İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'de meydana gelen beş orman yangınının sebeplerini açıkladı. Hatay, Mersin ve Çanakkale'de çıkan yangınlarla ilgili soruşturma yürütüldüğünü belirtti. Hatay Belen'de çıkan yangının bahçe temizliği sırasında sazlık alanların yakılması sonucu meydana geldiği ve bu olayla ilgili iki kişinin gözaltına alındığı, birinin tutuklandığı, diğerinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bilgisi verildi. Ayrıca Mersin Gülnar'da çocukların ateşle oynarken yangın çıkardığı ve Çanakkale'deki yangının rüzgarın etkisiyle büyüdüğü ifade edildi.
17 Temmuz 2023

Bursa'nın Mudanya ilçesinde ormanlık alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan yangın devam ediyor. Yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle dün saat 16:00 sıralarında çıktı. Söndürme çalışmaları gece görüşlü helikopterler ile havadan, 132 araç ve 420 personelle karadan yürütülüyor. Bölgedeki şiddetli rüzgar, yangının kontrol altına alınmasını zorlaştırıyor.
3 Eylül 2023

Muğla'nın Güvercinlik Mahallesi ve Adana'nın Sarıçam ilçesindeki ormanlık alanlarda henüz belirlenemeyen nedenlerle yangınlar çıktı. Her iki bölgeye de yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Muğla'daki yangına sekiz uçak, 14 helikopter, 74 arazöz ve su tankeri, 12 iş makinası ve 615 işçi ile müdahale edilirken, Adana'daki yangına dört helikopter, iki uçak ve çok sayıda arazöz, su tankı ve personel ile müdahale ediliyor. Ekipler yangınları kontrol altına almak için havadan ve karadan çalışmalarını sürdürüyor.
12 Temmuz 2023

İzmir’in Menderes ilçesindeki Deliömerler Mahallesi'nde orman yangını çıktı. Yangının nedeni henüz bilinmiyor. Yangına müdahale etmek için bölgeye üç uçak, sekiz helikopter, 29 arazöz, 10 su ikmal aracı, beş dozer ve beş yer ekibi sevk edildi. Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.
21 Ağustos 2024

İzmir'in Kınık ilçesindeki İbrahimağa Mahallesi'nde çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan orman yangını nedeniyle Çiftlik, Karatekeli ve Balaban mahalleleri tahliye edildi. Yangına 50 arazöz, 20 su ikmal aracı ve 7 dozerle müdahale ediliyor. Tahliye edilen mahallelerde yaşayan yaklaşık 600 kişi, AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü, jandarma ve polis ekipleri tarafından Kınık'taki öğretmenevi ve misafirhanelere yerleştirildi. Yangının Balaban Mahallesi'nde yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine ekipler çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı.
26 Temmuz 2023

İzmir'in Menderes ilçesindeki Keler Mahallesi'nde belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 8 uçak, 16 helikopter, 25 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 7 dozer yangına müdahale etmek için sevk edildi. Yangının yerleşim birimlerini tehdit etmediği, ancak güvenlik amaçlı olarak Menderes ilçe merkezi ile Gümüldür mevkisindeki mahalleleri birbirine bağlayan kara yolunun trafiğe kapatıldığı belirtildi.
16 Eylül 2023

Muğla'nın Bodrum ilçesinde dün başlayan orman yangınları kontrol altına alındı. Yangında 100 hektar ormanlık alan zarar gördü. Ekiplerin müdahalesiyle yangın bu sabah kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangının nedeni olarak yanlış orman politikaları gösteriliyor.
10 Temmuz 2024

Hatay'ın merkez Antakya ilçesindeki Tahtaköprü Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye iki söndürme helikopteri, 15 arazöz ve iki su tankı ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.
6 Ağustos 2023

Manisa’nın Soma, İzmir’in Bornova, Balıkesir’in Kepsut ve Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçelerinde orman yangınları çıktı. Yangınlara havadan ve karadan müdahale ediliyor. İzmir-Manisa kara yolu yangın nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Yangınların çıkış nedeni henüz belirlenemedi.
3 Temmuz 2024

Çanakkale merkeze bağlı Damyeri mevkisinde başlayan orman yangını devam ediyor. Rüzgarın etkisiyle alevler yeniden yükselmeye başladı. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, havadan ve karadan müdahaleyle alevleri söndürmeye çalışıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölgedeki dokuz köyde 337 hane ve 1251 kişinin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirtti.
23 Ağustos 2023

İçişleri Bakanlığı, orman yangınlarıyla mücadele amacıyla bir genelge yayımladı. Genelgeye göre, yangın riski taşıyan bölgelerdeki ormanların çevresinde ve içinde 31 Ekim'e kadar ateş yakmak ve belirli kritik dönemlerde orman alanlarına giriş yasaklandı. Bu karar, orman yangınlarının önlenmesi ve kontrol altına alınması için alınmış bir tedbir olarak duyuruldu.
6 Temmuz 2023

