2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci dönem ara tatili, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki yaklaşık 20 milyon öğrenci için bugün başladı. Dokuz gün sürecek olan tatil, öğrencilere bayram tatiliyle birleşik bir mola imkanı sunuyor. Öğrenciler, 15 Nisan Pazartesi günü ders başı yapacaklar ve eğitim öğretim yılı 14 Haziran'da sona erecek.
5 Nisan 2024

ÖSYM, 2023 yılında yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirileceğini açıkladı. Sınav başvurularının 8-23 Mart tarihleri arasında alınacağı belirtildi. Ayrıca, deprem nedeniyle afet bölgesi ilan edilen 11 il ve bir ilçede ikamet eden veya deprem sonrası başka yerlere göç eden adaylardan sınav ve başvuru ücreti alınmayacağı duyuruldu.
8 Mart 2023

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında gerçekleştirilen Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi. TYT'de adaylara Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri alanlarında toplam 120 soru yöneltildi ve sınav süresi 165 dakika olarak belirlendi. YKS'nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve üçüncü oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise yarın gerçekleştirilecek.
17 Haziran 2023

Hisar Okulları, 2024-2025 öğretim yılı için ortaokul ve lise hazırlık sınıflarının fiyatlarını açıkladı. 5'inci sınıf için peşin ödeme 967 bin lira, 11 taksit halinde ödeme yapılırsa toplam 1 milyon 527 bin lira olacak. Lise hazırlık ve 9'uncu sınıf giriş fiyatları ise peşin 950 bin lira, 11 taksit ile 1 milyon 499 bin lira olarak belirlendi. Ayrıca, 2'nci ve 6'ncı sınıflar için yüzde 10 kardeş indirimi uygulanacak.
26 Mart 2024

CHP, Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranını %49 olarak açıkladı. Bu oran, okullardaki ıslak imzalı tutanaklara dayanıyor ve henüz işlenmemiş 75 bin sandık bulunuyor. Anadolu Ajansı ve ANKA'nın verilerine göre Kılıçdaroğlu geride gözükürken, CHP kendi veri sistemlerine güveniyor. CHP'nin ikinci veri sistemi, sadece ıslak imzalı tutanakları esas alıyor ve bu sistem Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu tarafından da kullanılıyor. İşlenen sandıklara göre Kılıçdaroğlu'nun oy oranı %49,02, Erdoğan'ın ise %45,05.
14 Mayıs 2023

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), lisans ve lisansüstü öğrencilere verilen burs miktarlarında artış yaptığını duyurdu. Doktora bursu çalışan öğrenciler için 910 TL'den 2.500 TL'ye, çalışmayanlar için ise 3.825 TL'den 7.500 TL'ye yükseltildi. Lisans destek bursu 1.000 TL'den 1.875 TL'ye, TEBİP-Lisans bursu 1.500 TL'den 2.000 TL'ye, yüksek lisans bursu 2.300 TL'den 3.500 TL'ye, doktora bursu ise 3.500 TL'den 6.000 TL'ye çıkarıldı.
4 Nisan 2023

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) soru kitapçıklarının hazırlandığı kapalı matbaa merkezinde çalışan 110 ÖSYM personeli, 45 gün süren dış dünyayla iletişim kesintisinin ardından ailelerine kavuştu. Mayıs ayının ilk haftasında başlayan ve hiçbir pencerenin olmadığı, Faraday kafesi ve jammer sistemiyle korunan bir ortamda çalışan personel, tüm temel ihtiyaçlarını merkezde karşıladı. YKS'nin son oturumu olan YDT'nin tamamlanmasıyla personel, merkezden çıkarak duygusal anlar yaşadıkları aileleriyle buluştu.
19 Haziran 2023

ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) yarın saat 10.15'te başlayacak. Sınav, Türkiye'nin 81 ilinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ve bu yıl ilk kez Hırvatistan'da yapılacak. TYT'ye 3 milyon 120 bin 878 aday katılacak. Sınavın ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve üçüncü oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise 9 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek.
7 Haziran 2024

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2024-YKS istatistiklerini açıkladı. Adaylar en çok matematik ve fen bilimleri sorularında zorlanırken, din kültürü ve ahlak bilgisi sorularında ortalama bir doğru yanıt verildi. Sınava katılım oranları ve doğru yanıt ortalamaları detaylı olarak paylaşıldı. Kadın adaylar Türkçe ve sosyal bilimlerde daha başarılı olurken, erkek adaylar temel matematik ve fen bilimlerinde öne çıktı.
16 Temmuz 2024

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK, üniversitelerde bahar dönemi eğitimini erteledi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan uzaktan eğitime geçileceğini duyurdu. Bu durum, 14 Mayıs seçimleri öncesinde, öğrencilerin oy kullanma sürecini etkileyebilir. Adres değişikliği için son tarih olan 2 Nisan'a kadar üniversitelerin açılıp açılmayacağı belirsizliği sürdüğünden, öğrencilerin hangi şehirde oy kullanacakları konusunda kararsızlıkları var. CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, bu belirsizliğin giderilmesi ve öğrencilerin mağduriyetinin önlenmesi için Meclis'te konuştu.
30 Mart 2023

