İzmir merkezli 18 ilde gerçekleştirilen kripto para dolandırıcılığı operasyonunda, taklit internet siteleri üzerinden mağdurların hesaplarını ele geçirdiği iddia edilen 48 şüpheliden 19'u tutuklandı. Gözaltına alınan şüphelilerden 14'ü serbest bırakılırken, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 15 kişi oldu. Şüphelilerin sahte siteler kurduğu, sahte reklam logoları oluşturduğu ve haksız yere 50 milyon lira kazanç sağladıkları iddia ediliyor.
18 Mart 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, IŞİD, El Kaide ve HTŞ örgütlerine mensup olduğu düşünülen ve 'yabancı terörist savaşçı' olarak nitelendirilen şüphelilerin yakalanması amacıyla bir ilçede 12 adrese operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda 13 şüpheli gözaltına alındı ve emniyete götürüldü.
16 Mart 2023

Kırşehir'de IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda, Irak uyruklu dört zanlı gözaltına alındı. Zanlılardan ikisi, 'asker' ve 'polis' olarak görev yaptıkları belirlenerek tutuklandı. Diğer iki zanlı ise sınır dışı edilmek üzere Kırşehir İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi. Tutuklanan zanlıların 2014-2016 yıllarında IŞİD içerisinde faaliyet gösterdikleri ve kısa süre önce Kırşehir'e geldikleri belirtildi.
15 Eylül 2023

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen terör suçları soruşturması kapsamında, IŞİD silahlı terör örgütü üyesi olduğu tespit edilen dört kişi gözaltına alındı. Soruşturma çerçevesinde diğer şüphelilerin yakalanması amacıyla operasyonlar sürdürülmekte. Ayrıca, Türkiye genelinde 37 ilde gerçekleştirilen IŞİD operasyonlarında toplam 189 kişi gözaltına alındı.
23 Ocak 2024

Antalya'da gerçekleştirilen 'Kafes-24 Operasyonu' ile 'Çukur Çetesi' adıyla bilinen organize suç örgütü çökertilmiş ve örgüte ait 11 milyarlık mal varlığına el konulmuştur. Operasyonda örgüt lideri Bayram Dinçer dahil 43 şüpheli gözaltına alınmıştır. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, suç örgütlerine karşı mücadelenin devam edeceğini belirtmiştir. Operasyonda çok sayıda silah, mülkiyet belgesi, para ve değerli eşya ele geçirilmiştir. Daha önce de 'Kafes' operasyonları kapsamında çeşitli suç örgütlerine yönelik başarılı operasyonlar yapılmıştı.
25 Aralık 2023

İstanbul Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen rüşvetle mücadele operasyonu kapsamında, 2022 ve 2023 yıllarında gerçekleşen 67 farklı olayda rüşvet veren 62 sivil ile rüşvet alan 46 polis memurunun tespit edildiğini açıkladı. İstanbul başta olmak üzere Kocaeli, Bitlis, Muş, Gümüşhane ve Şırnak'ta toplam 46 adrese düzenlenen baskınlarda, 59 sivil şahıs ve 46 polis memuru gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların emniyetteki işlemleri sürüyor.
22 Kasım 2023

Adana'da, Seyhan ve Çukurova belediyelerindeki imar usulsüzlükleriyle ilgili soruşturma kapsamında 34 şüpheli gözaltına alındı ve 13'ü tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, rüşvet ve resmi belgede sahtecilik suçlarına karıştıkları iddia edilen şüpheliler arasında belediye yetkilileri de bulunuyor. Operasyon kapsamında şüphelilere ait mal varlıklarına da el konuldu.
2 Ekim 2023

İstanbul Galata Köprüsü'nde düzenlenen 'Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek' eylemi sonrası 'Kelime-i Tevhid' bayrağı taşıyan İsmail Aydemir, Şişhane Meydanı'nda yumruklu saldırıya uğradı. Saldırgan, olay yerinden kaçarken trafik polisi tarafından yakalandı. Yaralanan Aydemir hastaneye kaldırıldı. Üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen saldırgan E.A, tutuklanarak Karaköy Polis Merkezi'ne götürüldü.
1 Ocak 2024

İstanbul Başsavcılığı'nın yürüttüğü uluslararası casusluk soruşturması kapsamında, İsrail dış istihbarat servisi Mossad adına casusluk yaptıkları şüphesiyle 34 kişi gözaltına alındı. İstanbul merkezli sekiz ilde düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüphelilerden 15'i tutuklanırken, 11'ine adli kontrol kararı verildi. Kalan 8 şüphelinin sınır dışı edilmesi planlanıyor. Şüphelilerin 'siyasal ve askeri casusluk' suçlamasıyla hakimliğe sevk edildikleri belirtildi.
6 Ocak 2024

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sahte dolar basıp Afrika ülkelerine çıkarmaya hazırlanan kişilere yönelik operasyon düzenledi. Kağıthane'deki bir depoda yapılan baskında, İsveç, Britanya, Gana ve Türk vatandaşlarından oluşan altı kişi suçüstü yakalandı. Depoda, Afrika'ya gönderilmek üzere hazırlanmış 100'lük banknotlar halinde 1 milyar dolarlık sahte para bulundu. Ayrıca, şüphelilerin kiraladığı lüks villalarda yapılan aramalarda miktarı belirtilmeyen para ve ziynet eşyasına el konuldu.
9 Haziran 2023

