Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 18-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde yarışacak 11 film belirlendi. Festival komitesi, bu yıl 45 yapımın başvurduğu Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda 11 filmin jüri karşısına çıkacağını açıkladı. Festivalde altı filmin dünya prömiyeri, iki filmin ise Türkiye prömiyeri gerçekleşecek. 'En İyi Film Ödülü'nün 500 bin lira olduğu yarışmada tüm kategorilerde toplam 1 milyon 60 bin lira tutarında ödül verilecek.
25 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve FOTON Derneği işbirliğiyle düzenlenen 'Sevgilim İstanbul' fotoğraf yarışmasının seçkileri, Mecidiyeköy Sanat'ta sergilenmeye açıldı. Sergide, binlerce fotoğrafçının katılımıyla oluşan ve jüri tarafından değerlendirilen 52 fotoğraf yer alıyor. Coşkun Aral, Mustafa Seven, Ebru Ceylan, Mehmet Turgut ve Tolga Volkan Aslan gibi isimlerin jüri üyeliği yaptığı yarışmada ödül kazanan altı fotoğraf da sergide bulunuyor. Sergi, ağustos sonuna kadar ziyaret edilebilecek ve İBB'nin kültür-sanat etkinlikleri hakkında bilgi almak için İBB Kültür sosyal medya hesapları ve web sitesi kullanılabilir.
18 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Adalar’da Caz' festivali, 8-11 Haziran tarihleri arasında Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada'da gerçekleştirilecek. Festival, 8 Haziran'da Kabataş İskelesi'nden hareket edecek bir vapurda Sarp Maden Quartet ile başlayacak ve Büyükada Atatürk Meydanı'nda Önder Focan Aubergine Project ve Mercan Dede ile devam edecek. Festival süresince birçok caz sanatçısı ve grup performans sergileyecek ve söyleşiler düzenlenecek. Etkinlik programlarına İBB Kültür'ün sosyal medya hesapları ve resmi web sitesi üzerinden ulaşılabilecek.
2 Haziran 2023

İstanbul'un önemli konser alanlarından Salon İKSV, 29 Eylül'de başlayacak sonbahar sezonunda La Femme, Jadu Heart, ENGIN, Yellow Days, Red Axes (Live), The Magnetic Fields, Joep Beving, Fabrizio Paterlini, Aime Simone ve Forest Swords gibi isimleri konuk edecek. Sonbahar sezonu, Fransa'nın rock'n roll grubu La Femme ile açılacak. Biletler, 25 Ağustos'ta satışa çıkacak ve öğrenci bileti fiyatları Eczacıbaşı Genç Bilet projesi kapsamında 10 lira olacak.
24 Ağustos 2023

34. Ankara Film Festivali Ulusal Uzun Film Yarışması'nda yarışacak dokuz film belirlendi. Festival, Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 2-10 Kasım arasında düzenlenecek. Yarışacak filmler arasında Kıvanç Sezer’in 8X8, Melis Önel’in Aniden, Umut Evirgen’in Annesinin Kuzusu, Fikret Reyhan’ın Cam Perde, Tunahan Kurt’un Karganın Uykusu, Ayşe Polat’ın Kör Noktada, Umut Subaşı’nın Sanki Her şey Biraz Felaket, Cemil Ağacıkoğlu’nun Son Hasat ve Nehir Tuna’nın Yurt filmleri bulunuyor. Festivalin 'En İyi' ödülleri 10 Kasım’da Festival Ödül Töreni’nde sunulacak.
5 Ekim 2023

İstanbul Modern Sinema, kadın sinemacılara daha fazla alan açmayı hedefleyen projesi kapsamında 'Düşten Maddeye' adlı yeni seçkisini duyurdu. Seçki, sinema endüstrisindeki kadınların eksikliğinin çokça hissedildiği yapım tasarımı ve sanat yönetimine odaklanıyor. 10 filmlik seçki, 26-29 Ekim tarihleri arasında İstanbul Modern Sinema'da izleyiciyle buluşacak.
18 Ekim 2023

