Geçen sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ve Türkiye Kupası sahibi Fenerbahçe, Süper Kupa maçında karşılaşmak üzere Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a hareket etti. Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da oynanacağı iddiaları daha önce ortaya atılmış ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından gündeme geldiği doğrulanmıştı. TFF, 20 Ekim'de maçın Suudi Arabistan'da oynanacağını resmi olarak açıklamış, ancak her iki takım da maçın Türkiye'de oynanması yönünde çağrıda bulunmuştu.
28 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), Süper Kupa finalini Suudi Arabistan'da oynamaya karar vermesi, maçın başlamasına saatler kala Suudi yönetiminin Atatürk posteri, 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ve Atatürk tişörtüne itiraz etmesi üzerine eleştirilere neden oldu. Fenerbahçe'nin maça çıkmama kararı alması ve TFF'nin sadece İstiklal Marşı ile maçın başlayacağını duyurması, Twitter'da TFF'ye ve maça çıkmama çağrısı yapanlara yönelik eleştirilere yol açtı.
29 Aralık 2023

Fenerbahçe ve Trabzonspor arasında oynanan futbol maçında Fenerbahçe taraftarları, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Hizbullah'ı temsil eden HÜDA-PAR üyelerine karşı sloganlar attı. HÜDA-PAR, Hizbullah örgütünün devamı niteliğinde bir parti olarak biliniyor ve geçmişte faili meçhul cinayetlerle ilişkilendiriliyor. 2012 yılında kurulan HÜDA-PAR, silahsız siyasi faaliyetler yürütüyor ve AKP listelerinden seçime giren dört adayı milletvekilliğini garantilemiş durumda.
18 Mayıs 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Celtic ile Atletico Madrid arasında oynanan maçta Celtic taraftarları, tribünleri Filistin bayraklarıyla kapladı. Celtic Taraftarlar Derneği, maçtan önce yayınladıkları açıklamada, tribünlerde siyasi görüşlerini ifade etme hakkına sahip olduklarını belirtti. Celtic taraftarları, önceki yıllarda da tribünlerde bayraklar ve çeşitli pankartlarla Filistin’e destek vermişti.
26 Ekim 2023

Fenerbahçe, Suudi Arabistan'da Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa maçına, Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' sözlerinin yer aldığı pankart ve Atatürk tişörtü kullanımına izin verilmemesi sebebiyle çıkmama kararı aldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), maçın İstiklal Marşı ile başlayacağını ve dezenformasyona itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları sosyal medyada takımlarının maça çıkmaması yönünde tepki gösterdi.
29 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kamuoyunda tartışma konusu olan bazı iddialara yanıt verdi. İzmir bölgesi hakemlerine ayrıcalık tanındığı, Hakan Ceylan'ın özel hayatı, Tolga Özkalfa'nın uluslararası hakemlik avantajı, FIFA'ya sahte sağlık raporu verildiği, TFF Başkanı'nın hakemlerle görüşmesi, yardımcı hakem Kemal Yılmaz'ın istifası, Serdar Tatlı'nın mektubu, İsmail Kartal'ın disiplin kuruluna sevki, Lale Orta'nın VAR görüntülerini paylaşması, Darıca Gençlerbirliği'nin müsabaka sonuçlarını etkileme teşebbüsü, Bucaspor 1928 Kulübü'nün iddiaları, Tuzlaspor ve kara para aklama/bahis oynatma iddiaları, Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonu Kanunu'nun FIFA ve UEFA ile görüşülmesi gibi konulara açıklık getirildi.
9 Kasım 2023

Riyad'da oynanması planlanan Süper Kupa finali, Suudi Arabistan yönetiminin Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Atatürk temalı pankart ve tişörtlerine itiraz etmesi üzerine iptal edildi. Her iki kulüp de bu engel kaldırılmadığı sürece maça çıkmayacaklarını açıkladı. Suudi yönetimi geri adım atmayınca, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kararıyla iki takım ve TFF yetkilileri Türkiye'ye dönme kararı aldı. Fenerbahçe, Galatasaray ve TFF'den ortak bir bildiri beklenmektedir.
29 Aralık 2023

