Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, Irak ve Suriye'de IŞİD adına faaliyet gösterdikleri iddia edilen yedi şüpheliyi tespit etti. Bu şüphelilere yönelik olarak yedi ayrı adreste operasyon düzenlendi ve aramalar yapıldı. Operasyon sonucunda gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.
17 Ocak 2023

Panama'da Pasifik ve Karayip kıyılarında yapılan üç ayrı operasyonda toplam 2,3 ton kokain ele geçirildi. Bu uyuşturucuların İspanya'nın Valencia limanına gönderilmesi planlanıyordu. Kokainin bir kısmının Ekvador'un Guayaquil kentinden konteynerlerle Panama'ya getirildiği belirlendi. Daha önce de Kolombiya, Panama ve ABD güvenlik güçlerinin iş birliğiyle Karayip Denizi'nde yapılan bir operasyonda 5,5 ton kokain yakalanmıştı.
15 Temmuz 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bakanlık önünde gerçekleşen bombalı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Yerlikaya, saldırıda iki saldırganın öldüğünü ve iki polisin hafif yaralandığını belirtti. Yaralanan polislerin hayati tehlikesinin olmadığını ifade eden Yerlikaya, terörle ve suç örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.
1 Ekim 2023

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Etimesgut ilçesinde bir grubun esnafa 'ortaklık' adı altında el koymaya çalıştığını ve tehdit, darp, cebir ve silah zoruyla haraç aldığını tespit etti. Bu kapsamda sekiz şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi ve sekiz kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden üçü tutuklandı, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
29 Temmuz 2023

İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerif Zindaşti'nin de aralarında bulunduğu 20 sanık ve İran istihbaratının hedefindeki aktivist Habib Chaab'ın kaçırılmasıyla ilişkilendirilen 13 sanığın yargılandığı dava, İstanbul 40'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde mütalaa aşamasına ulaştı. Duruşmada, davanın beş polis sanığıyla ilgili gizli tanık ifadesi alındı. Gizli tanık, polislerin Zindaşti ile ilişkileri hakkında bilgi verdi. Mahkeme, dosyanın savcılığa gönderilmesine ve tutuklu sanıkların tahliye taleplerinin reddine karar verdi. Ayrıca, sahte kimlik kullanma iddiaları ve İranlı aktivist Habib Chaab'ın kaçırılması olayının Türkiye ayağıyla ilgili suçlamalar da gündeme geldi.
22 Şubat 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki kişinin öldüğü silahlı kavgaya karışan bir kişinin daha yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, olayın şüphelilerinden M.Ö.'den sonra S.Ö de yakalandı. Diğer iki şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.
31 Temmuz 2023

İstanbul Valiliği, HDP'nin İstanbul'daki Nevruz kutlamasında düzenlenen etkinlikte yasadışı pankart ve flama sokmaya çalışma ve yasadışı slogan atma gerekçesiyle 224 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Olay, Fatih ilçesindeki Yenikapı Miting Alanı'nda gerçekleşti. Valilik tarafından yapılan açıklamada, incelemenin devam ettiği belirtildi.
19 Mart 2023

Interpol tarafından dolandırıcılık suçundan difüzyon mesajı ile aranan Rus vatandaşı D.B, Mersin'de emniyet güçlerinin operasyonuyla yakalandı. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelinin kentte olduğu bilgisine ulaşarak teknik ve fiziki takip sonucunda D.B'yi gözaltına aldı. Şüphelinin Rusya'ya iadesi için işlemler sürmektedir.
20 Aralık 2023

İstanbul Sarıyer'de bir kişinin ölümüyle sonuçlanan Santa Maria Kilisesi saldırısına ilişkin gözaltına alınan 34 kişi, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Saldırıyla bağlantılı olduğu düşünülen şüphelilerin yakalanması için 30 adreste eş zamanlı operasyon yapılmıştı. Operasyonda yakalanan 23 kişi, olayla bağlantıları olmadığı gerekçesiyle sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edilmişti.
1 Şubat 2024

Diyarbakır, İstanbul ve Ankara'da deprem ve Togg kredisi vaadiyle dolandırıcılık yapan bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 25 şüpheli gözaltına alındı. Aralarında örgütün elebaşı olduğu iddia edilen 'Suflör' lakaplı kişinin de bulunduğu zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda silah, POS cihazları, cep telefonları ve para ele geçirildi. İnternet üzerinden sahte kredi vaatleriyle vatandaşları kandırdıkları ve banka hesaplarından para çektikleri tespit edildi.
10 Nisan 2023

