80. Altın Küre Ödülleri, Los Angeles'ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 'The Banshees of Inisherin' ve 'The Fabelmans' filmleri ile 'House of the Dragon' dizisi ödüllerde öne çıktı. Törende, geçmişteki ayrımcılık tartışmalarına atıfta bulunan sunucu Jerrod Carmichael'ın konuşması dikkat çekti. Hollywood Yabancı Basın Birliği, bu yıl ilk kez ödüller için oy kullanacak basın mensupları listesini genişletti ve Türkiye'den Selin Gürel ve Janet Barış da oy kullanan isimler arasında yer aldı. 'Avatar' ve 'Severance' gibi yapımlar ise ödül alamadı.
11 Ocak 2023

Aslı Enver ve Mehmet Günsür'ün başrollerini paylaştığı, Emin Alper'in yönettiği 'Arayış' dizisinin ilk tanıtım fragmanı Disney+ sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıldı. Fragmanda, farklı inançlara uygun şekilde dua eden insanlar ve doğanın güzelliği ile mistisizmin öne çıktığı mekanlar gösteriliyor. Dizi, metropol hayatından sıkışıp kalmış ve yolunu kaybetmiş bir kadının, gizemli bir adada kendini arayışını ve şaibeli bir tarikatla karşılaşmasını konu alıyor. Yönetmen Emin Alper, daha önce 'Alef' gibi başarılı bir platform dizisiyle de tanınmaktadır.
3 Mayıs 2023

Netflix'in 2 Aralık'ta yayımlanan ve Afşin Kum'un romanından uyarlanan distopik yerli dizisi 'Sıcak Kafa'nın ikinci sezonu iptal edildi. Dizinin yaratıcısı Mert Baykal, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, hikayelerinin yarım kaldığını ve daha anlatacakları olduğunu ifade etti. Baykal, yeni bir şeyler denemeye cesaret ettiklerini ve risk aldıklarının farkında olduklarını belirtti. Ayrıca, bu süreçte öğrendiklerini gelecekte kullanacaklarını ve 'Sıcak Kafa'nın bir öncü olduğunu söyledi.
5 Şubat 2023

Çağan Irmak'ın yazıp yönettiği ve Netflix için hazırlanan 'Yaratılan' adlı dizinin ilk fragmanı yayınlandı. Dizi, Mary Shelley'nin 'Frankenstein' eserinden esinlenerek oluşturulmuş ve 20 Ekim'de izleyiciyle buluşacak. Başrollerini Erkan Kolçak Köstendil ve Taner Ölmez'in paylaştığı dizinin konusu, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde geçiyor ve 'ölüm ve sonrası' konusuna odaklanıyor.
7 Eylül 2023

Ay Yapım tarafından hazırlanan 'Aile' adlı yeni dizi, Show TV'de izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor. Dizinin başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ ve Serenay Sarıkaya yer alıyor. Hakan Bonomo'nun senaryosunu yazdığı, Ahmet Katıksız'ın yönetmenliğini üstlendiği dizide, tanınmış Soykanlar ailesinin hikayesi ve aile kavramının tartışmalı yönleri işlenecek. Dizinin yayın tarihi henüz açıklanmadı.
16 Ocak 2023

Perihan Mağden'in romanından uyarlanan 'Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?' adlı dizi, Netflix'te 24 Mart'ta yayımlandı ve ilk hafta en çok izlenenler listesinde dünya genelinde ilk üçe yerleşti. Melisa Sözen'in başrolünde olduğu ve gerilim türündeki dizi, kaçak bir hayat süren anne ve kızının hikayesini anlatıyor. Dizi, yayımlandığı ilk üç günde 19 milyon 410 bin saat izlenme ile 'Dili İngilizce Olmayan Diziler' listesinde üçüncü sıraya yerleşti ve Netflix'in yerli dizileri arasında en iyi açılışı yapan yapım oldu.
30 Mart 2023