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kulübün yüksek divan toplantısında konuştu ve Fenerbahçe camiasına 'ayaklanma' çağrısı yaptı. Koç, hakemlikten istifa eden Kemal Yılmaz'ın durumunu örnek göstererek Türk futbolunun yozlaştığını belirtti. Ayrıca, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'a ve eski FB'li yönetici Selim Soydan'a eleştirilerde bulundu.
5 Kasım 2023

Fenerbahçe Kulübü'nün Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda düzenlenen 2022 olağan mali genel kurul toplantısında, kulüp başkanı Ali Koç'un konuşması sırasında kongre üyeleri tarafından tepki gösterildi. 'Söylesene Ali Başkan bu ne biçim Fenerbahçe' ve 'Taraftar istifa' şeklinde tezahüratlar yapıldı. Koç'un 'Biz başarısızlığı isteyerek mi yapıyoruz' sorusuna 'Evet' yanıtı gelince gerginlik arttı ve toplantıya ara verildi.
17 Haziran 2023

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Beşiktaş üyeliğinden istifa etmesi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun taraftarları tehdit etmesi gündemdeyken, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı bu sloganları 'ihanet' olarak nitelendirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çakıcı'ya üstü kapalı bir mesaj vererek, illegal oluşumların tehditlerine izin vermeyeceklerini ve herkesin olması gereken yere gideceğini belirtti.
27 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Suudi Arabistan'da oynanmasına karar verdiği Süper Kupa finali, Suudi yönetiminin Atatürk posteri, Fenerbahçe'nin 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ve tişörtüne, Galatasaray'ın 'Ne mutlu Türküm diyene!' pankartına itirazı sonucu iptal edildi. Her iki kulüp de maçın Türkiye'de oynanmasını istemiş, ancak TFF geri adım atmamıştı. Kriz, maçın başlamasına saatler kala ortaya çıktı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ile Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in TFF yetkilileriyle yaptığı toplantı sonrasında, maçın oynanmayacağı oyunculara tebliğ edildi.
29 Aralık 2023

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa finali, Atatürk posteri, Fenerbahçe'nin 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' ve Galatasaray'ın 'Ne mutlu Türküm diyene!' pankartlarına Suudi yönetiminin itiraz etmesi üzerine iptal edildi. Her iki kulüp de maça çıkmayarak Türkiye'ye dönme kararı aldı. Türkiye Futbol Federasyonu, milli değerler ve Atatürk ilkelerinin tartışmaya açık olmadığını, sürece Cumhurbaşkanının dahil olmadığını ve sporun farklı amaçlarla alet edilmesine izin vermeyeceklerini belirtti.
2 Ocak 2024

İspanya'da, Renfe'nin genel müdürü Isaías Táboas ve Ulaştırma Bakanlığı Sekreteri Isabel Pardo de Vera, alınan yeni banliyö trenlerinin bazı tünellerden geçemeyecek kadar büyük olduğunun anlaşılması üzerine istifa etti. Renfe, CAF firmasından 258 milyon avro değerinde 31 banliyö treni sipariş etmiş, ancak trenlerin boyutlarının bazı tüneller için çok geniş olduğu fark edilmişti. Hükümet ve Renfe, hatanın erken fark edildiğini ve paranın boşa gitmediğini belirtti. Soruşturma başlatıldı ve trenlerin teslimatının 2024 yerine 2026'da yapılacağı duyuruldu.
21 Şubat 2023

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham'da forma giyen Hırvat futbolcu Ivan Perisic, menajerleri aracılığıyla Fenerbahçe'ye önerildi. Ancak Fenerbahçe, bu transfer için henüz resmi bir adım atmadı. Perisic'in İngiliz ekibi ile olan sözleşmesi 2024 Haziran'da bitecek ve Tottenham, kontratının sona ermesine bir yıl kalan oyuncunun takımdan ayrılmasına sıcak bakıyor.
26 Haziran 2023

