Reuters'ın analizine göre Türkiye, mayıs ayında gerçekleşecek önemli seçimler öncesinde iki ekonomik yol arasında seçim yapacak: sıkı devlet denetimli bir ekonomi veya liberal ekonomi politikalarına dönüş. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 20 yıllık iktidarı ve ekonomik politikaları, yatırımcıların ve piyasaların dikkatini çekiyor. Uluslararası yatırımcılar, muhalefetin seçimleri kazanması durumunda Türk varlıklarında artış bekliyor. Ancak, ekonomideki köklü değişiklikler belirsizlikler yaratıyor. Türk Lirası'nın değer kaybı, enflasyonun yükselmesi ve sosyal yardım harcamalarının artması ekonomik zorlukları gösteriyor. Yabancı yatırımcıların Türkiye piyasalarından çekilmesi ve yerli yatırımcıların borsaya yönelmesi de dikkat çekici. Türkiye'nin ekonomik istikrarı ve seçim sonuçlarının getireceği potansiyel değişiklikler, uluslararası ve yerel düzeyde yakından izleniyor.
18 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ocak'ta CHP belediyelerinin engellendiği iddialarını yalanlayarak, muhalefet belediyelerinin yeterli kaynak aldığını belirtti. Ancak 3 Şubat'ta Hatay'ın yerel yönetimdeki vizyon eksikliği nedeniyle potansiyelini açığa çıkaramadığını ve 'garip kaldığını' ifade etti. Erdoğan, merkezi ve yerel yönetimlerin iş birliği yapmamasının şehirlere zarar vereceğini vurguladı. Akif Beki ise, muhalefet belediyelerine yönelik ayrımcılık yapılmadığını savunarak, Hatay'ın durumunun neden farklı olduğunu sorguladı.
6 Şubat 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarında 'Hükümet istifa' sloganlarının atılmasını eleştirdi ve bu durumu depremzede vatandaşlara saygısızlık olarak değerlendirdi. Bahçeli, Türk futbolunun siyasileştirilmesi ve kutuplaşmaya sürüklenmesine karşı çıktı ve bu eylemleri 'zillet komplosu' olarak tanımladı. Ayrıca, Beşiktaş üyeliğinden istifa ettiğini ve bundan böyle Karagümrüklü olduğunu açıkladı.
28 Şubat 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki AFAD konteyner bölgesini ziyaret etti. Bu sırada, taleplerini dile getiren depremzedelere sert bir şekilde tepki göstererek, Cumhurbaşkanının ziyaretini sabote etmeye hakları olmadığını belirtti ve sessizlik isteyerek depremzedelerin dağıtılmasını istedi. Erdoğan da daha önce depremle ilgili eleştirilere sert bir dille karşılık vermişti.
28 Şubat 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya ziyareti dönüşünde dile getirdiği yüzde 50+1 seçim barajının kaldırılması önerisine açık bir destek ifade etmedi. Bahçeli, grup toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın devamından yana olduklarını ve ittifakın bozulmasına izin vermeyeceklerini belirtti. Ayrıca, Cumhur İttifakı'nın pazarlık veya ihtilaf içermediğini ve bir planın ürünü olmadığını vurguladı. Bahçeli, Erdoğan'ın seçim sistemiyle ilgili eleştirilerini anlamlı bulduğunu ancak MHP'nin bu konudaki tutumunun değişmediğini ifade etti.
21 Kasım 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP), deprem felaketinin yönetimindeki eksiklikleri eleştiren kişilere hakaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a istifa çağrısında bulundu. Erdoğan, eleştirilere 'terbiyesiz, ahlaksız, namussuz, adi' gibi ifadelerle karşılık vermişti. Ayrıca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de eleştirenlere 'sahtekarlar, haşeratlar, tabansızlar, sefiller, aymazlar' şeklinde hitap etmişti. TİP, Erdoğan'a yönelik olarak 'Küfretme, istifa et!' ifadesini kullanarak tepkisini dile getirdi.
