Microsoft, Activision Blizzard'ı satın alma girişiminde bulunurken, bu hamlenin haksız rekabet yaratmayacağını savunuyor. Şirket, savunmasında Sony'nin PlayStation 5'in ince versiyonunu (PS5 Slim) bu yıl piyasaya sürebileceğini ve bu durumun piyasadaki rekabet dengesini değiştirebileceğini öne sürüyor. Microsoft, PS5 Slim'in fiyatının 400 dolar olabileceğini tahmin ediyor. Ayrıca Insider Gaming'in geçen yıl Sony'nin çıkarılabilir disk sürücülü bir PS5 üzerinde çalıştığını bildirmesi, ince versiyon çıkışı söylentilerini güçlendiriyor.
5 Temmuz 2023

Video Game History Foundation ve Software Preservation Network tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 2010'dan önce piyasaya sürülen bilgisayar oyunlarının yaklaşık %80'i bugün erişilemez durumda ve %90'a yakını tehlikede. Araştırma, Commodore 64, Game Boy ve Playstation 2 gibi farklı platformlarda yayınlanmış dört bin oyun üzerinde yapılmıştır. Konsolların gelişimi ve geriye dönük uyumluluğun azalması eski oyunları oynamayı zorlaştırıyor ve bu durum video oyun tarihinin korunması açısından endişe yaratıyor.
15 Temmuz 2023

Microsoft, Ocak 2022'de Activision Blizzard'ı 69 milyar dolara satın alma planını duyurmuştu. ABD Federal Ticaret Komisyonu, rekabeti bozacağı endişesiyle satın almaya karşı çıkmış, ancak ABD mahkemesi bu iddiaları reddederek işleme yeşil ışık yakmıştır. Avrupa Birliği de rekabet incelemesini tamamlayarak onay vermiş, ancak Britanya Rekabet ve Pazarlar Kurumu satın almayı engellemişti. Microsoft ve Activision, Britanya'daki durumu çözmek için yeniden başvuruda bulunmayı planlıyor.
12 Temmuz 2023

Fransız İmparatoru Napolyon Bonapart’ın intihar etmeyi planladığı iki tabanca, Paris’teki Osenat müzayede evinde 1,69 milyon avroya satıldı. Tabancalar, Fransa Kültür Bakanlığı tarafından ulusal hazine olarak sınıflandırıldı ve ihracatı yasaklandı. Satışa tabancaların orijinal kutusu ve çeşitli aksesuarlar da dahil edildi. Fransız hükümeti, yeni sahibine satın alma teklifi yapmak için 30 ay süre tanıdı.
8 Temmuz 2024

Sony Interactive Entertainment, fiziksel olarak daha küçük ve hafıza kapasitesi artırılmış yeni model PlayStation 5 (PS5) konsolunu Japonya'da satışa çıkardı. 'PS5 Slim' adı verilen yeni model, disk sürücüsüz ve ultra HD Blu-Ray disk sürücülü olmak üzere iki farklı versiyonla sunuluyor. İlk modele göre yüzde 30 daha küçük ve ağırlıkta önemli oranda hafifletilmiş olan bu yeni modelin, yurt dışı satışlarına da bu ay içinde başlanacak.
11 Kasım 2023

Kim Kardashian, Sotheby's müzayede evinde düzenlenen 'Royal & Noble' müzayedesinde, Prenses Diana'nın geçmişte taktığı ve Filistin asıllı İngiliz iş insanı Naim Attallah tarafından hediye edilen 'Attallah Haçı' kolyesini 163 bin 800 Avro'ya satın aldı. Kolye, Diana tarafından son olarak Ekim 1987'de bir yardım galasında takılmış ve müzayede öncesi tahminlerin iki katından fazla bir fiyata satılmıştır. Sotheby’s London mücevherat başkanı Kristian Spofforth, Diana'nın mücevherlerinin piyasaya nadiren çıktığını ve bu parçanın yeni bir sahibe geçmesinden memnuniyet duyduklarını belirtti.
19 Ocak 2023

