Türkiye ve ABD arasında, caz müziğinin dilini kullanarak köprüler kurmayı hedefleyen 'Caz ile Köprü Kur' projesi, 18 Ekim'de Müze Gazhane'de başlıyor. Proje, Bozcaada Caz Festivali'nin kurucu ekipleri 3dots ve Fermente tarafından hayata geçiriliyor. Proje kapsamında, Türkiye ile ABD arasındaki kültürel diplomasi tarihini caz müziği bağlamında inceleyecek bir arşiv sergisi düzenlenecek. Ayrıca, genç sanatçıların ve öğrencilerin bir araya geldiği bir caz topluluğu oluşturmayı ve iki ülke arasındaki tarihsel ilişkiye farklı bir gözle bakmayı amaçlıyor.
11 Ekim 2023

John Lennon’a ait ve 50 yıldır kayıp olan Hootenanny akustik gitar, Julien’s Auctions müzayede evi tarafından 2,9 milyon dolara satıldı. Gitar, Beatles’ın 1965 tarihli 'Help!' albümünün ve filminin kayıtlarında kullanılmıştı. Gitar, yıllar sonra Britanya kırsalında yeniden keşfedildi ve açık artırmaya çıkarıldı. Bu satış, Beatles’ın açık artırmayla satılan en pahalı gitarı olarak kayıtlara geçti.
30 Mayıs 2024

İstanbul Esenler'de, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından silahla vurulan bir kadın, hastaneye kaldırıldıktan sonra yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olay, Turgut Reis Mahallesi'nde meydana geldi. Sağlık ve emniyet ekipleri olay yerine sevk edildi. Polis, şüpheli eşi yakalama çalışmalarına devam ediyor.
30 Ocak 2023

Kırşehir'de 38 yaşındaki G.T isimli bir kadın, evinde bıçak darbeleriyle öldürülmüş olarak bulundu. Yakınlarının haber alamaması üzerine polise bildirilen olay sonrası güvenlik güçleri tarafından yapılan incelemede, kadının vücudunun çeşitli yerlerinden bıçak darbeleri aldığı ve hayatını kaybettiği tespit edildi. G.T'nin cesedi otopsi için hastane morguna kaldırıldı ve polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
17 Mayıs 2023

ABD'li şarkıcı Madonna, ciddi bir bakteriyel enfeksiyon nedeniyle hastanede tedavi gördükten ve bir ay sonra taburcu edildikten sonra Instagram hesabından hayatta olduğu için şanslı hissettiğini belirtti. Tedavisi evde devam ederken, 15 Temmuz'da başlaması planlanan dünya turnesi ertelendi. Madonna, turnesine 14 Ekim'de Londra'dan başlayacak ve Avrupa'da 12 ülkeyi dolaştıktan sonra 6 Aralık'ta yine Londra konseriyle son verecek.
31 Temmuz 2023

Friends dizisinde Chandler Bing karakteriyle tanınan Matthew Perry'nin ketaminle bağlantılı ölümü üzerine biri doktor iki kişi gözaltına alındı. Savcı Martin Estrada, Perry'nin ölümüne ilişkin toplam beş kişi hakkında iddianame hazırlandığını ve doktorların Perry'e yüksek dozlarda ketamin sağladığını belirtti. Perry'nin otopsi raporunda, oyuncunun ketamin kullanımı ardından boğularak öldüğü ve koroner atardamar hastalığı ile opioid bağımlılığı tedavisinde kullanılan Buprenorfin'in de ölümde rol oynadığı tespit edilmişti.
15 Ağustos 2024

Türk televizyon dizisi Kurtlar Vadisi'nde 'Bedir' karakteriyle tanınan ve Devlet Tiyatrosu oyuncusu olan Levent Güner, 58 yaşında kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güner aynı zamanda şarkıcılık yapmakta ve 'Eski Bir Sevda' adında bir albüme sahipti. Oyuncu, Mem û Zîn, Böcek, Aylaklar, Dudaktan Kalbe gibi birçok dizi ve tiyatro oyununda rol almıştır.
26 Ocak 2023

