CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de belediye başkanlarıyla bir araya geldiği toplantıda, hükümetin emeklinin sorunlarını çözemediğini belirtti. Özel, 11 Haziran'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yapacağı görüşmede asgari ücretin enflasyon oranında güncellenmesi ve emekli maaşlarının asgari ücret düzeyine çıkarılması konularını gündeme getireceğini söyledi. Ayrıca, küçük esnaf ve KOBİ'lerin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
8 Haziran 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmede, Türkiye'nin karşılaştığı temel sorunlar, anayasal hak ihlalleri ve uluslararası sıkıntılar gibi konuları gündeme getirecek. Özel, ayrıca en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesini, Gezi davasından tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay hakkındaki AYM kararının uygulanmasını ve Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarına getirilen kısıtlamaların kaldırılmasını talep edecek. Bu görüşme, Türkiye'nin iç politikasında önemli bir diyalog olarak değerlendiriliyor.
26 Nisan 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti tüzüğünde yapılacak değişiklikleri görüşmek üzere Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşme, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Mogan Tesisi’nde gerçekleşti ve yaklaşık iki buçuk saat sürdü. Görüşmeye Mansur Yavaş ve Ankara İl Başkanı Ümit Erkol da katıldı. Özel, daha önce İstanbul'da eski genel başkanlarla da benzer görüşmeler yapmıştı.
1 Eylül 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti tüzüğünde yapılacak değişiklikleri görüşmek üzere Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Görüşme, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Mogan Tesisi’nde gerçekleşti ve Mansur Yavaş ile Ankara İl Başkanı Ümit Erkol da katıldı. Özel, geçen hafta İstanbul’da önceki genel başkanlarla da görüşmeler yapmıştı ve Kılıçdaroğlu'na tüzükle ilgili önerilerini sunacağını belirtti.
1 Eylül 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Sinan Ateş cinayeti hakkında soru soran gazeteciye 'İşine bak' diyerek tepki gösterdi. Gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı ile ilgili sorusuna da 'Beni dinlememişsiniz herhalde' diyerek yanıt veren Bahçeli, ardından Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruya tahammül edemeyip gazeteciyi azarladı. Bahçeli'nin Özel Kalem Müdürü Fikret Hayali, gazeteciyi iterek oradan uzaklaştırdı.
24 Ocak 2023

Abdulkadir Selvi, Özgür Özel'in seçim sonrası yeni bir siyasi üslup oluşturduğunu ve diyalog siyasetini ön plana çıkardığını belirtiyor. Ancak Selvi, Özel'in zaman zaman gereksiz çıkışlar yaparak güveni sarstığını ve normalleşme sürecine zarar verdiğini savunuyor. Özellikle, Özel'in eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik ağır eleştirilerinin, AK Parti içinde fitne yaratma amacı taşıdığını iddia ediyor.
23 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışında Türkiye'nin siyasi yumuşama sürecine ihtiyaç duyduğunu belirtti ve bu kapsamda CHP lideri Özgür Özel'e iade-i ziyarette bulunacağını duyurdu. Erdoğan'ın bu açıklaması, Türkiye'de din üzerinden siyaset yapan ve muhalefeti dinsizlikle itham eden kesimlerin tutumlarına bir tepki olarak yorumlanabilir. Akif Beki'nin yazısında, siyasi çıkarlar için dini hassasiyetleri öne sürenlerin sonunda gerçek niyetlerinin ortaya çıkacağı vurgulanıyor.
4 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile 2 Mayıs'ta AKP Genel Merkezi'nde bir araya gelecek. İki lider, daha önce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonunda kısa bir sohbet gerçekleştirmiş ve bu görüşme için randevulaşmıştı. Görüşmede emekli maaşları, belediye borçları, atanamayan öğretmenler, Can Atalay'ın durumu, Gezi Parkı davası, 1 Mayıs'ta Taksim'in kutlamalara kapatılması ve anayasa değişikliği gibi konular ele alınacak.
30 Nisan 2024

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partinin yeniden yenilgi yaşamaması için her göreve talip olduğunu ifade etti. Adaylık tartışmalarıyla ilgili soruları yanıtlayan Özel, sorumluluk almak ve fedakarlık yapmak gerektiğini belirtti. Ayrıca, altılı masadaki diğer partilere CHP listesinden kontenjan ayrılmasıyla ilgili olarak, kendi listelerinden girilseydi yüzde 25'in üzerinde oy alınabileceğini ve ciddi bir oy kaybına uğrandığını söyledi.
3 Ağustos 2023

Ahmet Hakan, yazısında Özgür Özel'in CHP Genel Başkanı olarak gösterdiği performansı ele alıyor. Özel'in doğru mesajlar vermesi, normalleşme sürecine vurgu yapması, belediyelerdeki akraba atamalarına karşı tutumu ve dikkat çekme becerisi gibi özelliklerini öne çıkararak onun sadece bir genel başkan olmaktan çıkıp bir lider haline geldiğini ifade ediyor. Hakan, İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı veya CHP içindeki diğer potansiyel gerilimlerle ilgilenmediğini belirtiyor.
11 Mayıs 2024

