Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında hasar gören Hatay Havalimanı'nın pistinin onarılması için Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ekipleri çalışma başlattı. ABB Başkanı Mansur Yavaş, hafriyat atıklarının temizlendiğini Twitter üzerinden duyurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çalışmaların engellenmesine karşı çıkarak havalimanının onarımını paylaştı ve meydan okudu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise onarım çalışmalarının bakanlık tarafından yürütüldüğünü belirterek Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.
8 Şubat 2023

14 Mayıs seçimlerinin ilk turunda yüzde 5,17 oy alan Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhur İttifakı adayı Erdoğan'ı desteklemesi beklenirken, pazarlık sonucu Erdoğan'ın tarafına geçtiği belirtildi. Oğan, Kılıçdaroğlu'ndan herhangi bir talepte bulunmadığını iddia etse de, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Oğan'ın Kılıçdaroğlu'ndan 'tabanını ikna etmek için makam' talebinde bulunduğunu öne sürdü. Yavaş, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Oğan'a bu iddiasını sorgulayan bir mesaj paylaştı.
26 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kadınlara yönelik danışmanlık hizmeti sunacak 'Mor Otobüs' projesini başlatıyor. Otobüs, her hafta beş ilçede 85 mahalleyi dolaşarak kadına yönelik şiddet, psikolojik danışmanlık, sağlık, beslenme ve kariyer danışmanlığı gibi konularda destek sağlayacak. Mor Otobüs'te psikolog, sosyal hizmet uzmanı, diyetisyen ve sağlık eğitimcisi gibi profesyoneller hizmet verecek. Ayrıca, İBB'nin Kadın Destek Hattı, dört farklı dilde hizmet sunmaktadır.
24 Kasım 2023

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 4. Yıl Projeleri Tanıtım Töreni'ne katılan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi bölgesinin en güçlü ülkesi yapacaklarını ve hiçbir çocuğun aç yatmayacağını vaat etti. Törende ayrıca İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da yer aldı. Kılıçdaroğlu, genç seçmenlere hitap ederek onların Türkiye'nin kaderini belirleyeceğini ifade etti.
13 Nisan 2023

Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu ve İstanbul Tabip Odası Aile Hekimleri Komisyonu, İstanbul'da kızamık vakalarının görüldüğüne dair uyarıda bulunarak aileleri bebek ve çocukların aşılarını tamamlamaya çağırdı. Kızamık, Dünya Sağlık Örgütü tarafından eliminasyonu hedeflenen hastalıklar arasında yer almakta ve Türkiye, bu hastalığı laboratuvar testleriyle özel olarak takip etmektedir. İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Saffet Ercan, bazı ilçelerde kızamık vakalarının görüldüğüne dair bilgiler aldıklarını ve Sağlık Bakanlığı'ndan şeffaf bir açıklama beklediklerini ifade etti. Aşı reddi oranlarının düşük olmadığı ve aşıların ücretsiz yapıldığı belirtilirken, 2011'den beri Türkiye'de kızamık salgını yaşandığı ve vakaların arttığı kaydedildi.
18 Ocak 2023

Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Yusuf Eryazğan, Sağlık Bakanlığı'nın aşı tedarikindeki aksaklıkları basına anlattıktan sonra hakkında dava açıldı. Savcılık, Eryazğan'ın meslek örgütlerinde görev almasını engellenmesini talep ediyor. İddianamede, Eryazğan'ın 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla yargılanması isteniyor. İlk duruşma, 6 Şubat 2024'te görülecek.
25 Ağustos 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, EGO'nun iflasına yönelik önergeyi veto ettiğini ve kanuna ve sözleşmeye aykırı hareket eden işleticilerin trafikten men edileceğini belirtti. Ankara'daki özel halk otobüsü sahipleri, zarar ettikleri gerekçesiyle ücretsiz taşıma hakkı olanları artık taşımayacaklarını açıklamıştı. Yavaş, EGO'nun zararının 3 milyar TL'yi bulduğunu ve özel otobüslere destek olduklarını ifade etti. Ayrıca, ücretsiz binme hakkı olduğu halde vatandaşın özel halk otobüslerine alınmaması durumunda gerekenin yapılacağını bildirdi.
21 Eylül 2023

İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcılığına atanma ihtimali tartışılıyor. Anayasa hukukçusu Doç. Dr. Didem Yılmaz'a göre, seçimle gelen belediye başkanlarının sadece seçimle gelinecek görevler için istifa etmeleri gerektiğinden, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanmaları önünde bir engel bulunmuyor. Ancak, eğer Millet İttifakı'nın adayı seçimi kazanırsa, belediye başkanlığı görevini sürdüren İmamoğlu ve Yavaş'ın iki görevi bir arada yürütmeleri mümkün olmayacak. Yılmaz, ayrıca iki görevin bir arada yürütülmesinin güç yoğunlaşmasına yol açacağını ve kuvvetler ayrılığı ilkesiyle bağdaşmayacağını belirtiyor.
6 Mart 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı'na geçişini ve Kemal Kılıçdaroğlu ile olan görüşmelerini eleştirdi. Oğan'ın ilk turda aldığı yüzde 5,17 oy ile ikinci turda Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi beklenirken, Erdoğan'a destek verme kararı aldı. Yavaş, Oğan'ın Kılıçdaroğlu'ndan makam talebinde bulunduğunu ve bu durumu kamuoyuna açıkladığını belirtti. Ayrıca, Oğan'ın TBMM ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin aynı ittifakta olmamasının ülkeyi kilitleneceği yönündeki görüşlerine karşı çıkarak, eğer Oğan baştan bu kanaatte olsaydı Kılıçdaroğlu ile görüşmemesi gerektiğini ifade etti.
26 Mayıs 2023

Türkiye'de, özellikle İstanbul'da kızamık vakalarının artması üzerine Türk Tabipleri Birliği ve diğer üç sağlık kuruluşu ortak bir açıklama yaparak duruma dikkat çekti. Açıklamada, kontrolsüz göçmen girişleri, pandemi döneminde aşılama problemleri ve aşı tereddüdünün artışa katkıda bulunduğu belirtildi. Önerilen önlemler arasında tüm döküntülü hastaların kızamık yönünden değerlendirilmesi, belirli yaş gruplarına aşı yapılması, mülteci ve göçmen nüfusun aşılanması, deprem bölgesinde aşılama çalışmalarının yapılması ve toplumun aşı konusunda bilgilendirilmesi yer aldı.
16 Haziran 2023

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, bir araya geldiği gazetecilere önümüzdeki seçimlerin 18 Haziran'da yapılma ihtimalinin yüzde 30-40 olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın henüz bir seçim tarihi kararı vermediğini belirten Yavuz, erken seçim için 14 Mayıs tarihinin öne çıktığını aktardı. Ayrıca, başörtüsüne anayasal düzenleme için referanduma gidilebileceğini ve bu durumda seçimlerle birlikte referandumun da yapılması gerektiğini söyledi.
11 Ocak 2023

Millet İttifakı'nda yaşanan kriz, CHP'li belediye başkanları İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterilmesiyle aşıldı. Ancak Yavaş ve İmamoğlu, altılı masadaki genel başkanların milletvekili olmaları gerektiğini savunuyor. Yavaş'ın bu fikri genel başkanlarla konuşacağını belirttiği ve seçim çalışmalarına katılmama tehdidinde bulunduğu iddiaları ofisi tarafından yalanlandı. Habertürk yazarı Kübra Par'a göre, Yavaş ekibi iki başkan yardımcısının seçimi kazanma formülü olarak gördüğünü ifade ediyor.
21 Mart 2023

