CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı Atlı Merasim Birliği için Hollanda'dan her biri 70 bin avro değerinde çok sayıda at satın alındığı bilgisini paylaşarak, bu konuda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a soru önergesi yöneltti. Özel, Türkiye'nin ekonomik kriz ve yüksek enflasyon oranlarıyla mücadele ettiği bir dönemde yapılan bu harcamanın gerekçesini ve detaylarını sorguladı. Ayrıca, bu alımın israf olup olmadığı konusunda da sorularını iletti.
10 Mart 2023

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İsveç Savunma Bakanı Jonson'un 27 Ocak'ta yapacağı Türkiye ziyaretini iptal ettiklerini duyurdu. İptalin nedeni olarak, Danimarkalı İslam ve yabancı düşmanı 'Stram Kurs' partisi lideri Rasmus Paludan'ın, İsveç'te Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği yakınında Kuran yakma eylemi yapma niyeti gösterildi. İsveç'in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström, bu konu hakkında Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı. Ayrıca, İsveç'te yapılan bir eylemde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maketi kullanılması ve Today's Zaman'ın eski genel yayın yönetmeni Bülent Keneş'in iadesinin reddedilmesi gibi olaylar da iki ülke arasındaki ilişkilerin gerilmesine katkıda bulunmuştu.
21 Ocak 2023

Kuzey Afrika'dan İspanya'nın Kanarya Adaları'na gitmekte olan bir göçmen botu battı ve bottaki 51 kişi yaşamını yitirdi. Kurtulan dört kişi hastaneye kaldırıldı. Caminando Fronteras STK'sının temsilcisi Helena Maleno, botun Fas'ın Tan Tan kentinden yola çıktığını ve ölenler arasında 11 kadın ve 3 çocuğun bulunduğunu açıkladı. İspanya Başbakan Yardımcısı ve Çalışma Bakanı Yolanda Diaz, bu olayla ilgili üzüntüsünü dile getirdi ve AB'nin göçmen politikası konusunda adım atmasının gerekliliğini vurguladı.
2 Temmuz 2023

Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat, AKP'nin seçimlere 65 gün kala cumhurbaşkanı yardımcılığı için Hakan Fidan, İbrahim Kalın ve Mehmet Şimşek isimlerini değerlendirdiğini yazdı. Fırat, iktidarın deprem sürecindeki eleştiriler nedeniyle düşen desteğini toparlamak ve muhalefetin aday belirsizliğini aşmasına karşılık olarak 'sürpriz hamleler' planladığını belirtti. Ayrıca, Hüda-Par’a kontenjan verilmesi ve Yeniden Refah Partisi ile uzlaşma sağlanması gibi ittifak stratejilerinin de gündemde olduğunu aktardı.
10 Mart 2023

Türkiye'de meydana gelen büyük depremde arama kurtarma çalışmalarına katılan ve üç kişinin hayatını kurtaran Meksikalı arama kurtarma köpeği Proteo, görevi sırasında hayatını kaybetti. Türkiye'nin soğuk iklimi ve uzun yolculuğun etkisiyle sağlığı kötüleşen Proteo için hem Türkiye'de hem de Meksika'da anma törenleri düzenlendi. Proteo'nun ölümü, her iki ülkede de büyük üzüntüyle karşılandı. Tanınmış hayırsever Derin Mermerci, Proteo'nun bronz heykelini yapacağını duyurdu.
17 Şubat 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabı üzerinden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kaybetmesi durumunda kötü şeyler olacağını savunanlara karşı bir mesaj paylaştı. Demirtaş, Türkiye'nin mevcut ekonomik sorunlarına ve geçmişte yaşanan deprem felaketlerine atıfta bulunarak, bu iddiaların gerçekçi olmadığını ima etti. Mesajında, yüksek döviz kurları, et ve peynir fiyatları, işsizlik ve açlık sınırı gibi konulara değindi.
2 Nisan 2023