Türk Hava Yolları'nın yer hizmetleri şirketi TGS'de çalışan Ömer Koray Özbay, Japonya'daki görevi sırasında yöneticiler tarafından baskı gördüğünü ve haksızlığa uğradığını anlattığı bir video yayınladıktan sonra intihar etti. İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kıdık, Özbay'ın veda notunu ve videosunu sosyal medyada paylaştı ve Özbay'ın ölüm haberini duyurdu. THY, konuyla ilgili iddiaların incelendiğini ve konunun takip edildiğini belirten bir açıklama yaptı.
6 Haziran 2023

Yeniden Refah Partisi'nin Düzce adayı olan şarkıcı Davut Güloğlu'nun paramotorla gerçekleştirdiği tanıtım denemesi sırasında, pilot B.E'nin kullandığı paramotor havada arızalandı. Arapçiftliği Mahallesi mevkisinde elektrik tellerine takılarak asılı kalan paramotor, pilotun yaklaşık 4 metre yükseklikten kendi imkanlarıyla inmesiyle sonuçlandı. Pilot kazayı yara almadan atlattı. İl Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği olayla ilgili araştırma başlatırken, elektrik kesintisi yaşanan mahallede arızanın giderilmesi için çalışmalar sürüyor.
30 Mart 2024

ABD'li pop ve caz şarkıcısı Tony Bennett, 96 yaşında hayatını kaybetti. Bennett, 'I Left My Heart In San Francisco' gibi hitler yaratarak Frank Sinatra'dan Lady Gaga'ya kadar birçok hayran kazandı. 2016'da Alzheimer teşhisi konan Bennett'in ölüm nedeni henüz açıklanmadı. Bennett, 70'ten fazla albüm yayımladı ve 19 Grammy ödülü kazandı.
21 Temmuz 2023

Londra'da 31 Ocak'ta bir anne ve iki kızına asitle saldıran 35 yaşındaki Abdül Şükür Ezedi'nin Thames Nehri'ne atlayarak intihar etmiş olabileceği belirtiliyor. Saldırganın son olarak Chelsea Köprüsü'nden aşağı eğilirken güvenlik kamerası görüntülerinde görüldüğü, ancak henüz nehirde bir ceset bulunamadığı bildirildi. Saldırıda ağır yaralanan kadın hala hastanede tedavi görüyor ve konuşamıyor, iki çocuk ise hafif yaralarla taburcu edildi. Saldırganın daha önce cinsel saldırı suçundan mahkum edildiği ve Afganistan'dan sığınma statüsü aldığı kaydedildi.
9 Şubat 2024

Alacakaranlık film serisiyle ünlenen oyuncu Taylor Lautner, eşi Taylor Dome ile başlattıkları 'The Squeeze' isimli podcastin ilk bölümünde, 2009 MTV Müzik Ödülleri'nde yaşanan ve eski sevgilisi Taylor Swift'in ödül konuşmasını Kanye West'in böldüğü olaya müdahale etmediği için duyduğu pişmanlığı dile getirdi. Lautner, o an yaşananların bir skeç olduğunu düşündüğünü ve bu yüzden müdahale etmediğini belirtti. Kanye West'in olayı, Swift'in ödül konuşması sırasında mikrofonu alarak Beyonce'nin klibinin ödülü daha çok hak ettiğini söylemesiyle gerçekleşmişti.
2 Şubat 2023

Spor yapmak için eşiyle sahile inen yönetmen İsmail Güneş, Bağdat Caddesi'nde korna çalarak ilerleyen bir düğün konvoyundakileri uyardıktan sonra konvoydaki bir grup tarafından dövüldü. Güneş, hastaneye kaldırıldı ve tedavisinin ardından taburcu edildi. Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen dört şüpheli gözaltına alındı ancak ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.
1 Mayıs 2023

