İstanbul'da Yenikapı-Hacıosman M2 metrosunda yabancı uyruklu bir çocuğu döven 41 yaşındaki D.A. gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili görüntülerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince incelendiğini ve zanlının tespit edilerek yakalandığını açıkladı. Yerlikaya, çocuklara yönelik şiddetin asla kabul edilemeyeceğini vurguladı.
29 Ağustos 2024

Bursa'da, diş çekimi için genel anestezi uygulanan beş yaşındaki Deniz Sönmez, işlem sonrası fenalaşarak tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Çocuğun ateşi yükseldikten sonra evine gönderildiği ve durumunun kötüleşmesi üzerine hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Baba Aydın Sönmez, oğlunun kanaması olmasına rağmen taburcu edildiğini iddia etti. İl Sağlık Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı.
14 Kasım 2023

İstanbul'un Bakırköy ilçesinde, bir tırın dorsesi Havuzlu Kavşağı alt geçidine çarparak bir otomobilin üzerine devrildi. Kazada, otomobilin içerisinde bulunan iki çocuk dahil dört kişi hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan incelemede, otomobildeki dört kişinin öldüğü tespit edildi.
11 Mart 2024

Şanlıurfa'nın Akçakale kara yolundaki Eyyübiye Millet Bahçesi yakınlarında kontrolden çıkan bir otomobil kaldırımdaki yayalara çarptı. Kaza sonucunda beş çocuk hayatını kaybetti, üç kişi yaralandı. Vali Hasan Şıldak, kazanın nedeninin henüz belirlenemediğini ve olayın detaylarının araştırıldığını belirtti. Yaralıların tedavisi sürerken, bir kişinin durumu ağır.
2 Ağustos 2024

İstanbul Beyoğlu'nda 19 yaşındaki A.Ş. ile yaşı 18'den küçük üç kişi arasında çıkan kavgada A.Ş. dövüldü. Kaçmaya çalışan A.Ş., bir binanın bahçesine girerek yere yığıldı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek kavgaya karışan E.D, E.A. ve M.E.D'yi gözaltına aldı. İHA'nın haberine göre, atılan tokat A.Ş.'nin beyninin hayati sinir noktasına denk geldiği için yaşamını yitirdi.
26 Ağustos 2023

İstanbul'da Yenikapı-Hacıosman M2 metrosunda yabancı uyruklu bir çocuğu döven 41 yaşındaki D.A. tutuklandı. Olayın görüntüleri sosyal medyada paylaşıldıktan sonra polis tarafından incelendi ve D.A. gözaltına alındı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, D.A.'nın 'Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı basit yaralama ile halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlarından tutuklandığını açıkladı.
30 Ağustos 2024

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bir düğün salonunda damat Ahmet E, gelin ile salona girdiği sırada silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda damat ve seken kurşunların isabet ettiği E.K. isimli çocuk yaralandı. Ağır yaralanan damat, yakınları tarafından özel bir hastaneye, çocuk ise Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, kaçan şüpheli S.A'yı gözaltına aldı.
5 Eylül 2023

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bir kafede kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce düzenlenen silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, beş kişi yaralandı. Olay, Ünalan Mahallesi Ayazma Caddesi'nde meydana geldi. İstanbul Valiliği, iki grup arasında çıkan tartışmanın silahlı çatışmaya dönüştüğünü ve yaralıların hastanelerde tedavi altına alındığını açıkladı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
23 Mayıs 2024

İstanbul'un Kartal ilçesinde Melek Dönmez ve iki çocuğu evlerinde ölü bulundu. Yakınlarının bir süredir haber alamaması üzerine polise ihbarda bulunuldu. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, kapıyı çilingir yardımıyla açarak içeri girdiklerinde üç kişinin cesediyle karşılaştı. Olayın gaz zehirlenmesinden kaynaklanmış olabileceği üzerinde duruluyor.
31 Ocak 2023

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli kadın doktor G.Y., çocuk acil servisinde bir bebeği muayene ederken bebeğin annesi tarafından saldırıya uğradı. Doktora yapılan tedavi sonrası 10 gün iş göremez raporu verildi. Saldırgan hasta yakını güvenlik görevlileri tarafından servisten çıkarıldı ve polis merkezine götürüldü. Olay, bazı sivil toplum kuruluşları tarafından kınandı.
6 Kasım 2023

