Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'nda (TŞOF) 105 milyon liralık yolsuzluk tespit edildi ve bu kapsamda İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu dahil 11 kişi hakkında dava açıldı. Kurumun, İçişleri Bakanlığı'na yatırması gereken gelirin bir kısmını usulsüz giderler göstererek azalttığı belirlendi. Avukat Burcu Gökdağ, kurumu dolandırarak 19 milyon lira zimmetine geçirdiği gerekçesiyle tutuklandı. Şüphelilerin, yolsuzluğu organize bir şekilde gerçekleştirdiği ve denetim kurulu üyelerinin görevlerini yerine getirmediği iddia ediliyor.
10 Mart 2024

Cumhuriyet Vakfı yönetim kurulu üyeleri Turan Karakaş, Birol Başaran ve Barış Doster, vakfın başkanı Alev Coşkun ve üyeler Işık Kansu ve İrfan Hüseyin Yıldız'ı, bir e-ticaret firmasından manipülatif haber yapma karşılığında çikolata kutusunda para alındığı iddiasıyla ilgili olayı kapatmaya çalıştıkları gerekçesiyle istifaya çağırdı. Bu iddia, vakıf yöneticisi avukat Turan Karakaş tarafından suç duyurusuyla ortaya çıkmıştı. Gazetenin genel yayın yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu, konuyu kapatmaya zorlandıktan sonra görevden alındı. Üç yönetim kurulu üyesi, olayın yargı yoluyla çözülmesi ve sorumluların açığa alınması gerektiğini belirtti.
15 Haziran 2023

Ahmet Hakan, köpek katliamı iddialarının yasaların yorumlanış biçimlerinden kaynaklanmadığını savundu. Hakan, merhametsiz ve anlayışsız bir iklimin bu tür iddiaları beslediğini belirtti. Ayrıca, sokakta hayvan besleyenlere ceza verilmesi gibi yorumların kışkırtıcı olduğunu ve bu tür yorumlara inanmadığını ifade etti.
27 Temmuz 2024

Cumhuriyet Vakfı yöneticileri hakkında, bir e-ticaret firmasından manipülatif haber karşılığında para alındığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Bu iddiaların ardından Cumhuriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu görevden alındı ve vakfın üç yönetim kurulu üyesi istifaya davet edildi. Son olarak, haber sitesinin genel yayın yönetmeni Mustafa Büyüksipahi, iddiaları doğrulayarak istifa etti ve gazetenin yazı işleri ekibinin bu durumdan haberdar olmadığını belirtti.
20 Haziran 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kamuoyunda tartışma konusu olan bazı iddialara yanıt verdi. İzmir bölgesi hakemlerine ayrıcalık tanındığı, Hakan Ceylan'ın özel hayatı, Tolga Özkalfa'nın uluslararası hakemlik avantajı, FIFA'ya sahte sağlık raporu verildiği, TFF Başkanı'nın hakemlerle görüşmesi, yardımcı hakem Kemal Yılmaz'ın istifası, Serdar Tatlı'nın mektubu, İsmail Kartal'ın disiplin kuruluna sevki, Lale Orta'nın VAR görüntülerini paylaşması, Darıca Gençlerbirliği'nin müsabaka sonuçlarını etkileme teşebbüsü, Bucaspor 1928 Kulübü'nün iddiaları, Tuzlaspor ve kara para aklama/bahis oynatma iddiaları, Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonu Kanunu'nun FIFA ve UEFA ile görüşülmesi gibi konulara açıklık getirildi.
9 Kasım 2023

Yılbaşından bu yana et ithalatı için 1 milyar dolar harcayan Türk hükümeti, iç piyasada et fiyatlarını düşürmeyi amaçlamıştır. Ancak bu çabalar sonuçsuz kalmış, halk ucuz et alabilmek için sabah erken saatlerde kuyruklara girmiştir. Buna rağmen, Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 25 oranında bir zam yapmıştır. Bu durum, yerli üreticilere destek olunabilecekken yabancı üreticilere kaynak aktarılmasını eleştiren görüşlerin ortaya çıkmasına neden olmuştur.
22 Nisan 2024

