Denizbank'ın bir şube müdürü dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklandı. Soruşturma kapsamında Fatih Terim, Emre Belözoğlu ve Arda Turan mağdur sıfatıyla ifade verdi. Arda Turan son altı ayda 7,5 milyon dolar, Emre Belözoğlu ise bir buçuk ayda 4,2 milyon dolar dolandırıldıklarını beyan etti. Soruşturma, organize suçlarla mücadele şubesi tarafından yürütülüyor ve dolandırılan toplam paranın 80 milyon dolar olduğu iddia ediliyor. Denizbank, konuyla ilgili bir açıklama yaparak iddiaları reddetti ve sürecin yargı kararı doğrultusunda ilerleyeceğini belirtti.
27 Nisan 2023

Teknik direktör Fatih Terim'in banka hesapları, 'Seçil Erzan' soruşturması kapsamında değil, Terim'in müşteki sıfatıyla yaptığı başvuru sonucunda inceleniyor. Erzan ve altı işbirlikçisi, bir fon üzerinden yüksek getiri vaadiyle dolandırıcılık yapmakla suçlanıyor. Terim, bu davanın müştekileri arasında yer almıyor. Erzan, ifadelerinde Terim'i referans gösterdiğini belirtse de Terim'in fona para yatırdığına dair bir ifade kullanmadı. İddianamede, Erzan'ın dolandırıcılık yaparak kişileri kandırdığı belirtiliyor.
15 Aralık 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Denizbank İstanbul Levent Büyükdere Şubesi eski müdürü Seçil Erzan'ın liderliğinde gerçekleştirilen ve tanınmış isimleri de mağdur eden yüksek karlı gizli fon dolandırıcılığı davası hakkında konuştu. Bakan, yargısal sürecin devam ettiğini ve ikinci duruşmanın 12 Ocak 2024'te yapılacağını belirtti. Erzan ve altı işbirlikçisinin tutuklu olarak yargılandığı davada 7 sanık ve 18 müşteki bulunuyor.
29 Kasım 2023

Denizbank, bir şube müdürünün tutuklanması üzerine patlak veren dolandırıcılık skandalıyla ilgili olarak eski Galatasaraylı futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak ve eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin hakkında tefecilik, nitelikli dolandırıcılık ve vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla suç duyurusunda bulundu. Banka, şikayet ettiği kişilerin soruşturma kapsamında sunduğu belgelerin Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından incelenmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, suç duyurusu dilekçesinde İnan, Çolak ve Çetin'in soruşturma kapsamında gerçeğe aykırı beyanda bulundukları iddia edildi.
2 Kasım 2023

İstanbul 41'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve kamuoyunda 'yüksek karlı gizli fon' olarak bilinen dolandırıcılık davasında, sanıklar Seçil Erzan ve Nazlı Can'ın telefonlarına ilişkin yeni bilirkişi raporları dosyaya eklendi. Raporda, müşteki Arda Turan ile sanık Erzan arasındaki mesajlaşmalar ve sanık Can'ın mesajları yer alıyor. İddianamede, sanık Erzan'ın banka müdürü olarak çalıştığı sırada müştekileri yüksek kar vaadiyle kandırdığı ve sahte belgelerle dolandırıcılık yaptığı belirtiliyor.
23 Ocak 2024

DenizBank, bir şube müdürünün tutuklanması sonucu gündeme gelen dolandırıcılık davasıyla ilgili kamera kayıtlarının yanlış yorumlandığını belirtti. Banka, iddiaları yalanlayarak, kamera kayıtlarının delil olarak kullanıldığını ve olayın gerçek örgüsünü bozacak şekilde sunulduğunu ifade etti. Ayrıca, bankanın bir fon hesabı olsa bile paranın nakden çekilip dışarı çıkarılmayacağını, olayın ise bir hesap sahibinin nakit çekme işlemine ait olduğunu açıkladı. Banka, büyük tutarlı para teslimlerinin güvenlik nedeniyle kameralarla izlenen özel bir bölümde yapıldığını ve bu işlemlerle ilgili bankaya veya başka bir makama şikayet iletmediğini belirtti.
2 Aralık 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'yüksek karlı gizli fon' vaadiyle gerçekleştirilen dolandırıcılık davası hakkında yorum yaptı. Erdoğan, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve hukuksuzluk yapanların cezalarını çekeceğini belirtti. Vatandaşları bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı ve yargının konuyla ilgili gerekli araştırmaları yaptığını ifade etti. Ayrıca, devletin bu tür olayların peşinde olduğunu ve yargının ideal kararları vereceğine inandığını söyledi.
2 Aralık 2023

