Son olarak Japonya’nın Vissel Kobe takımında oynayan İspanyol futbolcu Andres Iniesta, 39 yaşında Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Emirates Club’a transfer oldu. Iniesta, Barcelona formasıyla dokuz lig ve dört Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadıktan sonra 2018 yılında Vissel Kobe ile anlaşmış ve 2021’de iki yıllık sözleşme yenilemişti. 39 yaşındaki yıldız futbolcu, kariyerinde İspanya ile dört Dünya Kupası’na katılmış ve FIFA 2010 Güney Afrika’da kupayı kaldırmıştı.
10 Ağustos 2023

Barcelona Futbol Kulübü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde Pantone ile işbirliği yaparak oluşturduğu 'Lila Barça' adında yeni bir rengi tanıttı. Bu renk, kulübün orijinal renkleri olan bordo ve mavi renklerinin bir karışımıdır ve 'Eşitlik renklerimizde var' mesajıyla cinsiyet eşitliğine dikkat çekmeyi amaçlamaktadır. 'Lila Barça', Mart ayı boyunca takımın sosyal medya hesaplarında, kol bantlarında ve diğer aksesuarlarda kullanılacak ve cinsiyet eşitliğini destekleyen projelerde yer alacak.
9 Mart 2023

Madrid, 2026 yılından başlayarak 2035 yılına kadar her yıl Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapacak. Bu karar, Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), Madrid özerk hükümeti ve Madrid Belediyesi arasında imzalanan bir anlaşma ile kesinleşti. Yeni pistin tasarımı 5 bin 474 metre uzunluğunda ve 20 virajlı olacak şekilde planlanıyor ve 110 bin seyirci kapasitesine sahip olacak. Formula 1 yarışlarının Madrid'e ekonomik katkısının yıllık yaklaşık 450 milyon avro olması bekleniyor.
23 Ocak 2024

ABD'li yatırım şirketi 777 Partners LLC'nin, Premier Lig takımlarından Everton'u satın almak için görüşmelerde son aşamaya geldiği bildirildi. Satışın gerçekleşmesi durumunda Premier Lig'deki ABD'li sahipli takım sayısı 10'a çıkacak. Ancak anlaşmanın hala başarısızlıkla sonuçlanabileceği belirtiliyor. 777 Partners LLC, son 21 ayda Brezilya'dan Belçika'ya kadar birçok tarihi futbol takımını portföyüne ekledi.
13 Eylül 2023

Güney Koreli stoper Kim Min Jae, Fenerbahçe'den sonra oynadığı Napoli takımından Almanya'nın Bayern Münich takımına transfer oldu. Bayern Münich, Kim'in transferini sosyal medya üzerinden bir video ile duyurdu. Videoda Kim, yeni takımına katılmaktan heyecan duyduğunu ancak utangaç olduğunu ifade etti. Bayern Münich ise Kim'e hoş geldin mesajı yayınladı.
19 Temmuz 2023

Şilili ünlü futbolcu Arturo Vidal, altyapısından yetiştiği ve yeni sözleşme imzaladığı Colo-Colo takımına Santiago'daki Monumental Stadı'nda düzenlenen bir törenle döndü. Tören sırasında Vidal, helikopterle stada gelip, elinde kılıçla at üzerinde taraftarları selamladı. Kariyerinde birçok Avrupa kulübünde forma giymiş ve başarılar elde etmiş olan Vidal, son olarak Brezilya'nın Athletico Paranaense takımında oynamıştı.
2 Şubat 2024

Trendyol Süper Lig'in 30'uncu haftasında Trabzonspor'u 3-2 mağlup eden Fenerbahçe, İstanbul'a döndü. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaklaşık iki bin taraftar tarafından karşılanan takım, geniş güvenlik önlemleri altında Trabzon'dan ayrılmıştı. Takım kaptanlarından Mert Hakan Yandaş, taraftarlara teşekkür ederek Fenerbahçe'nin büyüklüğünün şampiyonluklarla ölçülemeyeceğini belirtti. Futbolcular, teknik heyet ve yöneticiler, taraftarları selamladıktan sonra alandan ayrıldı.
18 Mart 2024

UEFA, Fenerbahçe'nin Union Saint-Gilloise ile Belçika'da oynadığı maçta yaşanan tribün olayları sebebiyle sarı lacivertli taraftarlara üç maçlık deplasman yasağı uyguladı. Fenerbahçe, söz konusu maçı 3-0 kazanmış ve çeyrek finale yükselmişti. Ancak maç sırasında sahaya çok sayıda meşale atılması disiplin ihlali olarak değerlendirildi. Fenerbahçe'nin çeyrek finaldeki rakibi Olympiakos olacak.
15 Mart 2024

UEFA, Fenerbahçe'nin Union Saint-Gilloise ile oynadığı maçta sahaya atılan meşaleler nedeniyle verilen üç maçlık deplasmana taraftar götürememe cezasını bire indirdi. Bu karar, iki yıl ertelemeli olarak uygulanacak. Fenerbahçe, Olympiakos maçı sonrası yeni bir ceza almazsa deplasman maçlarında taraftarlarıyla buluşabilecek.
8 Nisan 2024

Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 mağlup etti. Maç sonrası, Trabzonspor taraftarları sahaya indi ve Fenerbahçeli futbolculara saldırmaya çalıştı. Maç boyunca tribünlerden atılan su şişeleri, meşaleler ve bozuk paralar nedeniyle bazı Fenerbahçeli oyuncular yaralandı. Güvenlik güçleri, sahaya inen taraftarları kontrol altına almakta yetersiz kaldı.
17 Mart 2024

Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in kendisine yönelik 'istifa' çağrısına yanıt verdi. Özbek, Koç'un mağduriyet yaratma ve diğer takımlarla kavgalı olma durumunu eleştirerek, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı görevinden istifasını talep etmişti. Koç ise Özbek'i, projeler, bölücülük, patolojik ve mağduriyet söylemleri, kulübüne haciz getirme ve FETÖ ile ilgili gerçekler gibi konularda tartışmaya davet ederek, 'yüreğiniz yetiyorsa' şeklinde meydan okudu.
5 Şubat 2024

Fenerbahçe, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in, kulübü 'FETÖ' ile suçlamasının ardından suç duyurusunda bulundu. Bu suçlama, iki kulüp arasındaki gerilimi daha da artırdı. Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, Özbek'in suçlamalarına sert bir yanıt vermişti. Fenerbahçe, Özbek'in toplumu kin ve düşmanlığa teşvik ettiğini iddia ederek, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.
28 Şubat 2024

Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor, kendi sahasında Fenerbahçe'yi ağırlayacak. 17 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan maç öncesinde, Trabzon İl Güvenlik Kurulu tarafından yapılan açıklamada, risk gerekçesiyle Fenerbahçeli taraftarların maça alınmayacağı belirtildi. Bu karar, önceki yıllarda benzeri durumlar göz önünde bulundurularak alındı.
7 Mart 2024

Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 mağlup ettiği maçın ardından, Trabzonspor taraftarlarının sahaya inmesiyle gergin anlar yaşandı. Fenerbahçeli futbolcular, bu durumdan güçlükle kurtularak soyunma odasına gitti. Maçın ardından Fenerbahçeli futbolcu Serdar Dursun, sosyal medya hesabından kanlı formasını paylaşarak, 'Formamdaki kan bizim şerefimizdir' ifadesini kullandı. Diğer futbolcular ve teknik direktör İsmail Kartal da maç ve sonrasında yaşananlar hakkında sosyal medyadan paylaşımlarda bulundu.
18 Mart 2024

Trabzon şehrinde, bazı kişilerin kışkırtmasıyla, Fenerbahçeli futbolculara yönelik planlı bir saldırı gerçekleşti. Maç öncesi sosyal medya paylaşımlarından anlaşıldığı üzere, maskeli ve elinde bıçakla sahaya atlayan bir kişi, bu saldırıyı gerçekleştirdi. Saldırganların, futbolcuları öldürmeye teşebbüs ettiği ve bu durumun cehaletin bir göstergesi olduğu belirtiliyor. Olay, bazı futbolcuların saldırganlara karşılık vermesiyle daha da büyüdü.
18 Mart 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Suudi Arabistan arasında imzalanan ve Süper Kupa finaliyle ilgili krize neden olan sözleşme hakkında bilgilerinin olmadığını belirtti. Aralık 2023'te Suudi Arabistan'da düzenlenmesi planlanan Süper Kupa finali, Suudi yönetiminin Türk takımlarının Atatürk ve milliyetçi temalı pankart ve tişörtlerine itiraz etmesi üzerine iptal edilmişti. Koç, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin bu konuda yanıltıcı bilgi yaydığını ve Fenerbahçe'nin haksız yere suçlandığını ifade etti. Ayrıca, devletin bu konuyu soruşturmasını talep etti.
15 Şubat 2024

Fenerbahçe, Faslı forvet Youssef En-Nesyri'nin transferi için Sevilla FC ile görüşmelere başladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. En-Nesyri, sağlık kontrolünden geçmek ve transfer görüşmelerini ilerletmek üzere İstanbul'a gelecek. Geçtiğimiz sezon LaLiga'da 33 maçta 16 gol ve iki asistle oynayan En-Nesyri, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de altı maçta iki gol ve bir asist kaydetti.
24 Temmuz 2024

Fenerbahçe, Sevilla'nın golcüsü Youssef En-Nesyri'nin transferi için hem oyuncu hem de kulüple anlaşmaya vardı. İspanyol ekibi, Fenerbahçe'nin 27 yaşındaki Faslı futbolcu için bonuslarla birlikte 20 milyon avroluk teklifini kabul etti. Anlaşma dört yıllık olup, En-Nesyri yıllık 4 milyon avro net ücret ve başarı bonusu kazanacak. Geçtiğimiz sezon LaLiga'da 33 maçta 16 gol atan En-Nesyri, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de altı maçta iki gol ve bir asist kaydetti.
19 Temmuz 2024

Dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho, Fenerbahçe ile resmi sözleşme imzaladıktan sonra, Borsa İstanbul'da işlem gören Fenerbahçe hisseleri 136,80 lirayla tavan fiyattan işlem görmeye başladı. Mourinho'nun uluslararası ününün Türkiye Süper Ligi'nin tanıtımında etkili olabileceği ve kulüplerin yayın gelirleri ile Avrupa kupalarındaki başarı ihtimalinin borsadaki olumlu seyri desteklediği belirtiliyor. Fenerbahçe hisselerindeki artış, diğer spor kulüplerinin hisselerini de olumlu etkiledi.
3 Haziran 2024

Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Fenerbahçe Kulübü başkanlığına aday olduğunu açıkladı ve bu kararının ardından İstanbul Ticaret Odası (İTO) meclis üyeliğinden istifa ettiğini belirtti. İTO'nun mart ayı meclis toplantısında konuşan Saran, Fenerbahçe'yi şampiyon yapma hedefiyle yola çıktıklarını ve Türk sporu ile olimpik sporcuların başarısı için çalışacaklarını ifade etti. Saran, Fenerbahçe ve Türk sporunun Avrupa'da ve Olimpiyatlarda en iyi şekilde temsil edilmesi için planlar ve hayallerle çalışacaklarını söyledi.
15 Mart 2024
İşaretlediklerim