Cumhurbaşkanı yardımcılığına aday gösterilen CHP'li belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, altılı masadaki genel başkanların milletvekili olması gerektiğini düşündüklerini ifade etmişlerdir. Yavaş, bu konuyu genel başkanlarla konuşacaklarını belirtmiş, ayrıca belediye başkanlığı görevlerini sürdüreceklerini ve halkla olan iletişimlerini kesmeyeceklerini vurgulamıştır. Yavaş, iki görevin aynı anda yürütülebileceğini ve bu durumun hukuki olarak mümkün olduğunu savunmuştur.
18 Mart 2023

Covid-19’a karşı aşı geliştiren BioNTech’in kurucularından Uğur Şahin, kanser için geliştirdikleri ilacın üç sene sonra piyasaya sürülebileceğini ifade etti. Şahin ve eşi Prof. Dr. Özlem Türeci, özellikle bağırsak kanseri olmak üzere çeşitli kanser türlerini hedefleyen tedaviler üzerinde uzun yıllardır çalışıyorlar. İlaçların vücudun kansere karşı kendi savunma reaksiyonunun güçlendirilmesini hedeflediğini belirten Şahin, Covid-19 pandemisi sonrasında çalışmalarının yüzde 80’inini kanserle mücadeleye ayırdığını da ekledi.
23 Ağustos 2023

Hollanda'da son yıllarda gençler arasında cinsel yolla bulaşan hastalıkların artması üzerine, gençlere ücretsiz prezervatif dağıtılması kararlaştırıldı. Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) ve Belediye Toplum Sağlığı Merkezleri (GGD), önümüzdeki günlerde gençlere ücretsiz prezervatif dağıtacak. Uygulama, festivaller ve gençlere yönelik etkinliklerde başlayacak. Kampanya çerçevesinde, ilk aşamada gençlere yaklaşık 50 bin ücretsiz prezervatif dağıtılacak.
13 Ağustos 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun, CHP'li belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcılığına atanabileceğini belirttiği sözleri sosyal medyada tartışma yarattı. CHP, Millet İttifakı'nın oluşturduğu 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş Sürecinin Yol Haritası' metninin tüm maddelerinin eksiksiz uygulanacağını duyurdu. Metnin 12. maddesi, İstanbul ve Ankara belediye başkanlarının cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacağını belirtiyor.
12 Mart 2023

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, sıkılaştırılmış doğalgaz (CNG) maliyetlerindeki yüksek artış sebebiyle toplu ulaşıma zam yapılmasının gündemde olduğunu belirtti. Ankara'daki otobüslerin %84'ü CNG ile çalışmakta ve EGO'nun aylık zararı 262 milyon TL'ye ulaşmış durumda. Yavaş, bu durumu hafifletmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a vergi muafiyeti veya indirim talebinde bulundu. Talep karşılanmazsa Ankara'da toplu ulaşıma yüksek oranda zam yapılabilir.
6 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanlıklarına yeniden aday olması gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının çok başarılı olduğunu ve CHP'nin halka hizmet anlayışını çok iyi bir şekilde hayata geçirdiklerini ifade etti. İmamoğlu ve Yavaş'ın yeniden aday olmalarını ve hizmetlerini sürdürmelerini istediğini söyledi.
12 Ağustos 2023

Britanya'da, cilt kanserinin en ölümcül türü olan melanoma karşı dünyanın ilk kişiselleştirilmiş mRNA aşısı denemeleri gerçekleştiriliyor. 52 yaşındaki Steve Young, bu aşının denendiği ilk hastalardan biri olarak kaydedildi. Aşı, bağışıklık sisteminin kalan kanserli hücreleri tanıyıp yok etmesine yardımcı olmayı amaçlıyor ve Moderna ile Merck Sharp and Dohme (MSD) tarafından üretiliyor. Ayrıca, aşı Avustralya'da da dahil olmak üzere diğer ülkelerde de denemeleri sürdürülüyor.
26 Nisan 2024

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yerel seçimlerde büyükşehirler dahil tüm illerde aday çıkaracaklarını belirtti. 2019 yerel seçimlerinde HDP, büyük şehirlerde aday çıkarmayarak AKP'nin kaybetmesini sağlamıştı. 2023 genel seçimlerinde ise Yeşil Sol Parti listesiyle girmiş ve cumhurbaşkanı adayı çıkarmayarak Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemişti.
30 Haziran 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in çağrısı üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir toplantıya katıldı. İkilinin bu ziyareti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun onayıyla gerçekleştiği ifade edildi. CHP kaynakları, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak duyurulabileceğini belirtti. Daha önce Akşener, İmamoğlu ve Yavaş'ı cumhurbaşkanlığına aday olmaya çağırmış ve bu çağrı, CHP içindeki bazı gelişmelerle çakışmıştı.
6 Mart 2023

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AKP'nin yerel seçimlerde başörtüsü oylaması yapmayı planladığını belirtti. Bu plan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsünü gündeme getirerek kadınların giyim kuşamının siyasetin tekelinden çıkarılacağını söylemesinin ardından ortaya çıktı. Ancak, 6 Şubat'taki depremler sonrası iktidarın bu planından vazgeçtiği belirtildi. Selvi, AKP'nin bu planı yerel seçimlerde uygulayabileceğini ve 'çifte sandık' olabileceğini aktardı.
27 Haziran 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Prof. Evren Balta'nın paylaştığı ve kendisini diğer liderlere göre daha olumlu bir ışıkta gösteren 'pozitif oy' anketini beğendi. Anket, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yüksek oranda 'negatif' oy aldığını, buna karşın Yavaş'ın en düşük 'negatif' oy oranına sahip olduğunu gösteriyor. Bu beğeni, CHP içindeki adaylık tartışmaları devam ederken gerçekleşti.
11 Haziran 2023

