Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ağrı, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Hatay, Muş, Siirt, Van, Batman ve Şırnak illerini sarı kodla uyardı. Bu illerde kar, yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve ani kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı bölge sakinleri uyarıldı.
20 Mart 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından Meteoroloji Genel Müdürlüğünün bu haftaki sıcaklık verilerini paylaştı. Özhaseki, hava sıcaklıklarının hissedilir derecede artacağını belirtti ve kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşları, günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 arasında dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
1 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya için turuncu, Adana, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Hatay, Kahramanmaraş, Sivas, Tunceli, Batman ve Osmaniye için sarı kodlu yağış uyarısı yaptı. Adana, Antalya, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de gök gürültülü sağanak yağış; Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Sivas, Tunceli ve Batman'da ise yağmur ve kar bekleniyor. MGM, sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, kar yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı bölge sakinlerini uyardı.
6 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yaşanacak olan kuvvetli yağış ve rüzgar nedeniyle 24 il için 'turuncu', 33 il için ise 'sarı kod' uyarısında bulundu. Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Orta Karadeniz ve bazı illerin çevrelerinde yağışların kuvvetli, Antalya'nın kuzey ve doğusunda ise çok kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, rüzgarın bazı bölgelerde fırtına şeklinde esmesi ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi bulunması nedeniyle dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor.
12 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya, Burdur ve Isparta çevrelerinde kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğini duyurdu. Ülkenin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, belirli bölgelerde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akşam saatlerinden sonra İç Ege ile Batı Akdeniz'in yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, rüzgarın ise genellikle doğu ve güneydoğu yönlerden eseceği öngörülüyor.
12 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 24 ilinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. 8 Nisan Pazartesi günü için yapılan hava durumu değerlendirmesine göre, İç Ege'nin doğusu, Doğu Akdeniz ve Antalya'nın iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sağanak yağışların etkili olacağı belirtildi. Ayrıca, Mardin, Batman ve Siirt illeri için ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan ve çığ tehlikesi konusunda uyarılar yapıldı. Halkın olası ulaşım aksamalarına karşı tedbirli olması gerektiği vurgulandı.
8 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin iç ve doğu bölgelerindeki 18 il için sarı kodlu sağanak yağış uyarısında bulundu. Hafta içi sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği belirtilirken, hafta sonu yağışlı geçecek. Sarı kodlu uyarı, potansiyel tehlikeli hava durumu anlamına geliyor ve vatandaşların dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor.
8 Haziran 2024

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye'de 15 il için turuncu, 16 il için sarı kodlu meteorolojik uyarıda bulundu. Bu uyarılar, hafta sonu etkili olacak fırtına ve yağışlar nedeniyle yapıldı. AFAD, ilgili valilikler, kaymakamlıklar ve il AFAD müdürlüklerini bilgilendirdi ve ekiplerin olası acil durumlara karşı teyakkuzda olduğunu belirtti. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.
19 Kasım 2023

Türkiye genelinde hafta sonu sağanak yağış bekleniyor ve sıcaklıkların 4-5 derece düşeceği tahmin ediliyor. Özellikle Marmara ve Karadeniz bölgelerinde yağışların etkili olacağı belirtiliyor. Güney Ege, Akdeniz’in kıyı kesimleri ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde ise sıcaklıkların 40 derecenin üzerinde seyredeceği öngörülüyor. İstanbul’da cuma ve cumartesi günü sağanak yağış beklenirken, Ankara ve İzmir’de yağış olmayacak ancak sıcaklıklar düşecek.
13 Haziran 2024

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İstanbul'da yarın sabaha kadar sürecek kuvvetli yağışlar için uyarıda bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yağışların olumsuz etkileri için ALO 153'ün aranmasını istedi ve bazı metro seferlerini iptal etti. İstanbul'da yağışlı hava ve yağmur geçişlerinin hafta boyu aralıklarla devam etmesi bekleniyor.
28 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İzmir, Manisa, Aydın, Muğla ve Denizli'nin güney kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu. Fırtınanın Salı akşamı etkisini kaybetmesi öngörülüyor. Fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve baca zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Ayrıca, İzmir ve Edirne çevreleri ile Balıkesir'in batı kıyılarında gece saatlerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
3 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Ankara, Çankırı, Adana çevreleri, Osmaniye, Kahramanmaraş’ın batısı ve Mersin’in iç kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Hatay çevresinde ise yağışların çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde mevsim normallerinin 3-5 derece altına düşmesi bekleniyor. MGM, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı.
24 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 Haziran tarihli hava durumu raporunda Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak illeri için sarı kodlu uyarı yayınladı. Uyarıda, bu bölgelerde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
8 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz'in iç kesimleri, Çankırı, Ankara'nın kuzey ve doğusu, Kırıkkale, Çorum, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Kars, Ardahan, Iğdır, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerini kapsayan 13 il için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Yağışların yer yer kuvvetli olması beklenirken, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Batı kesimlerde sıcaklıklar mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyredecek.
21 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz'in Toroslar bölgesinde ve Erzurum, Kars, Ardahan, Bolu, Sakarya'nın güneyi, Bursa'nın doğusu, Eskişehir, Bilecik ve Kütahya çevrelerinde öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu olacağı, diğer yerlerin ise açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülüyor.
5 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu hafta yurt genelinde hava sıcaklıklarının artacağını açıkladı. Ege Bölgesi ve Batı Akdeniz'de hafif toz taşınımı beklenirken, İç Anadolu ve Batı Akdeniz'de sağanak yağışlar görülecek. Hava Tahmini Uzmanı Kenan Yüksel, bu bölgelerde hava kalitesinde azalma ve sağlık problemleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Hafta ortasına kadar yurdun iç ve güneydoğu kesimlerinde aralıklı sağanak yağışlar bekleniyor.
20 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 ilde toz taşınımı beklendiği için sarı kodlu uyarıda bulundu. Ayrıca, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ve batısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ve güneyi ile Güneydoğu Anadolu'da yağışların yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. Rüzgarın belirtilen bölgelerde kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi beklenirken, hava sıcaklıklarının batı kesimlerde azalacağı, Güneydoğu Anadolu'da ise artacağı tahmin ediliyor.
10 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere 22 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Bu illerde kuvvetli yağışların yanı sıra ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşulları bekleniyor. Özellikle Marmara'nın kuzey ve doğusu, Kütahya, Denizli, Burdur, Eskişehir, Düzce, Aydın, Muğla ve Balıkesir'in bazı bölgeleri ile Çanakkale'nin doğu kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı öngörülüyor. Batı kesimlerde hava sıcaklığının 3 ila 5 derece düşmesi, doğu kesimlerde ise 2 ila 4 derece artması bekleniyor.
4 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Artvin, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Kars, Rize, Trabzon, Bayburt, Ardahan ve Hatay için sarı kodlu sağanak uyarısı yayınladı. Yayınlanan uyarıda, 29.08.2023 tarihinde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
29 Ağustos 2023

İstanbul'un Beykoz ilçesinde Anadolu Feneri ve Poyrazköy'de iki farklı bölgedeki ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İstanbul Valisi Davut Gül, yangının yaklaşık 13 hektarlık alanda etkili olduğunu ve kısmen kontrol altına alındığını belirtti. Ekiplerin bölgede soğutma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
26 Temmuz 2023
İşaretlediklerim