Fenerbahçe’nin eski futbolcusu ve spor yorumcusu Serhat Akın, program çıkışı silahlı saldırıya uğradı. Akın, saldırıyı sosyal medya platformu X üzerinden duyurdu ve ayaklarından yaralandığını belirtti. Sports Digitale, Akın’ın çalıştığı spor kanalı, saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı. Olayın ardından Akın’ın sağlık durumu hakkında detaylı bilgi verilmedi.
27 Eylül 2024

İstanbul Çağlayan'daki Adliyesi önünde düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan sivillerden biri olan Dilfiraz Karataş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Saldırı, öğle saatlerinde meydana geldi ve iki saldırgan güvenlik güçleri tarafından öldürüldü. Saldırıda üçü polis olmak üzere toplam altı kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırganların DHKP/C terör örgütü üyesi olduğunu açıkladı.
6 Şubat 2024

Fenerbahçe’nin eski futbolcusu ve spor yorumcusu Serhat Akın, program çıkışında silahlı saldırıya uğrayarak ayağından yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıyla ilgili dört şüpheliden ikisinin gözaltına alındığını, diğer ikisinin ise arandığını açıkladı. Soruşturma kapsamında, saldırıyı gerçekleştiren motosikletin olay yerinde bulunan bir araçla birlikte hareket ettiği tespit edildi. Soruşturma titizlikle devam ediyor.
28 Eylül 2024

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde, Şehit Rüstem Demirbaş Parkı’ndaki bir çay bahçesinde beş kişiyi bıçaklayan Arda K. polis tarafından gözaltına alındı. Saldırganın kafasında kask, belinde balta, yüzünde maske ve üzerinde hücum yeleği olduğu belirtildi. Yaralılar Eskişehir Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı ve ikisinin hayati tehlikesi olduğu bildirildi. Arda K.'nın saldırıyı oynadığı bilgisayar oyununun etkisinde kalarak gerçekleştirdiği iddia edildi.
12 Ağustos 2024

Avcılar'da Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri durağında bekleyen bir metrobüse arkadan gelen başka bir metrobüs çarptı. Kazada iki kişi hafif yaralandı ve yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle Küçükçekmece istikametinde metrobüs seferleri kısa süreliğine aksadı, ancak araçların yoldan çekilmesiyle seferler normale döndü.
21 Eylül 2024

İstanbul’un Maltepe ilçesinde seyir halindeki bir motosiklete silahlı saldırı düzenlendi. Olayda motosiklet sürücüsü M.D. hayatını kaybederken, beş yaşındaki oğlu Ö.M.A. yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı, ancak M.D. kurtarılamadı. Polis, saldırıyı gerçekleştiren şüpheli ya da şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
21 Ağustos 2024

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bir kafede kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce düzenlenen silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, beş kişi yaralandı. Olay, Ünalan Mahallesi Ayazma Caddesi'nde meydana geldi. İstanbul Valiliği, iki grup arasında çıkan tartışmanın silahlı çatışmaya dönüştüğünü ve yaralıların hastanelerde tedavi altına alındığını açıkladı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
23 Mayıs 2024

İstanbul'un Çağlayan semtinde bulunan Adalet Sarayı önünde, henüz belirlenemeyen bir nedenle silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda iki kişi hayatını kaybetti ve ikisi polis olmak üzere toplam beş kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırı girişiminde bulunan biri kadın biri erkek iki saldırganın ölü ele geçirildiğini ve yaralılara acil şifalar dilediğini belirtti.
6 Şubat 2024

İstanbul Adalet Sarayı'na götürülen Seçil Erzan'ı taşıyan cezaevi aracı Büyükçekmece'de kaza yaptı. Olay yerine çağrılan midibüsle Seçil Erzan adliyeye sevk edildi. Kazanın detayları ve olası yaralanmalar hakkında henüz bilgi verilmedi. Olayla ilgili güncellemeler bekleniyor.
24 Mayıs 2024

Şarkıcı Metin Arolat, Kadıköy'de sahne aldığı bir otelde şarkı söylediği sırada fenalaşarak bayıldı ve hastaneye kaldırıldı. 52 yaşındaki Arolat, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İzmir doğumlu olan Arolat, müzik kariyerine 1995 yılında başlamış ve pop müziğin sevilen isimlerinden biri haline gelmişti.
21 Eylül 2024