Elon Musk'ın yönetimindeki Tesla, SpaceX ve X (eski adıyla Twitter) şirketleri 2024 yılına zorluklarla başladı. Tesla'nın piyasa değeri son bir yılda 188 milyar dolar azalarak en büyük kaybı yaşadı. Bu durum, Çin'deki ve küresel pazardaki elektrikli araç talebinin yavaşlamasından kaynaklanıyor. Musk, Çinli elektrikli otomobil üreticilerinin pazardaki rekabeti artıracağı konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca, Musk'ın satın aldığı X şirketi de reklam gelirlerinde büyük bir düşüş yaşayarak değer kaybetti.
24 Şubat 2024

Beş kez dünya şampiyonu olan Norveçli satranç ustası Magnus Carlsen, Japon rakibi Hikaru Nakamura'ya karşı oynadığı maçı, mouse'un elinden kayması sonucu istenmeyen bir hamle yaparak kaybetti. 2023 Chessable Masters Büyük Finali'nde gerçekleşen bu olay, Carlsen'in vezirini yanlış bir kareye bırakmasıyla sonuçlandı ve Nakamura'nın maçı kazanmasına yol açtı. Bu durum, satranç dünyasında geniş yankı buldu.
8 Nisan 2023

1926 yılına ait nadir bir İskoç viskisi olan Macallan 1926 single malt, Londra'daki Sotheby’s Müzayede Evi'nde 2,1 milyon sterline (yaklaşık 77 milyon 436 bin lira) satılarak açık artırmada satılan en pahalı içki rekorunu kırdı. Viski, tahmini fiyatının iki katından fazla bir bedelle alıcı buldu. Müzayede evinin viski sorumlusu Jonny Fowle, viskinin tadına bakma fırsatı bulduğunu ve zengin bir tat profiline sahip olduğunu belirtti. 1986 yılında şişelenen ve sadece 40 adet üretilen bu viskinin bir önceki rekoru 2019 yılında 1,5 milyon sterline satılan bir şişe kırmıştı.
19 Kasım 2023

Real Madrid, Paris Saint-Germain'den ayrılacak olan dünya yıldızı Kylian Mbappe'yi kadrosuna katmak için tarihi bir teklif sunuyor. BBC Sports'un paylaştığı bilgilere göre, Real Madrid Mbappe ile beş yıllık bir sözleşme imzalayacak ve yıldız oyuncuya net 15 milyon avro maaş ödeyecek. Ayrıca, Mbappe'ye imza atması karşılığında 150 milyon avro imza parası ödenecek, bu da futbol tarihinin en yüksek imza parası olacak.
20 Şubat 2024

Popüler video oyunu üreticisi Electronic Arts (EA), yıllık satış tahminlerini 7,65-7,85 milyar dolardan 7,07-7,17 milyar dolara düşürdüğünü açıkladı. Bu revizyonun nedeni olarak, insanların kötü ekonomik koşullar altında video oyunlarına daha az para harcama eğiliminde olmaları gösterildi.
1 Şubat 2023

Merkez Bankası verilerine göre, 4 Ağustos haftasında kartlı harcamalar 181,6 milyar lira ile rekor seviyeye ulaştı. En belirgin artışlar hizmet sektörleri, gıda ve eğitim-kırtasiye harcamalarında görüldü. Ancak, elektrik-elektronik ve mobilya gibi bazı alt gruplarda harcamalar azaldı. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde ise 2,1 milyar lira azalışla haftalık 57,3 milyar lira harcama yapıldı.
11 Ağustos 2023

Microsoft, 3,085 trilyon dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en değerli şirketi olarak sıralamada zirveye yerleşti. Apple, 2,889 trilyon dolarlık değeriyle ikinci, Saudi Aramco ise 2,039 trilyon dolarlık değeriyle üçüncü sırada yer aldı. Nvidia, yapay zeka teknolojilerindeki etkisiyle son bir buçuk ayda hisse değerini yüzde 45 artırarak dikkat çekti. Listede teknoloji, enerji, finans ve sağlık sektörlerinden şirketler yer alıyor.
13 Şubat 2024