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin ve öğretmenlerin cep telefonlarıyla derse giremeyeceğini açıkladı. Öğrencilerin cep telefonlarını derse girmeden teslim edeceklerini belirtti. Ayrıca, özel okul ve servis ücretlerine ilişkin yönetmelik değişikliğine gidildiğini ve TEFE-TÜFE oranına göre artış yapılacağını söyledi. Tekin, çocukların ve gençlerin hareketsizliğini gündeme alarak, sabah ders başlamadan önce bir fiziksel aktivite organizasyonu yapılmasını istediklerini belirtti.
5 Eylül 2023

YÖK Başkanı Erol Özvar, Kahramanmaraş'taki depremler sonrası ertelenen üniversite eğitimlerinin 3 Nisan'dan itibaren hibrit modelle devam edeceğini açıkladı. Bu modelle öğrenciler, isteğe bağlı olarak yüz yüze veya uzaktan eğitim alabilecekler. Bahar dönemi ara sınavları çevrimiçi yapılacak ve derslerin en fazla yüzde 30'unun uzaktan eğitimle verilme kısıtlaması kaldırılacak. Ayrıca, 14 Mayıs seçimleri nedeniyle adres değişikliği yapacak öğrenciler için son tarih 2 Nisan olarak belirlendi.
30 Mart 2023

YSK Başkanı Ahmet Yener, gazetecilere yaptığı açıklamada, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen 28. dönem milletvekili genel seçiminin kesin sonuçlarının bugün Resmi Gazete'ye gönderileceğini belirtti. Daha önce Yener, kesin sonuçların 29-30 Mayıs tarihlerinde açıklanacağını ifade etmişti.
30 Mayıs 2023

İstanbul'da cumhurbaşkanı seçimi ikinci turu kapsamında, seçmenler oy kullanmak için erken saatlerde okullara geldi. Avcılar'daki Leyla Bayram İlkokulu gibi yüksek seçmen sayısına sahip okullarda, seçmenler oy kullanma işlemi için sabah saat 08:00 itibarıyla içeri alındı. Okulda toplam 19 bin 351 seçmen için 51 sandık kuruldu ve oy kullanma işlemi devam ediyor.
28 Mayıs 2023

Türkiye genelinde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirleneceği yerel seçimlerde oy kullanma işlemi tamamlandı. Kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmen için 34 siyasi partinin adayının yarıştığı seçimlerde, 206 bin 845 sandık ve yaklaşık bin seyyar sandık kuruldu. 32 ilde seçimler sabah 07.00'de başlayıp 16.00'da sona ererken, diğer illerde 08.00'de başlayan oy verme işlemi 17.00'de tamamlandı. Şimdi gözler, sandıkların açılması ve sayım işlemlerinin ardından Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) açıklayacağı sonuçlarda.
31 Mart 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası kamu üniversiteleri tarafından öğretim üyesi ve görevlisi ilanı yayınlanmazken, seçim haftasına girilmesiyle birlikte birçok 'adrese teslim' ilan yayınlandı. Yayınlanan 228 ilanın büyük kısmında adayların çalışma alanları gibi başvuruları kısıtlayıcı şartlar bulunuyor. YÖK ve Danıştay'ın 'kişiye özel ilan' konusunda kararları olmasına rağmen, Munzur, Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Uygulamalı Bilimler, Ankara Hacı Bayram Veli, Amasya, Yıldız Teknik, Ankara Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri Üniversiteleri ile Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından adrese teslim ilanlar yayınlandı.
13 Mayıs 2023

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle eğitime ara verilen 10 ilde eğitim öğretim takviminde bir uzatma olmayacağını duyurdu. Bakan Özer, 2022-2023 eğitim öğretim yılının planlandığı gibi 16 Haziran'da tamamlanacağını belirtti.
27 Mart 2023

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kurulması planlanan Milli Eğitim Akademisi'nin okul müdürleri, müdür yardımcıları ve öğretmen adaylarının eğitim alacağı bir yer olacağını açıkladı. Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağına göre, lisans eğitimini bitiren öğretmenler bu akademide eğitim aldıktan sonra görevlendirilecek. Tekin, atanacak 20 bin öğretmenin mülakat süreçlerinin objektif, şeffaf ve adil olacağını belirtti. Ayrıca, Milli Eğitim Akademisi'nin eğitim fakülteleri ve üniversitelerle işbirliği içinde çalışacağını vurguladı.
23 Haziran 2024

AKP'nin yeni müfredatı, 10 gün askıda tutulduktan sonra bu eğitim yılında uygulanmak üzere onaylandı. Yeni düzenlemeye göre, öğretmen adayları KPSS sonrası Milli Eğitim Akademisi'nden geçmek zorunda kalacak. Bu akademi, ümmetçi ve partizan öğretmen kadrolarını oluşturmayı hedefliyor. Yazar, bu düzenlemelerin ülkenin geleceğini olumsuz etkileyebileceğini savunuyor.
10 Haziran 2024

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Milli Savunma Üniversitesi sınavına Türkiye vatandaşı olmayanların da alınabileceğine dair yanlışlıkla bir mesaj gönderdiğini duyurdu. Mesajda, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından verilen 'insani' veya 'uzun dönem' ikamet izni belgesine sahip adayların sınava girebileceği belirtilmişti. Ancak ÖSYM, bu mesajın yanlışlıkla gönderildiğini ve Milli Savunma Üniversitesi sınavına sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının başvuru hakkı olduğunu açıkladı.
3 Mart 2024
İşaretlediklerim