Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye sınır hattında incelemelerde bulundu ve yasa dışı geçiş iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yüksek teknoloji ile donatılmış ve görevini başarıyla yerine getirdiğini belirtti. Yasa dışı geçişle ilgili videoların ve fotoğrafların Türkiye sınırlarıyla ilgisi olmadığını ifade etti ve eleştirilere, 'İsteyen, kendine güvenen varsa yasadışı geçişi denesin' diyerek meydan okudu.
24 Mayıs 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, yabancı basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda, Millet İttifakı'nın seçim güvenliği için Türkiye genelindeki 192 bin sandıkta görevli bulunduracaklarını söyledi. Islak imzalı tutanakları kendi sistemlerinde toplayarak YSK sonuçlarıyla karşılaştıracaklarını ifade etti. Seçim gecesi doğru sonuçları aktarmaya odaklandıklarını belirten Salıcı, cumhurbaşkanlığı seçim sonucunu gece 1:00-2:00 arası, milletvekilliği seçim sonuçlarını ise 15 Mayıs sabahı beklediklerini dile getirdi. Ayrıca, seçim gecesi avukat ve bilişim görevlileri de dahil olmak üzere toplamda 500 bin kişiyi mobilize edeceklerini açıkladı.
29 Nisan 2023

Millet İttifakı, 14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kala, iktidarın baskısı altındaki bürokrasiye rahatlatıcı mesajlar vermeyi hedefliyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bürokratlara kanunsuz işleri imzalamama çağrısında bulunmuş ve ittifakın birlikte çalışmayı planladığı bürokratların isimleri belirlenmiş. Özellikle yargı, enerji ve finans alanlarındaki bürokratlara yönelik mesajlar verilmesi planlanıyor. İttifak, seçim sonrası olası bir hükümette yer alacak bazı isimleri şimdiden öne çıkararak bürokratlara güven vermek istiyor. Ayrıca, bazı bürokratların mal varlıklarını nakde çevirdiği ve kaçma ihtimallerinin olduğu belirtiliyor.
28 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı'na atadı. Atama, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın Twitter hesabı üzerinden duyuruldu. İbrahim Kalın, bu görevi 2010 yılından beri yürüten Hakan Fidan'ın Dışişleri Bakanı olmasıyla boşalan pozisyona getirildi. Kalın'ın ataması öncesinde, profil fotoğrafını karanlık bir görselle değiştirmesi dikkat çekmişti.
5 Haziran 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, seçim güvenliği konusunda yapılan çalışmaları anlattı. CHP'nin Türkiye genelindeki 192 bin sandıkta görev yapacak kişileri belirlediğini ve seçim gecesi okul bilişim sorumluları, ıslak imzalı tutanaklar ve YSK verileri üzerinden en doğru sonucu elde etmek için bir sistem kurduğunu ifade etti. Ayrıca, seçim sonuçlarını karşılaştırmak için yeni bir yazılım geliştirildiğini ve bu yazılımın test aşamalarının tamamlandığını belirtti.
9 Mayıs 2023

Türkiye Barolar Birliği, seçimlerin güvenliğini sağlamak amacıyla ülke genelinde aranabilen bir Seçim Güvenliği Merkezi kurdu. Merkez, sabah 06:30 itibarıyla hizmet vermeye başladı ve merkeze yoğun başvuru yapıldığı bildirildi. Vatandaşlar ve müşahitler, seçim hukuku konusunda uzman avukatlar tarafından verilen hizmetten, belirtilen telefon numarası üzerinden ulaşarak yararlanabiliyorlar.
14 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD'nin Türkiye'ye ait bir SİHA'yı düşürmesiyle ilgili olarak, NATO'da beraber olduklarını hatırlatarak, bu durumu sorguladı. ABD'nin bu eylemi 'tehdit' olarak nitelendirdiği belirtildi. Erdoğan, bu durumun milli hafızaya kaydedildiğini ve gerekenin yapılacağını ifade etti. Ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden'ın, Türkiye'nin bölgedeki faaliyetlerinin ABD'nin ulusal güvenliğine tehdit oluşturduğunu belirttiği aktarıldı.
13 Ekim 2023

