyonu oldu. Usyk, iki puan kartında 115-112 ve 114-113 kazanırken, üçüncü puan kartında 113-114 kaybetti. Bu sonuçla Usyk, dört büyük ağır siklet kemerinin sahibi olan ilk boksör oldu. Fury, 16 yıllık profesyonel kariyerinde ilk kez mağlup oldu ve yıl sonunda yapılması planlanan rövanş maçıyla unvanını geri almak için bir fırsata sahip olacak.
19 Mayıs 2024

Çin'in güneybatısında, Sichuan eyaletindeki bir Doğa Koruma Alanı'nda albino bir panda tespit edildi. Bu panda, kaydedilen ilk albino panda olarak biliniyor. CCTV tarafından elde edilen görüntülerde pandanın beş yaşında olduğu tahmin ediliyor. Bu nadir görülen olay, biyolojik çeşitlilik açısından önemli bir keşif olarak değerlendiriliyor.
8 Mayıs 2024

111’inci Fransa Bisiklet Turu’nun 11’inci etabını, Visma-Lease a Bike takımının Danimarkalı sporcusu Jonas Vingegaard kazandı. Evaux-les-Bains ile Le Lioran arasındaki 211 kilometrelik etapta, Vingegaard, Tadej Pogacar’ın bir saniye önünde birinci oldu. Pogacar, genel klasmandaki liderliğini sürdürerek en yakın rakibiyle arasındaki farkı 1 dakika 6 saniyeye çıkardı. 2024 Tour de France, 21 Temmuz’da Nice kentindeki 21’inci etapla sona erecek.
10 Temmuz 2024

Dünyanın en yaşlı adamı olarak Guinness Dünya Rekorları'na giren John Tinniswood, 112. yaşını kutladı. 1912'de Liverpool'da doğan Tinniswood, uzun yaşamının sırrını bilmediğini ve özel bir alışkanlığı olmadığını belirtti. Tinniswood, gençliğinde aktif olduğunu ve her cuma balık ve patates kızartması yediğini söyledi. İkinci Dünya Savaşı gazisi olan Tinniswood, Liverpool futbol kulübünün tarihindeki neredeyse tüm başarılarına tanıklık etti.
28 Eylül 2024
İşaretlediklerim