İzmir'in Selçuk ilçesinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle Aydın'ın Kuşadası ilçesine ilerleyen yangın, 350 hektar ormanlık alanı yok etti. Bayraklı Dede Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, can güvenlikleri nedeniyle evlerini boşaltmak zorunda kaldı. Ekiplerin karadan ve havadan müdahalesiyle yangın sabah saatlerinde kontrol altına alınabildi ve söndürme çalışmaları devam ediyor.
30 Haziran 2024

İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı Karatepe mevkisinde çıkan yangın nedeniyle 87 ev ve 45 iş yeri boşaltıldı, 16 ev yandı. Yangın, Bayraklı ve Çiğli ilçelerine de sıçradı. Dumandan etkilenenler dışında ciddi yaralanma ve can kaybı yaşanmadı. Havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam ediyor.
16 Ağustos 2024

Antalya'nın Kemer ilçesindeki Göynük Değirmendere Mahallesi'nde 24 Temmuz Pazartesi akşamı başlayan orman yangını, dört gündür kontrol altına alınamadı. Karadan ulaşımın güç olduğu bölgedeki yangına gece görüşlü helikopterlerle müdahale edildi. Günün ilk ışıklarıyla havalanan çok sayıda helikopter ve uçak, söndürme çalışmalarına katıldı. Bölgedeki helikopterler, denizden aldıkları suyu yangın alanlarına taşıyarak söndürme çalışmalarına destek veriyor.
27 Temmuz 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde Gökdere Mahallesi yakınlarında ormanlık bir alanda yangın çıktı. Yangına, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bir helikopter, dört arazöz, bir ilk müdahale aracı ve çok sayıda orman işçisiyle müdahale edildi. Ekiplerin yaklaşık iki saat süren havadan ve karadan müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı. Yangında 2 dönüm alan zarar gördü ve bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.
13 Mayıs 2024

Antalya'nın Aksu ilçesinde yerleşim yerleri yakınında başlayan yangın nedeniyle dört hektar ormanlık alan zarar gördü. Yangın, iki prefabriğin, sekiz seranın ve meyve bahçelerinin de zarar görmesine neden oldu. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri yangına üç helikopter, iki uçak ve çok sayıda araç ve personelle müdahale etti. Yangın kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları devam ediyor.
7 Temmuz 2024

Muğla’nın Menteşe ilçesinde iki gün önce başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Yangın, Denizova Mahallesi’nde Sarnıç mevkisinde çıkmış ve gece boyunca Sarnıç ve Zeytinköy mahalleleri arasında kalan Kartal Kanyonu’nda devam etmiştir. Ekipler, ulaşımın olmadığı bölgelere gece görüşlü helikopterlerle müdahale ederken, sabah saatlerinde diğer hava araçları da söndürme çalışmalarına katılmıştır. Yetkililer, diğer alanlardaki yangının kontrol altına alındığını bildirmiştir.
9 Eylül 2024

Antalya'nın Kemer ilçesindeki Göynük Değirmendere Mahallesi'nde dün gece çıkan orman yangınına müdahaleler devam ediyor. Yangına 15 arazöz, sekiz su tankeri, altı ilk müdahale aracı ve çok sayıda ekip müdahale ediyor. Yangının yol kenarına yakın olması nedeniyle kapanan Kemer’e gidiş yolu ulaşıma açıldı.
25 Temmuz 2023

Antalya'nın Alanya ilçesinde, Üzümlü Mahallesi Dim Barajı kıyısında bulunan Akköprü mevkisindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Rüzgarın etkisiyle alevler Gümüşkavak Mahallesi'ne sıçradı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının yaklaşık 190 hektarlık bir alanı etkilediğini belirtti ve herhangi bir can kaybının olmadığını, sadece bir evde hasar meydana geldiğini ve tedbiren 17 evin boşaltıldığını ifade etti.
17 Eylül 2023

İzmir'in Karşıyaka ve Urla ilçelerindeki orman yangınlarının kontrol altına alındığı, Menderes ilçesindeki yangınla mücadelenin ise sürdüğü bildirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangınlarla ilgili provokatif paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle 20 sosyal medya hesabı yöneticisinin gözaltına alındığını duyurdu. Yerlikaya, bu tür paylaşımların halk arasında nifak tohumları ekmeye çalıştığını ve adalete teslim edileceğini belirtti. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, İzmir başta olmak üzere ülke genelinde orman yangınlarına ilişkin provokatif paylaşımlar yapıldığını tespit etti.
18 Ağustos 2024
İşaretlediklerim