İstanbul 41'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve kamuoyunda 'yüksek karlı gizli fon' olarak bilinen dolandırıcılık davasının üçüncü duruşmasında, tanıklar dinlendi ve futbolcu müştekilerin bir sonraki celsede hazır edilmeleri için avukatlarına son kez süre verildi. Tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük'ün tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Ayrıca, sanık Erzan'ın bankadaki hesap hareketleri ve diğer sanıklara ait telefonlarla ilgili bilirkişi raporu istendi. Müştekilerin davaya katılma talepleri kabul edildi ve MASAK raporunun tamamının mahkemeye gönderilmesi istendi.
15 Ocak 2024

Kara para aklama ve diğer suçlamalarla tutuklanan Dilan ve Engin Polat çiftinin tutukluluğuna yapılan itiraz, hakimlik tarafından reddedildi. Avukat Sevinç Horoz'un tahliye talebi üzerine dosya üst mahkemeye gönderildi. İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan çift hakkında, 200 milyon lira değerinde sahte fatura düzenleyerek para akladıkları iddiasıyla soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında 14 kişi tutuklanmış, 9 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış ve 27 şirkete kayyım atanmıştı.
15 Kasım 2023

Erzincan İliç'te siyanür sızıntısı yaşanan ve maden ruhsatı iptal edilmeyen Kanadalı Anagold Madencilik şirketinin 7,2 milyon dolarlık vergi borcu, yeni yürürlüğe giren bir yasa uyarınca silindi. Şirket, vergi affı sayesinde önceki dönemlerden kalan 8,6 milyon dolarlık vergi borcunun yerine 1,4 milyon dolar ödedi. Çöpler Madeni, 2020'den bu yana yaklaşık 1,5 milyar dolar gelir ve 334,6 milyon dolar kar elde etti. Geçen yıl siyanür sızıntısı sonucu çevre kirliliğine neden olan şirkete idari para cezası kesilmiş, ancak faaliyetlerine devam etmesine izin verilmişti.
14 Aralık 2023

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, görevinden istifa ettiğini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Erkan, son dönemde kendisine yönelik itibar suikasti kampanyası düzenlendiğini ve ailesi ile küçük çocuğunun daha fazla etkilenmemesi için Cumhurbaşkanı'ndan görevinden affını talep ettiğini belirtti. Erkan'ın istifası, babası Erol Erkan'ın Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt'u işten çıkardığı iddiaları ve banka içinde yetkisiz talimatlar verdiği suçlamaları sonrasında gerçekleşti.
2 Şubat 2024

İsviçre merkezli banka Pictet, Amerikalı müşterilerin off-shore hesaplardaki varlıklarını gizlemelerine yardımcı olduğu için ABD Adalet Bakanlığı tarafından 123 milyon dolar cezaya çarptırıldı. Banka, 2008 ile 2014 yılları arasında 1637 gizli hesapta 5,6 milyar dolar üzerinde varlık sakladığını ve bu hesaplardan elde edilen geliri ABD Gelir İdaresi'nden (IRS) gizlediğini itiraf etti. Bu süreçte Amerikalı vergi mükellefleri yaklaşık 50,6 milyon dolar vergi kaçırmış. Banka, cezayı ödemeyi ve gelecekte vergi kaçakçılığına karşı önlemler almayı kabul etti.
5 Aralık 2023

ABD'li aktör Robert De Niro'nun şirketi Canal Productions, eski çalışanı Graham Chase Robinson'a cinsiyete dayalı ayrımcılık ve misilleme yapmak suçlamalarıyla 1,2 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. Robinson, 2008'de başladığı işinde De Niro tarafından istenmeyen dokunuşlar, küfürlü konuşmalar ve aşağılayıcı görevlere maruz kaldığını iddia ederek 12 milyon dolar tazminat talep etmişti. Canal Productions ise Robinson'ı şirket kaynaklarını kötüye kullanmakla suçlayarak karşı dava açmıştı. Mahkeme, De Niro'nun kişisel olarak sorumlu olmadığına, ancak şirketin tazminat ödemesi gerektiğine karar verdi.
10 Kasım 2023

