Türk sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Zeki Demirkubuz, sekiz yıl aradan sonra 'Hayat' isimli yeni bir filmle sinemaya dönüyor. Film, 1 Aralık 2023 tarihinde vizyona girecek ve kadrosunda Miray Daner, Burak Dakak, Doğu Demirkol, Melis Birkan, Umut Kurt gibi isimler yer alacak. 'Hayat', evinden kaçan genç bir kızın, annesi ve nişanlısı tarafından aranmasını konu alıyor.
14 Temmuz 2023

Netflix'in popüler bilimkurgu dizisi Stranger Things'in beşinci sezon setinden kamera arkası görüntüler paylaşıldı. Bu görüntüler, dizinin sekizinci yıldönümünü kutlamak amacıyla yayınlandı ve sosyal medyada büyük ilgi gördü. Ancak, Will Byers karakterini canlandıran Noah Schnapp'ın İsrail'i destekleyen mesajları nedeniyle bazı hayranlar tarafından eleştirildi. Dizinin beşinci sezonunun yayın tarihi henüz belli değil, ancak gelecek yıl yayınlanabileceği belirtiliyor.
16 Temmuz 2024

Ay Yapım tarafından hazırlanan 'Aile' adlı yeni dizi, Show TV'de izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor. Dizinin başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ ve Serenay Sarıkaya yer alıyor. Hakan Bonomo'nun senaryosunu yazdığı, Ahmet Katıksız'ın yönetmenliğini üstlendiği dizide, tanınmış Soykanlar ailesinin hikayesi ve aile kavramının tartışmalı yönleri işlenecek. Dizinin yayın tarihi henüz açıklanmadı.
16 Ocak 2023

Netflix'in distopik yerli dizisi 'Sıcak Kafa'nın ikinci sezonunun iptal edildiği, dizide 'Anton' karakterini canlandıran Şevket Çoruh tarafından Twitter üzerinden duyuruldu. Dizi, Afşin Kum'un romanından uyarlanmış ve yayımlandığı dönemde popülerliğini korumuştu. Netflix tarafından iptal kararıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Dizide Osman Sonant, Hazal Subaşı ve Haluk Bilginer gibi isimler rol almıştı.
3 Şubat 2023

Netflix, popüler dizisi Squid Game'in 2. sezonundan ilk tanıtım fragmanını yayınladı. Yeni sezonda, 456 numaralı oyuncu Gi-hun, oyunu kazandıktan üç yıl sonra oyunun arkasındakileri bulmak ve bu acımasız yarışmaya son vermek için yeniden oyuna giriyor. İkinci sezonun prömiyeri 26 Aralık 2024'te yapılacak ve son sezon ise 2025'te gelecek.
1 Ağustos 2024

Farah Zeynep Abdullah'ın başrolünde yer aldığı 'Bihter' filminden yeni bir fragman yayınlandı. Film, Halit Ziya Uşaklıgil'in ikonik eseri 'Aşk-ı Memnu'nun yeniden yorumu olup, 1920'li yılların başına izleyicileri götürüyor. Tutku, sadakatsizlik, cesaret ve korkaklık üzerine zamansız ve evrensel bir hikaye sunan film, 16 Kasım'da Prime Video'da izleyiciyle buluşacak.
2 Kasım 2023

Show TV'de yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisinin yeni bölümü, RTÜK tarafından verilen beş kez yayın durdurma cezası nedeniyle yayınlanmadı. RTÜK kararıyla yerine 'İslamafobi' konulu bir belgesel yayınlandı. Kadına şiddet sahnesi gerekçe gösterilerek verilen yayın durdurma cezasına karşı tepkiler devam ediyor. Ay Yapım'ın Yargı dizisinin ekibi, sansüre karşı çıkarak ve beş hafta ücret alamayacak olan çalışma arkadaşlarına destek vererek RTÜK'ün kararını protesto etti.
16 Nisan 2023

Handmaid's Tale dizisinin 6'ncı ve son sezonunun çekimlerine başlandığı duyuruldu. Başrol oyuncusu Elisabeth Moss'un sette çekilmiş bir fotoğrafı, dizinin Instagram hesabından paylaşıldı. Moss, önceki sezonlarda olduğu gibi bu sezonda da hem yönetmenlik hem de oyunculuk yapacak. Dizinin final sezonu 2025 ilkbaharında yayınlanacak.
7 Eylül 2024

