Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Mardin ve çevresindeki işyeri kiralarını ortalama 1500 liradan 5 bin liraya çıkardı. Süryani esnaf için uygulanan zam oranı yüzde 300 olarak belirlendi. Mardin Milletvekili Tuma Çelik, bu duruma ilişkin soru önergesi vererek, artışın ayrımcı olduğunu ve ekonomik kriz ile bölgesel eşitsizlikler göz önünde bulundurulduğunda adaletsiz bir uygulama olduğunu ifade etti. Ayrıca, esnafa 'Dükkanı boşaltabilirsiniz' yanıtı verildiği belirtildi.
15 Ocak 2023

İzmir merkezli 18 ilde gerçekleştirilen kripto para dolandırıcılığı operasyonunda, taklit internet siteleri üzerinden mağdurların hesaplarını ele geçirdiği iddia edilen 48 şüpheliden 19'u tutuklandı. Gözaltına alınan şüphelilerden 14'ü serbest bırakılırken, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 15 kişi oldu. Şüphelilerin sahte siteler kurduğu, sahte reklam logoları oluşturduğu ve haksız yere 50 milyon lira kazanç sağladıkları iddia ediliyor.
18 Mart 2023

Ticaret Bakanlığı, sahte yetkili servislerin tüketicileri mağdur ettiği gerekçesiyle toplamda 15 milyon lira idari para cezası uygulandığını duyurdu. Bakanlığa yapılan başvurularda özellikle kombi, beyaz eşya, klima ve cep telefonlarına ilişkin hizmet almak isteyen tüketicilerin mağdur edildiği belirtildi. Bu kapsamda yapılan denetimlerde sahte yetkili servislerin tespit edilerek cezalandırıldığı açıklandı.
22 Mayıs 2024

Dilan Polat ve Engin Polat çifti hakkında, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımları ve para aklama ile vergi kaçırma iddiaları sonrasında soruşturma başlatıldı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan araştırma sonucunda, çiftin mal varlıklarına el konulma kararı alındı ve yurt dışına çıkışları yasaklandı. Ayrıca, çiftin ikinci derece yakınları ile 16 şirket ve 8 kişi hakkında da soruşturma başlatıldı.
13 Ekim 2023

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, İstanbul Havalimanı'nda Brüksel'den gelen bir yolcunun valizinde 3 milyon 590 bin lira değerinde kaçak lüks marka eşyalar ele geçirdi. Yabancı uyruklu şüphelinin valizleri x-ray cihazında tarandı ve içerisinde ticari miktar ve nitelikte 195 eşya ile 29 kilogram ambalaj bulundu. Olayla ilgili soruşturma Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor.
5 Aralık 2023

İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul'da 39 ilçede gerçekleştirilen ekmek fiyat denetimleri sonucunda 205 fırından 116'sının tarifeye uymayan fiyatlarla ekmek sattığının tespit edildiğini ve bu fırınlara cezai işlem uygulandığını açıkladı. Daha önce İstanbul'da ekmeğin gramajının düşürülüp fiyatının arttığı iddiaları yalanlanmıştı. Denetimlerin devam edeceği belirtildi ve tarife dışı satış yapan işletmelere bin 371'er lira idari para cezası kesildiği öğrenildi.
8 Temmuz 2023

Son yıllarda inşaat sektöründe işçi bulma sıkıntısı yaşanıyor. Şantiye şefleri 50 bin TL maaş alırken, vinç operatörleri 200 bin TL maaş alıyor. Kadıköy’ün ünlü mimarı ve AYİDER Başkan Yardımcısı Ahmet Erkurtoğlu, meslek okullarının sayısının azalması ve teşviklerin yetersizliği nedeniyle bu durumun yaşandığını belirtti. Bazı belediyeler kaynak ustası sıkıntısını gidermek için kurslar açıyor.
14 Mayıs 2024

