İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham'da forma giyen Hırvat futbolcu Ivan Perisic, menajerleri aracılığıyla Fenerbahçe'ye önerildi. Ancak Fenerbahçe, bu transfer için henüz resmi bir adım atmadı. Perisic'in İngiliz ekibi ile olan sözleşmesi 2024 Haziran'da bitecek ve Tottenham, kontratının sona ermesine bir yıl kalan oyuncunun takımdan ayrılmasına sıcak bakıyor.
26 Haziran 2023

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, teknik direktör İsmail Kartal'ın imza töreninde yaptığı açıklamada, genç yıldız Arda Güler'in yeni sezonda Fenerbahçe'de kalmayacağını belirtti. Koç, transfer sürecinin detaylarını kamuoyu ile paylaşma borcu olduğunu ifade etti ve Arda'nın Fenerbahçe'de kalmak istemediğini, bu yüzden takımda yer almayacağını söyledi. Arda Güler'in İspanya'nın Real Madrid ve Barcelona gibi büyük kulüplerinin ilgisini çektiği ve Real Madrid'i tercih ettiği iddia edilmişti.
5 Temmuz 2023

Trendyol Süper Lig'de yeni sezona şampiyonluk parolasıyla başlayacak olan Beşiktaş, transfer sezonunu diğer büyük kulüplerden daha sakin geçiriyor. Takım, Somaspor'dan Emrecan Bulut, Lens'ten Jean Onana, Leicester City'den Daniel Amartey ve Milan'dan Ante Rebic'i kadrosuna kattı. Ancak, birçok oyuncuyla yollarını ayıran Beşiktaş, taraftarların beklentisini karşılamakta zorlanıyor. Özellikle, Anderson Talisca'nın transferi konusunda taraftarların beklentisi yüksek olmasına rağmen, futbolcunun yüksek maaşı ve Al Nassr takımının istediği bonservis nedeniyle bu transfer gerçekleşmiyor.
13 Ağustos 2023

AFP haber ajansı, Arjantinli futbol yıldızı Lionel Messi'nin önümüzdeki sezon Suudi Arabistan ligine transfer olacağını öne sürdü. Haber, ismi açıklanmayan bir kaynağa dayandırılarak verildi ve Messi'nin anlaşmasının 'çok büyük' olduğu belirtildi. Messi'nin şu anki kulübü PSG ile olan sözleşmesi 30 Haziran'da sona eriyor ve daha önce turizm elçisi olarak izinsiz Suudi Arabistan'a gittiği için kadro dışı bırakılmıştı. Messi'nin eski rakibi Cristiano Ronaldo da bu yılın başında Suudi Arabistan ekibi Al Nassr'a transfer olmuştu.
9 Mayıs 2023

Fenerbahçe futbol takımı, Dimitris Pelkas, Ezgjan Alioski ve Mergim Berisha ile yollarını ayırdığını açıkladı. Mergim Berisha, Augsburg Kulübü tarafından satın alma opsiyonu kullanılarak transfer edildi. Pelkas ve Alioski'nin sözleşmeleri sona erdiği için takımdan ayrıldılar. Kulüp, üç oyuncuya da katkılarından dolayı teşekkür etti ve kariyerlerinde başarılar diledi.
2 Temmuz 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu, 2022-2023 sezonu için Süper Lig takımlarının ikinci transfer ve tescil dönemi harcama limitlerini belirledi. Fenerbahçe için belirlenen limit 1 milyar 587 milyon lira, Galatasaray için 1 milyar 545 milyon lira, Trabzonspor için 1 milyar 42 milyon lira ve Beşiktaş için 981 milyon lira olarak açıklandı. Diğer Süper Lig kulüplerinin de harcama limitleri detaylı bir şekilde listelendi.
11 Ocak 2023

Fenerbahçe, ara transfer döneminde takımını güçlendirmek amacıyla Milan'da oynayan orta saha oyuncusu Rade Krunic ile prensip anlaşmasına ulaştığını duyurdu. Kulüp tarafından yapılan açıklamada, Krunic'in sağlık kontrolleri ve ileri görüşmeler için İstanbul'a geleceği belirtildi. Transferin resmiyet kazanması için sağlık kontrollerinin tamamlanması ve son görüşmelerin yapılması bekleniyor.
12 Ocak 2024

ABD'li yatırım şirketi 777 Partners LLC'nin, Premier Lig takımlarından Everton'u satın almak için görüşmelerde son aşamaya geldiği bildirildi. Satışın gerçekleşmesi durumunda Premier Lig'deki ABD'li sahipli takım sayısı 10'a çıkacak. Ancak anlaşmanın hala başarısızlıkla sonuçlanabileceği belirtiliyor. 777 Partners LLC, son 21 ayda Brezilya'dan Belçika'ya kadar birçok tarihi futbol takımını portföyüne ekledi.
13 Eylül 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Sözcü TV’de Uğur Dündar’ın programında transferlere dair konuştu. Koç, en zor transferlerinin Sebastian Szymanski olduğunu belirtti ve bu transferin fiyatının sürekli arttığını, Ruslarla çetin pazarlıklar yapıldığını ve sürecin uzun sürdüğünü ifade etti. Ayrıca Dusan Tadic, Fred, Dominik Livakovic, Cengiz Ünder, Emre Mor, İrfan Can Kahveci ve Mert Hakan hakkında da değerlendirmelerde bulundu.
5 Ekim 2023

Galatasaray Kulübü, milli futbolcu Kaan Ayhan'ı İtalyan takımı US Sassuolo'dan satın alma opsiyonuyla kiralık olarak kadrosuna kattığını açıkladı. 2022-2023 sezonu için geçici transfer ücreti olarak Ayhan'ın eski kulübüne net 400 bin avro ödenecek. Ayhan'ın Galatasaray'dan alacağı sezonluk ücret ise net 9 milyon 500 bin lira olarak belirlendi. Ayrıca, futbolcunun satın alma opsiyon bedeli 2 milyon 800 bin avro olarak açıklandı.
31 Ocak 2023

