ABD'nin popüler piyango oyunu Powerball'da bir talihli, 1,7 milyar dolarlık büyük ödülü kazandı. Kazanan kişi, yıllık tahmini 1,765 milyar dolar ile 774,1 milyon dolarlık toplu ödeme arasında seçim yapacak. Bu, ABD tarihindeki en büyük ikinci piyango ödülüdür. Geçen yıl bir talihli 2 milyar dolar kazanmıştı.
12 Ekim 2023

Yapay zeka çiplerine olan talebin artmasıyla Nvidia'nın piyasa değeri 1,83 trilyon dolara ulaşarak Amazon ve Alphabet'i geride bıraktı. Nvidia'nın hisseleri yıl başından bu yana yüzde 50'ye yakın bir artış gösterdi. Bu gelişmeyle Nvidia, ABD'nin en değerli üçüncü şirketi haline gelirken, Alphabet dördüncü sıraya düştü. ABD'de en değerli şirketler sıralamasında Microsoft ve Apple, sırasıyla birinci ve ikinci sırada yer alıyor.
15 Şubat 2024

Alman otomotiv üreticisi Porsche, yılın ocak-eylül döneminde karını yüzde 9 artırarak 5,5 milyar avroya yükseltti. Şirketin satışları da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,1 artarak 30,1 milyar avroya çıktı. Kuzey Amerika ve Avrupa'daki yüksek talep, Çin'deki satış kaybını telafi etti. Şirketin tamamen elektrikli Taycan spor otomobilinin teslimatları da yüzde 11 artarak 27 bin 885 adede ulaştı.
25 Ekim 2023

Pokemon serisinin dizileri, filmleri ve video oyunlarında Misty ve Jessie karakterlerini seslendiren Rachael Lillis, 46 yaşında meme kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Lillis'in ölümünü, Ash Ketchum karakterini seslendiren Veronica Taylor duyurdu ve Lillis'in olağanüstü bir yetenek olduğunu belirtti. Lillis, 1978'de New York'ta doğmuş ve seslendirme sanatçılığı yapmadan önce opera eğitimi almıştı. Kariyeri boyunca Pokemon'un 423 bölümünde seslendirme yapmış ve 2019 yapımı Detective Pikachu filminde de Jigglypuff'ı seslendirmişti.
13 Ağustos 2024

Colorado'da 2022 yılında Jason Cooper tarafından bulunan 'Apex' isimli stegosaurus fosili, 44,6 milyon dolara satılarak açık artırmada satılan en değerli fosil oldu. Bu satış, fosilin tahmin edilen değerinin 11 kat üstünde gerçekleşti. 'Apex' fosili, şimdiye kadar keşfedilen en önemli eksiksiz iskeletlerden biri olarak kabul ediliyor. Fosilin Amerika'da kalacağı ve muhtemelen bir ABD kurumuna bağışlanacağı belirtildi.
18 Temmuz 2024

Çip üreticisi Nvidia, 2024 mali yılının dördüncü çeyreğinde 22,1 milyar dolar gelir elde ederek yıllık yüzde 265 artışla rekor bir gelir seviyesine ulaştı. Bu dönemdeki net karı da yıllık yüzde 769 artarak 12,29 milyar dolara yükseldi. Piyasa beklentileri, şirketin bu dönemde 20,6 milyar dolar gelir elde edeceği yönündeydi. Nvidia'nın hisse başına karı da geçen mali yılın aynı çeyreğine göre önemli bir artış göstererek 4,93 dolara çıktı.
22 Şubat 2024

Apple'ın 1990'larda bazı çalışanları için yaptırdığı ve bir konferansta dağıttığı, üzerinde eski gökkuşağı renkli logosu bulunan ayakkabılar, Sotheby's müzayede evinde satışa çıkarıldı. Ayakkabının başlangıç fiyatı 50 bin dolar olarak belirlendi. Bu, Apple'ın geçmişte ürettiği ve dağıttığı hatıra eşyaların yüksek fiyatlarla satılmasına bir örnektir.
26 Temmuz 2023