14-19 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Ayvalık Uluslararası Film Festivali'nde bu yıl, dünya festivallerinde dikkat çeken yerli ve yabancı yapımlar gösterilecek. Festival kapsamında 'Genç Sinema' programı ile üniversite öğrencileri sinema profesyonelleriyle buluşacak ve 'çocuk günü' etkinlikleri düzenlenecek. Festivalde ayrıca, geçen yıl hayatını kaybeden usta sinemacı Jean Luc Godard anısına 'Nefret / Le Mépris' filmi gösterilecek.
2 Ağustos 2023

İstanbul Modern, 7-10 yaş aralığındaki çocuklar için yaz tatilinde sanat dolu bir program sunuyor. 9 Temmuz ile 23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan Yaz Sanat Okulu, sabah ve öğle atölyelerinden oluşuyor. Atölyeler, çocukların sanat tarihinden örnekleri keşfetmelerini ve kendi sanat çalışmalarını üretmelerini sağlıyor. Program, pazartesi hariç hafta içi her gün düzenleniyor ve sekiz atölyenin en az dördüne katılanlara katılım belgesi veriliyor.
2 Temmuz 2024

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 3-22 Ağustos tarihleri arasında Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği Sahnesi'nde gerçekleştirilecek. Festivalin açılışı İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği Kuğu Gölü balesi ile yapılacak. Bu yıl festivale Bolşoy Tiyatrosu baş dansçıları Denis Rodkin ve Eleonora Sevenard ile Brezilyalı Basileu França Topluluğu konuk olacak. Festivalin kapanışı ise Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği Zorba balesi ile yapılacak.
30 Temmuz 2024

26'ncı Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 'Daha Fazlası, Daha Azı Değil' temasıyla Ankara'da başlıyor. Festival, dünyanın dört bir yanından kadın yönetmenlerin filmlerini izleyiciyle buluşturacak ve filmler sonrasında gerçekleşecek söyleşiler ve panellerle kadınların birbirine ilham ve güç vermesi amaçlanıyor. Açılış töreninde Tilbe Saran, Asiye Dinçsoy, Belmin Söylemez, Selda Taşkın ve Öyküsu Özyürek'e çeşitli ödüller takdim edilecek. Festival, 1 Haziran'dan itibaren Büyülü Fener Kızılay Sineması'nda film gösterimlerine devam edecek.
31 Mayıs 2023

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 7-18 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 42. İstanbul Film Festivali'nin 'Ulusal Yarışma' bölümünün jüri başkanlığını yönetmen ve senarist Emin Alper yapacak. Jüri üyeleri arasında oyuncu Farah Zeynep Abdullah, görüntü yönetmeni Emre Tanyıldız, kurgucu Aylin Zoi Tinel ve yazar Seray Şahiner bulunuyor.
26 Ocak 2023

25. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri, İstanbul Mustafa Kemal Merkezi Attila İlhan Sahnesi'nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Tiyatro Onur Ödülü Göksel Kortay'a, Sinema Onur Ödülü ise Şener Şen'e takdim edildi. Kerem Alışık, ödüllerin her yıl devam edeceğini belirtti. Gecede birçok oyuncu ve tiyatro grubu çeşitli kategorilerde ödüller aldı.
5 Haziran 2024

Süper Lig'in 27, 28, 29 ve 30'uncu haftalarına ait maç programları paylaşıldı. Bu programlara göre, Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki derbi maç 3 Mart Pazar günü saat 19.00'da Beşiktaş Park'ta gerçekleşecek. Trabzonspor ve Fenerbahçe ise 17 Mart Pazar günü saat 20.30'da Papara Park'ta bir araya gelecek. Bu derbi maçların tarihlerinin belirlenmesi, futbolseverler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.
16 Şubat 2024

Venedik Bienali 60. Uluslararası Sanat Sergisi, 20 Nisan'da başlayarak 24 Kasım 2024'e kadar devam edecek ve Türkiye Pavyonu, sanatçı Gülsün Karamustafa'nın 'Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli' adlı yeni yerleştirmesine ev sahipliği yapacak. Sergi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın koordinasyonu, Dışişleri Bakanlığı himayesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla gerçekleşiyor. Açılış, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve diğer önemli isimlerin katılımıyla yapıldı. Karamustafa'nın eseri, dünyanın çeşitli yerlerindeki yıkıcı olaylara karşı insanlarda yarattığı duygusal boşluk ve kırıklığı temsil ediyor.
20 Nisan 2024