Disney+ dijital yayın platformu, 'kod adı Avcı' olarak duyurulan yeni orijinal dizisi 'Aktris'i çok yakında izleyiciyle buluşturacağını açıkladı. Dizinin başrollerinde Pınar Deniz ve Uraz Kaygılaroğlu yer alıyor. Gerilim-suç-mizah türündeki dizinin yönetmenliğini Soner Caner üstlenirken, senaryosunu Hakan Bonomo yazdı. Dizinin çekimleri geçen aylarda tamamlandı ve yeni sahne kareleri paylaşıldı.
27 Mart 2023

'Gibi' dizisinin beşinci sezonu, Feyyaz Yiğit ve Kıvanç Kılınç'ın başrollerini paylaştığı ve 8 Mart Cuma günü Exxen platformunda yayınlanacak. Dizi, 1 Ocak 2021'den itibaren sosyal medyada fenomen haline gelmiş ve siyasi partilerin paylaşımlarında dahi yer almıştır. Şimdiye kadar 42 bölümü yayınlanan dizi, günlük hayatta başlarına gelen ilginç ve absürt olayları konu alıyor.
27 Şubat 2024

Disney ve Pixar tarafından hazırlanan 'Elemental: Doğanın Güçleri' adlı animasyon filminin Türkçe fragmanı yayınlandı. Film, 16 Haziran'da sinemalarda gösterime girecek. Peter Sohn'un yönettiği ve zıt elementlerin bir arada yaşadığı Element Şehri'nde geçen film, ateş ve su elementlerinden iki karakterin dostluğunu ve maceralarını konu alıyor. Filmin yapımcılığını Denise Ream üstleniyor.
28 Mart 2023

Batman filminde Penguen karakterini canlandıran Colin Farrell, aynı karakterle 'The Penguin' adlı dizide rol almaya devam edecek. Dizi, HBO'nun Max platformunda Mayıs 2024'te yayınlanmaya başlayacak. Türkiye'de hangi platformda gösterileceği ise henüz açıklanmadı.
13 Nisan 2023

Tom Clancy'nin ajan karakteri 'Jack Ryan'ın hikayesini anlatan dizi, dördüncü ve final sezonuyla sona erdi. Dizi, 16 farklı ülkede çekildi ve her sezonu, Tom Clancy'nin farklı romanlarından ilham alarak oluşturuldu. Oyuncular, diziye daha gerçekçi bir his vermek için o sezon kullanılan farklı dilleri öğrendi. Dizinin final sezonunda, Jack Ryan, hem yerli hem yabancı düşmanlarla karşı karşıya gelirken, bir komployu açığa çıkarmakla görevlendirilir.
20 Temmuz 2023

Netflix platformunda yayınlanan ve Anadolu efsanesi Şahmaran'dan esinlenen 'Şahmaran' dizisi, izleyicilerin beklentilerini karşılayamadı. Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz'in başrollerini paylaştığı dizi, özgünlükten yoksun olduğu ve 'Twilight' serisine benzetildiği için eleştirildi. Dizi, yayımlandığı ilk gün sosyal medyada geniş yankı buldu.
22 Ocak 2023

Netflix'in teknoloji distopyası temalı dizisi 'Black Mirror'ın yeni sezonu haziranda yayınlanacak. Dizinin merakla beklenen yeni sezon bölüm başlıkları ve konuları bir tanıtım videosuyla duyuruldu. Yeni sezonda Salma Hayek, Aaron Paul, Kate Mara gibi ünlü isimler yer alacak ve farklı konular işlenecek. Bölümler; bir kadının hayatının dram uyarlamasını keşfettiği 'Joan Is Awful', gizemli bir yerel hikayeye rastlayan genç bir çiftin hikayesi 'Loch Henry', alternatif bir 1969'da geçen 'Beyond The Sea', bir trafik kazasını konu alan 'Mazey Day' ve 1979 yılında geçen 'Demon 79' olarak sıralanıyor.
12 Mayıs 2023

Ali Atay'ın yönettiği ve popüler bir film olan 'Ölümlü Dünya'nın devam filmi 'Ölümlü Dünya 2'nin ilk fragmanı yayınlandı. Film, 1 Aralık'ta sinemalarda gösterime girecek. Fragman, Mermer ailesinin maceralarını konu alan ve komedi unsurları içeren filmin hayranları tarafından merakla beklenen yeni bölümüne dair ipuçları sunuyor. Filmin oyuncu kadrosunda Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Doğu Demirkol gibi isimler yer alıyor.
16 Kasım 2023

