MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa'nın ilk 4 maddesine karşı çıkanları sert bir dille eleştirdi. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Anayasa'nın 4. maddesine karşı olduğunu açıklaması siyasette polemiğe neden oldu. CHP ve İYİ Parti bu açıklamalara tepki gösterirken, Demokrat Parti milletvekili Cemal Enginyurt, Yapıcıoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise partisinin Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili tutumunun net olduğunu belirtti.
19 Eylül 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Uşak Belediyesi ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, müzakere yoluyla sonuç alamamaları durumunda mücadele edeceklerini vurguladı. Özel, CHP'nin toplumun tüm kesimlerini kucakladığını ve seçim döneminde vatandaşın gündeminde olan konuları önceliklendirdiklerini ifade etti. Ayrıca, siyasi normalleşme ve ekonomik iyileştirmeler konusunda da konuştu. Özel, müzakere çabaları sonuçsuz kalırsa sokaklarda mücadele edeceklerini söyledi.
10 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile 8 yıl sonra ilk kez bir araya geldi. Görüşme, AKP Genel Merkezi'nde gerçekleşti ve saat 16.00'da başladı. İki lider, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda kısa bir sohbetin ardından bu görüşmeyi planlamıştı. Görüşmede emekli maaşları, belediye borçları, atanamayan öğretmenler, Can Atalay'ın durumu, Gezi Parkı davası, 1 Mayıs kutlamaları ve anayasa değişikliği gibi konuların ele alınması bekleniyor.
2 Mayıs 2024

Can Ataklı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bayram mesajında seçim sonrası döneme ilişkin ifadelerini ve Devlet Bahçeli'nin bayram mesajındaki sert söylemlerini ele alıyor. Erdoğan'ın '4 yıl seçimsiz dönem' vurgusunu muhalefete ve kendi tabanına yönelik mesajlar olarak yorumluyor. Bahçeli'nin ise seçim sonuçlarına öfkeli olduğunu ve tehditkar bir dil kullandığını belirtiyor. Ataklı, Bahçeli'nin bu tutumunun, Erdoğan tarafından saf dışı bırakılma korkusundan kaynaklandığını ve İYİ Parti'ye yönelik bir uyarı olarak değerlendiriyor.
11 Nisan 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı mesajında, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevilik ve Kürtler hakkında yaptığı açıklamaları sert bir dille eleştirdi. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun etnik ve mezhebi hassasiyetleri kaşıdığını ve Türkiye'nin iç barışına zarar verdiğini iddia etti. Kılıçdaroğlu'nun sözlerini 'terör ağzı' olarak nitelendiren Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun bu tutumunu bölücü terör örgütü PKK'nın söylemiyle özdeşleştirdi.
20 Nisan 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in IMF Bahar Toplantıları'nda Türk vatandaşları için 'locals' yani 'yerel halk' demesini eleştirdi. Bahçeli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında bu ifadeyi kullanarak Türk milletini değersizleştirdiğini ve son dönemde yaşanan skandalların sorumlusu olarak gösterdi. Ayrıca, DEM Parti'yi de hedef alarak, bölücü faaliyetlerle mücadele etmek için daha sert tedbirler alınması gerektiğini belirtti.
22 Nisan 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında başlayan normalleşme süreci ve Sinan Ateş davasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, siyasi partiler arasındaki diyalogların milletin huzurunda gerçekleştiğini ve MHP'nin bu diyalogları makul ve mantıklı değerlendirdiğini belirtti. Ayrıca, Sinan Ateş davasının MHP'yi hedef alan bir karalama kampanyasına dönüştüğünü ve MHP'nin bu davanın duruşmasında hazır bulunacağını ifade etti. Bahçeli, Cumhur İttifakı'na bağlılıklarının devam edeceğini de vurguladı.
12 Haziran 2024

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partideki başarısızlık sonrası yükselen değişim talepleri ve genel başkanlık yarışı hakkında konuştu. Özel, kuvvetli özeleştirinin gerekliliğini, değişim taleplerinin parti mensupları ve vatandaşlar tarafından dile getirilme hakkını vurguladı. Ayrıca, genel başkanlık için birden fazla adayın yarışabileceğini veya bir uzlaşının mümkün olabileceğini belirtti. Kendisinin genel başkan adayı olma konusunda ısrarcı olmadığını, ancak değişim için her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğunu ifade etti.
13 Haziran 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti'ye 'Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına' şeklinde bir çağrıda bulundu. Bu çağrı, Bahçeli'nin CNN Türk programına gönderdiği mesajda yer aldı ve MHP Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir tarafından sosyal medya üzerinden paylaşıldı. Bahçeli'nin bu çağrısı, daha önce MHP'de yer alıp sonradan İYİ Parti'ye geçen isimlere yönelikti.
11 Ağustos 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kobani davasında verilen cezalara tepki gösterdi ve yargılama sürecinin hukuki olmadığını vurguladı. 18'i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı davada, Selahattin Demirtaş'a 42 yıl, Figen Yüksekdağ'a 32 yıl dokuz ay, Ahmet Türk'e ise 10 yıl hapis cezası verildi. Özel, davanın siyasi olduğunu ve verilen cezaların kabul edilemez olduğunu belirtti.
16 Mayıs 2024

