Kaliforniya'da yaşayan ve ekonomik zorluklarla mücadele eden Ron Nessman, bir restorana bulaşıkçı olarak iş başvurusu yaptıktan sonra, iş görüşmesinden çıkarken rüzgarın etkisiyle kontrolsüz bir şekilde otobana doğru hareket eden bir bebek arabasını fark etti ve durdurarak içindeki çocuğu kurtardı. Bebeğin teyzesi olan kadına çocuğu teslim etti. Bu olay güvenlik kamerası tarafından kaydedildi ve yerel haberlerde geniş yer buldu. Nessman, kahramanlık olarak değerlendirilen bu davranışının ardından birkaç gün sonra işe alındı.
10 Mayıs 2023

İzmir'in Konak ilçesindeki Alsancak semtinde bir eğlence merkezinde garson olarak çalışan 22 yaşındaki Emirkan Yılmaz, iş yerinin kapalı olduğu saatlerde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kalbinden bıçaklandı. Arkadaşları tarafından bulunan Yılmaz, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek şüpheli veya şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
10 Nisan 2023

Beyoğlu'nda bir eğlence mekanında üç kadını döven iki şüpheli tutuklandı. Olay, Ömer Avni Mahallesi'ndeki bir mekanda kadın müşteriler ile işletme çalışanları arasında çıkan kavga sonucu meydana geldi. Güvenlik kamerası kayıtlarında kadınları dövdüğü görülen şüpheliler M.M.D. ve V.T. gözaltına alındı ve 'kasten yaralama' ve 'cinsel taciz' suçlarından mahkemeye sevk edilerek tutuklandı. Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, olayın yaşandığı işletmenin mühürlendiğini açıkladı.
3 Ağustos 2024

Şarkıcı Melek Mosso, aldığı ödülü kadınlara adadıktan sonra iktidara yakın sosyal medya hesapları tarafından hedef gösterildi. Bu tepkilerin ardından, 8 Haziran'da yapılması planlanan Kuruçeşme Açıkhava konserini iptal ettiğini duyurdu. Mosso, konuşmasının siyasi bir amaç taşımadığını ve sadece acıların tekrar yaşanmamasını dilemek istediğini belirtti. Ayrıca, bu süreçte birleştirici olmak istediğini ve kırdığı herkesten özür dilediğini ifade etti.
7 Haziran 2023

Beşiktaş'ta restorasyon çalışması yürütülen bir yalının bir kısmı çöktü. Göçük altında kalan iki kişiden biri olan 22 yaşındaki stajyer mimar Atilla Aydın, ağır yaralı olarak kurtarıldı ancak hastanede hayatını kaybetti. İstanbul Valiliği, olayla ilgili adli süreç başlattı.
12 Ağustos 2023

İstanbul Sancaktepe'de, meslektaşları tarafından GPS sistemi üzerinden bulunan bir taksi içerisinde, taksi sürücüsü N.T silahla vurularak öldürülmüş halde bulundu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde N.T'nin hayatını kaybettiği tespit edildi. Jandarma olay yerinde inceleme yaptıktan sonra ceset Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.
15 Kasım 2023

Bursa'nın İnegöl ilçesindeki Mezit Mahallesi'nde dere kenarına giden vatandaşlar, 40'lı yaşlardaki bir kadının hareketsiz yattığını fark etti. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede kadının hayatını kaybettiği belirlendi. Kadının cesedi, ölüm sebebi ve kimliğinin tespiti için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.
12 Temmuz 2023

Sivas'ta, bir süre önce ayrıldığı iddia edilen bir kadını sokakta dövüp saçından sürükleyerek kaçırmaya çalışan bıçaklı bir erkek tutuklandı. Olay yerinde bulunan bir vatandaşın fırlattığı kavanozun saldırganın sırtına isabet etmesi ve kadının yardım çığlıkları üzerine olay yerine gelen vatandaşlar sayesinde kadın, saldırganın elinden kurtuldu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, saldırganı kısa süre sonra yakaladı ve adliyeye sevk etti.
3 Kasım 2023

Türkücü Yavuz Bingöl, Şanlıurfa'da düzenlenen bir konserinde seyirci sayısının az olması nedeniyle sahneden indi ve konserini iptal etti. Bingöl, sahneden inerken dinleyicilerden özür diledi. Daha sonra Instagram hesabından bir açıklama yapan Bingöl, konserin bayram sonrasına ertelendiğini belirtti, ancak iptal etme gerekçesini açıklamadı.
25 Haziran 2023

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen şiddetli depremler sonrasında Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde yıkılan Yoldaş Apartmanı'nın enkazında arama kurtarma çalışmaları sürerken, ekiplerin ses algılaması üzerine yoğunlaştığı bir bölgeden Yazgül Çaçan isimli kadın 72 saat sonra sağ olarak çıkarıldı. Yaralı olarak kurtarılan kadın, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.
9 Şubat 2023