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel, Habertürk'te yaptığı açıklamada, CHP'nin İstanbul'da anketlerde önde olduğunu ve yüzde 62'ye 38 gibi bir sonuçla kazanabileceklerini ifade etti. Özel, kutuplaşma yerine kardeşlik ve barışı vurgulayacaklarını, HDP ve Kürt seçmen arasında ayrım yapacaklarını ve HDP ile rekabet içinde olduklarını söyledi. Ayrıca, iktidarın seçim kaybetmesinin siyasi darbe olarak nitelendirilmesini eleştirdi ve seçimlerin adil olacağına dair güven veren açıklamalarda bulundu. Özel, ayrıca internet üzerinde sahte ses kayıtları ve dark web üzerinden kirli pazarlıklar yapıldığına dair ihbarlar aldıklarını da belirtti.
2 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e belediyelerin SGK borçlarını hatırlatarak, borçlarını ödemeleri gerektiğini söyledi. Erdoğan, CHP'li belediyelerin borçlarını ödememek için mazeret ürettiklerini ve bu durumun hizmetleri aksattığını belirtti. Özel ise Erdoğan'ın açıklamalarının belediye başkanlarının elini kolunu bağlamak amacı taşıdığını ve halkın bu durumu ilk seçimde değerlendireceğini ifade etti. Erdoğan, SGK'ya en fazla borcu olan belediyelerin CHP'li olduğunu ve bu borçların tahsil edilmesi için bakanlıkların harekete geçeceğini vurguladı.
27 Temmuz 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye İşçi Partisi milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili Anayasa Mahkemesi kararının ardından Meclis'te yapılan görüşmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Can Atalay konusunun tamamen kapandığını ve AKP'nin MHP olmadan da gereğini yaptığını belirtti. Meclis'teki olağanüstü toplantıda yaşanan tartışmalar ve kavgalar sonrasında, Bahçeli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi'nin kararını eleştirdi ve Cumhur İttifakı'nın duruşunu övdü.
17 Ağustos 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sekiz yıl sonra ilk kez bir araya geldi. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşme AKP Genel Merkezi'nde gerçekleşti. Özel, görüşmenin olumlu bir atmosferde geçtiğini ve olumlu sonuçlar doğuracağına dair iyimser olduğunu ifade etti. Ayrıca, Erdoğan'ın yakın zamanda CHP Genel Merkezi'ne iade-i ziyarette bulunacağı belirtildi.
2 Mayıs 2024

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili bazı MHP üyeleri tutuklandı. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin konuya ilişkin sessizliğine dikkat çekti. Devlet Bahçeli, 10 gün sonra yaptığı açıklamada, cinayet üzerinden siyasi kurgu yapıldığını iddia ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verdi ve MHP'nin cinayetle ilişkilendirilmesini şiddetle reddetti, ispat edemeyenleri 'şerefsiz' olarak nitelendirdi.
10 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'yumuşama' olarak nitelendirdiği süreci 'normalleşme' olarak adlandırmayı tercih ettiğini açıkladı. Özel, siyasetin küslük üzerine kurulamayacağını, gerçek demokrasilerde liderler arasında sürekli bir küslüğün olmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, devletin siyasete alet edilmesinin yanlış olduğunu, devlet ve millet arasında bir yarış olursa milletin kazanacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede dış temasları hakkında bilgi verdiğini de paylaştı.
8 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile 11 Haziran'da CHP genel merkezinde bir görüşme gerçekleştirecek. Bu görüşme, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonunda yapılan kısa sohbetin ardından planlanmıştı. İlk baş başa görüşme ise 2 Mayıs'ta AKP genel merkezinde yapılmıştı. Özel, görüşmenin ardından olumlu sonuçlar doğacağına ilişkin iyimser olduğunu belirtmişti.
6 Haziran 2024

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Özgür Özel'in Erdoğan ile Esad arasında arabuluculuk yapma önerisini eleştirdi. Bakırhan, Özel'in bu arabuluculukla Kürt karşıtı bir siyaseti örgütlemeye çalıştığını iddia etti. Ayrıca, Türkiye'nin Rojava ve Suriye politikalarını gözden geçirmesi gerektiğini vurguladı. Bakırhan, kayyım uygulamaları, emeklilerin durumu ve enflasyon gibi konularda da eleştirilerde bulundu.
9 Temmuz 2024

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partisi ve tabanı arasında oluşan duygusal kopuşa çare aradıklarını ve yaklaşan yerel seçimlerden güçlü çıkmayı hedeflediklerini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin düzenlediği çevrimiçi toplantının bir kısmının Youtube'a sızdırılmasına ilişkin konuşan Özel, toplantının 'ihanet' başlığı altında yansıtılmasının partileri içinde ya da dışında kötücül bir aklın devrede olduğunu gösterdiğini ifade etti. Özel, görevinden istifa etmeyeceğini ve usulüne uygun yarışma taleplerinden kaçmayacağını belirtti.
19 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İstanbul il danışma kurulunda yaptığı konuşmada, CHP'nin içeriden bölünmesini bekleyenlere sert tepki gösterdi. Özel, partinin yeni Türkiye anlayışını ve devrimci ruhunu koruyarak ilerleyeceğini vurguladı. Ayrıca, kötü niyetli kişilerin partiyle ve ülkenin geleceğiyle kesişen duyguları olmadığını belirtti.
27 Ağustos 2024
İşaretlediklerim