Netflix'in 2 Aralık'ta yayımlanan ve Afşin Kum'un romanından uyarlanan distopik yerli dizisi 'Sıcak Kafa'nın ikinci sezonu iptal edildi. Dizinin yaratıcısı Mert Baykal, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, hikayelerinin yarım kaldığını ve daha anlatacakları olduğunu ifade etti. Baykal, yeni bir şeyler denemeye cesaret ettiklerini ve risk aldıklarının farkında olduklarını belirtti. Ayrıca, bu süreçte öğrendiklerini gelecekte kullanacaklarını ve 'Sıcak Kafa'nın bir öncü olduğunu söyledi.
5 Şubat 2023

Brand Week Istanbul etkinliğinde Kızılcık Şerbeti dizisinin oyuncuları Müjde Uzman, Doğukan Güngör ve Ceren Karakoç, dizinin kendi önyargılarını nasıl yıktığını ve toplumsal etkilerini tartıştı. Müjde Uzman, dizinin birleştirici gücüne inandığını ve karakterinden çok şey öğrendiğini belirtti. Doğukan Güngör, karakteri aracılığıyla farklı fikirleri anlamaya çalıştığını ifade etti. Ceren Karakoç ise, dizinin kendisine farklı kültürler ve aile yapıları hakkında yeni perspektifler kazandırdığını söyledi.
10 Kasım 2023

Uzun süre Halk TV'de görev yapan sunucu Can Coşkun, Sözcü TV'ye geçtiğini duyurdu. Coşkun, yeni görevine yarın başlayacağını sosyal medya üzerinden paylaştı. Bu geçiş, Fatih Portakal'ın da Sözcü TV ile anlaşmasından dokuz gün sonra gerçekleşti. Ayrıca, Sözcü TV'de Yılmaz Özdil'in genel yayın yönetmenliği görevinden ayrılması ve yönetimdeki değişiklikler de medya gündeminde yer almıştı.
20 Mart 2023

Farah Zeynep Abdullah'ın başrolünde yer aldığı 'Bihter' filminden ilk tanıtım yayınlandı. Film, Halit Ziya Uşaklıgil'in ikonik eseri 'Aşk-ı Memnu'nun yeniden yorumu olarak, tutku, sadakatsizlik, cesaret ve korkaklık üzerine bir hikaye sunuyor. Filmin yönetmenliğini Mehmet Binay ve Caner Alper üstlenirken, senaryosunu Merve Göntem yazdı. Film, 16 Kasım'da Prime Video'da izleyiciyle buluşacak.
24 Ekim 2023

Türkiye'de dijital yayın hizmeti veren Exxen, 25 Kasım itibarıyla abonelik fiyatlarına yılın dördüncü zammını uyguladı. Popüler diziler ve spor müsabakalarının yayın haklarına sahip olan platformun reklamsız temel paketi fiyatı 116,90 TL'den 137,90 TL'ye yükseltildi. ExxenSpor'un reklamsız sezonluk paketi ise 184 TL'den 217 TL'ye çıkarıldı. Yeni fiyatlandırma çeşitli paketler için detaylı olarak belirtilmiştir.
26 Kasım 2023

Halit Ziya Uşaklıgil'in 'Aşk-ı Memnu' romanından esinlenen ve 'Bihter' karakterinin hikayesini anlatan film, yıl sonunda Amazon Prime Video'da izleyiciyle buluşacak. Filmin yönetmenliğini Mehmet Binay ve Caner Alper üstlenirken, senaryosunu Merve Göntem yazdı. Farah Zeynep Abdullah'ın Bihter karakterini canlandırdığı filmde Boran Kuzum, Osman Sonant gibi isimler de rol alıyor. Film, Bihter'in özgürlük arayışını ve yaşadığı dönemin zorluklarını konu alıyor.
14 Temmuz 2023