İstanbul Başsavcılığı'nın yürüttüğü uluslararası casusluk soruşturması kapsamında, Mossad adına Türkiye'de yabancı uyruklulara yönelik keşif, takip, darp ve adam kaçırma faaliyetlerinde bulunduğu öne sürülen 46 şüpheliden 33'ü gözaltına alındı. İstanbul merkezli sekiz ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 57 adrese baskın yapıldı ve halen 13 şüphelinin arandığı belirtildi.
2 Ocak 2024

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, İstanbul Havalimanı'nda Brüksel'den gelen bir yolcunun valizinde 3 milyon 590 bin lira değerinde kaçak lüks marka eşyalar ele geçirdi. Yabancı uyruklu şüphelinin valizleri x-ray cihazında tarandı ve içerisinde ticari miktar ve nitelikte 195 eşya ile 29 kilogram ambalaj bulundu. Olayla ilgili soruşturma Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor.
5 Aralık 2023

İstanbul Beyoğlu'nda Galata Kulesi yakınlarında bulunan bir sırt çantası şüphe uyandırınca polis ekiplerine haber verildi. Bölge güvenlik şeridi ile kapatıldı ve akli dengesi yerinde olmayan bir kişi çantayı fırlattı. Bomba imha ekipleri tarafından fünye ile patlatılan çantadan cips ve kağıt havlu çıktı. Olay sonrasında vatandaşlar polis ekiplerini alkışladı.
1 Ocak 2023

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria Kilisesi'nde pazar ayini sırasında gerçekleşen ve Tuncer Cihan isimli bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, cinayet zanlısı olarak biri Tacikistanlı diğeri Rus iki kişinin yakalandığını açıkladı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişi sayısı 51'e ulaştı. Gözaltına alınan şüphelilerden 23'ü sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edildi, 28 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.
29 Ocak 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Kafes' operasyonu kapsamında 56 ilde suç örgütü üyelerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 150 şüpheli daha yakalandığını duyurdu. Yakalanan şüphelilerin tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, resmi ve özel belgede sahtecilik, vergi usul kanununa muhalefet ve parada sahtecilik suçlarını işlediği değerlendiriliyor. Operasyonlar sırasında çok sayıda ruhsatsız tabanca ve bu suçlardan elde edildiği değerlendirilen çok miktarda para, çek ve senet ele geçirildi.
17 Ekim 2023

İktidardan bazı isimlere yönelik iddialarını sosyal medya üzerinden paylaşan Muhammed Yakut hakkında yakalama kararı verildi. Savcılık, Yakut için kırmızı bülten çıkarılması talebiyle Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulundu. Bu gelişmeler, Muhammed Yakut soruşturmasında geçen hafta Uçankuş TV ve sitesinin sahibi Can Tanrıyar'ın tutuklanmasıyla başlayan sürecin devamı niteliğinde.
6 Mayıs 2023

Erzurum merkezli ve 10 ilde gerçekleştirilen operasyonda, 'sazan sarmalı' yöntemiyle internet üzerinden araç satışı yaparak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 20 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, dolandırıcılık yoluyla elde ettikleri parayı kripto hesaplara aktararak izini kaybettirmeye çalıştıkları belirlendi. Toplamda 6 milyon liradan fazla para dolandırdıkları tespit edilen bu kişilerden sekizi tutuklanırken, 12'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
12 Ocak 2024

Rusya merkezli 'Thieves in Law' adlı suç örgütünün yöneticilerinden biri olan Shamil Amirov, İstanbul Sarıyer'de düzenlenen Kafes-15 operasyonuyla yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre, Amirov organize suç örgütü üyesi olmak ve dolandırıcılık suçlarından dolayı Interpol tarafından mavi bültenle aranıyordu.
3 Aralık 2023

Jandarma ekipleri, İstanbul Kağıthane'deki bir imalathanede yasadışı yollarla Afrika ülkelerinden getirilmiş yabani hayvan derilerinin işlendiğini belirledi. Baskın düzenleyen ekipler, 1514 timsah derisi, 159 deve kuşu derisi, 42 yılan derisi ve bu malzemelerden imal edilmiş 245 kadın çantası ve 190 cüzdana el koydu. Gözaltına alınan şüpheli adliyeye sevk edildi.
24 Eylül 2023

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, çocuk istismarı içerikli yayınlarla ilgili bir soruşturma kapsamında 20 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Bu operasyonlarda, müstehcen yayınları temin eden, dağıtan ve satan 35 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma, bir şüphelinin cep telefonunda çocuk istismarı içeriğine rastlanması ve sohbet uygulamalarındaki gruplarda aktif olduğunun belirlenmesiyle başlatıldı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda dijital materyallerin yanı sıra ruhsatsız silah ve av tüfeği de ele geçirildi.
26 Ocak 2024
İşaretlediklerim