Anadolu Başsavcılığı, Dilan Polat hakkında yürütülen soruşturmayı tamamlayarak, örgüt kurma, malvarlığı aklama ve yasadışı bahis suçlarından 27 yıl hapis cezası talep etti. İstanbul merkezli altı ilde düzenlenen operasyonlarda Dilan Polat ve eşi Engin Polat dahil 24 kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında, Polat çiftinin şirketlerinde yapılan aramalarda sahte fatura kesilerek 200 milyon lira para girişi sağlandığı tespit edildi. Ayrıca, sosyal medya fenomeni olan bazı kişiler hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildi.
3 Temmuz 2024

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik bir operasyon düzenledi. Operasyonda, daha önce cinayet ve direnme suçlarından kesinleşmiş hapis cezaları bulunan Fırat Delibaş Esenyurt'ta gözaltına alındı. Delibaş ile birlikte suç örgütüne mensup olduğu belirtilen Cuma B, Şehmus D, Nevzat Y, Mehmet B. ve Efraim Y. isimli şahıslar da yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.
21 Haziran 2023

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bir evden ziynet eşyası ve tabanca çaldığı iddia edilen ve 53 suç kaydı bulunan Gamze U. tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, görgü tanıklarının ifadeleri ve güvenlik kameraları kayıtları sayesinde şüpheliyi İznik Gölü kıyısında piknik yaparken yakaladı. Şüphelinin üzerinde çalıntı tabanca ve ziynet eşyaları bulundu. Gamze U.'nun evinde yapılan aramada geçen yıl çalınan ruhsatlı tabanca da ele geçirildi ve sahiplerine teslim edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.
30 Ağustos 2024

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, Irak ve Suriye'de IŞİD adına faaliyet gösterdikleri iddia edilen yedi şüpheliyi tespit etti. Bu şüphelilere yönelik olarak yedi ayrı adreste operasyon düzenlendi ve aramalar yapıldı. Operasyon sonucunda gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.
17 Ocak 2023

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, 150 milyon lira değerinde kaçak kanser, diyabet ve böbrek hastalıkları tedavilerinde kullanılan ilaç ele geçirildi. Polis, bu ilaçların Türkiye'ye yasadışı yollarla sokulup piyasaya sürüleceğini tespit etti. Fatih'te bir adrese yapılan baskında iki şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.
3 Eylül 2024

İstanbul'da, bazı haberlere erişim engeli getirmek için sahte mahkeme kararları satan bir şebeke ortaya çıkarıldı. İstanbul başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, optik cihazlarla hazırlanan sahte belgelerin satıldığı ve 27 şüphelinin tespit edildiği belirlendi. Şebeke lideri Uğur Yılmaz tutuklanırken, İlknur Özkan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerin sahte kararları ünlüler de dahil olmak üzere 12 kişiye sattığı ve bu sabah yapılan operasyonla yedi kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.
31 Mayıs 2023

Adana'da 'Şirinler Çetesi' adıyla bilinen silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden sekizi tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çetenin tehdit, silahlı yağma, silahla yaralama, tefecilik ve maddi menfaat sağlamak için kentteki altı iş yerine baskı uyguladığı belirlendi. Operasyon kapsamında ruhsatsız silahlar ve uyuşturucu haplar ele geçirildi.
23 Eylül 2023

İzmir'de düzenlenen 'Mahzen-48' operasyonunda, 'Kertenkele' kod adlı Batuhan Tok'un yönettiği suç örgütü çökertildi ve dokuz şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'kasten yaralama', '6136 Sayılı Kanuna muhalefet' ve 'silahla tehdit' suçlarını işlediğini belirtti. Operasyonlarda beş ruhsatsız tabanca, altı ruhsatsız tüfek ve çeşitli miktarda uyuşturucuya el konuldu.
23 Mayıs 2024

6 Şubat'ta yaşanan büyük depremler sonrası, Emniyet Genel Müdürlüğü sosyal medyada provokatif paylaşımlar yaptığı tespit edilen 202 hesap yöneticisinden 18'ini gözaltına aldı, bunlardan 5'i tutuklandı. Ayrıca, depremzedelere yardım bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan 24 internet sitesi kapatıldı ve vatandaşlardan para talep eden sahte sosyal medya hesapları ile kripto varlık cüzdan adresleriyle ilgili işlemler yapılarak cüzdanlar donduruldu.
8 Şubat 2023

Son beş gün içinde Türkiye genelinde 81 ilde düzenlenen 'Çember-22' operasyonlarında arama kaydı bulunan 3 bin 126 firari yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yakalanan firarilerin 21'inin beş ila 10 yıl, 12'sinin ise 10 yılı aşkın süredir arandığını belirtti. Yakalanan suçluların 561'i narkotik, 497'si hırsızlık, 281'i ise kaçakçılık ve organize suçlardan aranıyordu.
10 Eylül 2024

Mersin'in Erdemli ve Mezitli ilçelerinde kaçak kazı yapan altı kişi jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, Erdemli'de iki ve Mezitli'de dört kişiyi kazı yaparken tespit etti. Olay yerinde jeneratör, kazma, kürek ve çekiç gibi kazı malzemeleri ele geçirildi. Şüpheliler yasal işlemler için jandarmaya götürüldü.
1 Temmuz 2024