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yeniden bir araya geldi. Görüşme sonrası Ayşe Ateş, Özel'in duruşma günü yanlarında olacağını ve cinayetin tüm yönleriyle aydınlanması için destek vereceğini belirtti. Ayşe Ateş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Özel'e teşekkür ederek, insanlığını kaybetmeyenlere selam gönderdi.
25 Haziran 2024

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partinin cumartesi günü yeni grup başkanı ve başkanvekillerini seçeceğini duyurdu. Önceki dönemde bu görevleri yürüten isimlerin, aralarında Özel'in de bulunduğu, aday olmayacağını belirtti. Seçimler, milletvekillerinin oylarıyla gizli oy açık tasnif usulüyle yapılacak ve sekiz milletvekilinin adaylık için talepte bulunduğu bilgisi paylaşıldı.
30 Mayıs 2023

Okan Müderrisoğlu, Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İspanya ziyareti sırasında yaptığı yazılı paylaşımın alışılmışın dışında ve yadırgatıcı olduğunu belirtti. Bahçeli'nin açıklamasında, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası normalleşme süreci, Sinan Ateş suikastı ve Cumhur İttifakı'nın geleceği gibi üç ana konuya değinildi. Müderrisoğlu, bu açıklamanın Cumhur İttifakı'nı zorlu bir sınamayla karşı karşıya bıraktığını ve Bahçeli'nin siyasetteki yumuşama temaslarında sınırların net çizilmesini istediğini vurguladı.
13 Haziran 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın muhalefetin 'normalleşmesi ve yumuşaması' gerektiği yönündeki açıklamasını eleştirdi. Özel, bu açıklamanın normal olmadığını ve normalleşmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, asgari ücrete zam yapılmaması kararına karşı 30 Haziran'da Kocaeli'nde düzenlenecek Büyük Emek Mitingi'nde hükümete tepki göstereceklerini ifade etti.
26 Haziran 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlere kısa bir süre kala altılı masanın henüz bir aday açıklamamasını eleştirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın etrafında birleşme çağrısında bulundu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem ise Bahçeli'nin bu çağrısına, onların defterlerinde yeni bir sayfa kalmadığını ve adalet ile güveni bitirdiklerini belirterek sert bir dille yanıt verdi. Erdem ayrıca, altılı masanın aday belirleme sürecine başladığını ve büyük bir organizasyonla açıklanacağını ifade etti.
21 Ocak 2023

İktidar cephesi, Dem Parti'ye yönelik kayyum atama ve parti kapatma tehditlerini sürdürürken, aynı zamanda yeni bir anayasa yapımından bahsediyor. MHP lideri Devlet Bahçeli, Dem Parti'li belediyelere yönelik sert eleştirilerde bulunmuş ve parti hakkında kapatma davası açılmasını talep etmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Bahçeli'nin bu açıklamalarını Anayasa'nın icrası olarak nitelendirmiş ve desteklemiştir. Bu durum, Türkiye'de siyasi baskıların ve etnik temelli politikaların devam ettiğini gösteriyor.
26 Nisan 2024

CHP liderliğine aday olan grup başkanı Özgür Özel, Kürt seçmenle kırgınlığı aşmanın yolunun Zafer Partisi'yle gizli protokol imzalayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun değişmesi olduğunu ifade etti. Özel, CHP'nin iki ittifak potansiyelinde de gerileme olduğunu belirtti. Özel ve Kılıçdaroğlu, CHP'nin Kasım'da düzenlenecek kurultayında yarışacaklar. Özel, partide İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başını çektiği 'değişim' cephesini temsil edecek.
31 Ekim 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) HDP'nin Hazine yardımı hesabındaki blokajı kaldırma ve kapatma davasında sözlü savunmayı ertelemesi kararlarını eleştirdi. Bahçeli, AYM'nin terör ve bölücülük yatağına yardım açtığını ve mahkeme üyelerinin vicdanlarını değil ihanetin sesini dinlediğini iddia etti. Ayrıca, Cumhur İttifakı'nın seçim sonrası hedeflerinden birinin yeni anayasa olduğunu ve AYM'nin kuruluş ve yargılama esaslarının kökten değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Bahçeli, AYM'yi teröristlere hazine yardımı açan bir mahkeme olarak nitelendirdi ve Türk adaletine zarar veren bu yapıya karşı olduklarını ifade etti.
11 Mart 2023

Yerel seçimlerin ardından Türkiye'de siyasi dengeler değişti ve muhalefet birinci parti oldu. Bu yeni dengeler, yeni bir siyaset dili ve ilişki biçimi gerektiriyor. Erdoğan, diyaloğa dayalı yeni bir siyaset inşa etmek için adımlar attı. Bahçeli ve Özgür Özel, Erdoğan'ı ayrı bir yere koyarak, normalleşme sürecine katkıda bulundu.
18 Haziran 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi'ni eleştirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mezun edip atamadığı öğretmenleri kusurlu öğretmenlere dönüştüreceğini ve diplomalarını çalacağını iddia etti. Özel, bu durumu Cumhuriyet tarihinin en büyük kumpası olarak nitelendirdi. Ayrıca, teklifin yeterince tartışılmadan geçirilmek istendiğini ve bu durumun öğretmenlerin haklarını gasp edeceğini belirtti. Özel, eğitim müfredatının anayasa yapmak kadar önemli olduğunu vurguladı.
5 Ağustos 2024
İşaretlediklerim