ABD'de 60 yaşındaki Michael Sopejstal, şans oyunu bileti satıcısının yaptığı bir hata sonucu 390 bin dolar (yaklaşık 11 milyon lira) değerinde ödül kazandı. Sopejstal, her ay uğradığı bir restorana yakın GoLo benzin istasyonundan şans oyunu bileti alıyordu ve 17 Eylül'de satıcıdan istediği tek satırlık bilet yerine 10 satırlık bilet verildi. Kazandığını öğrendikten sonra, yıllık 25 bin dolar yerine toplu ödeme olan 390 bin doları tercih etti. Lucky for Life oyunu 23 eyalette oynanıyor ve Sopejstal'ın kazanma ihtimali 1,8 milyonda birdi.
26 Kasım 2023

Queen grubunun efsanevi yıldızı Freddie Mercury'nin 'Bohemian Rhapsody'yi bestelediği Yamaha G2 model piyano, açık artırmada 2,2 milyon dolara satıldı. Mercury'nin ölümünden sonra yakın arkadaşı Mary Austin'e bıraktığı özel eşyalar arasında yer alan piyano, Sotheby's müzayede evi aracılığıyla satışa çıkarıldı. Ayrıca 'Bohemian Rhapsody'nin el yazması taslağı da 1,7 milyon dolara alıcı buldu.
7 Eylül 2023

Microsoft, bilgisayar oyun şirketi Activision Blizzard'ı satın almak için Britanya Rekabet ve Pazarlar Kurumu'na (CMA) yeni bir anlaşma sundu. CMA, nisanda Microsoft'un Activision Blizzard'ı 69 milyar dolara satın almasını rekabet endişeleri nedeniyle engellemişti. Yeni anlaşma kapsamında Microsoft, gelecek 15 yıl içinde piyasaya sürülecek mevcut ve yeni tüm Activision oyunlarının bulut akış haklarını almayacak. Bu haklar, Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasının öncesinde Ubisoft'a satılacak.
22 Ağustos 2023

SpaceX tarafından fırlatılan üç Starship prototipinin düşen parçaları, eBay ve Etsy gibi online platformlarda binlerce dolara satılıyor. İlk iki deneme patlamayla sonuçlanırken, üçüncü deneme başarılı oldu ancak prototip Hint Okyanusu'na düştü. Bu parçalar, özellikle seramik ısı kalkanı parçaları, benzersiz hediyelik eşyalar olarak değerlendirilerek yüksek fiyatlara satışa sunuluyor. Satışa sunulan parçalar arasında 3 bin 395 dolara satılan bir parça da bulunuyor.
27 Mart 2024

Banksy'nin 'balonlu kız' adlı eseri, Londra'daki Grove Gallery'den çalındıktan sonra bulundu ve olayla ilgili iki şüpheli tutuklandı. Güvenlik kamerası görüntülerinde maskeli bir adamın galerinin cam kapısını kırarak içeri girdiği ve eseri aldığı görüldü. Metropolitan polisi, eserin 270 bin avro değerinde olduğunu ve başka bir eserin çalınmadığını belirtti. Galeri yöneticisi, eserin geri alınmasının finansal değerini artıracağını ifade etti.
14 Eylül 2024

Pop müziğin efsane ismi Michael Jackson'ın 1980'lerde Pepsi reklamında giydiği ikonik siyah-beyaz deri ceket, müzayedede 250 bin sterline (yaklaşık 8 milyon 742 bin 500 lira) satıldı. Ceketin 200 bin ile 400 bin sterlin arasında bir fiyata satılması bekleniyordu. Jackson, bu ceketi 1984 yılında Pepsi için yaptığı reklam serisinin ilkinde giymişti.
11 Kasım 2023

Video oyunu uyarlaması korku filmi 'Freddy’nin Pizza Dükkanında Beş Gece', ilk hafta sonunda ABD gişesinde 78 milyon dolar, diğer ülkelerde 52 milyon dolar olmak üzere toplamda 130 milyon dolar hasılat elde etti. Film, ABD gişesinde tüm zamanların en büyük açılış hasılatını elde eden üçüncü korku filmi oldu. Ayrıca, tüm filmler arasında Cadılar Bayramı hafta sonu için şimdiye kadarki en iyi açılış, 2023’ün en iyi korku açılışı ve 'The Super Mario Bros. Movie' den sonra tüm zamanların en büyük ikinci video oyunu uyarlaması açılışı gibi diğer önemli rekorları elde etti.
30 Ekim 2023
İşaretlediklerim