Teknoloji distopyası temalı popüler dizi Black Mirror'ın beşinci sezonunun ardından uzun bir aradan sonra altıncı sezonu Haziran ayında Netflix'te izleyiciyle buluşacak. Yeni sezonda Aaron Paul, Salma Hayek Pinault, Kate Mara gibi ünlü isimler yer alacak. Variety dergisi, yeni sezonun prodüksiyon ve sinematografi açısından daha özenli ve hikayelerin daha ürkütücü olacağını belirtti. Dizinin yaratıcısı Charlie Brooker, bu sezonun şimdiye kadarki en şaşırtıcı bölümlerden oluşacağını vaat ediyor.
26 Nisan 2023

Türk sinemalarında bu hafta beş yeni film izleyici ile buluşuyor. 'Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı' filmi, serinin önceki hikayelerinden 64 yıl öncesini anlatıyor. 'Meksika Açmazı', popüler bir podcast programından uyarlanan bir komedi filmi. 'Alya' isimli bilim kurgu ve aksiyon filmi, özel güçlere sahip bir kadın kahramanın maceralarını konu alıyor. 'Birkaç Mısraymış Meğer', platonik bir aşk hikayesini işlerken, 'Cin Gelini' ise bir korku filmi olarak araştırma grubunun başına gelen olayları anlatıyor.
17 Kasım 2023

Pınar Deniz ve Uraz Kaygılaroğlu'nun başrollerini paylaştığı Disney+ orijinal yapımı 'Aktris' dizisinin ilk fragmanı izleyiciyle buluştu. 31 Mayıs'ta yayınlanacak olan dizi, suç, gerilim ve mizah öğelerini içeriyor. Yönetmenliğini Soner Caner'in üstlendiği ve senaryosunu Hakan Bonomo'nun yazdığı dizide, Türkiye'nin en ünlü yıldızının hem ışıltılı hem de karanlık dünyasını konu alıyor. Dizide ayrıca Tolga Tekin, Ahmet Rıfat Şungar, Şebnem Hassanisoughi, İpek Çiçek ve Serhat Kılıç gibi isimler rol alıyor.
10 Nisan 2023

Netflix'in yeni dizisi 'Kübra'nın çekimlerine başlandı. Dizi, Afşin Kum'un romanından uyarlanmış olup, Yağmur Taylan ve Durul Taylan tarafından yönetiliyor. Senaryosu Murat Uyurkulak, Rana Mamatlıoğlu ve Bekir Baran Sıtkı tarafından yazılan dizide, Gökhan isimli karakterin sanal bir arkadaşlık grubundan aldığı mesajlarla hayatının değişmesi anlatılıyor. Çağatay Ulusoy başta olmak üzere Aslıhan Malbora, Nazan Kesal, Ahsen Eroğlu ve Ahmet Mümtaz Taylan gibi isimler başrolleri paylaşıyor.
30 Mart 2023

Netflix, Aralık ayında platforma eklenecek yeni içeriklerini açıkladı. Bu içerikler arasında 'La Casa de Papel' dizisinin spin-off'u 'Berlin', Birce Akalay ve Miray Daner'in başrollerini paylaştığı 'Kuş Uçuşu' dizisinin ikinci sezonu ve Zack Snyder'ın yeni bilim kurgu filmi 'Rebel Moon – Part One: A Child of Fire' bulunuyor. Ayrıca, 'The Crown' dizisinin son sezonunun ikinci kısmı, Leonard Bernstein'ın hayatını anlatan 'Maestro' filmi ve çeşitli stand-up gösterileri de Aralık ayında izleyicilerle buluşacak.
24 Kasım 2023

Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat'in başrollerini paylaştığı 'İstanbul İçin Son Çağrı' filminin yeni fragmanı yayınlandı. Film, izleyicilere New York'ta geçen ve ilişkiler üzerine farklı bir perspektif sunan bir hikaye vaat ediyor. Gönenç Uyanık'ın yönettiği ve Nuran Evren Şit'in senaryosunu yazdığı film, 24 Kasım'da Netflix'te izleyiciyle buluşacak. Serin ve Mehmet isimli iki evli karakterin tesadüfen karşılaşmaları ve New York'ta geçirdikleri unutulmaz bir geceyi konu alıyor.
14 Kasım 2023
İşaretlediklerim