Fenerbahçe'nin, Ferdi Kadıoğlu'na talip olan Borussia Dortmund'dan santrafor Niclas Füllkrug'u istediği iddia edildi. TRT Spor muhabiri Doruk Tercimer'in haberine göre, taraflar arasında görüşmeler devam ediyor. Ayrıca, Edin Dzeko'nun Fenerbahçe'de kalmaya karar verdiği ve yeni teknik direktör Jose Mourinho ile görüştüğü belirtildi.
25 Haziran 2024

Fenerbahçe Futbol A.Ş (FENER) hisseleri, Borsa İstanbul'da yaklaşık yüzde 10 oranında artış gösterdi. Ligi ikinci sırada bitirmesine rağmen, Fenerbahçe hisseleri 10,70 lira artışla 118,20 liraya çıktı. Yılbaşından bu yana Fenerbahçe hisseleri toplamda yüzde 31,6 değer kazandı. Buna karşılık, şampiyon olan Galatasaray'ın hisseleri ise sadece yüzde 1 artış gösterdi.
27 Mayıs 2024

AFP haber ajansı, Arjantinli futbol yıldızı Lionel Messi'nin önümüzdeki sezon Suudi Arabistan ligine transfer olacağını öne sürdü. Haber, ismi açıklanmayan bir kaynağa dayandırılarak verildi ve Messi'nin anlaşmasının 'çok büyük' olduğu belirtildi. Messi'nin şu anki kulübü PSG ile olan sözleşmesi 30 Haziran'da sona eriyor ve daha önce turizm elçisi olarak izinsiz Suudi Arabistan'a gittiği için kadro dışı bırakılmıştı. Messi'nin eski rakibi Cristiano Ronaldo da bu yılın başında Suudi Arabistan ekibi Al Nassr'a transfer olmuştu.
9 Mayıs 2023

Fenerbahçe, Fransız kanat oyuncusu Allan Saint-Maximin'in 1 yıllığına kiralık transferi için Al-Ahli kulübü ile anlaşmaya vardığını duyurdu. Transfer kapsamında Fenerbahçe, Al-Ahli'ye toplam 8 milyon avro ödeyecek ve oyuncunun maaşı Al-Ahli tarafından karşılanacak. 27 yaşındaki futbolcu, 2024-2025 sezonunda Fenerbahçe forması giyecek.
17 Temmuz 2024

Portekizli futbolcu Luis Nani, Adana Demirspor'un ilgisinin ardından İstanbul'a ulaştı. İstanbul Havalimanı'nda Adana Demirspor yetkilileri tarafından karşılanan 36 yaşındaki oyuncu, takımın Bolu'daki kampına katılmak üzere yola çıktı. Nani daha önce Sporting Lizbon, Manchester United, Valencia, Lazio ve Fenerbahçe gibi takımlarda forma giymiş ve son olarak Avustralya'nın Melbourne takımında oynamıştı.
13 Temmuz 2023

Galatasaray, Norwich City'nin orta saha oyuncusu Gabriel Sara'yı 18 milyon avro karşılığında transfer etti. Kulüp, transfer bedelinin 3 sezona yayılmış 9 eşit taksitte ödeneceğini açıkladı. Gabriel Sara ile 2024-2025 sezonundan başlayarak 5 sezon için anlaşma sağlandı ve her sezon için net 2.750.000 EUR ücret ödeneceği belirtildi. Ayrıca, Elias Jelert'in Galatasaray'a transferi ve Tete'nin Panathinaikos'a, Emin Bayram'ın ise Westerlo'ya transferleri de duyuruldu.
5 Ağustos 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu, 2022-2023 sezonu için Süper Lig takımlarının ikinci transfer ve tescil dönemi harcama limitlerini belirledi. Fenerbahçe için belirlenen limit 1 milyar 587 milyon lira, Galatasaray için 1 milyar 545 milyon lira, Trabzonspor için 1 milyar 42 milyon lira ve Beşiktaş için 981 milyon lira olarak açıklandı. Diğer Süper Lig kulüplerinin de harcama limitleri detaylı bir şekilde listelendi.
11 Ocak 2023

Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım, hafta sonu teknik direktör Jose Mourinho ile görüşeceğini ve onu İstanbul'a getireceğini açıkladı. Yıldırım, Mourinho'nun istediği transferleri gerçekleştireceklerini belirtti. Ayrıca, Volkan Demirel ve Oğuz Çetin ile ilgili yönetim planlarını ve stadyum yenileme projelerini de paylaştı. Yıldırım, kulübün mali durumu hakkında da açıklamalarda bulundu.
28 Mayıs 2024

Fenerbahçe, dinlenmiş oyuncularıyla sahaya çıktığı maçta Gaziantep'i mağlup etti. Batshuayi, penaltıdan attığı golle takımını öne geçirdi ve maç boyunca kontrolü elden bırakmadı. Gaziantep, VAR ile kazanılan penaltı fırsatını değerlendiremedi ve İrfan Can'ın penaltı kurtarışı sonrası moral olarak çöktü. Batshuayi, maçın ilerleyen dakikalarında bir gol daha atarak fırsatçılığını gösterdi ve takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.
8 Şubat 2024

UEFA, Fenerbahçe'nin Union Saint-Gilloise ile Belçika'da oynadığı maçta yaşanan tribün olayları sebebiyle sarı lacivertli taraftarlara üç maçlık deplasman yasağı uyguladı. Fenerbahçe, söz konusu maçı 3-0 kazanmış ve çeyrek finale yükselmişti. Ancak maç sırasında sahaya çok sayıda meşale atılması disiplin ihlali olarak değerlendirildi. Fenerbahçe'nin çeyrek finaldeki rakibi Olympiakos olacak.
15 Mart 2024