CHP, Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nun CHP lideri Özgür Özel'i havalimanında karşılamadığı için Dışişleri Bakanlığı'na şikayette bulunmuştu. Feyzioğlu'nun Prag'a atanması üzerine CHP, bu atamanın yapılan saygısızlığın onaylanması anlamına geldiğini belirtti. CHP Dış Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel, hükümetin yanlışta ısrar ettiğini ve Dışişleri Bakanlığı'nın kurumsal kimliğini zedelediğini ifade etti.
27 Temmuz 2024

Azerbaycan, Türkiye'nin de katılması şartının kabul edilmemesini gerekçe göstererek İspanya'da yapılacak olan Ermenistan, Avrupa Birliği, Fransa ve Almanya ile görüşmeye katılmama kararı verdi. Azerbaycanlı yetkililer, Ermenistan, Fransa, Almanya, AB gibi Azerbaycan karşıtı bir atmosferin oluşturulduğunu iddia etti. Azerbaycan'ın bu formattaki müzakerelere katılma ihtiyacı hissetmediğini savundu. Ayrıca, Azerbaycan'ın Fransa'nın katıldığı hiçbir formatta yer almayacağını belirtti.
4 Ekim 2023

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, Başbakan Eymen Bin Abdurrahman'ın görevine son vererek yerine Özel Kalem Müdürü Muhammed Nezir el-Arbavi'yi atadı. Bin Abdurrahman, Temmuz 2021'den bu yana görevdeydi ve hükümeti teknokratlar ile Tebbun'u destekleyen partilerin temsilcilerinden oluşturuyordu. Arbavi ise mart ayından beri Özel Kalem Müdürü olarak görev yapıyor ve daha önce Cezayir'in çeşitli uluslararası temsilciliklerinde bulunmuştu.
11 Kasım 2023

Okan Müderrisoğlu, Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İspanya ziyareti sırasında yaptığı yazılı paylaşımın alışılmışın dışında ve yadırgatıcı olduğunu belirtti. Bahçeli'nin açıklamasında, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası normalleşme süreci, Sinan Ateş suikastı ve Cumhur İttifakı'nın geleceği gibi üç ana konuya değinildi. Müderrisoğlu, bu açıklamanın Cumhur İttifakı'nı zorlu bir sınamayla karşı karşıya bıraktığını ve Bahçeli'nin siyasetteki yumuşama temaslarında sınırların net çizilmesini istediğini vurguladı.
13 Haziran 2024

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın görev süresinin dolması üzerine başlayan seçimlerde 26 tur sonunda da yeni başkan belirlenemedi. Mevcut başkan Akarca, Ömer Kerkez ve Muhsin Şentürk arasında yapılan oylamada hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı. Seçimler, salt çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 27'nci tura taşındı. Seçim sürecinin uzamasında, siyasi partilerin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın net bir aday göstermemesi etkili oldu.
29 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteğine rağmen Mehmet Büyükekşi, görevinden alındı. Bu durum, siyasi iktidarın her alana müdahale etme çabasının ters teptiğini gösteriyor. Fenerbahçe’de Ali Koç’un başkanlık seçimini kazanması da benzer bir tepki olarak değerlendiriliyor. Futbol Federasyonu seçimlerinde İbrahim Hacıosmanoğlu’na verilen imzalar ve oylar arasındaki fark, delegelerin gizli oy kullanarak hoşnutsuzluklarını ifade ettiklerini ortaya koyuyor.
20 Temmuz 2024

Dünya Kupası kutlamaları sırasında kadın futbolcu Jenni Hermoso'yu dudağından öpen eski İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, cinsel taciz ve zorlama suçlamaları nedeniyle ifade verdi. Rubiales, İspanya'nın Dünya Kupası'nı kazanmasının ardından düzenlenen madalya töreninde Hermoso'yu dudağından öpmüştü. Bu olayın ardından Rubiales, görevinden uzaklaştırılmış ve sonrasında istifa etmişti. Hermoso, Rubiales'i savcılığa şikayet etmişti.
15 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı kabinesindeki değişikliklerin ardından Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası başkanlığına atandı. Gazeteci Fatih Altaylı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Erkan'ın atanmasına itiraz ettiğini ve bu konuda bazı endişelerini dile getirdiğini yazdı. Şimşek'in, Erkan'ın Merkez Bankacılığı tecrübesinin olmamasını ve ABD'deki bankacılık geçmişinin uluslararası saygınlık açısından sorun yaratabileceğini belirttiği iddia ediliyor. Atamanın Şimşek ikna edildikten sonra gerçekleştiği ve bazı kesimlerin Erkan'ın önceki bankacılık deneyimine kinayeli yorumlar yaptığı belirtiliyor.
11 Haziran 2023