ABD'li ünlü basketbolcu Michael Jordan'ın 1998 NBA Finalleri ikinci maçında giydiği spor ayakkabılar, Sotheby's müzayede şirketi tarafından 3-11 Nisan tarihleri arasında satışa sunulacak. 'Son Dans' olarak adlandırılan maçta giyilen ayakkabıların, 2 ile 4 milyon dolar arasında bir bedelle satılması bekleniyor. Eğer tahminler doğru çıkarsa, bu ayakkabılar dünyanın en yüksek bedelle satılan spor ayakkabısı unvanını alacak.
15 Mart 2023

California merkezli çip üreticisi Nvidia, 2,056 trilyon dolarlık piyasa değeriyle Suudi Arabistan'ın petrol devi Saudi Aramco'yu geride bırakarak dünyanın en değerli üçüncü şirketi haline geldi. Nvidia'nın hisseleri yıl başından bu yana yüzde 66 artış gösterdi. Şirket, yapay zeka çiplerine olan artan talep sayesinde piyasa değerini son bir yılda önemli ölçüde artırdı. Bu gelişme, Nvidia'nın Amazon ve Alphabet'i de geride bıraktığı bir dönemde gerçekleşti.
2 Mart 2024

Fransız İmparatoru Napolyon Bonapart'a ait olan ve onun kimliğinin bir parçası olarak kabul edilen siyah kunduz keçe şapka, Fontainebleau'daki Osenat müzayede evinde 1,9 milyon avroya (yaklaşık 59 milyon lira) satıldı. Şapkanın 19. yüzyıl boyunca Napolyon'un sarayının levazım subayının ailesinde kaldığı ve iyi korunduğu belirtildi. Ayrıca müzayedede Napolyon'a ait diğer eşyalar da satışa sunuldu.
19 Kasım 2023

Apple'ın ilk nesil akıllı telefonu iPhone, ABD'deki bir müzayedede açılmamış 4 GB'lık modeli 190 bin dolara satıldı. Bu fiyat, telefonun ilk çıktığı dönemdeki fiyatının yaklaşık 400 katıdır. Telefon, koleksiyoncular tarafından 'Kutsal Kase' olarak kabul ediliyor ve LCG Müzayede tarafından satışa sunuldu. İlk çıktığında 600 dolara satılan bu modelin 50-100 bin dolar arasında bir fiyata alıcı bulması beklenirken, önceki rekorları aşarak satıldı.
17 Temmuz 2023

Fransız sanatçı Louise Bourgeois'nın 'Örümcek' adlı heykeli, Sotheby’s New York'ta 32,8 milyon dolara satılarak bir kadın sanatçıya ait eserler arasında en yüksek müzayede satış rakamına ulaştı. Bu satış, Bourgeois'nın eserleri arasında da rekor kırmış oldu. Sanatçı, 80 yaşından sonra başladığı ve en bilinen eserleri arasında yer alan dev örümcek heykellerini, annesini ve kendisini simgeleyecek şekilde yaratmıştır. Bu heykeller dünyanın en önemli müzelerinde sergilenmiştir.
20 Mayıs 2023

Nintendo, 2017'de piyasaya sürdüğü ve büyük ilgi gören Switch el konsolunun ardından yeni bir konsol çıkarmayı planlıyordu. Bu yeni konsolun 2024'te piyasaya sürülmesi beklenirken, sektör kaynakları ve eğlence siteleri aracılığıyla yapılan açıklamalara göre lansmanın 2025'in ilk çeyreğine ertelendiği iddia edildi. Brezilyalı gazeteci Pedro Henrique Lutti Lippe ve bazı oyun haber siteleri, Nintendo'nun yayıncılara yeni konsol hakkında bilgi verdiğini ve lansman planlarının ertelendiğini belirtti.
18 Şubat 2024

ABD tarihinin üçüncü büyük piyango ikramiyesi olan ve 1,58 milyar dolar değerindeki 'Mega Millions' piyangosu bir kazanan çıkardı. Kazanma ihtimali 302,6 milyonda 1 olan piyango, 31 çekiliş boyunca kazanan çıkmadığı için ikramiye miktarı artmıştı. Floridalı talihli, ödemenin 30 yıla yayılmasını kabul ederse paranın tamamını, toptan isterse 783,3 milyon dolarını alacak.
9 Ağustos 2023