Fransız medyasının aktardığına göre, sağlık sorunları nedeniyle Mayıs ayında konserlerini iptal eden Jane Birkin, Paris'teki evinde bakıcısı tarafından ölü bulundu. 17 yaşında oyunculuğa başlayan ve Michelangelo Antonioni'nin 'Cinayeti Gördüm' filmiyle tanınan Birkin, aynı zamanda Serge Gainsbourg ile seslendirdiği 'Je t'aime… moi non plus' şarkısıyla müzik dünyasında da ün kazandı. Hermes markasının ünlü el çantası modeline adını veren Birkin, modada da etkili bir isimdi.
16 Temmuz 2023

İstanbul’un Tuzla ilçesindeki Tepeören Mahallesi'nde bir şantiyede göçük meydana geldi ve iki işçi hayatını kaybetti. Göçük, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (İSKİ) bağlı taşeron bir firmanın kanal çalışması sırasında oluştu. Olay yerine itfaiye, polis, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi ancak işçiler kurtarılamadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, göçüğün sivil vatandaşa ait bir inşaat sahasında meydana geldiğini ve müstakil evin altyapı inşaatı sırasında heyelan oluştuğunu belirtti.
11 Ağustos 2024

ABD'nin Teksas eyaletinde çim biçerken üzerine yılan düşen 64 yaşındaki Peggy Jones, yılanı yakalamaya çalışan bir şahinle karşılaştı. Şahin, yılanı Jones'un kolundan çekmeyi başardı ancak bu süreçte kadının yüzünü pençeleriyle yaraladı. Jones, hastanedeki müdahalenin ardından taburcu edildi. Yılanın, şahinin veya başka bir kuşun gagasından düştüğü tahmin ediliyor.
9 Ağustos 2023

ABD'nin Connecticut eyaletinde, gözaltındayken emniyet kemeri takılmadığı için polis minibüsünde yaralanarak felç geçiren Randy Cox, açtığı davada 45 milyon dolar tazminat kazandı. New Haven Belediyesi ile Cox'un avukatları arasında varılan anlaşma, iki polis memurunun görevden alınmasından iki gün sonra duyuruldu. Belediye Başkanı Justin Elicker, yaşananların kabul edilemez olduğunu belirtti ve bu tazminatın ABD'de bu alanda belirlenen en yüksek miktar olduğunu ifade etti. Cox, 19 Haziran 2022'de gözaltına alındıktan sonra emniyet kemeri takılmadan minibüste yaralanmış ve felç olmuştu.
11 Haziran 2023

Titanik filminin yönetmeni James Cameron, Atlas Okyanusu'nda turistik amaçla sefer yaparken kaybolan ve içinde beş yolcusuyla birlikte enkazı bulunan 'Titan' adlı denizaltının kayboluşunu ve enkazının bulunmasını şiddetle hissettiğini ifade etti. Cameron, daha önce Titanik'e 33 kez dalış yapmış biri olarak, denizaltının iletişim ve navigasyon sistemlerinin aynı anda kaybolmasından bir felaketin gerçekleştiğini tahmin ettiğini belirtti. Denizaltının enkazı, Titanik enkazının yakınında bulundu ve iç patlama sonucu parçalandığı açıklandı. Denizaltı turunu düzenleyen OceanGate şirketi, yolcuların ailelerine başsağlığı diledi.
23 Haziran 2023

Düzce'de D-100 kara yolunda yedi aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti, yedi kişi yaralandı. Kaza, İstanbul istikameti Kaynaşlı Darıyeri Hasanbey köyü mevkisinde meydana geldi. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık, polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Kazada tırlardan birinde çıkan yangında sürücü öldü, araçlarda bulunan yedi kişi yaralandı.
19 Ağustos 2024

İstanbul'un Tuzla ilçesinde, Tepeören Mahallesi'nde kanal çalışması sırasında meydana gelen göçükte iki işçi hayatını kaybetti. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada dört şüpheli gözaltına alındı ve müteahhit Mehmet Zeki V. tutuklandı. Diğer üç şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma, iş güvenliği ihlalleri ve sorumlulukların belirlenmesi üzerine yoğunlaşıyor.
12 Ağustos 2024

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Metro Hattı yapım çalışmaları sırasında oluşturulan yaklaşık 3 metre derinliğindeki bir çukura otomobil düştü. Kazada araç sürücüsü S.Ü. yaralandı. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık, polis ve itfaiye ekipleri tarafından yaklaşık 30 dakika süren bir çalışma sonucunda sürücü araçtan çıkarıldı ve Bursa Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Sürücünün hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi.
30 Ocak 2023

Mersin'deki TAG Otoyolu'nun Yenice mevkisinde, şehirler arası yolcu otobüsü, kamyon ve otomobillerin karıştığı zincirleme trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'dan İstanbul'a gitmekte olan bir yolcu otobüsünün kazaya karıştığını belirtti. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.
26 Mayıs 2024

Narkotik polisi tarafından dün gerçekleştirilen bir baskında evinde uyuşturucu madde bulunan şarkıcı Kalben Sağdıç, kısa süreliğine gözaltına alındı ve ardından serbest bırakıldı. Olayın ardından sosyal medya üzerinden bir video yayınlayan Kalben, sağlık durumunun iyi olduğunu ve daha da iyi olacağını belirtti. Ayrıca, kamuoyunu bu durumla ilgili endişelendirdiği için üzgün olduğunu ifade etti ve destek veren herkese teşekkürlerini iletti.
9 Mayıs 2024
İşaretlediklerim