14 Mayıs seçim sonrasında yaşanan düşüşlerin ardından Borsa İstanbul'da 18 şirket kendi hisselerini geri aldı. Piyasaların mayıs ayının ilk haftalarında seçimin ilk turda sonuçlanmasını beklediği ancak ikinci turun getirdiği belirsizlik nedeniyle düşüş yaşandığı belirtiliyor. Geçen haftanın son iş gününde 11 şirketin hisse geri alımı yaptığı, dün ise 18 şirketin daha hisse geri alımı gerçekleştirdiği bildiriliyor.
23 Mayıs 2023

Borsa İstanbul'da işlem gören 14 şirket, kendi hisselerini geri alım işlemi gerçekleştirdi. Bu şirketler arasında Sabancı ve Alarko Holding gibi büyük holdingler de yer aldı. Geri alınan hisse miktarları ve fiyat aralıkları şirketlere göre değişiklik gösterdi. İşlemler, şirketlerin piyasa değerlerini desteklemek ve hisse fiyatlarını etkilemek amacıyla yapıldı.
2 Şubat 2023

Investing tarafından aktarılan bilgilere göre, Borsa İstanbul'da seçimlerin ardından değer kazanan hisse senetleri yükselişini sürdürüyor. En çok değer kazanan hisseler arasında GWIND, ASTOR, PENTA, GESAN ve ALFAS yer alıyor. Ayrıca, işlem gören en aktif hisseler ise BRSAN, TOASO, YYLGD, QUAGR ve CANTE olarak sıralanıyor.
8 Temmuz 2023

Borsa İstanbul, açılış seansının işleyişiyle ilgili yeni kararları bugün devreye sokuyor. Bu kapsamda, pay piyasasında emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı yapılabilmesine karar verildi. Ayrıca, sermaye piyasası araçlarında da benzer düzenlemeler yapıldı. Yıldız Pazar, Ana Pazar ve diğer sermaye piyasası araçlarında piyasa ve piyasadan limite emir türlerinin iletilebilmesine karar verildi. VİOP tarafında da tüm sözleşmelerde emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı yapılabilmesi kararlaştırıldı.
25 Eylül 2023

Ekonomi yönetiminin belirlenmesinin ardından Borsa İstanbul'da pozitif bir seyir izlenirken, beş şirket hisse geri alımı gerçekleştirdi. Bu şirketler MLP Sağlık Hizmetleri, Doğanlar Mobilya Grubu İmalat Sanayi ve Ticaret, Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım, Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı ve Suwen Tekstil Sanayi Pazarlama oldu.
25 Ağustos 2023

27 Temmuz'da halka arz olarak Borsa İstanbul'da işlemlere başlayan Kaleseramik hisseleri, kısa sürede yüzde 184 değer artışı elde etti. Bu hızlı artış sonrası Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Kaleseramik hisselerine 8 Eylül'e kadar açığa satış ve kredili işlem yasağı getirdi.
10 Ağustos 2023

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkması ve yeni ekonomi yönetiminin belirlenmesiyle Borsa İstanbul pozitif bir seyir izledi. Piyasalar, yeni ekonomi yönetiminin politikalarına odaklanırken, uzmanlar piyasadaki hareketliliğin artabileceğini belirtiyor. Borsa İstanbul'da dört şirket - İndeks Bilgisayar, MLP Sağlık Hizmetleri, Ahlatcı Doğal Gaz ve Doğanlar Mobilya - hisselerini geri alırken, borsa yeni bir rekor kırdı. Şimdi ise piyasaların odak noktası 20 Temmuz'daki Merkez Bankası toplantısına çevrildi.
13 Temmuz 2023

Borsa İstanbul'da Sabancı Holding, Alarko Holding, Şişecam, Halkbank ve diğer bazı şirketler dahil olmak üzere toplam 15 şirket, kendi hisselerini geri alım işlemi gerçekleştirdi. Şirketler, farklı fiyat aralıklarında ve nominal değerlerde hisse geri alımları yaptılar. Bu işlemler, şirketlerin piyasa değerlerini ve hissedar değerlerini yönetme stratejilerinin bir parçası olarak görülebilir.
3 Şubat 2023

Borsa İstanbul'da 17 Kasım 2023 tarihinde, BYDNR hisseleri 15 Aralık'a kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek şekilde tedbir alındı. ELITE hisseleri için de aynı dönemde brüt takas tedbiri uygulanacak ve mevcut kredili işlem yasağı tedbiri devam edecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve yatırımcıların korunması amacıyla alınmıştır.
17 Kasım 2023

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkması ve yeni ekonomi yönetiminin belirlenmesiyle Borsa İstanbul pozitif bir seyir izledi. Piyasalar, yeni ekonomi yönetimi ve izlenecek politikalara odaklanırken, dört şirket hisselerini geri aldı: MLP Sağlık Hizmetleri, Ahlatcı Doğalgaz, İndeks Bilgisayar ve Doğanlar Mobilya. Uzmanlar, haber akışına bağlı olarak piyasa hareketliliğinin artabileceğini belirtiyor. Şimdi gözler 20 Temmuz'daki Merkez Bankası toplantısına çevrildi.
11 Temmuz 2023