Veysel Ulusoy, yüksek enflasyon oranlarının yanıltıcı olduğunu ve algı yönetimi aracı olarak kullanıldığını belirtiyor. Tarım Kanunu'nun 21. maddesine göre, tarımsal desteklerin gayrisafi milli hasılanın yüzde 1'inden az olmaması gerektiğini vurguluyor. Ancak, bu oranın yıllar içinde düşerek 2023'te yüzde 0.2'ye gerilediğini ifade ediyor. Ulusoy, tarımsal desteklerin yetersizliğinin ve üretim maliyetlerinin artmasının, gıda fiyatlarının yükselmesine neden olduğunu savunuyor.
2 Haziran 2024

Ticaret Bakanlığı, ekmek fiyat tarifesini aşan iş yerlerine 100 bin liradan 1 milyon liraya kadar idari para cezası uygulandığını açıkladı. Bakanlık, İstanbul başta olmak üzere 81 ilde yapılan denetimlerde, haksız fiyat artışı tespit edilen iş yerlerine cezai yaptırımlar uygulandığını belirtti. Bu adım, halkın temel gıdası olan ekmek konusunda haksız kazanç veya fırsatçılığa karşı bir önlem olarak değerlendiriliyor.
7 Ekim 2024

İstanbul Adalar'da evcil hayvanların yasadışı üretimi ve satışı yapıldığı tespit edildi. Aktivistlerin ve bölge halkının ihbarı üzerine tarım müdürlüğü ve polis harekete geçti ve bir anne kurt köpeği ile dört yavrusu kurtarıldı. Evcil hayvanların kayıtdışı üretimi ve ticareti, sahipsiz hayvan nüfusundaki artışa neden oluyor ve hayvana karşı insanlık dışı muamele vakalarının başlıca kaynağı oluyor. Hayvanları Koruma Mevzuatı'na göre, evcil hayvanların, sahiplerince kısırlaştırılması esastır.
22 Temmuz 2023

Veysel Ulusoy, TÜİK'in sunduğu istatistiklerin yanlış hesaplandığını ve bu durumun ekonomik politikaları olumsuz etkilediğini belirtiyor. Tarım ürünlerindeki maliyet artışlarının çiftçilerin reel kazançlarını kayba dönüştürdüğünü ve bu durumun gıda güvenliği açısından büyük bir sorun teşkil ettiğini vurguluyor. Ayrıca, sanayi üretimi ve milli gelir gibi verilerin de doğru olmayan enflasyon oranları ile hesaplandığını ve bu nedenle ülke gerçeklerinden sapıldığını ifade ediyor. Ulusoy, bu durumun sabit gelirli halkın birikim ve varlıklarının erimesine yol açtığını ve ek vergi ve ücret baskılaması ile karşı karşıya kaldıklarını belirtiyor.
16 Haziran 2024

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, 'Selam Butik' isimli işletmenin 'Şehit kokusu' gibi ürünler satması üzerine resen inceleme başlatıldığını duyurdu. İnceleme kapsamında, işletmenin reklamları 3 ay süreyle durduruldu ve 550.059 TL idari para cezası uygulanabileceği belirtildi. Ayrıca, İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetimde, işletmeye 52.800 TL idari para cezası verildi. İnceleme, sosyal medya ve internet sitelerinde yer alan haberler üzerine başlatıldı.
27 Eylül 2024

Tarım ve Orman Bakanlığı, marketlerde satılan ürünlerin etiketlerinde 'tadında, lezzeti, keyfi, aromalı' gibi yanıltıcı ifadelerin kullanılmasını yasakladı. Bu kararla birlikte ürün etiketlerinde kullanılan ifadelere standart getirilmesi amaçlanıyor. Karara uymayan markalara cezai işlem uygulanacak. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek olan bu kararın uygulama takvimi henüz belirlenmedi.
14 Şubat 2024

Ticaret Bakanlığı, ürünlerin sipariş verildikten sonra zamlanması ve sonrasında 'stokta olmadığı' iddiasıyla iptal edilmesi üzerine harekete geçti. 2022'de 75 firma üzerinde inceleme yapılarak 46 firmaya 41 milyon lira ceza kesildi. 2023'ün ilk beş ayında ise altı firmaya 9 milyon lira ceza uygulandı ve altı firma hakkında daha inceleme başlatıldı.
16 Haziran 2023