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bir kafeye düzenlenen silahlı saldırıda iki kişi hayatını kaybetti, altı kişi yaralandı. Olay, Ünalan Mahallesi Ayazma Caddesi'ndeki bir kafede meydana geldi ve saldırıyı kimliği bilinmeyen kişi ya da kişiler gerçekleştirdi. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
23 Mayıs 2024

Adana'nın Yüreğir ilçesinde dün gerçekleşen aile içi silahlı saldırıda yaralanan altı yaşındaki kız çocuğu hastanede yaşamını yitirdi. Böylece olayda hayatını kaybedenlerin sayısı ikiye çıktı. Saldırıyı gerçekleştiren B.Y'nin (29) aynı silahla intihar girişiminde bulunduğu ve durumunun ciddi olduğu, diğer yaralıların durumlarının ise iyi olduğu belirtildi.
30 Ağustos 2023

Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu, İstanbul'da bir kaza yaparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden oldu. Kaza sonrası Tok ve oğlu önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçtı. Bu süreçte, yaralılardan birinin telefonunun çalındığı iddia edildi. Tok bu iddiayı reddetse de, ailesinin şoförü yaralıya ait olduğu belirtilen telefonu emniyete teslim etti.
8 Mart 2024

Adana'nın Yüreğir ilçesinde, B.Y. isimli bir kişi, henüz belirlenemeyen bir sebeple ailesinden dört kişiyi silahla yaraladı ve ağabeyini öldürdü. Saldırgan daha sonra aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve saldırganın ağabeyi müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırgan ve diğer dört kişinin hayati tehlikesi olduğu belirtildi.
29 Ağustos 2023

İstanbul Fatih'te motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu M.H.Ş.M., bilirkişi raporunda 'asli kusurlu' olarak tespit edildi. 30 Kasım'da Avrasya Tüneli'nin Aksaray çıkışında gerçekleşen kazaya ilişkin soruşturma devam ediyor. Kazanın ardından Somali cumhurbaşkanının oğlunun serbest bırakılması kamuoyunda tepki toplamıştı.
7 Aralık 2023

Yazar Eylem Tok ve estetik doktoru Op. Dr. Bülent Cihantimur’un 16 yaşındaki oğlu, İstanbul'da ciple emniyet şeridinde duran bir gruba çarparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden oldu. Kazadan sonra Tok ve oğlu, Mısır'a kaçtı. Polis, kazayı yapan sürücünün Tok ve Cihantimur’un oğlu olduğunu tespit etti. Anne ve oğlu, kaza sonrası İstanbul Havalimanı'ndan Mısır'a uçtu.
5 Mart 2024

Kadıköy'de, Doğanay Güzelgün adlı bisiklet sürücüsüne çarpan ve henüz sürücüsü belirlenemeyen bir otomobil, Güzelgün'ün ölümüne sebep oldu. Kazanın ardından olay yerine gelen bir kişi suçu üstlendi ancak MOBESE kameraları bu kişinin kazayı yapmadığını ortaya çıkardı. Görgü tanıkları ve Güzelgün'ün arkadaşları, kazanın olduğu yerde ve polis merkezi önünde toplanarak tepkilerini dile getirdiler. Bisiklet Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Gazi Bilir, trafikteki hız sorununa ve Karayolları Trafik Kanunu'nun değiştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
18 Temmuz 2023

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 47 yaşındaki Veysel Mızrak, 'gönül ilişkisi' yaşadığı Meliha Uludağ ve Uludağ'ın kızı Cansu Dönmez'i tabancayla öldürdü ve ardından aynı silahla intihar etti. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Mızrak'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Hastaneye kaldırılan anne ve kızı ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
2 Eylül 2023

İstanbul Beyoğlu'nda Özgür N. isimli şahıs, henüz belirlenemeyen bir nedenle eşi Sevilay N. ve üç çocuğunu silahla vurarak öldürdü. Olayın ardından intihar girişiminde bulunan Özgür N., ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve polis ekiplerinin olayla ilgili çalışmaları devam ediyor.
12 Kasım 2023

İstanbul Avcılar'da, uzun namlulu silah taşıdığı ihbarı üzerine harekete geçen polis, motosikletli iki kişiyi durdurdu. Yapılan incelemede, sırtta taşınan uzun namlulu silahın boncuk atar tüfek olduğu belirlendi. Motosikletin trafikten men edildiği ve şüpheliler hakkında idari yaptırım tutanağı tutulduğu bildirildi.
4 Ekim 2023
İşaretlediklerim