Borsa İstanbul'da deprem sonrası yaşanan sert düşüşler ve devre kesicilerin devreye girmesi sonucu işlemler durdurulmuş ve çarşamba günkü işlemler iptal edilmiştir. Sermaye Piyasası Kurulu, açığa satış işlemlerini yasaklamış ve depo şartı getirmiştir. Ekonomist Ali Ağaoğlu, teknik olarak pazartesi ve salı günkü işlemlerin iptalinin mümkün olduğunu ancak zor olduğunu ve büyük ihtimalle iptal edilmeyeceğini belirtmiştir. Yatırımcılar ise ilk iki günkü işlemlerin de iptal edilmesini talep etmektedir.
13 Şubat 2023

Borsa İstanbul, yaşanan deprem felaketinin ardından artan volatilite ve olağandışı fiyat hareketleri sebebiyle güvenilir ve istikrarlı piyasa işleyişini sağlamak amacıyla, 8 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen tüm işlemleri iptal etti ve Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası bünyesindeki işlemleri beş iş günü süreyle durdurma kararı aldı. BIST 100 endeksi, dünya genelinde yılbaşından bu yana en olumsuz performans gösteren endeksler arasında yer alıyor. Sermaye Piyasası Kurulu, borsada açığa satış işlemlerini yasaklamış ve depo şartı uygulaması getirmişti.
8 Şubat 2023

Borsa İstanbul'da DAPGM, KIMMR, LIDFA ve TLMAN hisse senetleri için 26 Aralık tarihine kadar yeni tedbirler uygulanacak. Bu tedbirler kapsamında söz konusu hisseler kredili işlemlere konu edilemeyecek. Ayrıca, Borsa İstanbul haftayı kazançla kapatırken, altın ve doların değeri yükseldi.
27 Kasım 2023

Seçim belirsizliğinin sona ermesi ve yeni ekonomi yönetiminin belirlenmesiyle Borsa İstanbul'da olumlu bir hava esmeye başladı. Piyasalar, Mehmet Şimşek'in kabineye girmesiyle yükselişe geçti ancak dün bir düşüş yaşandı. Şimdi piyasa, ekonomi yönetiminin atacağı adımları bekliyor. Bu süreçte MLP Sağlık Hizmetleri A.Ş., Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Özderici Gayrimenkul hisselerini geri alım işlemi gerçekleştirdi.
14 Haziran 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok yükselen beş hisse AGHOL, BRSAN, IPEKE, ASUZU ve PENTA oldu. Öte yandan, en çok değer kaybeden hisseler EDIP, DOCO ve INGRM olarak belirlendi. Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükseliş trendini sürdürüyor.
12 Ağustos 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Hateks Hatay Tekstil İşletmeleri AŞ'nin (HATEK) pay piyasasındaki işlemlerinde 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 107'nci maddesinde belirtilen fiilin işlendiğine dair makul şüphe bulunması sebebiyle üç kişiye altı ay süreyle geçici işlem yasağı uygulama kararı aldı. Bu madde, işlem bazlı piyasa dolandırıcılığını ve sermaye piyasası araçlarının fiyatlarının sağlıklı biçimde oluşmasını engelleyen davranışları kapsıyor.
18 Ocak 2024

Borsa İstanbul'da işlem gören Rhea Girişim, bağlı ortaklığı Netsafe Teknolojik Yatırımlar aracılığıyla ABD merkezli ulaşım hizmet teknolojisi şirketi Roboair'in yüzde 20 hissesini satın aldı. Bu gelişme sonrasında Rhea Girişim hisseleri yüzde 5 değer kazandı. Roboair, 500'den fazla havayolu, 120 binden fazla konaklama tesisi ve 30 binden fazla araç kiralama noktasına erişim sağlayan WEB3 tabanlı bir şirket.
10 Mart 2023

Borsa İstanbul'da BNTAS ve FONET hisselerine 25 Mart'a kadar brüt takas tedbiri uygulanacak. Aynı süre zarfında BORSK ve DOBUR hisseleri kredili işlemlere konu edilemeyecek ve KSTUR hisseleri emir paketi tedbiriyle işlem görecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve yatırımcıların korunması amacıyla alınmıştır.
26 Şubat 2024

Borsa İstanbul'da MAGEN, PAPIL, SAMAT, FONET, SONME, KAPLM ve EUKYO olmak üzere yedi hisse senedine yeni tedbirler getirildi. Bu tedbirler arasında kredili işlemlere konu edilememe, emir paketi tedbiri, brüt takas uygulaması ve tek fiyat yöntemiyle işlem görme gibi farklı uygulamalar bulunmaktadır. Tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve yatırımcıların korunması amacıyla uygulanmaktadır ve 5 Nisan'a kadar geçerli olacak.
7 Mart 2024

Borsa İstanbul'da CMBTN, DESPC ve TDGYO hisseleri 20 Mart'a kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. AVTUR hisseleri ise aynı dönemde tek fiyat işlem yöntemiyle işlem görecek. Bu hisselerde daha önce uygulanan kredili işlem yasağı, brüt takas ve emir paketi tedbirleri de devam edecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve istikrarı açısından önemli olduğu için alınmıştır.
21 Şubat 2024
İşaretlediklerim