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul seçmeli dersleri arasına 'okul temelli sosyal sorumluluk çalışmaları' dersini ekledi. 2023-2024 eğitim öğretim yılında başlayacak olan bu dersle öğrencilere siber zorbalık ve akran zorbalığı gibi konularda bilgi verilmesi ve toplumsal sorunlara karşı farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. Ders müfredatı, toplumsal değerler, çevre ve sürdürülebilirlik, toplumsal sağlık gibi birçok konuyu kapsayacak ve öğrencilere teorik bilginin yanı sıra pratik beceriler de kazandıracak.
29 Kasım 2023

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suriye hava sahasında Türkiye'ye ait bir silahlı insansız hava aracını (SİHA) 'potansiyel tehdit' olarak değerlendirdiği için düşürdüğünü duyurdu. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, konuyla ilgili olarak Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile görüştü ve ABD'nin 'sadece IŞİD'i yenme harekatına destek amacıyla Suriye'de kalmaya devam ettiğini' teyit etti. Ayrıca, Austin, Türkiye'nin 'meşru güvenlik kaygılarını' kabul ettiğini ve 'ABD güçlerine yönelik herhangi bir riski önlemek için ABD ile Türkiye arasında yakın koordinasyonun önemini' vurguladı.
5 Ekim 2023

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, Türkiye'nin elektronik seçim sistemine geçiş yapmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti. ABD, Estonya, İsviçre, Kanada ve Brezilya gibi ülkelerde uygulanan elektronik seçim sistemi sayesinde oylar elektronik aygıtlarla toplanıp hızlıca değerlendiriliyor. Yener, yerel seçimlerden sonra elektronik seçimlerle ilgili çalışmaların başlayabileceğini ve e-Devlet uygulaması üzerinden oylama yapılabilmesi için yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade etti.
16 Haziran 2023

Radyo Televizyon Üst Kurulu üyesi İlhan Taşçı, TRT'de seçim akşamı için 'paralel yapı' kurulduğunu ve verilerde manipülasyon yapılma ihtimaline karşı uyarıda bulundu. Taşçı, seçim günü yayınlarında görev alacak personelin yeni bir güvenlik soruşturmasına tabi tutulduğunu, bazı personelin işe gelmeme talimatı aldığını ve İletişim Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı personelinin TRT'de ne amaçla bulunduğunu sorguladı. Ayrıca, TRT'de yeni ekiplerin kurulduğunu ve danışman ordusu iddialarına yanıt istedi. Taşçı, TRT'nin şeffaflık ve hesap verebilirlik konusunda dünya kamu yayıncıları gibi olması gerektiğini vurguladı.
12 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), kamu kurumlarına sandık kurullarında görevlendirme yapılacağını belirten bir yazı gönderdi. Bu gelişme, Türkiye'de yaşanan depremler sonrası seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceği tartışmalarının sürdüğü bir dönemde gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağını ifade ederken, muhalefet YSK'nın iktidar etkisinde kalabileceğini ve seçimi teknik altyapı yetersizliği gerekçesiyle erteleyebileceğini öne sürüyor. YSK'nın iki komisyon kurarak deprem bölgesinde incelemeler yapacağı ve sağlıklı seçmen listelerini oluşturmak için çalışmalara başladığı belirtiliyor.
1 Mart 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP), kendi internet siteleri ve sosyal medya hesaplarına yönelik siber saldırı girişimlerinin farkında olduklarını duyurdu. Parti, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, son birkaç saat içinde bir siber saldırı girişimi gözlemlediklerini ve bu durumun vatandaşların sesini duyurma çabalarına yönelik olduğunu belirtti. Ayrıca, bu tür girişimlerin halkın dayanışmasıyla aşılabileceğini ifade etti.
9 Şubat 2023