Denizbank, bir şube müdürünün tutuklanmasıyla başlayan dolandırıcılık soruşturması kapsamında, aralarında avukat Rezan Epözdemir ve Fatih Terim'in aile dostu Nur Erkasap'ın da bulunduğu beş kişi hakkında 'dolandırıcılık', 'resmi evrakta sahtecilik' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarından suç duyurusunda bulundu. Şube müdürü Seçil Erzan ve diğer şüpheliler, yüksek getiri vaadiyle onlarca müşteriyi milyonlarca dolar dolandırmakla suçlanıyor. Soruşturma İstanbul Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülüyor ve şüpheliler yarın dördüncü kez hakim karşısına çıkacak.
7 Mart 2024

Denizbank Levent Büyükdere şubesi müdürü Seçil Erzan, yüksek karlı gizli fon vaadiyle ünlü futbolcular ve iş insanları dahil birçok kişiyi dolandırmakla suçlanıyor. İstanbul 41’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Denizbank yöneticisi Sermin Tekin tanık olarak dinlendi ve Erzan'ın tehdit edildiğini ve zor zamanlar geçirdiğini söyledi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 29 Mayıs'a erteledi.
24 Mayıs 2024

Dolandırıcılık davasında tutuklu yargılanan Seçil Erzan'ın Denizbank yöneticileri tarafından alıkonduğuna ilişkin soruşturma, İstanbul Başsavcılığı tarafından takipsizlikle sonuçlandı. Soruşturma kapsamında, Erzan'ın rahat ve özgür olduğu, istediği zaman istediği kişiyle iletişim kurabildiği tespit edildi. Erzan'ın hürriyetinden yoksun kılındığına dair kesin ve inandırıcı delil bulunamadı.
6 Temmuz 2024

Denizbank’ın Levent Büyükdere şubesinin eski müdürü Seçil Erzan, 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlamalarıyla yargılanıyor. Erzan, Galatasaray camiasından tanınmış isimler dahil birçok kişiyi yüksek getiri vaadiyle dolandırmakla suçlanıyor. Mahkemede, Fatih Terim’in kendisine elden verdiği 700 bin doları faiziyle iade ettiğini belirtti. Duruşmada, Terim’in avukatı ve diğer müştekilerin avukatları da yer aldı.
20 Eylül 2024

Galatasaray ve Türkiye Milli Takımı’nın eski teknik direktörü Fatih Terim, Denizbank’ın eski şube müdürü Seçil Erzan ve yedi kişinin yargılandığı dolandırıcılık davasında müşteki sıfatıyla ifade verdi. Seçil Erzan, yüksek karlı gizli fon vaadiyle onlarca müşterisini dolandırmakla suçlanıyor. Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Terim, Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifade verdi.
20 Ağustos 2024

Denizbank’ın Levent Büyükdere şubesinin eski müdürü Seçil Erzan ve Nur Erkasap hakkında yeni bir iddianame hazırlandı. Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla 10 yıla kadar, Erkasap ise 30 yıla kadar hapis cezası ile yargılanıyor. İddianamede, Erzan’ın Galatasaray camiasından tanınmış isimler dahil birçok kişiyi yüksek getiri vaadiyle dolandırdığı belirtiliyor. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Erzan’ın 93 yıldan 305 yıla kadar hapsi isteniyor.
26 Temmuz 2024

İzmir Başsavcılığı tarafından yürütülen nitelikli dolandırıcılık soruşturması kapsamında, evde ek iş ilanları vererek çok sayıda kişiyi dolandırdıkları gerekçesiyle 64 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 32'si tutuklandı. Şüphelilerin sahte kurum logoları ve belgeler kullanarak, kapora, sigorta ve veri ücreti adı altında para talep ettikleri belirlendi. Zanlıların İzmir'de 17 mağdurdan yaklaşık 1 milyon 250 bin lira, ülke genelindeyse bine yakın mağdurdan 100 milyon lira haksız menfaat elde ettikleri tespit edildi.
8 Temmuz 2024
İşaretlediklerim