Ünlü basketbol yıldızı Kobe Bryant'ın 2000 NBA şampiyonluğuna ait yüzüğü, 927 bin 200 dolara satılarak Bill Russell'ın 1957 şampiyonluk yüzüğünün rekorunu kırdı. Yüzük, Kobe tarafından babası Joe'ya hediye edilmişti ve satışı Goldin tarafından gerçekleştirildi. Kobe'nin ailesiyle ilişkileri zaman zaman gergin olmuş, 2013'te ailesiyle hatıraların satışı konusunda yaşadığı anlaşmazlık sonrası ailesi özür dilemişti.
2 Nisan 2024

Elvis Presley'in kariyerinin başlarında giydiği mavi süet ayakkabılarının, Devizes, Wiltshire'daki Henry Aldridge & Son müzayede evinde 120 bin sterline (yaklaşık 5 milyon TL) satılması bekleniyor. Presley, bu ayakkabıları 1950'lerde sahnede ve sahne dışında giymiş, ABD ordusuna çağrıldığında ise bir arkadaşına vermişti. Müzayede evi, geçen yıl da Presley'e ait bir vizon paltoyu 128 bin sterline Amerikalı bir koleksiyoncuya satmıştı.
28 Haziran 2024

Game of Thrones dizisinde kullanılan kostümler ve eşyalar, Ekim ayında Heritage Auctions aracılığıyla açık artırmaya çıkarılacak. Müzayedede 900'den fazla parça satışa sunulacak ve başlangıç teklifleri 500 ile 20 bin dolar arasında değişecek. HBO'nun Başkan Yardımcısı Jay Roewe, bu açık artırmayı hayranlar için tarihten bir parça kapmak olarak nitelendirdi ve dizinin kültürel önemine vurgu yaptı. Koleksiyon, 17 Eylül'den 4 Ekim'e kadar New York ve Londra'daki müzayede evlerinde görülebilecek.
4 Eylül 2024

Arjantinli futbol yıldızı Lionel Messi'nin 2022 FIFA Dünya Kupası'nda giydiği altı forma, Sotheby müzayede şirketi tarafından açık artırmaya çıkarılacak. Messi'nin bu formalarının 8 milyon sterlin (yaklaşık 288 milyon lira) üzerinde bir bedelle satılması öngörülüyor. Daha önce Diego Maradona'nın 'Tanrının Eli' olarak bilinen forması 7,1 milyon sterline satılarak bir rekor kırmıştı.
21 Kasım 2023

Sony, PlayStation 5 (PS5) Pro'yu resmen duyurdu. PS5 Pro, daha büyük GPU, gelişmiş ışın izleme ve yapay zeka odaklı video ölçekleme gibi üç ana geliştirme ile geliyor. Konsol, 7 Kasım'da 699,99 sterlin fiyatla satışa sunulacak ve ön siparişler 26 Eylül'de başlayacak. Bu yeni model, oyun deneyimini daha akıcı ve görsel olarak daha etkileyici hale getirecek.
10 Eylül 2024

Tesla CEO'su Elon Musk tarafından 'radikal' olarak nitelendirilen elektrikli pikap modeli Cybertruck'ın satışları perşembe günü başlayacak. 2019'da lanse edildiğinde belirtilen fiyatın neredeyse iki katı olan 60 bin 990 dolardan satışa çıkması beklenen araç, Tesla'nın yaklaşık dört yıldır piyasaya sürdüğü ilk yeni modeldir. Musk, Cybertruck'ın tasarımının kısmen 1977 yapımı James Bond filmi 'The Spy Who Loved Me'deki bir araçtan esinlendiğini belirtti. Tesla'nın web sitesine göre, 'Cyberbeast' adlı en yüksek performanslı varyantın ve bir diğer türünün fiyatları sırasıyla yaklaşık 100 bin dolar ve 80 bin dolar olacak ve bunlar önümüzdeki yıl satışa sunulacak.
1 Aralık 2023
İşaretlediklerim