İtalya'da bankaların faiz gelirlerinden alınacak yüzde 40 vergiye sınırlama getirildi. Yeni düzenlemeye göre, alınacak vergi, bankaların toplam varlıklarının yüzde 0,1'ini geçmeyecek. Bu kararın bankaların istikrarını korumak amacıyla alındığı belirtildi. Daha önce yüzde 40 vergi kararı alındığında bankacılık hisseleri çökmüş ve İtalya'nın ekonomik güvenirliği sorgulanmıştı. Ancak yeni sınırlama kararı sonrası bankacılık hisseleri yeniden yükselişe geçti.
9 Ağustos 2023

Cosa Nostra mafyasının lideri olduğu iddia edilen Matteo Messina Denaro, 30 yıl süren kaçak hayatının ardından Sicilya'nın başkenti Palermo'da bir klinikte gözaltına alındı. 2002 yılında gıyabında ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Denaro, birçok cinayetin yanı sıra 1992'de iki mafya karşıtı savcının öldürülmesi ve 1993'teki bombalı saldırılar gibi suçlarla ilişkilendiriliyor. İtalyan güvenlik güçleri, Denaro'nun yakın çevresini takip ederek ona ulaşmayı başardı. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, bu olayı devlet için büyük bir zafer olarak nitelendirdi.
16 Ocak 2023

Dilan ve Engin Polat çiftinin tutuklu mali müşaviri ve aynı zamanda avukat olan Ahmet Gün, 'kara para aklama' iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 'etkin pişmanlık' hükümlerinden yararlanmak istediğini belirterek itirafçı oldu. İstanbul Anadolu Adliyesi'nde ifade veren Gün, Polat çiftine ait şirketlerin sahte fatura düzenlemek için kurulduğunu ve bu firmaların diğer şirketlere de sahte fatura düzenlediğini itiraf etti. Savcılık, Gün'ün ifadesini yetersiz buldu ve 'etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandırmayacağı' belirtildi. Polat çifti ve diğer şüpheliler hakkında daha önce de mali suçlarla ilgili soruşturma yürütülmekteydi.
16 Kasım 2023

Rekabet Kurumu, elektronik ve beyaz eşya sektöründe faaliyet gösteren dört şirkete toplamda 628 milyon 395 bin 515 lira 31 kuruş idari para cezası verdi. Bu şirketler, Arçelik Pazarlama AŞ, Samsung Electronics İstanbul Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketi, SVS Dayanıklı Tüketim Malları Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketi ve LG Electronics Ticaret AŞ'dir. Şirketlere ceza, yeniden satış fiyatı tespitinde bulundukları gerekçesiyle verildi.
9 Ağustos 2023

Sermaye Piyasası Kurulu, sekiz şirketin toplamda 2 milyar 509 milyon lira değerindeki borçlanma aracı ihracı ve dört şirketin toplam 575 milyon 335 bin 775,04 lira değerindeki bedelsiz sermaye artırımı başvurularını onayladı. Ayrıca, SPK, belli başlı şirketlerin pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerle ilgili olarak iki kişiye toplamda yaklaşık 1,2 milyon lira tutarında idari para cezası uyguladı. Türkiye'de yerleşik kişilere yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptıran 26 internet sitesine erişim engeli getirilmesi kararı da alındı.
16 Haziran 2023

Britanyalı sokak sanatçısı Banksy'nin finanse ettiği MV Louise Michel adlı göçmen kurtarma gemisi, İtalya devleti tarafından el konuldu. Banksy, geminin alıkonulmasını 'aşağılık ve kabul edilemez' olarak nitelendirdi. Gemi, Orta Akdeniz'de 17 refakatsiz çocuğu kurtardıktan sonra İtalyan yetkililer tarafından Lampedusa limanında 20 gün boyunca alıkonuldu. Mürettebat, geminin Sicilya'ya çıkma emrine uymadığı için gözaltına alındığını belirtti ve geminin serbest bırakılması çağrısında bulundu.
5 Temmuz 2024

