Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında iki yerli olmak üzere toplam beş yeni film vizyona giriyor. 'Hayatla Barış' filmi, ampute futbol milli takımının ve ülke tarihinin en ilham veren sporcularından biri olan Barış Telli'nin hikayesini anlatıyor. 'Erdal ile Ece' ise günümüz evlilik ilişkilerindeki çatışmaları komik bir dille ele alıyor. Dönem filmi 'İlgi Alanı', Auschwitz kampı komutanının hikayesine odaklanırken, 'Ritüel' adlı film bir manastırda geçen gizemli olayları konu alıyor. Animasyon filmi 'Oyuncaklar Firarda' ise özellikle çocukları hedef alıyor.
22 Şubat 2024

Altın Küre ödüllü Jeremy Allen White'ın başrolünde olduğu 'The Bear' dizisi, FX kanalından üçüncü sezon onayını aldı. Dramedi türündeki dizi, izleyicilere görsel bir şölen sunuyor ve yeni sezonun 2024 yılında yayınlanması planlanıyor. Dizinin ikinci sezonunda, ana karakterlerin bir sandviç dükkanını üst düzey bir restorana dönüştürme çabaları konu edilmişti.
6 Kasım 2023

Netflix'in popüler distopik dizisi 'Black Mirror', dört yıl aradan sonra yayınlanan altıncı sezonunun başarısının ardından yedinci sezon onayını aldı. Yapımcı Charlie Brooker'ın yürütücü yapımcılığını üstlendiği serinin yeni sezon oyuncu kadrosu ve bölüm detayları henüz açıklanmadı. Ancak, prodüksiyonun bu yılın sonlarına doğru başlaması bekleniyor. Dizinin önceki sezonlarında birçok ünlü oyuncu yer almıştı.
21 Kasım 2023

Serenay Sarıkaya ve Kıvanç Tatlıtuğ'un oynadığı, Ay Yapım imzalı 'Aile' dizisi 14 Şubat Salı akşamı Show TV'de izleyici ile buluşacak. Dizi, aile kavramının tartışmalı yönlerini ve Soykanlar adlı tanınmış bir ailenin içindeki dengelerin değişimini konu alacak. Usta oyuncu Nur Sürer, dizide güçlü bir anne karakterini canlandıracak. Dizinin zengin oyuncu kadrosunda ayrıca Nejat İşler, Canan Ergüder, İpek Çiçek gibi isimler yer alıyor.
3 Şubat 2023

Türkiye'de popüler diziler ve spor müsabakalarının yayın haklarına sahip olan dijital yayın platformu Exxen, 1 Mayıs itibarıyla abonelik ücretlerine zam yapacağını duyurdu. Yapılan bu zamla birlikte Exxen, Netflix'in temel paket ücretini geçmiş oldu. Exxen'in yeni abonelik fiyatları reklamlı ve reklamsız yıllık paketler ile spor içerikli paketler için değişiklik gösteriyor.
30 Nisan 2023

'Aile' dizisinin son bölümünde, para aklama ve vergi kaçırma suçlamalarıyla gündemde olan Dilan ve Engin Polat çiftine gönderme yapıldı. Dizinin yapımcısı Ay Yapım, sahnelerin gerçek hayatta yaşananlar ve kişilerle bağlantısı olmadığını belirtti. Ancak, bu sahne sosyal medyada viral oldu. Polat çifti, lüks yaşam paylaşımları ve son zamanlarda ortaya çıkan para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti.
1 Kasım 2023

Uzun süre FOX TV'de ana haber sunuculuğu yapan ve sonrasında YouTube kanalında içerik üreten Fatih Portakal, Sözcü TV ile anlaşma sağladığını duyurdu. 20 Mart'ta Sözcü TV'de ana haber bültenini sunmaya başlayacak olan Portakal, YouTube yayınlarına da devam edeceğini belirtti. Bu gelişme, Yılmaz Özdil'in Sözcü TV genel yayın yönetmenliği görevinden ayrılmasının ardından yaşanan istifa ve değişikliklerin sürdüğü bir dönemde gerçekleşti.
11 Mart 2023

