Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Adana, Mersin ve Antalya için turuncu, Aydın, Bursa, İzmir, Manisa, Sakarya, Burdur, Isparta, İstanbul, Kocaeli, Muğla, Yalova için sarı kodlu yağış uyarısı yaptı. Bursa, Sakarya, İstanbul, Kocaeli ve Yalova'da yağış, diğer illerde ise gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.
8 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Karadeniz ve Kuzey Ege için fırtına ve sağanak yağış, Doğu Anadolu'daki bazı iller için ise şiddetli yağış uyarısı yaptı. Batı ve doğu Karadeniz'de sabah beklenen fırtınanın öğle saatlerinde etkisini artıracağı, akşam saatlerinde ise etkisini kaybedeceği belirtildi. Ayrıca, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu çevrelerinde şiddetli sağanak yağış bekleniyor. Bitlis, Van ve Ağrı'da ise yerel kuvvetli sağanak yağış beklendiği bildirildi.
16 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde hafta sonu için fırtına ve kuvvetli yağış uyarısında bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisiyle cumartesi günü öğleden sonra ve pazar günü erken saatlerde kuvvetli rüzgar ve fırtınanın beklendiğini duyurdu. Sıcaklıkların 8-10 dereceye kadar düşeceği ve kuvvetli sağanak yağışların olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, Türk Hava Yolları olumsuz hava koşulları nedeniyle yarınki 40 seferini iptal ettiğini açıkladı.
17 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının bu hafta boyunca mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyredeceğini açıkladı. Özellikle denize kıyısı olan illerde yüksek nemle hissedilen sıcaklıkların daha fazla olacağı tahmin ediliyor. Kronik rahatsızlığı bulunanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşların, günün en sıcak saatleri olan 11.00-16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.
21 Ağustos 2023

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının yarından itibaren mevsim normallerinin üzerine çıkacağını bildirdi. Sıcaklıkların 1 Eylül'de Trakya kesiminde, 2 Eylül'de ise bölge genelinde mevsim normallerine düşmesi bekleniyor. Kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşların 11.00-16.00 saatlerinde dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
28 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Göller Yöresi, Yozgat, Sivas, Ordu, Giresun, Tokat ve bazı diğer ilçelerde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarı yayınladı. Yerel olarak kuvvetli olması beklenen yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Uyarı yapılan iller arasında Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Burdur, Denizli, Eskişehir, Giresun, Isparta, Konya, Kütahya, Ordu, Samsun, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat bulunuyor.
23 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye'nin kuzey kesimlerinde yoğun sis beklendiğini belirterek sekiz il için 'sarı kod' uyarısı yayınladı. Uyarıda, özellikle Trakya, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa'nın batısı ve Manisa'da gece ve sabah saatlerinde yoğun sisin görüş mesafesini azaltabileceği ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği ifade edildi. Vatandaşlar olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaya çağrıldı.
4 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Hatay'ın batısında kuvvetli rüzgar ve fırtına, Türkiye'nin doğu bölgelerinde ise toz taşınımı beklendiğini duyurdu. Sabah saatlerinde Hatay'ın batı ilçelerinde kuvvetli rüzgar ve fırtına beklenirken, akşam saatlerinde Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı etkili olacak. Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma ve hava kalitesinde düşme gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.
9 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde cuma saat 18.00'den cumartesi saat 18.00'e kadar kuvvetli yağış ve lodos fırtınası beklendiğini duyurdu. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden 50-70 km/saat hızında, yer yer fırtına şeklinde 70-90 km/saat hızında esmesi öngörülüyor. Ayrıca, bölgede mevsim normallerinin üzerinde beklenen hava sıcaklıklarının, pazar gününden itibaren yağışlarla birlikte düşerek mevsim normallerine gerileyeceği tahmin ediliyor.
10 Mart 2023