Ankara merkezli 10 ilde, 'Coinbase' isimli kripto para borsasını taklit ederek oluşturulan sahte yatırım uygulamaları aracılığıyla dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 24 şüpheliden 20'si gözaltına alındı. Şüphelilerin, mağdurları yüklü miktarda dolandırdıkları ve suçlardan elde edilen paraları sanal paralar üzerinden akladıkları belirtildi. Operasyonlar sonucunda şüphelilerin işlem yaptığı kripto cüzdanları bloke edildi ve mağdurların yaklaşık 1,8 milyon dolarlık zararları giderildi.
13 Ekim 2023

Denizbank'ın bir şube müdürü olan Seçil Erzan, onlarca kişiyi dolandırmakla suçlanarak tutuklandı. Aralarında eski futbolcular Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun da bulunduğu mağdurlar, İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi. Arda Turan son altı ayda 7,5 milyon dolar, Emre Belözoğlu ise bir buçuk ayda 4,2 milyon dolar dolandırıldıklarını belirtti. Teknik direktör Fatih Terim'in de bu hafta içinde suç duyurusunda bulunması bekleniyor. Soruşturma, organize suçlarla mücadele şubesince yürütülüyor ve Denizbank olayla ilgili bir açıklama yaparak, iddiaların bankanın sisteminde kayıt dışı gerçekleştiğini ve yargı kararına göre hareket edileceğini belirtti.
25 Nisan 2023

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişiyle ilgili yürütülen soruşturmada 14 şüpheli tutuklandı. Olayda iki Gdz Elektrik çalışanı ve altı İZSU çalışanı dahil 35 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 14 şüphelinin tutuklandığını, yedi şüpheli hakkında ev hapsi ve altı şüpheliye de yurt dışı çıkış yasağı verildiğini açıkladı. Bilirkişi ön raporuna göre, iki kurumun da ihmali olduğu belirtildi.
19 Temmuz 2024

Ankara Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya üzerinde provokasyon yaptığı iddia edilen hesaplara yönelik bir operasyon başlattı. Sığınmacı ve göçmen karşıtlığıyla, Türk düşmanlığına yönelik nefret içerikli paylaşımlar yaptıkları iddia edilen 27 hesap yöneticisi gözaltına alındı. Dört kişi savcılık sorgulamasının ardından serbest bırakılırken, 23 kişi hakimliğe sevk edildi. Bu kişilerden 15'i yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, sekizi ise tutuklandı.
23 Eylül 2023

Samsun'un İlkadım ilçesinde düzenlenen operasyonda, 15 bin 148 sentetik ecza hapı ele geçirildi. 56 yaşındaki şüpheli Ş.T'nin uyuşturucu ticareti yaptığı öğrenildi. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelinin aracında ve ikametinde yapılan aramada, uyuşturucu satışından elde edildiği tahmin edilen 19 bin 385 lira buldu. Ş.T, gözaltına alındı.
18 Eylül 2024

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde bir evden ziynet eşyası çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan iki şüpheli tutuklandı. Polis, sekiz çeyrek altın, bir yarım altın, bir beş taş yüzük ve bir altın kolyenin çalındığı ihbarı üzerine harekete geçti. Y.Ş. ve M.U. isimli zanlılar İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalandı. Zanlılardan Y.Ş'nin dokuz, M.U'nun ise 173 suç kaydı olduğu belirlendi.
9 Ağustos 2024

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü, 'Maskeli Beşler' adını veren hırsızlık çetesine yönelik operasyonda dokuz zanlıyı yakaladı. Çubuk ilçesindeki bir adresten 26 bin dolar değerinde pırlanta, 52 çeyrek altın ve 35 bin lira çalınması olayıyla ilgili çalışma başlatıldı. Zanlıların, İstanbul ve Ankara grupları olarak birbirleriyle bağlantılı hareket ettikleri, farklı marka lüks araçlarla Ankara'da buluştukları belirlendi. Şüphelilerden dördü Ankara'da, beşini İstanbul'a kaçmaya çalışırken Kocaeli'de yakalandı.
24 Ekim 2023

İstanbul'da gerçekleştirilen kaçak silah operasyonlarında satışa hazır 227 tabanca ele geçirildi ve 13 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar, Bağcılar, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Kartal, Küçükçekmece ve Zeytinburnu ilçelerinde düzenlendi. Gözaltına alınan şüphelilerden dokuzu tutuklanırken, bir kişi adli kontrolle serbest bırakıldı. Şüphelilerin silahları elektrikli davul fırının üst kısmındaki gizli bölmelerde sakladıkları tespit edildi.
17 Eylül 2024

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen illerden Mersin'e gelen afetzedeleri 'kiralık ev' vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen 13 şüpheliden 10'u gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, internet üzerinden 'kiralık ev' vaadiyle kapora aldıkları depremzedeleri dolandırdığı öne sürülen zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. Operasyonda 10 zanlı yakalandı, adreslerde bir miktar sentetik ecza, çok sayıda kredi kartı, doküman ve dijital materyal ele geçirildi.
15 Eylül 2023
İşaretlediklerim