Belçika'nın 1. lig takımlarından K.A.A Ghent'in maçlarını oynadığı Ghelamco Arena Stadyumu, Türkiye'de meydana gelen ve binlerce insanın hayatını kaybettiği depremler nedeniyle Türk bayrağıyla ışıklandırıldı. KAA Gent futbol kulübünün vakfı, bu hareketin Türkiye ve Suriye'de yaşanan felaket nedeniyle dayanışma ve sevgi göstergesi olduğunu belirtti. Stadyum, iki gün boyunca Türk ve Suriye bayraklarıyla aydınlatılacak.
7 Şubat 2023

Suudi parfüm markası Laverne, Türk oyuncu Hande Erçel'in Instagram hesabından Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili yaptığı paylaşım sonrasında rahatsızlık duyarak Erçel ile olan reklam anlaşmasını sonlandırdığını açıkladı. Bu gelişme, Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finalinde Suudi yönetiminin Atatürk posteri ve ilgili sloganlara itiraz etmesi sonucu iki takımın maçı oynamama kararı almasının ardından yaşandı. Hande Erçel, bu duruma tepki olarak Atatürk'ün fotoğrafını paylaşmıştı.
30 Aralık 2023

Suudi Arabistan'ın Al-Shabab futbol takımı, Sevilla'dan Hırvat orta saha oyuncusu Ivan Rakitic'i kadrosuna dahil etti. 35 yaşındaki Rakitic, Hırvatistan Milli Takımı'nda 106 maçta 15 gol atarken, kariyerinde Basel, Schalke 04, Barcelona ve Sevilla gibi takımlarda oynadı. Suudi Arabistan ligi, son zamanlarda Cristiano Ronaldo, Neymar, Benzema ve Kante gibi birçok ünlü futbolcuyu transfer ederek dikkat çekiyor.
30 Ocak 2024

Fenerbahçe Beko basketbol takımı, Litvanyalı Sarunas Jasikevicius ile başantrenör olarak üç yıllık bir anlaşma yaptı. Bu atama, takımın eski başantrenörü Dimitris Itoudis'in görevden alınmasının ardından gerçekleşti. Jasikevicius, daha önce Zalgiris Kaunas ve Barcelona gibi takımları çalıştırmış ve oyuncu olarak dört kez EuroLeague şampiyonluğu yaşamış bir isim. Fenerbahçe, Jasikevicius'un tecrübesiyle başarıya ulaşmayı hedefliyor.
14 Aralık 2023

UEFA, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası kura çekimi sırasında canlı yayında duyulan 'seks sesleri' nedeniyle soruşturma açtı. Sesler, Almanya'nın Hamburg şehrinde gerçekleşen çekiliş sırasında İsviçre'nin grubunun belirlendiği anlarda işitildi. YouTube fenomeni Daniel Jarvis, bu seslerin arkasında kendisinin olduğunu iddia etti. İngiltere milli takımının teknik direktörü Gareth Southgate, sesin salonda oturanlar tarafından zor duyulduğunu ve bir şaka olduğunu düşündüğünü belirtti.
3 Aralık 2023

İtalya İçişleri Bakanlığı ve İtalya Futbol Federasyonu, futbolda antisemitizmle mücadele amacıyla bir niyet beyanı imzaladı. Bu çerçevede, Nazi lideri Adolf Hitler'i övmek için kullanılan 'Heil Hitler' selamına atfen İtalyan alfabesinin 8'inci harfi olan 'H'ye karşılık '88' sayısını sembol olarak kullanan futbolcuların bu sayıyı forma numarası olarak alması yasaklandı. Bu karardan Serie A'da oynayan iki oyuncu etkilenecek. Ayrıca, taraftarların da Nazizmi çağrıştırabilecek sembolleri kullanması ve antisemitik tezahüratlar yapılması durumunda maçın durdurulması gibi yaptırımlar getirildi.
27 Haziran 2023
İşaretlediklerim