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu kura çekimi sonucunda Fenerbahçe, İspanya'nın Sevilla takımıyla eşleşti. Sevilla, UEFA Avrupa Ligi'nde en çok şampiyon olan takım olup, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nden elenerek Avrupa Ligi'ne katılmıştır. Sevilla, ligde zor bir sezon geçirmesine rağmen son dönemde formunu toparlamıştır. Fenerbahçe ise daha önce 2007-2008 sezonunda Sevilla'yı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde eleyerek çeyrek finale yükselmişti.
24 Şubat 2023

Başakşehir Futbol Kulübü, İsrailli futbolcu Eden Karzev ile ilgili olarak başlattığı disiplin soruşturmasının ardından, oyuncunun kariyerine yurt dışında devam etmesine karar verdiğini açıkladı. Karzev, Siyonizm Federasyonu'nun bir gönderisini paylaşması sebebiyle kulüp tarafından disiplin soruşturmasına tabi tutulmuştu.
18 Ocak 2024

Fransa 1'inci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Paris-Saint-Germain (PSG), Portekiz'in Benfica takımından 22 yaşındaki forvet Gonçalo Ramos'u satın alma opsiyonuyla bir yıllığına kiraladı. Ramos, geçen sezon Benfica formasıyla 47 maçta 27 gol, 12 asist kaydetti. PSG, transferi resmi olarak duyurdu.
8 Ağustos 2023

Eski Fenerbahçe futbolcusu Nicolas Anelka, futbolu bıraktıktan 18 yıl sonra Türkiye'ye dönerek Trendyol 1'nci Lig takımlarından Ümraniyespor'un CEO'su oldu. Anelka, Fenerbahçe'de 2004 yılında bir buçuk yıl forma giymiş ve 2016 yılında futbol kariyerini sonlandırmıştı. Ümraniyespor'un resmi açıklamasında Anelka'nın CEO pozisyonu için takımla anlaştığı ve kendisine başarılar dilendiği belirtildi.
25 Ocak 2024

Galatasaray, Yunus Akgün'ün 2023-2024 sezonu için şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonuyla Leicester City'ye transfer olduğunu açıkladı. Anlaşmaya göre Leicester City, Galatasaray'a 500.000 euro geçici transfer bedeli ödeyecek. Ayrıca, futbolcunun transferinin gerçekleşmesi ve ileride üçüncü bir kulübe transfer olması durumunda satış bedeli karının %15'i Galatasaray'a ödenecek.
26 Ağustos 2023

İtalya'nın Atalanta takımından milli futbolcu Merih Demiral, Suudi Arabistan'ın Al Ahli takımına transfer oldu. Al Ahli, daha önce de Edouard Mendy, Roger Ibanez, Franck Kessie, Allan Saint-Maximin, Riyad Mahrez ve Roberto Firmino gibi önemli isimleri kadrosuna katmıştı. Fenerbahçe altyapısında yetişen ve daha sonra Portekiz ve İtalya'da forma giyen 25 yaşındaki Merih, Atalanta kariyerinde 70 maça çıktı ve üç gol attı.
19 Ağustos 2023

Eski futbolcu Arda Turan, 2015 ve 2016 yıllarında toplamda 828 bin avro vergi kaçırmakla suçlanıyor. İspanya'da savcılık, Turan hakkında dava açılmasını talep etti. 2021 yılında başlatılan soruşturma tamamlandı ve Barselona'daki bir mahkeme dava açmak için ilk adımı attı. Ancak Turan, Maliye ile anlaşarak dava açılmadan sorunu çözebilir. Daha önce de Cristiano Ronaldo, Lionel Messi gibi ünlü futbolcular vergi kaçırma suçundan ceza almıştı.
27 Şubat 2023

Milli futbolcu Orkun Kökçü, Hollanda Birinci Ligi (Eredivisie) 2022-2023 sezonunun en iyi oyuncusu seçildi. Ödül, Eredivisie kulüplerinin kaptanları ve Hollanda Futbolcular Birliği üyelerinin oylarıyla belirlendi. Geçen sezon Feyenoord formasıyla Eredivisie'de şampiyonluğa ulaşan 22 yaşındaki orta saha oyuncusu, haziran ayında Portekiz Premier Lig ekibi Benfica'ya transfer olmuştu.
4 Eylül 2023

ABD merkezli ekonomi dergisi Forbes, dünyanın en zengin futbol kulüplerinin listesini yayımladı. Listenin başında 6,07 milyar dolar değerle Real Madrid yer alırken, Manchester United 6 milyar dolarla ikinci, Barcelona ise 5,51 milyar dolarla üçüncü sırada bulunuyor. İlk onda altı İngiliz, iki İspanyol, bir Fransız ve bir Alman kulübü yer almakta.
31 Mayıs 2023

Juventus futbol kulübü, Avrupa Süper Ligi projesinden ayrılma kararı aldığını ve bu yönde müzakerelerin başladığını duyurdu. Kulüp, Real Madrid ve Barcelona ile yapılan müzakereler sonucunda projeden çıkış prosedürünü başlattığını teyit etti. Juventus'un eski başkanı Andrea Agnelli, mali yolsuzluk soruşturması nedeniyle futboldan men cezası almış ve kulüp de puan silme ve para cezasına çarptırılmıştı. Avrupa Süper Ligi projesi, spor camiasında büyük tepki toplamış ve çoğu kulüp projeden çekilmişti.
14 Temmuz 2023
İşaretlediklerim