Eskişehir'de 18 yaşındaki Arda K., Şehit Rüstem Demirbaş Parkı'nda bıçakla beş kişiyi yaraladı. Saldırgan, gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. Olayla ilgili yayın yasağı kararı alındı. Saldırının 'oyun bağımlılığı' ile bağlantılı olabileceği belirtildi.
13 Ağustos 2024

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük, belediyenin Seyhan ilçesindeki hizmet binasında M.G. tarafından silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Güdük, kaldırıldığı özel hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis, belediyenin halk ekmek biriminde çalışan zanlıyı gözaltına aldı. Adana Valiliği, olayın alacak verecek meselesi yüzünden çıktığını açıkladı.
12 Şubat 2024

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kadıköy'de siren çalarak acil hasta nakli yapan bir ambulansın önünü kesen motosikletli iki kişinin arandığını açıkladı. Motosikletliler, ambulansın içinde hasta olduğuna inanmadıklarını belirterek hastayı görmek istediler. Ambulans şoförü bu anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti ve sağlık çalışanları hastayı göstermek zorunda kaldı. Fahrettin Koca, bu kişilerin peşinde olduklarını belirtti.
11 Haziran 2024

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bir kafeye düzenlenen silahlı saldırıda iki kişi hayatını kaybetti, altı kişi yaralandı. Olay, Ünalan Mahallesi Ayazma Caddesi'ndeki bir kafede meydana geldi ve saldırıyı kimliği bilinmeyen kişi ya da kişiler gerçekleştirdi. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
23 Mayıs 2024

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Dr. Ertan İskender, hastasının bıçaklı saldırısına uğramış ve bu olay sonucu ciddi yaralanmalar ve psikolojik sorunlar yaşamıştır. Dr. İskender, saldırı sonrası mesleğini bırakmış ve Kanada'ya göç etmiştir. Ankara 4'üncü İdare Mahkemesi, Sağlık Bakanlığını, gerekli güvenlik önlemlerini almadığı gerekçesiyle Dr. İskender'e maddi ve manevi olmak üzere toplamda 97 bin lira tazminat ödemeye mahkum etmiştir. Hekim Birliği Sendikası Başkanı, bu tür kararların şiddet gören hekimler için emsal teşkil edeceğini ve idarecileri şiddete karşı tedbir almaya zorlayabileceğini belirtmiştir.
19 Nisan 2024

İstanbul’un Şişli ilçesinde bulunan Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda ELEV Vakfı Okulları’nın mezuniyet töreni sırasında dijital pano devrildi. Olayda altı kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. ELEV Vakfı Okulları’nın sahibi Erkan Şahin gözaltına alındı, bir okul müdürü ve öğretmen de ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
6 Haziran 2024

Kadıköy'de acil hasta taşıyan bir ambulansın önünü kesen motosikletli iki kişi, ambulansın içinde hasta olduğuna inanmadıklarını söyleyerek hastayı görmek istemişti. Ambulans şoförü bu anları cep telefonu kamerasıyla kaydetmişti. Olayın ardından motosikletliler ikna olup ambulansı serbest bırakmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu kişilerin yakalandığını ve adalete teslim edileceğini duyurdu.
12 Haziran 2024

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Narin Güran'ın ölümüne ilişkin İstanbul Adli Tıp Kurumu'nca düzenlenen raporun detaylarını paylaştı. Raporda, Narin'in 21 Ağustos'ta boğularak öldürüldüğü ve ölüm sonrası hayvanlar tarafından travmaya maruz kaldığı belirtildi. Soruşturma kapsamında birçok kişi gözaltına alınmış ve bazıları tutuklanmıştır. Eren, gerçek adaletin sağlanması için soruşturma sürecini titizlikle takip edeceklerini belirtti.
20 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koruma ekibi, Şırnak'ın İdil ilçesinde bir trafik kazası geçirdi. Kazada bir polis memuru hayatını kaybetti, iki polis dahil olmak üzere toplam üç kişi yaralandı. Olay, Cumhurbaşkanı'nın koruma ekibinin karıştığı bir trafik kazası olarak kayıtlara geçti.
13 Mart 2024

Şırnak'ta, Gabar Dağı Pire Tepe mevkisinde bir askeri araç kontrolden çıkarak devrildi. Kazada bir asker olay yerinde hayatını kaybetti ve üç asker yaralandı. Yaralılar Şırnak Şehit Aydoğan Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralı olan bir asker yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
30 Nisan 2024
İşaretlediklerim