İzmir'de, borsa ve kripto para piyasasında yaklaşık 2 bin 500 kişiyi dolandırarak 2,5 milyar lira topladığı iddia edilen bir saadet zinciri operasyonu kapsamında, aralarında işadamı Sedat Ocakçı ve eşinin de bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, yatırımcılara borsa ve kripto piyasasında para kazandırma vaadiyle ve bir dron fabrikası kurarak kar payı dağıtma vaadiyle para topladıkları öne sürülüyor. Operasyon, Ocakçı'nın Adana'da yurt dışına çıkmaya hazırlanırken yakalanmasıyla sonuçlandı.
8 Şubat 2024

Başakşehir Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet karşılığında usulsüz işlem yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 17 şüpheli serbest bırakıldı. Küçükçekmece savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, şüphelilerin usulsüz tapu işlemlerinden 1 milyon liralık kazanç elde ettikleri tespit edildi. İstanbul merkezli İzmir, Bursa ve Şırnak'ta düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
19 Ağustos 2024

İstanbul'da Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih'te üç depoda saklanan 120 milyon lira değerindeki 108 bin 70 cüzdana el koydu. Operasyonda ünlü markalara ait kaçak cüzdanlar ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan bir şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
14 Ağustos 2024

Antalya'da sahte basın kartı ve basın trafik kartı sattıkları tespit edilen altı şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarından soruşturma başlatıldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilerin sosyal medyada 'Kriminal Polis Haberleri Gazetesi' adıyla usulsüz basın kartı verdiklerini belirledi. Zanlıların iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda sahte basın kartları, telsiz belgeleri, basın yelekleri ve çeşitli evraklar ele geçirildi.
28 Mayıs 2024

Başakşehir Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet karşılığında usulsüz işlem yapıldığı iddialarına yönelik operasyonda 17 şüpheli gözaltına alındı. Küçükçekmece savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, müdürlükte maddi menfaat karşılığında usulsüz tapu işlemi yapıldığı belirlendi. Şüphelilerin usulsüz tapu işlemlerinden 1 milyon liralık kazanç elde ettikleri ortaya çıktı. İstanbul merkezli İzmir, Bursa ve Şırnak'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında tapu müdürleri ve memurlarının da bulunduğu 17 kişi yakalandı.
16 Ağustos 2024

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır merkezli ve 21 ilde gerçekleştirilen bir operasyonda, terör örgütüne finansman sağlamak, avukatlık yapmak ve eleman kazandırmakla suçlanan 128 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyonda 3 bine yakın polis görev aldı. HDP Sözcüsü Ebru Günay ise operasyonun AKP ve MHP'nin seçim kaybetme korkusuyla ilişkili olduğunu iddia etti ve 14 Mayıs'ta hesap soracaklarını ifade etti.
25 Nisan 2023

Adana'da, Seyhan ve Çukurova belediyelerindeki imar usulsüzlükleriyle ilgili soruşturma kapsamında 34 şüpheli gözaltına alındı ve 13'ü tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, rüşvet ve resmi belgede sahtecilik suçlarına karıştıkları iddia edilen şüpheliler arasında belediye yetkilileri de bulunuyor. Operasyon kapsamında şüphelilere ait mal varlıklarına da el konuldu.
2 Ekim 2023

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Etimesgut ilçesinde bir grubun esnafa 'ortaklık' adı altında el koymaya çalıştığını ve tehdit, darp, cebir ve silah zoruyla haraç aldığını tespit etti. Bu kapsamda sekiz şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi ve sekiz kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden üçü tutuklandı, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
29 Temmuz 2023

Ordu merkezli beş ilde düzenlenen 'Kuyu-3' operasyonunda, iki ayrı organize suç örgütüne yönelik olarak 30 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı. Suç örgütlerinin, haksız para taleplerini kabul etmeyen iş insanlarına ve eğlence mekanlarını zorla ele geçirmek amacıyla işyeri sahiplerine silahlı saldırılar düzenledikleri belirtildi. İzmir'de yakalanan 18 şüpheliden 13'ü tutuklandı, beşi adli kontrolle serbest bırakıldı.
7 Haziran 2024

Ankara başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün Emniyet Genel Müdürlüğü'nü hedef alan yapılanmasına ilişkin 46 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bu şüphelilerden 44'ü, Ankara merkezli 28 ilde düzenlenen operasyonlarda yakalandı. Şüphelilerin, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yuvalanma ve eleman kazanma faaliyetleri yürüttüğü, ayrıca örgütsel bağlılık durumlarını takip ettikleri tespit edildi. Soruşturma halen devam ediyor.
21 Mayıs 2024