21 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni'ne canlı bağlantıyla katıldı. Burada yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun depremzedelere 'bedava ev' sözünü eleştirdi. Erdoğan, Hatay'da 32 bin 600 konut, 7 bin 800 köy evi ve depo olmak üzere toplam 40 bin 400 bağımsız bölümün inşasının devam ettiğini belirtti.
2 Eylül 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın zaferiyle sonuçlanan seçim sonuçlarını değerlendirerek, iktidarın milli ve dini sembollerle gerçek sorunları örtbas ettiğini ve bir tehdit algısı yaratarak gündemi meşgul ettiğini ifade etti. Davutoğlu, iktidarın din ve vicdan özgürlüğü ile terörle mücadele kaygıları üzerinden bir korku iklimi oluşturduğunu ve bu durumun vatandaşların mevcut sorunları görmezden gelmesine neden olduğunu belirtti. Ayrıca, iletişim kanallarının kendilerine kapalı olması sebebiyle vatandaşlara yeterince ulaşamadıklarını dile getirdi.
29 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, AİHM'nin Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala kararlarını anımsatarak Türkiye'nin hukuk devleti olması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Atatürk Havalimanı'nın havacılık ve uzay çalışmaları merkezi haline getirilmesi planı çerçevesinde, Bayraktar ailesinin şirketi Baykar ile yaşanan tartışmaya değindi. Kılıçdaroğlu, Bayraktar ailesinin önemli işler yaptığını ve onlara destek vereceklerini ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin kavgadan yorulduğunu ve herkesin oylarına talip olduğunu, HDP ile de diğer partilerle de görüşmeye açık olduklarını söyledi.
29 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, işsizliğin son 11 yılın en düşük seviyelerine gerilediğini belirtti. Erdoğan, kamuda tasarruf paketi kapsamında önümüzdeki üç yıl kamuya alınacak çalışan sayısının kısıtlandığını ve devletin istihdam kapısı olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı. Gençlere ticarete atılma tavsiyesinde bulunan Erdoğan, özel sektörün eleman eksikliği nedeniyle işlerini büyütemediğini ve bu durumun ülke için sosyolojik kökleri olan bir sorun olduğunu ifade etti.
15 Mayıs 2024

Britanya merkezli The Economist dergisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yönetimini eleştiren bir dosya yayımladı ve Türkiye'nin 'diktatörlüğün eşiğinde' olduğunu öne sürdü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, dergiyi 'entelektüel açıdan tembel' ve 'kasıtlı bir cehalete dayalı' haber yapmakla suçladı ve dergideki gazetecileri 'sözde gazeteciler' olarak nitelendirdi. Altun ayrıca, Türk halkının demokrasiye olan bağlılığını vurgulayarak, Erdoğan'ın demokratik yollarla seçildiğini ve her seçimi kazandığını belirtti.
19 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 13 yıl sonra gerçekleştirdiği Irak ziyaretinde Erbil'de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakanı Mesrur Barzani ile bir araya geldi. Görüşmede, Erdoğan PKK'nın gündemden çıkarılması gerektiğini ve terörle mücadelede birlikteliğin önemini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin IKBY ile ticari ilişkilerini geliştirme arzusunu dile getirdi ve sınır kapılarının açılmasının önemine değindi.
23 Nisan 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimleri kaybetme korkusuyla çok sayıda taahhütte bulunduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, devlet yönetiminin taahhütlerini yerine getirmesi gerektiğini ve kendisinin de devlet terbiyesiyle yetiştiğini belirtti. Ayrıca, Erdoğan'ın seçimler yaklaşırken halkın yararına vaatlerde bulunmasını, daha önce yaşanan krizlerde halkın unutulduğunu ancak seçim zamanı hatırlandığını ima ederek eleştirdi.