Şırnak'ta Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), uyuşturucu satışı yaptığı gerekçesiyle bir şüpheliyi takibe aldı. Yaklaşık bir aylık takip sonucunda, şüpheli H.A'nın aracında 200 gram sentetik uyuşturucu bulundu. Gözaltına alınan ve Beytüşşebap ilçesinde özel bir rehabilitasyon merkezinin müdürü olduğu belirlenen H.A, adli makamlarca tutuklandı.
25 Haziran 2023

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonda, çatışma bölgelerindeki IŞİD mensuplarıyla irtibatlı olduğu tespit edilen 17 yabancı uyruklu zanlıdan 14'ü gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, 'yabancı terörist savaşçı' kategorisinde değerlendirilerek işlemleri tamamlandıktan sonra sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresi Başkanlığı'na teslim edilecekler. ABD'nin Türkiye'de olası misilleme saldırılarına karşı güvenlik uyarısını güncellemesi ve İçişleri Bakanlığı'nın güvenlik tedbirlerini artırdığını açıklaması bu operasyonla aynı döneme denk gelmiştir.
31 Ocak 2023

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde gözaltına alınan gazeteci Sezgin Kartal, İstanbul Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında tutuklandı. Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan Kartal'ın dosyasına gizlilik kararı konuldu. İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen Kartal, savcılıkta verdiği ifadenin ardından 'örgüt üyesi olmak' iddiasıyla Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi ve tutuklama kararı verildi.
13 Ocak 2023

İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'nde pazar ayini sırasında maskeli iki kişi tarafından düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi öldürüldü. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, asayiş ve ilçe emniyet ekipleri saldırganların yakalanması için çalışma başlattı. Saldırıda kullanılan aracı bir hafta önce kullandığı tespit edilen bir şüpheli gözaltına alındı ve şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
28 Ocak 2024

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde bir kuyumcunun camını kırarak içeri giren ve 33 bilezik çalan hırsızlık şüphelisi tutuklandı. Güvenlik kameralarına zarar verilen olayda çalınan bileziklerin üç tanesi gerçek altın, geri kalanının ise imitasyon olduğu tespit edildi. Polis, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek şüpheliyi tespit etti ve gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli A.K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.
4 Nisan 2023

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 'Esendere-1' adlı operasyon kapsamında, aralarında polis ve gümrük muhafaza memurlarının da olduğu 31 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek', 'rüşvet', 'göçmen kaçakçılığı', 'resmi belgede sahtecilik', 'Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet' ve 'zimmet' suçlarından yakalandıkları bildirildi. Operasyonda ayrıca suçtan elde edildiği değerlendirilen para ve ziynet eşyası ele geçirildi. Altı şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
15 Haziran 2023

İstanbul merkezli olarak Bursa ve Sakarya'da düzenlenen operasyonda, SMA ve kanser gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların sahtelerini üreten 12 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda, bu tür hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların sahtelerinin üretilerek piyasaya sürüldüğü tespit edildi. Operasyonda çok sayıda sahte kanser, diabet, hormon, MS ve sporcu protein ilaçları ele geçirildi.
21 Ekim 2023

Oyuncu Orçun İynemli, eşi Eda İynemli ile yaşadığı tartışma sonrası eşe şiddet ve uyuşturucu bulundurma iddiasıyla gözaltına alındı. Eda İynemli'nin, eşinin evde uyuşturucu madde yetiştirdiğini iddia ettiği, Orçun İynemli'nin ise sadece içici olduğunu ifade ederek, bir miktar uyuşturucu maddeyi polise teslim ettiği belirtildi. İşlemlerinin ardından hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakılan İynemli'nin durumu, magazin gündemine damga vurdu.
26 Ekim 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır merkezli ve 21 ilde gerçekleştirilen bir operasyonda, terör örgütüne finansman sağlamak, avukatlık yapmak ve eleman kazandırmakla suçlanan 128 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyonda 3 bine yakın polis görev aldı. HDP Sözcüsü Ebru Günay ise operasyonun AKP ve MHP'nin seçim kaybetme korkusuyla ilişkili olduğunu iddia etti ve 14 Mayıs'ta hesap soracaklarını ifade etti.
25 Nisan 2023

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından İstanbul ve diğer yedi ilde düzenlenen 'Kafes-26' operasyonu kapsamında, 'Fergio House' isimli sosyal medya hesabı üzerinden müstehcen içerikli videolar paylaşan 19 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyon hakkında bilgi verdi ve şüphelilerin organize bir şekilde hareket ettiklerini, ayrıca iki bin adet sahte 100 dolarlık banknota el konulduğunu açıkladı. Şüpheliler, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve müstehcen paylaşımlar yapma suçlarıyla karşı karşıya.
28 Aralık 2023
İşaretlediklerim