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, erken seçimin galibi sol ittifakın ortak adayını reddederek merkez sağdan eski Dışişleri Bakanı Michel Barnier’i başbakan olarak atadı. Sol ittifak, Macron'u seçim sonuçlarını yok saymakla suçlarken, Macron istikrarlı ve kapsayıcı bir hükümet kurma amacıyla bu kararı aldığını belirtti. Fransa'da iki aydan fazla süredir hükümet kurulamaması nedeniyle yaşanan kriz, Macron'un bu atamasıyla yeni bir boyut kazandı.
5 Eylül 2024

Avrupa Birliği, Yüksek Seçim Kurulu'nun geçici sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesini tebrik etti. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ve AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi, Türkiye'deki seçimlerin yüksek katılımla gerçekleştiğini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Ayrıca, AB'nin Türkiye ile işbirliğine dayalı ve karşılıklı yarar sağlayan bir ilişki sürdürme stratejik çıkarına vurgu yapıldı ve insan hakları, hukukun üstünlüğü gibi temel taahhütler üzerinden ilerleme niyeti ifade edildi.
29 Mayıs 2023

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türk gurbetçilerin Almanya'ya katkılarını vurgulamak amacıyla bir döner ustasıyla birlikte Türkiye'ye geldi. Ziyaret sırasında İstanbul'da sivil toplum aktivistleri ve Ekrem İmamoğlu ile görüşecek, Gaziantep'teki depremzedeleri ziyaret edecek ve Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek. Steinmeier, ziyaretin amacının Türk gurbetçilerin Almanya tarihindeki yerini vurgulamak olduğunu belirtti. Ayrıca, Erdoğan'ın geçmişteki Almanya ziyaretinde İsrail politikaları üzerinden yaşanan gerginlikler de hatırlatıldı.
22 Nisan 2024

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, TBMM'ye verdiği soru önergesiyle, deprem sonrası Hindistan'dan gelen ve İskenderun'da hastane kurarak hizmet veren yardım ekibinin, iddialara göre İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi tarafından baskı gördüğü ve erken ayrılmak zorunda kaldığı iddialarını gündeme getirdi. Şık, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan bu iddialarla ilgili soruşturma yapılıp yapılmayacağını ve benzer durumda olan başka gönüllü ekiplerin olup olmadığını sordu.
15 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıkladı. Son anketlere göre, İnce'nin oy oranı en fazla %2,2 olarak görülüyordu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İnce'yi Türkiye'nin sofrasına davet ederek eski kırgınlıkları bir kenara bırakma çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise İnce'nin yarıştan çekilmesine üzüldüğünü ve yarışın sonuna kadar devam etmesini tercih edeceğini ifade etti.
11 Mayıs 2023

Kolombiyalı şarkıcı Shakira, eski eşi İspanyol futbolcu Gerard Pique ile olan 12 yıllık ilişkisini 'aldatma' iddiaları sonrası bitirdi. Shakira'nın Pique'ye gönderme yaptığı düşünülen yeni şarkısı 'Music Sessions #53', sosyal medyada büyük ilgi gördü ve üç gün içinde YouTube'da 110 milyondan fazla izlendi. Shakira, şarkının kendisi için bir 'arınma ve rahatlama' olduğunu ve bu yaşta İspanyolca bir şarkıyla dünyada bir numaraya ulaşmayı asla düşünmediğini ifade etti. Ayrıca, kendisini önemsiz hisseden kadınlara destek mesajı verdi.
15 Ocak 2023
İşaretlediklerim