Zorlu PSM'nin düzenlediği 'MIX Festival presented by %100 Müzik', 3-4 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. Festival, elektronikten indie müziğe, rapten dans müziğine kadar birçok farklı tarzı ve ismi bir araya getirecek. Festivalin bu yılki programında Röyksopp, Two Another, Kid Francescoli, Warhaus, Weval ve Türkiye'den Flört, The Flabbies, Nalan, Aga B, Barış Demirel gibi isimler yer alacak.
2 Kasım 2023

Ahmet Hamdi Tanpınar'ın 1954 yılında yazdığı ve zamanla popülerleşen 'Saatleri Ayarlama Enstitüsü' romanı, Serdar Biliş yönetmenliğinde ve Serdar Keskin'in performansıyla tiyatro sahnesine taşındı. Müzikler Tuluğ Tırpan'a, sahne ve dekor tasarımı Gamze Kuş'a ait olan oyun, Saatler Kolektif'in yapımıyla İstanbul Maximum Uniq Hall'da sahnelenecek. Oyunun prömiyeri dün gece yapıldı ve biletler Biletix üzerinden temin edilebilir.
13 Nisan 2023

Dünyanın en büyük bisiklet yarışı organizasyonlarından biri olan L’Etape by Tour de France Serisi’nin Türkiye etabı, 19-20 Ekim tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Organizasyonun tanıtımı İstanbul Sepetçiler Kasrı’nda yapıldı ve 78 Event Genel Müdürü Ömer Kafkas, etkinliğin uluslararası yarışlardan farklı ve katı kriterlere sahip olduğunu belirtti. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, bu organizasyonun bisiklet sporunun yayılması açısından önemli olduğunu vurguladı. Etkinlikte 3 binden fazla sporcunun katılımı bekleniyor ve yarışlar Beykoz’daki Küçüksu Kasrı’nda başlayıp bitecek.
4 Haziran 2024

2-10 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 34'üncü Ankara Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Yarışması'nın jürisi belli oldu. Jüri başkanlığını yönetmen Derviş Zaim'in üstlendiği yarışmanın diğer jüri üyeleri yazar Mine Söğüt, kurgucu Mustafa Preşeva, oyuncular Murat Kılıç ve Selin Yeninci'den oluştu. Festivalde toplam 225 bin liralık ödül verilecek. Bu sene ayrıca en iyi film ödülü kazanan filmin yönetmenine bir sonraki filmi için; ilk defa yapımcı Cemal Okan tarafından 'Fono Film Post Prodüksiyon Ödülü' verilecek.
16 Ekim 2023

İstanbul Modern Sinema'da gerçekleştirilecek olan MUBI Fest, İstanbul'da ilk defa düzenleniyor. Festival, daha önce São Paulo, Santiago, Bogota, Buenos Aires ve Meksiko şehirlerinde yapıldı. Türkiye prömiyerini yapacak olan Michel Franco'nun 'Hatır' (Memory) filmi de dahil olmak üzere altı film gösterimi yapılacak. Festival kapsamında ayrıca sürpriz etkinlikler de duyurulacak.
10 Aralık 2023

TRT, 2024 yazında Avrupa Futbol Şampiyonası, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları, Paris 2024 Paralimpik Oyunları ve Wimbledon Tenis Turnuvası gibi önemli spor etkinliklerini yayınlayacağını duyurdu. Avrupa Futbol Şampiyonası Almanya'da, Wimbledon Tenis Turnuvası Londra'da, Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları ise Paris'te düzenlenecek. Bu etkinlikler TRT 1, TRT Spor, TRT Spor Yıldız ve TRT'nin dijital platformu tabii üzerinden canlı olarak izlenebilecek.
11 Haziran 2024
İşaretlediklerim