Borsa İstanbul'da bugün altı hisse yeni tedbirlerle işlem görmeye başladı. ISKUR hisseleri, 25 Ekim 2023'e kadar emir iletim kanalları kısıtlanarak işlem görecek. MIATK payları, aynı dönemde tek fiyat işlem yöntemiyle işlem görecek. Ayrıca ATATP, GWIND, KNFRT ve NATEN payları, yine aynı dönemde açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.
26 Eylül 2023

Türkiye'de yaşanan depremlerin ardından ekonomi yönetimi tarafından alınan tedbirler sonucunda, Borsa İstanbul'da şirketlerin hisse geri alım programlarına yönelmesiyle geri alım hacmi 25 milyar lirayı aştı. Bu programlar, üç aydan üç yıla kadar değişen sürelerde uygulanıyor. En büyük hisse geri alım programını 9 milyar lira ile Türk Hava Yolları başlattı. Ayrıca, İş Bankası, Ereğli Demir Çelik, Halkbank ve Aksa Akrilik gibi büyük şirketler de milyarlarca liralık hisse geri alım programları duyurdu.
22 Şubat 2023

Borsa İstanbul'da AVHOL, AYES, TDGYO, UFUK ve MARKA isimli beş hisse senedi için çeşitli tedbirler uygulanmaya başladı. AVHOL hisseleri 6 Aralık'a kadar açığa satış ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. AYES ve TDGYO hisseleri emir paketi tedbiri altında işlem görecek. UFUK hisseleri tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecek ve mevcut tedbirler devam edecek. MARKA hisseleri için emir iletim kanalları kısıtlanacak ve mevcut tedbirler sürdürülecek.
7 Kasım 2023

Borsa İstanbul'da IHLGM ve TARKM hisseleri 19 Aralık tarihine kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek şekilde tedbir altına alındı. Ayrıca, IZINV hisseleri de emir paketi tedbiri kapsamında işlem görecek. Bu tedbir, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptalinin ve emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması, emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması gibi uygulamaları içermektedir.
20 Kasım 2023

Borsa İstanbul, 2023 yılının ilk işlem günlerinde büyük şirketlerin hisselerinde yaşanan sert düşüşlerle dikkat çekti. BİST100 endeksi TL bazında yaklaşık yüzde 16,5 değer kaybetti. Özellikle banka ve sanayi hisseleri düşüş yaşarken, yeni halka arz edilen şirketlerin hisseleri yükseliş gösterdi. Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul yönetimi, piyasa bozucu eylemlere karşı denetim ve cezai yaptırımların uygulanacağını duyurdu.
12 Ocak 2023

BIST 100 endeksinin düşüş eğilimini sürdürmesinin ardından Borsa İstanbul, beş şirketin hisselerine tedbir kararı aldı. Bu şirketler Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş. (GESAN), Denge Yatırım Holding A.Ş. (DENGE), Söktaş Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SKTAS), Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar A.Ş. (TEKTU) ve Euro Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı A.Ş. (EUYO) olarak belirlendi. GESAN, DENGE, SKTAS ve TEKTU hisselerine bir ay süreyle açığa satış ve kredili işlem yasağı getirilirken, EUYO hisselerine emir paketi tedbiri uygulandı.
1 Şubat 2023

Borsa İstanbul'da KRGYO, ISCTR, ISBTR, LUKSK, YBTAS ve KLNMA hisseleri için çeşitli tedbirler uygulanmaya başlandı. KRGYO hisselerinde 7 Aralık'a kadar brüt takas tedbiri uygulanacak ve mevcut açığa satış ile kredili işlem yasağı devam edecek. ISCTR, ISBTR, LUKSK ve YBTAS hisseleri emir paketi tedbiri altında işlem görecek. KLNMA hisselerinde ise internet üzerinden emir iletimi yasaklanacak ve diğer mevcut tedbirler sürdürülecek.
8 Kasım 2023

Borsa İstanbul'da 15 Aralık 2023 tarihinde altı farklı şirket kendi hisselerinden geri alım yaptı. Bu şirketler ve geri alım yaptıkları hisse adetleri sırasıyla Aksa Enerji 81 bin 109 adet, Albaraka 750 bin adet, Gimat Mağazacılık 115 bin 309 adet, Medical Park 38 bin adet, Kervan Gıda 230 bin adet ve Suwen Tekstil 115 bin 629 adettir.
15 Aralık 2023

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında, bölgede faaliyet gösteren Sasa Polyester, Bossa, Çemaş Döküm ve Niğbaş-Niğde Beton gibi şirketler, tesislerinde önemli bir hasar olmadığını ve üretimlerine devam ettiklerini duyurdu. Borsa İstanbul, deprem bölgesindeki sekiz şirketin hisselerinde işlemleri askıya aldı, bu şirketler arasında Sasa ve Bossa da bulunuyor.
6 Şubat 2023

Seçimlerin ardından ekonomi yönetiminin belirlenmesiyle birlikte Borsa İstanbul'da pozitif bir hava oluştu. Ancak piyasa bu hafta dalgalı bir seyir izledi. Bu ortamda beş şirket, kendi hisselerini geri alım kararı aldı. Bu şirketler Logo Yazılım, MLP Sağlık, Sabancı Holding, Akfen Gayrimenkul ve Ahlatcı Doğalgaz olarak sıralandı.
23 Haziran 2023