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'nda (TŞOF) 105 milyon liralık yolsuzluk tespit edildi ve bu kapsamda İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu dahil 11 kişi hakkında dava açıldı. Kurumun, İçişleri Bakanlığı'na yatırması gereken gelirin bir kısmını usulsüz giderler göstererek azalttığı belirlendi. Avukat Burcu Gökdağ, kurumu dolandırarak 19 milyon lira zimmetine geçirdiği gerekçesiyle tutuklandı. Şüphelilerin, yolsuzluğu organize bir şekilde gerçekleştirdiği ve denetim kurulu üyelerinin görevlerini yerine getirmediği iddia ediliyor.
10 Mart 2024

Belçika'da trafik ve inşaat kurallarını ihlal eden milyoner iş insanı Guido Dumarey, 27 kez mahkemeye çıkmasının ardından 160 bin avro para cezasına çarptırıldı. Yargıç, Dumarey'in yıllık 20 milyon avro geliri olduğunu ve kendini dokunulmaz sandığını belirterek ceza miktarını artırdı. Dumarey, cezanın saçma olduğunu iddia ederek itiraz edeceğini açıkladı. Bu olay, Belçika'da ve diğer Avrupa ülkelerinde gelire göre ceza uygulaması konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirdi.
20 Kasım 2023

İtalya, TikTok platformunun reşit olmayan kullanıcıları zararlı içeriklerden yeterince koruyamadığı gerekçesiyle 10 milyon avro (351,5 milyon lira) ceza verdi. İtalya rekabet kurumunun açıklamasına göre, platformun özellikle çocuklar için kontrol mekanizması yetersiz bulundu ve kendi yayımladığı yönergelere de uymadığı tespit edildi. Bu gelişme, ABD'nin TikTok'u yasaklama kararının ilk onayını almasının ardından geldi.
14 Mart 2024

Perakende marketler zinciri Carrefour'un Esenyurt deposunda çalışan işçiler, promosyonlarının ödenmesi ve işten atılan arkadaşlarının geri alınması talebiyle iş bıraktı. Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası'nın duyurusuna göre, işçilerin talepleri kabul edildi. İşten atılan işçiler geri alınacak ve promosyonlar ekimde ödenecek.
28 Ağustos 2023

Adana merkezli dört ilde düzenlenen 'AYAR-3' operasyonunda, piyasaya sahte altın sürmeye çalışan şüphelilere yönelik bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında yaklaşık 50 milyon lira değerinde sahte altın ele geçirildi. Ele geçirilen sahte altınlar arasında 3 bin 646 adet çeyrek altın, 811 adet yarım altın, bin 614 adet tam altın ve 57 adet reşat altın bulunuyor. Suç işlediği tespit edilen 13 şüpheli gözaltına alındı.
18 Mayıs 2024

Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletinde, Chennai şehri yakınlarındaki Samsung ev aletleri fabrikasında çalışan 104 işçi, düşük maaşları protesto etmek için bir araya geldi. Polis, izinsiz yürüyüş gerekçesiyle işçileri gözaltına aldı ve düğün salonlarında tuttu. İşçiler, daha yüksek maaş talebinin yanı sıra, Samsung'un Merkezi Hindistan Sendikaları Birliği'nin (CITU) desteklediği bir sendikayı tanımasını da istiyor. Samsung, işçilerle sorunları çözmek için görüşmelere başlayacağını duyurdu.
16 Eylül 2024

Audi'nin Brüksel fabrikasındaki işçiler, üretimin Meksika'ya kaydırılacağı ve işten çıkarmaların olabileceği gerekçesiyle el koydukları 300 otomobilin anahtarlarını yönetime geri verdi. İşçiler, yönetimle yaptıkları görüşmelerden sonuç alamayınca bu eylemi gerçekleştirmişti. Audi, anahtarların iade edilmemesi durumunda yasal işlem başlatacağını duyurmuştu. İşçiler tehdit sonrası anahtarları iade etti ve yönetim de hukuki süreç başlatmama kararı aldı.
11 Eylül 2024
İşaretlediklerim