Adana merkezli dört ilde düzenlenen 'AYAR-3' operasyonunda, piyasaya sahte altın sürmeye çalışan şüphelilere yönelik bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında yaklaşık 50 milyon lira değerinde sahte altın ele geçirildi. Ele geçirilen sahte altınlar arasında 3 bin 646 adet çeyrek altın, 811 adet yarım altın, bin 614 adet tam altın ve 57 adet reşat altın bulunuyor. Suç işlediği tespit edilen 13 şüpheli gözaltına alındı.
18 Mayıs 2024

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, deprem ve Togg kredisi vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları belirlenen bir suç örgütüne yönelik Diyarbakır, İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 'Suflör' lakaplı örgüt elebaşı dahil 25 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda silah, POS cihazları, cep telefonları ve para ele geçirildi. İnternet üzerinden sahte kredi vaatleriyle vatandaşların bilgilerini alarak hesaplarından para çekildiği ve paravan şirketler kurarak dolandırıcılık faaliyetlerini yürüttükleri tespit edildi.
9 Nisan 2023

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sahte dolar basıp Afrika ülkelerine çıkarmaya hazırlanan kişilere yönelik operasyon düzenledi. Kağıthane'deki bir depoda yapılan baskında, İsveç, Britanya, Gana ve Türk vatandaşlarından oluşan altı kişi suçüstü yakalandı. Depoda, Afrika'ya gönderilmek üzere hazırlanmış 100'lük banknotlar halinde 1 milyar dolarlık sahte para bulundu. Ayrıca, şüphelilerin kiraladığı lüks villalarda yapılan aramalarda miktarı belirtilmeyen para ve ziynet eşyasına el konuldu.
9 Haziran 2023

Emniyet Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili provokatif paylaşımlarda bulunan 135 hesap yöneticisini tespit etti ve ilgili birimlere bildirdi. Yedi kişi gözaltına alındı ve bunlardan biri tutuklandı. Ayrıca, deprem yardımı bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan 16 internet sitesi kapatıldı ve sahte yardım taleplerinde bulunan sosyal medya hesapları ile kripto varlık cüzdanlarına yönelik işlemler başlatıldı.
7 Şubat 2023

Emniyet Genel Müdürlüğü, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında sosyal medyada provokatif paylaşımlar yaptığı iddia edilen 129 kişiyi gözaltına aldı, bunlardan 24'ü tutuklandı. Ayrıca, depremzedelere yardım bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan 76 internet sitesi kapatıldı ve deprem yardımı adı altında para talep eden sahte sosyal medya hesapları ile kripto varlık cüzdan adresleri tespit edilerek gerekli işlemler yapıldı.
19 Şubat 2023

İstanbul'da düzenlenen kaçakçılık operasyonunda, Bağcılar ve Bahçelievler ilçelerindeki iki depoda yaklaşık 406 bin hırdavat malzemesi ele geçirildi. Polis, yasadışı yollarla ülkeye sokulan matkap seti, elektrikli testere ve lokma seti gibi ürünlerin piyasa değerinin yaklaşık 100 milyon lira olduğunu belirtti. Operasyonda iki şüpheli yakalanarak emniyete götürüldü.
22 Ağustos 2024

Emniyet Genel Müdürlüğü, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında sosyal medyada provokatif paylaşımlar yaptığı iddia edilen 131 kişiyi gözaltına aldı, bunlardan 25'i tutuklandı. Ayrıca, depremzedelere yardım bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan 76 internet sitesi kapatıldı ve sahte yardım talepleriyle ilgili 15 sosyal medya hesabına işlem yapıldı. Altı kripto varlık cüzdan adresi tespit edilerek donduruldu.
20 Şubat 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara, İstanbul ve İzmir dahil 44 ilde düzenlenen 'Narkoçelik-39' operasyonlarında 293 kişinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda 470 kilogram uyuşturucu madde ve 4 milyon 945 bin 832 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlar, 681 ekip, 1876 personel, dokuz hava aracı ve 26 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla gerçekleştirildi.
18 Eylül 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Aksaray, Bolu, Gaziantep, İstanbul, Yalova, Kilis, Sakarya ve Samsun olmak üzere sekiz ilde eş zamanlı olarak 'Bozdoğan-15' adı verilen operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında IŞİD terör örgütü içinde faaliyet gösterdiği tespit edilen 24 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı, operasyonun başarısını vurgulayarak, teröristlere göz açtırılmayacağını belirtti.
23 Mart 2024

İstanbul merkezli 13 ilde gerçekleştirilen operasyonda, yurt dışında eğitim almış gibi sahte denklik belgesi kullanarak milli eğitim müdürlüklerinden onay alan ve üniversitelerin yabancı öğrencilere ayrılan kontenjanlarından yararlanan 30 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüpheliler arasında tıp, hukuk, eczacılık gibi bölümlere yerleşen ve hatta mezun olarak çalışmaya başlayanlar da bulunuyor. Operasyon, İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Ağrı, Gaziantep, Tekirdağ, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Isparta, Mardin ve Şırnak'ta eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
6 Mart 2024
İşaretlediklerim