Süper Lig'in 12. haftasında Fenerbahçe, Adana Demirspor ile 0-0 berabere kaldı. Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe, puanını 31'e çıkararak Galatasaray'ın puan kaybı sonrası averajla liderliğe yükseldi. Fenerbahçe'nin averajı +23 iken, Galatasaray'ın averajı +14'tür. Milli maçlar için lige verilen arada Fenerbahçe lider konumda bulunacak.
12 Kasım 2023

Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 mağlup etti. Maç sonrası, Trabzonspor taraftarları sahaya indi ve Fenerbahçeli futbolculara saldırmaya çalıştı. Maç boyunca tribünlerden atılan su şişeleri, meşaleler ve bozuk paralar nedeniyle bazı Fenerbahçeli oyuncular yaralandı. Güvenlik güçleri, sahaya inen taraftarları kontrol altına almakta yetersiz kaldı.
17 Mart 2024

Real Madrid, Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler ile altı yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu. Transfer, 20 milyon avro bonservis ve performansa bağlı olarak 10 milyon avro ekstra ödeme ile gerçekleşti. Arda Güler, Madrid'deki Real Madrid Sportif Şehri'nde basına tanıtılacak. Futbolcu, Fenerbahçe'ye veda ederken duygusal bir mesaj paylaştı ve Türk gençlerine ilham olmak istediğini belirtti.
6 Temmuz 2023

Fenerbahçe'nin 30 yaşındaki Bosna Hersekli ön libero oyuncusu Rade Krunic, Sırbistan'ın Kızılyıldız ekibine transfer oldu. Fenerbahçe'de beklentilerin altında kalan Krunic, sarı-lacivertlilerde 22 maça çıkmış ve bir asist yapmıştı. Fenerbahçe, Krunic'in kalıcı transferi konusunda Kızılyıldız ile anlaşmaya varıldığını ve oyuncuya kariyerinde başarılar dilediklerini açıkladı.
3 Eylül 2024

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, teknik direktör İsmail Kartal'ın imza töreninde yaptığı açıklamada, genç yıldız Arda Güler'in yeni sezonda Fenerbahçe'de kalmayacağını belirtti. Koç, transfer sürecinin detaylarını kamuoyu ile paylaşma borcu olduğunu ifade etti ve Arda'nın Fenerbahçe'de kalmak istemediğini, bu yüzden takımda yer almayacağını söyledi. Arda Güler'in İspanya'nın Real Madrid ve Barcelona gibi büyük kulüplerinin ilgisini çektiği ve Real Madrid'i tercih ettiği iddia edilmişti.
5 Temmuz 2023

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Kayserispor'u 4-1 mağlup ederek yarı finale çıktı. Ülker Stadı'nda oynanan maçta Fenerbahçe, Emre Mor'un iki golüyle öne geçti. Kayserispor'un tek golü Kolovetsios'tan gelirken, Fenerbahçe'den Serdar Dursun ve Arda Güler maçın sonucunu belirleyen diğer golleri attı. Bu sonuçla Fenerbahçe, yarı finalde Sivasspor ile eşleşti.
6 Nisan 2023

İngiltere Premier Lig ekibi Bournemouth, milli futbolcu Enes Ünal ile dört yıllık sözleşme imzaladı. Geçen sezon İspanya'nın Getafe takımından kiralanan Ünal'ın zorunlu satın alma opsiyonu kullanıldı. 27 yaşındaki forvet, Bournemouth formasıyla bu sezon 16 maçta iki gol attı. Ünal, daha önce 'yoklama kaçağı' olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.
29 Mayıs 2024

Süper Lig'de Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir formaları giymiş olan Mesut Özil, 34 yaşında futbolu bıraktığını duyurdu. Kariyeri boyunca Real Madrid gibi büyük kulüplerde de forma giyen Özil, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, son dönemde yaşadığı sakatlıkların ardından futbolu bırakma kararı aldığını belirtti. Mesut Özil, futbolculuk kariyeri boyunca yaşadığı unutulmaz anlar ve duygular için teşekkürlerini iletti ve ailesiyle geçireceği zamanı sabırsızlıkla beklediğini ifade etti.
22 Mart 2023

Fenerbahçe Futbol Takımı, Trabzon'da gerçekleşen ve olaylarla sonuçlanan deplasman maçının ardından 2 Nisan'da olağanüstü bir toplantı yapacak. Toplantıda, takımın Süper Lig'den çekilme ihtimali de masaya yatırılacak. Bu gelişme, Türk futbolunda önemli bir dönüm noktası olabilir ve ligdeki dengeleri etkileyebilir.
18 Mart 2024

Fenerbahçe'nin forvet hattını oluşturan Edin Dzeko, Sebastian Szymanski ve İrfan Can Kahveci'nin bu sezon attığı toplam gol sayısı ligdeki 18 takımın attığı golden daha fazla. Fenerbahçe, ligde 10 maçta 29 gole ulaşarak en çok gol atan takım konumunda. Ligde üçüncü sırada yer alan Adana Demirspor bu sezon 22 gol kaydetti. Ligdeki diğer 18 takımın attığı gol sayısıysa Fenerbahçeli üç ismin attığından daha az.
30 Ekim 2023
İşaretlediklerim