Burdur Halk Sağlığı Merkezi'nde 10 Kasım Atatürk'ü anma gününde sağlık çalışanları tarafından düzenlenen çiğ köfte partisi, sosyal medyada tepki topladı. Bu tepkilerin ardından Burdur Valiliği, olayla ilgili idari soruşturma başlatıldığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, olayın yerel ve ulusal basın ile sosyal medya hesaplarına yansımasının ardından soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.
13 Kasım 2023

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit, tağşiş ve hileli gıdaların tespitini yarından itibaren elektronik ortamda tüketicilerle paylaşacak. Yeni sistem, 09:00 itibarıyla kullanıma açılacak ve kamuoyu duyuruları anlık olarak paylaşılacak. Bakan İbrahim Yumaklı, İstanbul'da 'Güvenilir Gıdada Yeni Dönem' konulu bir basın toplantısı düzenleyecek ve yeni sistemi tanıtacak. Duyurular 'guvenilirgida.tarimorman.gov.tr' internet sitesinde yer alacak.
1 Ekim 2024

Cumhuriyet Vakfı yöneticileri, bir e-ticaret firmasından manipülatif haber karşılığında para aldıkları iddiasıyla suçlanmıştı. Genel yayın yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu, vakıf başkanı ve yönetim kurulu üyelerini eleştiren bir yazı yazdıktan sonra görevden alındı. Vakıf yöneticileri, bazı yönetim kurulu üyelerini istifaya çağırdı. Cumhuriyet'in sitesinin yayın yönetmeni Mustafa Büyüksipahi ve Arif Kızılyalın istifa etti. Alev Coşkun, alınan paranın iade edildiğini ve yaşananları 'yol kazası' olarak nitelendirdiğini belirtti.
22 Haziran 2023

İstanbul Valiliği, Esenyurt'ta bir köpek tarafından ısırılan altı yaşındaki bir kız çocuğunun kuduz olduğu yönündeki sosyal medya iddialarını yalanladı. Valilik, çocuğun hastaneye kaldırıldığını ve rutin prosedür gereği kuduz aşısı yapıldığını belirtti. Çocuğun sağlık durumunda herhangi bir olumsuzluk belirtisi görülmediği ve tedavisinin devam ettiği bildirildi. Ayrıca, çocuğu ısıran köpeğin Esenyurt Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğüne bağlı barınakta gözlem altına alındığı ifade edildi.
22 Eylül 2023

Habertürk TV muhabiri Fatmanur Boylu, bir çocuğun 'annem karne hediyesi olarak et aldı' demesi üzerine yapılan haber nedeniyle işten çıkarıldı. Haber, ekonomik kriz bağlamında geniş yankı bulmuş ve iktidar tarafından eleştirilmişti. Habertürk yönetimi, Boylu'nun çocuğa yönlendirici konuşma yaptığını iddia ederek işine son verdi. Boylu ise suçlamaları reddederek, röportajın doğal koşullarda yapıldığını ve kasabın hediye ettiği et üzerine gerçekleştiğini savundu. Habertürk Haber Koordinatörü Zülfikar Ali Aydın, olayın ham görüntülerini paylaşarak iddiaları destekledi.
24 Ocak 2023

Manisa'da, fabrikalara yemek dağıtımı yapan bir firmanın yemeklerinden zehirlendiğini belirten yaklaşık 350 kişi hastanelere başvurdu. Saruhanlı, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerindeki fabrikalarda yemekten zehirlendiğini belirten işçiler, bulantı, kusma, yüksek ateş, üşüme ve halsizlik gibi şikayetlerle hastanelere başvurdu. Valilikten yapılan açıklamada, hastaların hayati tehlikesinin bulunmadığı ve konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.
21 Ekim 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'ye ruhsatı olmayan ilaçların girişine yönelik iddialar üzerine açıklama yaptı. Koca, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun (TİTCK) uluslararası bir otorite olduğunu ve ilaçların güvenliğini belirlediğini ifade etti. Sahte kanser ilacı iddialarıyla ilgili soruşturmanın Sağlık Bakanlığı müfettişleri tarafından yapıldığını ve suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti. Ayrıca, iddia edilen sahte ilacın Türkiye'ye hiç giriş yapmadığını ve kullanılmadığını söyledi.
10 Ocak 2023
İşaretlediklerim