21 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde incelemelerde bulundu. Erdoğan, deprem bölgelerinde yaşanan zorluklara değinerek, kısa sürede durumu toparladıklarını belirtti. Ayrıca afet yönetim sistemini geliştireceklerini ve kentsel dönüşüm konusunda kararlı olduklarını ifade etti. Erdoğan, depremde yıkılan şehirleri bir yıl içinde yeniden inşa etmeyi hedeflediklerini ve bu süre zarfında halktan sabır istediğini söyledi.
28 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 6 Şubat'ta meydana gelen ve birçok ili etkileyen depremlerin ardından Hatay'a giderek açıklamalarda bulundu. Depremle ilgili eksiklikleri dile getirenleri 'namussuz' olarak nitelendirdi ve bu dönemin birlik ve dayanışma gerektirdiğini vurguladı. Ayrıca, böylesine büyük bir depreme tamamen hazırlıklı olmanın mümkün olmadığını belirtti ve hükümetin afet yönetimi konusunda gerekli adımları atacağını söyledi.
8 Şubat 2023

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Millet İttifakı'nın yeniden birleşmesini ABD'nin müdahalesine bağladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masayı terk etmesi ve sonrasında yaşanan kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formülle aşıldı. Perinçek, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda, Ankara'da bir gizli karargâhın ve yabancı operasyon şeflerinin sürece müdahale ettiğini ve Akşener'in ABD'nin dayatmasıyla masaya döndüğünü iddia etti. Ayrıca İYİ Parti içinde hayal kırıklığı ve istifa dalgasının başladığını belirtti.
6 Mart 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halktan kopuk olduğunu iddia eden bir video paylaştı. Videoda Erdoğan'ın zengin dostlarına ve halkın zor ekonomik koşullarına dikkat çekiliyor. Demirtaş, Erdoğan'ın halkın durumunu anlayamayacağını, çünkü gerçek dostlarının Katar Emiri, Suudi Prensi gibi zengin liderler olduğunu belirtiyor.
3 Nisan 2023

Ata ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaptığı konuşmada, Türk milliyetçilerinin ve Atatürkçülerin Türkiye'deki siyasi dengeleri eline aldığını ve HDP'nin 'anahtar parti' konumunu kaybettiğini savundu. Oğan, bu durumun kendi siyasi görüşlerinin toplumda karşılık bulduğunu ve bu yüzden mutlu olduğunu belirtti. Ayrıca, HDP'nin denge partisi olarak görülmesinden rahatsızlık duyduğunu ve bu durumun siyasete atılma sebeplerinden biri olduğunu ifade etti.
11 Mayıs 2023

Yerel seçimlerin yoğun gündemi arasında, Türk dış politikasında önemli bir ivmelenme dönemi yaşandığı belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki Türk dış politika yapıcılarının, uluslararası sistemin kaotik durumunu stratejik değerlendirmelerle ele aldığı ve dosyalar arası irtibatları gözettiği ifade ediliyor. Bu süreçte, komşularla olan gerginliklerin yerini ortak çözüm arayışı ve işbirliği alırken, Türkiye'nin yurtdışındaki askeri varlığı güvenlik, istikrar ve ekonomik işbirliği üreten bir konuma getiriliyor. Güvenlik, savunma sanayisi, enerji ve ticaret sektörleri Türkiye'nin dış politika hedeflerine katkı sağlayarak bir 'çarpan etkisi' oluşturuyor.
23 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'masadaki arkadaşları tarafından sazan sarmalına alındığını' ifade etti. Erdoğan, CHP'nin genel seçimde oylarını artıramadığını ve ittifak içindeki diğer partilerin CHP listesinden milletvekili çıkardığını belirterek, bunun Türk siyasi tarihinde büyük bir 'yankesicilik' ve 'hortumlanma' olduğunu söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin vizyoner ve projeci bir muhalefete sahip olmamasını en büyük problem olarak nitelendirdi.
17 Mayıs 2023
İşaretlediklerim