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardım alan ailelerin ilkokula giden çocukları için 'Kantin Desteği' projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında, ilk etapta Altındağ ve Mamak'ta yaşayan 14 bin ilkokul öğrencisine kişi başı 330 TL destek sağlandı. Destek, ailelerin Başkent Kartları'na yatırıldı ve sadece okul kantinlerinde kullanılabilecek. Belediye Başkanı Mansur Yavaş, projenin Ankara'da hiçbir çocuğun aç kalmayacağını belirtti.
5 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası seçimlerin ertelenmesi tartışmaları sona erdi ve AKP, seçim sürecini yeniden inşa etme kararı aldı. Reuters'a göre, AKP'nin yeni sloganı 'Türkiye'yi birlikte inşa ediyoruz' olacak. Hürriyet yazarı Hande Fırat, AKP'nin pandemi döneminde olduğu gibi bir bilim kurulu oluşturacağını ve bu kurulda sürpriz isimlerin yer alacağını belirtti. AKP'li üst düzey isimler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın radikal adımlar atacağını ve bilim ile teknolojinin öne çıkacağını ifade etti.
24 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçirdiği viral enfeksiyon nedeniyle programlarını ertelemek zorunda kaldı. Bu durum, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu tarafından Twitter üzerinden duyuruldu. Akşener'in 25 Eylül Pazartesi günü yapılacak başkanlık divanı toplantısı ve 26 Eylül Salı günü gerçekleştirilecek Eskişehir programı ilerleyen bir tarihe ertelendi.
24 Eylül 2023

AKP Ankara Milletvekili Osman Gökçek, 2024 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanlığı adaylığı için adı geçmesi üzerine bir açıklama yaptı. Gökçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine bir görev vermesi durumunda bunu reddetmenin saygısızlık olacağını belirtti. Ayrıca, adaylık yönünde bir çalışmasının olmadığını ve kamuoyuna yansıyan anketlerin partisinin genel merkezi tarafından yaptırılmadığını ifade etti. Gökçek, kendisine adaylık teklifi gelmediğini, ancak eğer gelirse bunu reddetmenin saygısızlık olacağını vurguladı.
3 Ekim 2023

Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği 'Bir Hayat! Bir Karaciğer!' temasıyla kutlanan Dünya Hepatit Günü'nde, hepatit B ve C hastalıklarına dikkat çekiliyor. Türk Karaciğer Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çakaloğlu, hepatit B ve C hastalıklarının tanısının kolay olduğunu ve tedavisinin mümkün olduğunu belirtti. Hepatit B için koruyucu, etkili ve güvenilir aşılar bulunurken, hepatit C tedavisi de ağızdan alınan ilaçlarla virüsü yok eden kalıcı tedavi (kür) ile mümkün. Çakaloğlu, erişkinlerin mutlaka hepatit B ve C testlerini yaptırmaları gerektiğini vurguladı.
30 Temmuz 2023

Yenilik Partisi Genel Başkanı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, partisinin İzmir il binasında yaptığı açıklamada, 100 bin imza toplamaları durumunda Meclis'te birinci parti olabileceklerini ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı seçimlerde yeneceklerini söyledi. Yılmaz, bu iddiasını 'namus ve şeref' üzerine verdiği söz olarak nitelendirdi ve imza kampanyasının başlatıldığını duyurdu.
5 Şubat 2023

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ile konuşan bir AKP'li, HDP'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarması halinde seçimlerin ikinci tura kalacağını, aksi takdirde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk turda kazanacağını savundu. AKP'li, muhalefetin muhtemel adayları hakkında da değerlendirmelerde bulundu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise partisinin kendi adayını çıkaracağını ve ittifaklarla herhangi bir ortaklıkları olmadığını belirtti.
8 Ocak 2023

Türkiye'de yapılan bir araştırma, ülkedeki kalp yetersizliği hastalığının durumunu ortaya koydu. 2016-2022 yılları arasında 2 milyon 722 bin 151 kişi üzerinde yapılan çalışma, Türkiye'de her yüz kişiden ikisinin kalp yetmezliği hastası olduğunu ve hastalığın Avrupa ülkelerine kıyasla 8-10 yıl daha genç yaşta başladığını gösterdi. Araştırma, kalp yetersizliği sıklığının kadınlarda erkeklere göre daha yüksek olduğunu ve genç hastaların prevalansının endişe verici olduğunu belirtti. Ayrıca, düşük sosyoekonomik koşullarda yaşayan hastaların hayatta kalma oranının yüksek olduğu ve sağlık sigortası sisteminin (SGK) bu durumda kritik bir rol oynadığı tespit edildi.
9 Şubat 2024
İşaretlediklerim