Begüm Demir, uzun süreli araç kullanımında sürücülerin karşılaşabileceği 'yol hipnozu' konusunda uyarılarda bulundu. Yol hipnozunun, özellikle otoyollarda düz ve tekdüze güzergahlarda daha sık görüldüğünü ve sürüş güvenliğini tehlikeye attığını belirtti. Yol hipnozundan korunmak için yeterli uyku alınması, iki-üç saatte bir mola verilmesi ve gündüz saatlerinde yolculuk yapılması önerildi. Ayrıca farklı ses uyarıları ve yolculuk esnasında diğer insanlarla konuşmanın zihni uyanık tutmaya yardımcı olduğu ifade edildi.
23 Haziran 2023

Şişli'de, yürüdüğü kaldırımın aniden çökmesi sonucu oluşan çukura düşen 36 yaşındaki Gülcan N. hastaneye kaldırıldı. Esentepe Mahallesi Harman 1 Sokak’taki kaldırımda henüz belirlenemeyen nedenle göçük oluştu. İtfaiye ekipleri tarafından çukurdan çıkarılan Gülcan N., sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kaldırımdaki çökmenin devam etmesi nedeniyle güvenlik tedbiri alan ekipler, sokağı giriş ve çıkışlara kapattı.
11 Ekim 2023

ABD'nin New York eyaletindeki Manhattan şehrinde popüler Twitch yayıncısı Kai Cenat'ın hediye dağıtım etkinliği sırasında katılımcılarla polis arasında arbede yaşandı. Cenat'ın çekilişle bazı hediyeleri fanlarına dağıtacağını duyurması üzerine Union Meydanı'nda toplanan yüzlerce genç arasında tartışma çıktı. New York Polisi, olayları yatıştırmak ve kalabalığı dağıtmak için bölgeye girişi yasakladı. Polisin uyarısına uymayan bazı gençler ve Cenat gözaltına alındı.
5 Ağustos 2023

Exit International adlı şirketin geliştirdiği ve 'Ötanazinin Tesla'sı' olarak anılan Sarco adlı intihar kapsülü, İsviçre'de ilk kez kullanılacak. Kapsül, içeriyi nitrojenle doldurarak oksijen seviyesini hızla düşürüyor ve kişi 10 dakika içinde acısız bir şekilde hayatını kaybediyor. İsviçre'de ötanazi yasal, ancak bencilce nedenlerle yapılırsa suç sayılıyor. Sarco, ciddi hastalığı veya sınırlı hareket kabiliyeti bulunanlar için sesle ya da göz hareketiyle de etkinleştirilebiliyor.
21 Temmuz 2024

Muğla'nın Datça ilçesinde Cihan Ö. isimli 72 yaşındaki bir sürücü, manzara izlemek için park ettiği otomobiliyle yaklaşık 10 metrelik uçuruma yuvarlandı. Sürücü yaralanarak Datça Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerine 112 Acil Servis ve itfaiye ekipleri sevk edildi ve aracın çekilmesi için çalışma başlatıldı.
18 Kasım 2023

Efsanevi müzik grubu Beatles'ın 'son' şarkısı 'Now and Then' yayınlandı. Şarkı, 1980'de öldürülen üyesi John Lennon'ın eşi Yoko Ono tarafından 1994'te Paul McCartney'e demo olarak verilen Lennon'ın kaleme aldığı şarkıların sonuncusu. Şarkı, John Lennon'ın demodaki vokalini izole edebilen yapay zeka teknolojisi sayesinde tamamlandı. McCartney ve grubun davulcusu Ringo Starr şarkı için yeni bölümler kaydetti, merhum gitarist George Harrison da 1995'teki kayıtlardan kalan gitar bölümleriyle şarkıda yer alıyor.
3 Kasım 2023

İstanbul Bahçelievler'de polisten kaçan üç şüpheliden biri, çatı katından düşerek hayatını kaybetti. Olay, Kocasinan Mahallesi'nde polis ekiplerinin kimlik kontrolü yapmak istemesiyle başladı. Şüphelilerin Suriye uyruklu oldukları ve kimlikleri olmadığı için kaçtıkları anlaşıldı. İki zanlı gözaltına alınırken, üçüncü zanlı çatı katına çıktı ve balkondan düşerek öldü.
31 Ağustos 2024
İşaretlediklerim