Türkiye'de yaşanan depremler sonrası borsa, geçen hafta yaşanan sert düşüşler ve devre kesici tetiklenmeleri sonrasında 15 Şubat gününe kadar kapatıldı. 8 Şubat'taki işlemler iptal edildi. Bloomberg'e konuşan bir yetkili, borsanın planlandığı gibi 15 Şubat'ta açılacağını belirtti. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, Borsa İstanbul'da işlem gören şirketler için vergi muafiyeti sağlayarak hisse geri alımlarını artırmayı planladığı ifade edildi.
14 Şubat 2023

Erdemoğlu Holding, Sasa'da hakim ortak oldu. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre, holding iki gün önce 1 milyon TL'lik Sasa hissesi satın aldı. Bu alım sonucunda Erdemoğlu Holding'in Sasa'daki payı yüzde 58,6'ya ulaştı. Sasa hisseleri, 2022'nin sonlarına doğru gündeme gelmişti ve hisse değeri bir yıl içinde yedi katına çıkmıştı.
27 Eylül 2023

Seçim belirsizliğinin sona ermesi ve yeni ekonomi yönetiminin belirlenmesiyle Borsa İstanbul'da olumlu bir hava esmeye başladı. Bu ortamda geçtiğimiz hafta sekiz farklı şirket, kendi hisselerini geri alım işlemi gerçekleştirdi. Piyasalar şimdi yeni ekonomi yönetiminin atacağı adımlara ve izleyeceği politikalara odaklanmış durumda. Geri alım yapan şirketler arasında Akfen Gayrimenkul, MLP Sağlık Hizmetleri ve Logo Yazılım gibi isimler bulunuyor.
19 Haziran 2023

Seçimlerin ardından ekonomi yönetiminin belirlenmesiyle birlikte piyasaların odak noktası yeni ekonomi yönetimi ve izlenecek politikalara kaydı. Borsa İstanbul, seçim sonrası haftanın ilk günlerinde yükseliş gösterse de, bu hafta düşüşle başlangıç yaptı. Investing tarafından aktarılan bilgilere göre, Borsa İstanbul'da Inveo Yatırım, Eksun Gıda, Hacı Ömer Sabancı Holding, Kervan Gıda Sanayi, Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Logo Yazılım Sanayi ve MLP Sağlık Hizmetleri olmak üzere yedi şirket kendi hisselerini geri satın aldı.
20 Haziran 2023

Borsa İstanbul, ekonomi yönetiminin belirlenmesinin ardından pozitif bir seyir izlemeye devam ediyor. Investing.com'un verilerine göre, işlem gününün son saatlerinde en çok kazandıran ve en çok değer kaybeden hisse senetleri belirlendi. Ayrıca BIST 100 endeksinde en çok talep gören ve en çok düşen hisse senetleri de sıralandı. Borsada dört şirketin hisse geri alımı yaptığı da haberler arasında yer alıyor.
9 Haziran 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Sasa Polyester Sanayi'nin bedelli sermaye artırımı başvurusunu ve Yünsa Yünlü Sanayi ve Ticaret, İstanbul Faktoring, Eko Faktoring, DYO Boya Fabrikaları Sanayi ve Ticaret, Koç Fiat Kredi Finansman şirketlerinin borçlanma aracı ihracı başvurularını onayladı. Ayrıca, SPK, yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen 23 internet sitesine erişimin engellenmesi için gerekli hukuki işlemlerin yapılmasını kararlaştırdı.
28 Temmuz 2023

Seçimlerin ardından ekonomi yönetiminin belirlenmesiyle birlikte piyasalar yeni ekonomi yönetimi ve politikalarına odaklanmış durumda. Borsa İstanbul, seçim sonrası yükselişe geçmiş ancak bu hafta düşüşe başlamıştır. Investing tarafından aktarılan bilgilere göre, Borsa İstanbul'da 10 şirket kendi hisselerini geri almıştır. Bu şirketler arasında Etiler Gıda, Inveo Yatırım, Akfen Gayrimenkul gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmalar bulunmaktadır.
22 Haziran 2023

Son dönemde Borsa İstanbul'da halka açılan İzdemir Enerji, Ofis Yem, Tatlıpınar Enerji ve Enerya Enerji, borsanın getirdiği açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbiri kararı sonrasında taban serisine başladı. Bu şirketler, halka arz oldukları andan itibaren tavan yapmış ve dikkat çekmişti. Ancak, Borsa İstanbul'un getirdiği tedbirler sonrası bu şirketlerin hisse fiyatları düştü ve küçük yatırımcıları tedirgin etti.
8 Eylül 2023

Borsa İstanbul'da KLNMA ve MIATK hisseleri 20 Eylül 2023 tarihli işlemlerden 19 Ekim 2023 tarihli işlemlere kadar emir paketi tedbiriyle işlem görecek. Ayrıca METUR ve UNLU paylarında bugün seans başından 19 Ekim 2023 tarihli işlemlere kadar brüt takas uygulanacak. İlgili paylarda halihazırda uygulanan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbiri de brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.
20 Eylül 2023

14 Mayıs seçim sonrasında yaşanan düşüşlerin ardından Borsa İstanbul'da 11 şirket, hisse geri alımı yaptı. Piyasalar mayıs ayının ilk haftalarında seçimin ilk turda sonuçlanmasını bekliyordu, ancak ikinci turun getirdiği belirsizlik nedeniyle düşüş yaşandı. Bu düşüşe karşı bazı şirketler, haftanın son iş gününde hisse geri alımı yaparak tepki gösterdi.
22 Mayıs 2023
İşaretlediklerim