Bu hafta sinemalarda beşi yerli olmak üzere toplamda dokuz film vizyona giriyor. Yeşil Sol Parti Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in de oyuncu kadrosunda yer aldığı komedi filmi 'Sur’da Devran' beyazperdede. Diğer vizyona giren filmler arasında 'Zübeyde, Analar ve Oğullar', 'Güven Bana', 'Bir Tutam Karanfil', 'Durdurulamaz', 'Keriz Parası', 'Tehlikeli Sular', 'Zuhur: Cinn-i Ayin' ve 'Bak Şu Leyleğe 2: Zümrüt Taşının Peşinde' bulunuyor. Ayrıca, Harry Potter serisinin devam filmleri 'Ateş Kadehi', 'Melez Prens' ve 'Zümrüdüanka Yoldaşlığı' da yeniden sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.
13 Ekim 2023

Ali Atay, yönetmenliğini yaptığı ve fenomen haline gelen 'Ölümlü Dünya'nın devam filmi 'Ölümlü Dünya 2'nin oyuncu kadrosuyla ilk fotoğrafını paylaştı. Fotoğrafta Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Ali Atay, Mehmet Özgür, Feyyaz Yiğit, Giray Altınok, Özgür Emre Yıldırım, Sarp Apak ve İrem Sak yer alıyor. Film, 1 Haziran'da sete çıkmıştı ve hayranları tarafından merakla bekleniyor.
25 Haziran 2023

Netflix'in distopik yerli dizisi 'Sıcak Kafa'nın ikinci sezonunun iptal edildiği, dizide 'Anton' karakterini canlandıran Şevket Çoruh tarafından Twitter üzerinden duyuruldu. Dizi, Afşin Kum'un romanından uyarlanmış ve yayımlandığı dönemde popülerliğini korumuştu. Netflix tarafından iptal kararıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Dizide Osman Sonant, Hazal Subaşı ve Haluk Bilginer gibi isimler rol almıştı.
3 Şubat 2023

Hollywood'da senaristler ile yayın platformları arasındaki ücret anlaşmazlıkları sonucu yazarlar greve gitmiş ve bu durum birçok popüler dizinin yeni bölümlerinin yayımlanmasını etkilemiştir. 'The Last of Us' dizisinin ikinci sezon hazırlıkları da senaristlerin grevi nedeniyle askıya alınmıştır. Dizi, ilk sezonun yayınlanmasının ardından ikinci sezon onayını almış ve yeni sezon için hazırlıklar yapılırken, yeni oyuncu seçmeleri de devam ediyordu.
12 Mayıs 2023

Popüler bilgisayar oyunu 'The Last of Us', HBO Max yapımı bir dizi olarak uyarlandı ve Türkiye'de Blu TV tarafından yayınlanacak. Dizi, 15 Ocak'ta HBO Max'ta gösterime girecek ve ertesi gün 16 Ocak'ta Blu TV'de izleyicilerle buluşacak. Dizi, Kanada'da çekilen en pahalı yapım olma özelliğini taşıyor ve ilk resmi fragmanı Twitter'da iki saatte 5 milyondan fazla izlenme almıştı. Dizide, Joel karakterini Pedro Pascal, Ellie karakterini ise Bella Ramsey canlandırıyor.
10 Ocak 2023

Ranker üzerinden yapılan bir ankette, televizyon tarihinin en nefret edilen dizi karakterleri seçildi. Ankete 30 bin yakın izleyici katıldı ve 'Game of Thrones' dizisinin karakterleri listeye hakim oldu. Joffrey Baratheon, ankette en üst sırada yer alırken, diğer popüler dizilerden karakterler de listeye girdi. Türkiye'de de popüler olan çizgi dizi 'Caillou'nun baş karakteri, sinir bozucu bulunarak listeye dokuzuncu sıradan giriş yaptı.
30 Kasım 2023
İşaretlediklerim