Bu hafta Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 5-10 derece üzerine çıkması bekleniyor. Ege, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’nun batısında sıcaklıkların 40 dereceyi aşacağı öngörülüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, bazı bölgelerde yaz yağmurları etkili olacakken, İstanbul, Ankara ve İzmir'de yağış beklenmiyor. Uzmanlar, aşırı sıcaklara karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor.
24 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde beklenen kuvvetli kar yağışları nedeniyle yedi ile 'turuncu', 18 ile ise 'sarı kod'lu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ve bazı batı illerinde kuvvetli yağış ve yoğun kar yağışı bekleniyor. Ayrıca Marmara'nın batısı ve Ege'nin batısında kuvvetli rüzgar ve fırtına öngörülüyor. Vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtiliyor.
5 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları için kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacakken, belirtilen bölgelerde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Samsun için 'turuncu', Ordu için 'sarı' kodlu uyarılar yayınlandı. İç ve batı kesimlerinde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artması beklenirken, diğer yerlerde sıcaklık değişikliği öngörülmüyor.
6 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege Bölgesi'nde bulunan bazı iller için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yaparak sarı ve turuncu kodlu uyarılar yayınladı. Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa ve Aydın çevrelerinde kuvvetli, bazı ilçelerde ve Muğla genelinde çok kuvvetli, yer yer şiddetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca Antalya çevrelerinde de akşam saatlerinden sonra çok kuvvetli yağış tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor. İç ve kuzey kesimlerde hava sıcaklığının iki ila beş derece artması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor.
10 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Trakya, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa'nın batısı ve Manisa için 'sarı kod' uyarısı yayınlayarak, özellikle gece ve sabah saatlerinde yoğun sis beklendiğini ve bu durumun görüş mesafesinde azalmaya ve ulaşımda aksamalara neden olabileceğini bildirdi. MGM'nin günlük tahmin raporunda, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, Karadeniz kıyıları ile bazı bölgelerde yağmur ve kar yağışı beklendiği, Marmara'da ise yer yer yoğun sisin olabileceği tahmin ediliyor.
5 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Erzurum, Ardahan ve Kars için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Öğle saatlerinden sonra bu bölgelerde yerel kuvvetli yağış beklendiği ve ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, fırtına ve ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda ise hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
24 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ağrı ve Balıkesir ile Bursa'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneydoğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli rüzgâr ve toz taşınımı uyarısı yapıldı. Bu uyarılar sarı kod ile ifade edilerek halkın dikkatli olması istendi.
11 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ordu, Giresun ve Samsun illerini sarı kod ile uyararak kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olurken, belirtilen bölgelerde yağmur ve sağanak yağışların yanı sıra karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Ayrıca iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunuyor. Hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde artacağı, kuzeydoğu kesimlerde ise azalacağı tahmin ediliyor.
20 Mart 2023

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da beklenen kar yağışı ve fırtına konusunda vatandaşları saat 17:00'den sonra trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı. Ayrıca, saat 18:00'den itibaren motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışlarının yasaklandığını duyurdu. İstanbul genelinde rüzgarla birlikte karla karışık yağmur etkili olmaya başladı ve özellikle Pendik, Çekmeköy ve Beykoz'un yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı görüldü.
5 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ ve Malatya için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Cuma akşam saatlerinden Cumartesi gece yarısına kadar sürecek olan sağanak ve gök gürültülü yağışların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi. Vatandaşlar bu olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Önceki hafta bölgede yaşanan sel felaketinde 20 kişi hayatını kaybetmişti.
23 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Mehmet Özdemirci, yurdun kuzey ve iç kesimlerinde sıcaklıkların birkaç derece düşeceğini ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli yağışların beklendiğini açıkladı. Özdemirci, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli, Ordu, Giresun ve Trabzon'un iç kesimlerinde ise kuvvetli yağışların olacağını belirtti. Hafta sonu ise yurdun güney ve batı kesimlerinde sıcaklıkların tekrar mevsim normallerinin üzerine çıkacağı öngörülüyor. Ankara, İstanbul ve İzmir'de hafta içinde yağış beklenmiyor.
26 Haziran 2024
İşaretlediklerim