Komedi serisi Kolpaçino'nun yeni filmi 'Kolpaçino 4 4'lük'ün tanıtımı yayınlandı. Şafak Sezer, Aydemir Akbaş, Ebubekir Öztürk gibi isimlerin rollerine geri döndüğü film, 24 Kasım'da vizyona girecek. Seri, üç filmle yaklaşık 2,6 milyon seyirciye ulaşmıştı. 2016'da gösterime giren 'Kolpaçino 3. Devre'yi 1,4 milyonu aşkın seyirci izlemişti.
3 Ekim 2023

Ünlü sinemacı ve yazar Yılmaz Güney'in hapisten kaçışını konu alan bir film yapılacak. Film, Yılmaz Güney'in Isparta yarı açık cezaevinden kaçışını, 'Yol' filminin tamamlanma sürecini ve kaçışın ardından yaşananları anlatacak. Yapımcılığını Kazım Çarman'ın, yönetmenliğini Cihan İnan'ın üstleneceği bu film için yerli ve yabancı oyuncu seçmelerinin yakında başlaması bekleniyor. Güney'in kaçışı ve ölümüne kadar olan süreç, İsviçreli yapımcı Edi Hubschmid tarafından daha önce 'Yol Bir Sürgün Hikayesi' adlı kitapta anlatılmıştı.
9 Kasım 2023

Mesut Süre, Fazlı Polat ve Anlatanadam'ın podcast olarak başlattığı ve 20 milyondan fazla dinlenmeye ulaşan mizah programı 'Meksika Açmazı', beyazperdeye taşınıyor. Film, 17 Kasım 2023 tarihinde izleyiciyle buluşacak. Filmde üçlü, kendi karakterlerini canlandırıyor. Filmin konusu, Meksika Açmazı ekibinin Kapadokya'ya giden ve ardı arkası kesilmeyen komik olayların içerisinde birbirleriyle olan ilişkilerini sorguladıkları birçok açmaza düşmeleri üzerine kurulu.
21 Ağustos 2023

Disney+ dijital yayın platformu, 'kod adı Avcı' olarak duyurulan yeni orijinal dizisi 'Aktris'i çok yakında izleyiciyle buluşturacağını açıkladı. Dizinin başrollerinde Pınar Deniz ve Uraz Kaygılaroğlu yer alıyor. Gerilim-suç-mizah türündeki dizinin yönetmenliğini Soner Caner üstlenirken, senaryosunu Hakan Bonomo yazdı. Dizinin çekimleri geçen aylarda tamamlandı ve yeni sahne kareleri paylaşıldı.
27 Mart 2023

Aylin Dağsalgüler, Zeytin Ağacı dizisinin ilk sezonunda popülerleşen 'aile dizimi' konusunu ele alıyor. Dizide, kanser hastası bir avukatın alternatif tedavi olarak katıldığı aile dizimi kampı, sosyal medyada geniş tartışmalara yol açtı. Dağsalgüler, dizinin kanser hastalarına yanlış umut aşıladığı ve etik ihlaller yarattığı eleştirilerini değerlendiriyor. Ayrıca, dizinin modern insanın duygularıyla sorunları çözme çabasını yansıttığını belirtiyor.
14 Temmuz 2024

Türkiye'de büyük beğeni toplayan ve Haluk Bilginer'e Uluslararası Emmy Ödülü kazandıran Şahsiyet dizisi, Fransa'da Mémoire Vive adıyla yeniden çekilecek. Dizinin Fransız uyarlamasını M6 kanalı için Calt Studio yapacak ve çekimler 2024'ün ilk yarısında tamamlanacak. Fransız versiyonunda başrolde Esther Lefevre karakteriyle Clémentine Célarié yer alacak. Daha önce Meksika'da da Before I Forget adıyla uyarlanan dizinin uluslararası alanda ilgi görmesi devam ediyor.
8 Nisan 2024