Türkiye HIV/AIDS Platformu, Türkiye'de HIV tanısındaki yetersizlik ve gecikmeyi eleştirdi ve bu durumun önemli bir sorun olduğunu belirtti. Türkiye'de HIV ile yaşayan kişi sayısının son 20 yılda yüzde 400 arttığı, gerçek HIV pozitif birey sayısının ise 65 bin ile 70 bin arasında olduğu tahmin ediliyor. Platform, HIV riski yüksek grupların tespiti ve test yaptırmalarının teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı. Ulusal HIV/AIDS Kongresi 2022 sonuç bildirgesinde, HIV tanısını artırmak için 'kendin yap' testlerin kullanılması, temas öncesi profilaksi ilaçlarının yaygınlaştırılması ve kondom kullanımının teşvik edilmesi gibi öneriler yer aldı.
10 Ocak 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, deprem sonrası hasar gören Hatay Havalimanı'nın uçuşlara açılması için belediye ekiplerinin çalışmalara başladığını duyurdu. Hatay Havalimanı, daha önce aşırı yağışlar nedeniyle de kullanılamaz hale gelmiş ve depremle birlikte pistin deprem bölgesi üzerine yapıldığı anlaşılmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, havalimanının onarımını duyururken, 'Gelsinler tutuklasınlar' ifadesini kullandı.
8 Şubat 2023

ABD Önleyici Hizmetler Görev Gücü (USPSTF), yeni bir kanıt değerlendirmesi sonucunda mamografi için önerilen başlangıç yaşını 50'den 40'a indirdi. Bu güncelleme, 40 ile 74 yaş arasındaki kadınların iki yılda bir mamografi yaptırmalarını önermektedir. Dr. İlyas Şahin, bu değişikliğin meme kanserinden ölümleri azaltabileceğini belirtti. Ayrıca, mamografi cihazlarının düşük doz radyasyonla yüksek kalitede görüntü sağladığı ve radyasyon kaynaklı kanser riskinin oldukça düşük olduğu vurgulandı.
5 Mayıs 2024

İYİ Parti, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak önerdi. Bu öneri, sosyal medyada çeşitli tepkilere neden oldu. Kimi kullanıcılar destek verirken, kimi kullanıcılar eleştirel yorumlarda bulundu. Bazı yorumlar, önerinin parlamenter rejime geçiş amacına aykırı olduğunu ve sadece Erdoğan'a yarayacağını iddia etti. Diğer yorumlar ise, bu hamlenin geniş tabanlı bir muhalefet bloku oluşturabileceğini ve seçimde büyük bir umut doğurabileceğini belirtti.
6 Mart 2023

Pozitif-iz Derneği tarafından başlatılan 'Bi' Teste Bakar!' kampanyası, herkesin kimlik bilgisi vermeden ve ücretsiz olarak HIV testi yaptırabilmesine olanak tanıyor. Dernek Kurucu Üyesi Çiğdem Şimşek, toplumda HIV hakkında yeterli bilincin olmadığını ve önyargıların devam ettiğini belirtiyor. Kampanya kapsamında, korunmasız cinsel ilişki yaşayan herkesin düzenli olarak HIV testi yaptırması gerektiği vurgulanıyor. Testler, derneğin Maslak Oto Sanayi'deki merkezinde, randevu alınarak ve danışmanlık hizmetiyle birlikte gerçekleştiriliyor.
15 Kasım 2023

Ardahan'da, SAT-2 serotipi şap hastalığının tespit edilmesinin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından alınan tedbirler kapsamında büyükbaş hayvanlar aşılanmaya başlandı. İl merkezi ve beş ilçede oluşturulan ekipler, sorumluluk bölgelerindeki ahır ve çiftliklerde aşılama çalışmalarını yürütüyor. Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Fatih Cineviz, aşılama çalışmalarının 20 gün içinde tamamlanmasının planlandığını belirtti.
17 Mart 2023

AKP'li Ali İhsan Yavuz, partisinin genel merkezinde yaptığı konuşmada, kendilerine yansıyan verilere göre hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimlerinde açık ara önde olduklarını öne sürdü. 2019 İstanbul seçimlerindeki ünlü sözüyle sosyal medyada alay konusu olan Yavuz, salı günü saat 15:00'e kadar seçimlerle ilgili itirazlarını yapmaya hazırlandıklarını belirtti.
14 Mayıs 2023

Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği'nden Prof. Dr. Ayşe Tana Aslan, yeni eğitim-öğretim döneminde Covid-19, grip ve kızamık enfeksiyonlarında artış beklediklerini ifade etti. Aslan, çocukların eksik aşılarının tamamlanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, okulların açılmasıyla birlikte kızamık vakalarında daha da artış olacağını ve bu artışın nedeninin kızamık aşısı yaptırılmayan ya da eksik aşılı çocuklar olduğunu belirtti. Aslan, okulların açılmasıyla birlikte mevsimsel grip enfeksiyonlarının da artacağını ve bu konuda dikkatli olunması gerektiğini söyledi.
9 Eylül 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Bay Kemal’in Tahtası' video serisinin sekizinci bölümünde, iktidara gelmeleri halinde İstanbul, İzmir ve Antalya'da başlayarak 'sağlık kentleri' kuracaklarını duyurdu. Bu kentlerin turizm ve sağlık sektörlerini birleştireceğini, uluslararası standartlarda hizmet vereceğini ve 5 yıl içinde 3 milyar dolar ek gelir ile 50 bin kişiye istihdam sağlayacağını belirtti. Ayrıca yurt dışına göç etmiş doktor ve hemşirelere geri dönme çağrısında bulundu.
8 Mayıs 2023
İşaretlediklerim