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son kabine toplantısında milletvekillerinin bakanlık için istifa etmeyeceğini söylediğini aktardı. Önceki kabinede neredeyse tüm bakanlar milletvekiliydi ve yeni kabinede kimlerin yer alacağı merak ediliyor. Selvi, yeni kabinede olması beklenen isimler hakkında bilgi verdi ve ekonomi yönetimi için düşünülen isimleri paylaştı. Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, savunma bakanlığı için Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler'in adının geçtiğini ifade etti. Ahmet Hakan ise kabinenin açıklanacağı tarihi ve programı detaylandırdı.
1 Haziran 2023

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, seçimler sonrası göreve başlayacak olan yeni iktidardan 'Kadın ve Eşitlik Bakanlığı' kurulmasını, kadın sivil toplum örgütlerinin karar alma süreçlerine aktif katılımını ve seçim listelerinde kadınların eşit temsilini sağlayacak fermuar sisteminin uygulanmasını talep etti. Akademisyen ve yazar Serpil Sancar, kadınların siyasette eşit ve aktif aktörler olması gerektiğini ve cinsiyet eşitliğini sağlayacak yöntemlerin siyasi partiler ve seçim yasalarına eklenmesi gerektiğini vurguladı.
5 Nisan 2023

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da 'Next Level' adlı binada yüksek teknolojiyle donatılmış bir seçim ofisi kurduğunu ve bu ofiste 300 kişilik bir ekibin 24 saat çalıştığını belirtti. Altaylı, seçime kadar 17 büyük toplantı yapılacağını ve bu toplantılarda 300'e yakın farklı kesimlerden fikir önderinin Erdoğan ile bir araya geleceğini, aralarında muhaliflerin de bulunduğunu yazdı.
23 Ocak 2023

Milli Savunma Bakanı ve AKP Kayseri milletvekili adayı Hulusi Akar, Kayseri'deki bir aday tanıtım toplantısında konuştu. Türkiye'nin bölgedeki sorunların çözümünde anahtar rol oynadığını ve daha güçlü olması gerektiğini belirtti. Katılımcıların 'Vur de vuralım, öl de ölelim' sloganlarına, terörle mücadelenin devam ettiğini ve Türkiye'nin bu beladan kurtulacağını ifade ederek yanıt verdi.
16 Nisan 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yayınladığı 'Bay Kemal'in Tahtası' adlı video serisinin dokuzuncu bölümünde Türkiye'nin dijital altyapısını güçlendireceklerini belirtti. Dünyayla rekabet edebilmek için güçlü bir internet ağına ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin her köşesine gigabit internet hızı sağlayacaklarını ve fiber optik ağ uzunluğunu 2 milyon kilometreye çıkaracaklarını söyledi. Ayrıca, 5 yıl içinde elektronik ve haberleşme altyapısına 35 milyar dolar yatırım yapmayı planladıklarını duyurdu.
9 Mayıs 2023

Kripto para piyasasında şeffaflığı artırmak ve yatırımcıyı korumak amacıyla hazırlanan yasa teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuluyor. Düzenleme, platformlara sermaye şartı getirerek yatırımcıların korunmasını ve hizmet veren firmalara yaptırımlar uygulanmasını öngörüyor. Ayrıca, kripto varlıkların ihracı, satışı ve dağıtımı için Sermaye Piyasası Kurulu'ndan izin alınması gerekecek. Piyasa dolandırıcılığı ve piyasa bozucu eylemlerle ilgili cezalar da yeniden belirlenecek.
20 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Van, Batman, Kayseri ve Mersin il emniyet müdürlerinin değişikliğine karar verildi. Bu karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan'ın yerine Kayseri İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk getirildi. Ayrıca, Kayseri, Van ve Batman il emniyet müdürlüklerine yeni atamalar yapıldı.
2 Mart 2024
İşaretlediklerim