Türkiye'nin popüler dijital yayın platformlarından Exxen, 5 Ocak 2023 tarihinden itibaren abonelik fiyatlarında bir güncelleme yaparak zamlı tarifelere geçtiğini duyurdu. Son yapılan zamla birlikte Exxen'in reklamsız temel paket fiyatı aylık 58,50 TL'ye yükselirken, bu fiyat Netflix'in reklamsız temel paket fiyatını da geçmiş oldu. Exxen'in yeni abonelik ücretleri reklamlı ve reklamsız yıllık paketler ile spor içerikli paketler için de güncellendi.
5 Ocak 2023

Beşiktaş, futbolcusu Tayfur Bingöl'ün 2024-2025 sezonu sonuna kadar Eyüpspor'a kiralandığını duyurdu. Geçen sezon Beşiktaş formasıyla 17 resmi maçta görev alan Bingöl, bir gol kaydetmişti. Beşiktaş, Bingöl'e yeni kulübünde başarılar diledi.
30 Temmuz 2024

Show TV'de yayınlanan 'Kızılcık Şerbeti' dizisi, muhafazakar aile yapısına saldırdığı iddiasıyla RTÜK tarafından beş program durdurma cezası ve idari para cezasına çarptırıldı. Dizinin oyuncuları ve izleyicileri Twitter üzerinden RTÜK'e karşı bir kampanya başlattı. Oyuncular Sendikası, cezayı 'sansür' olarak değerlendirerek, karardan dönülmesi çağrısında bulundu ve cezanın oyuncular ve teknik ekip üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti.
3 Nisan 2023

'Kızılcık Şerbeti' dizisinde Doğukan Güngör'ün canlandırdığı 'Fatih' karakteri, çocuğunun velayetini zorla alıp eşi 'Doğa'yı psikolojik sorunlu biri gibi göstermeye çalıştığı için izleyicilerin öfkesini çekiyor. Bu durum üzerine dizinin fanları 'fatihitokatla.com' adlı bir site açtı. Siteye girenler, Fatih karakterine sinirlenip tokatlamak isteyenler için bir stres atma platformu oluşturdu. Doğukan Güngör, karakterine karşı duyulan öfke karşısında şaşkın olduğunu belirtti.
9 Ekim 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında beş yerli olmak üzere toplam sekiz yeni film gösterime giriyor. Ömer Faruk Yardımcı'nın yönettiği 'Hatıran Yeter', duyma ve konuşma engelli iki gencin aşkını anlatırken, 'Zaferin Rengi' Milli Mücadele döneminde Fenerbahçe'nin bir futbol maçındaki zaferini işliyor. 'Bob Marley: One Love' belgeseli, ünlü müzisyenin hayatını ve müziğini ele alıyor. Dakota Johnson'ın başrolünde olduğu 'Madame Web', macera ve bilim kurgu severleri hedef alıyor. 'Dört Kız Kardeş' ve 'C Takımı' gibi filmler de farklı türlerdeki izleyicilere hitap ediyor.
15 Şubat 2024

Charlie Brooker tarafından yaratılan teknoloji distopyası antoloji serisi Black Mirror, altıncı sezonuyla izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Yeni sezonun 15 Haziran'dan itibaren Netflix'te yayınlanacağı duyuruldu. Yaratıcı Brooker, bu sezonun şimdiye kadarki en şaşırtıcı bölümlerden oluşacağını vaat ediyor. Altıncı sezonda Aaron Paul, Kate Mara, Salma Hayek Pinault ve Zazie Beetz gibi ünlü isimler yer alacak.
31 Mayıs 2023

'Kaybedenler Kulübü Yolda' filmi, vizyona girdikten beş yıl sonra 13 Ocak Cuma günü Netflix'te yayınlandı. İlk filmi büyük ilgi gören ve 485 bin 580 kişi tarafından izlenen 'Kaybedenler Kulübü'nün devam filmi, 570 bin 373 kişi tarafından izlenmiş ve 10 hafta gösterimde kalmıştı. Nejat İşler ve Yiğit Özşener'in başrollerini paylaştığı film, televizyonlarda ve dijital platformlarda gösterilmeyi bekleyen izleyiciler için Netflix kütüphanesine eklendi.
9 Ocak 2023
İşaretlediklerim