Ordu merkezli beş ilde düzenlenen 'Kuyu-3' operasyonunda, iki ayrı organize suç örgütüne yönelik olarak 30 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı. Suç örgütlerinin, haksız para taleplerini kabul etmeyen iş insanlarına ve eğlence mekanlarını zorla ele geçirmek amacıyla işyeri sahiplerine silahlı saldırılar düzenledikleri belirtildi. İzmir'de yakalanan 18 şüpheliden 13'ü tutuklandı, beşi adli kontrolle serbest bırakıldı.
7 Haziran 2024

6 Nisan'da CHP İstanbul İl Başkanlığı binası civarında silahla ateş açılması olayıyla ilgili gözaltına alınan dört şüpheliden üçü, yurt dışına çıkış yasağı ve belirli günlerde karakola imza atma şartıyla serbest bırakıldı. Firari şüpheli Emre D. için yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerin emniyetteki ifadelerine göre, Emre D. sosyal medyada canlı yayın yaparken silahla havaya ateş açmış. Zanlılardan üçünün daha önce çeşitli suçlardan kayıtları bulunuyor.
11 Nisan 2023

İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Uşak, Bolu ve Tunceli'de 12-17 Ağustos tarihlerinde çıkan orman yangınlarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 22 kişi gözaltına alındı ve bunlardan dokuzu tutuklandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, X hesabından yaptığı paylaşımda, beş kişi hakkında adli kontrol kararı verildiğini ve bir kişinin ifadesinin ardından serbest bırakıldığını belirtti. Yedi şüphelinin gözaltı işlemleri devam ederken, soruşturmaların titizlikle sürdürüldüğü ifade edildi.
19 Ağustos 2024

Elazığ Kampüs Açık Ceza İnfaz Kurumunda bir kişi tel örgülerden atlayarak içeri girdi ve adli suçtan hükümlü Murat Bulut'u bacağından silahla yaraladı. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığını ve genel sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı. Olayla ilgili Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı adli soruşturma başlattı ve beş kişi gözaltına alındı.
9 Temmuz 2024

Mersin'in Erdemli ve Mezitli ilçelerinde kaçak kazı yapan altı kişi jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, Erdemli'de iki ve Mezitli'de dört kişiyi kazı yaparken tespit etti. Olay yerinde jeneratör, kazma, kürek ve çekiç gibi kazı malzemeleri ele geçirildi. Şüpheliler yasal işlemler için jandarmaya götürüldü.
1 Temmuz 2024

CHP'li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'e yönelik suikast girişimi, şüpheli Y.C.A.'nın belediye önünde silahına mermi yerleştirirken yakalanmasıyla önlendi. Gözaltına alınan şüpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Suikast girişiminin nedenine ilişkin detaylar, emniyetin soruşturmasının sonucunu bekliyor. CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, olayı kınayarak, sorumluların hukuk önünde hesap vermesini talep etti.
21 Mart 2023

CHP İstanbul İl Başkanlığı binası önünde silahla ateş açılmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan dört şüpheliden biri serbest bırakıldı. Şüphelilerin ifadelerine göre, olay anında firari şüpheli Emre D. sosyal medya üzerinden canlı yayın yaparken silahla havaya ateş etmiş. Şüphelilerin çoğunun daha önce çeşitli suçlardan kayıtları bulunuyor ve firari şüpheli Emre D. için yakalama çalışmaları devam ediyor. Olay anında yapılan canlı yayında silahla havaya ateş edildiği görülüyor.
10 Nisan 2023

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde bir evden ziynet eşyası çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan iki şüpheli tutuklandı. Polis, sekiz çeyrek altın, bir yarım altın, bir beş taş yüzük ve bir altın kolyenin çalındığı ihbarı üzerine harekete geçti. Y.Ş. ve M.U. isimli zanlılar İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalandı. Zanlılardan Y.Ş'nin dokuz, M.U'nun ise 173 suç kaydı olduğu belirlendi.
9 Ağustos 2024

İzmir’in Tire ilçesinde dün çıkan orman yangınıyla ilgili olarak üç kişi tutuklandı. Jandarma ekipleri, yangına semaverle çay demledikleri sırada sebep oldukları gerekçesiyle bu kişileri gözaltına aldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir’in farklı ilçelerinde toplam yedi kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Yangın nedeniyle 87 ev ve 45 iş yeri boşaltıldı, 29 kişi hastanede tedavi ediliyor.
17 Ağustos 2024

6 Nisan'da CHP İstanbul İl Başkanlığı binası civarında silahla ateş açılması olayının firari şüphelisi Emre D., Sultangazi'de gözaltına alındı. Olay sırasında araçtan canlı yayın yaparak ateş ettiği belirlenen Emre D.'nin yakalandığı yerde bir tabanca ve mermi bulundu. Daha önce gözaltına alınan dört şüpheli ise ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Şüphelilerin canlı yayında havaya ateş ettikleri ve diğerlerinin güldüğü görüntüler savcılık tarafından incelenmişti.
17 Nisan 2023

İstanbul Taksim İstiklal Caddesi Yeşilcam Sokağı'nda gece saatlerinde iki kişi tarafından patlatılan torpil, çevrede paniğe yol açtı. Patlama sesi üzerine vatandaşlar kaçışırken, şüpheliler olay yerinden kaçmaya çalıştı. Kısa süren bir kovalamacanın ardından polis ekipleri tarafından yakalanan iki şüpheli gözaltına alındı ve emniyete götürüldü. Olay sonrasında bölgede durum normale döndü.
10 Temmuz 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki kişinin öldüğü silahlı kavgaya karışan bir kişinin daha yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, olayın şüphelilerinden M.Ö.'den sonra S.Ö de yakalandı. Diğer iki şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.
31 Temmuz 2023

İzmir’in Konak ilçesinde şiddetli yağmurdan kaçmaya çalışan iki kişi, su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz, çevredekilerin müdahalesiyle su birikintisinden çıkarıldı ancak hastaneye kaldırıldıklarında kurtarılamadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilgili yetkililer olay yerinde incelemelerini sürdürüyor. Elektrik kaçağının kaynağını tespit etmek için bölgeye elektrik verilecek ve araç giriş çıkışına izin verilmiyor.
13 Temmuz 2024

Adana merkezli iki ilde düzenlenen 'Kuyu-1' operasyonlarında, aralarında örgüt elebaşıları Mustafa Altınyüzük ve Ramazan Altınyüzük'ün de bulunduğu 51 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin tehdit, yağma, kasten öldürmeye teşebbüs ve yasa dışı silah ticareti gibi suçlara karıştığı tespit edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele başkanlığının koordinesinde yapıldığını ve operasyonlarda beş ruhsatsız tabanca, 17 ruhsatsız av tüfeği ve çok sayıda dijital materyale el konulduğunu açıkladı.
29 Mayıs 2024

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Olayın ardından gözaltına alınan şüpheli Murat Özer, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan sekiz şüphelinin emniyetteki işlemleri sürerken, olaya karışan şüphelilerin tamamının yakalandığı bildirildi.
1 Ağustos 2023

Bursa'nın Mudanya ilçesi Göynüklü Mahallesi ve Osmaniye'nin Sumbas ilçesi Bağdaş Yaylası Demircibucağı mevkisinde orman yangınları çıktı. Yangınlara Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan müdahale ediyor. İzmir'in Menderes ilçesindeki yangınla mücadele devam ederken, Bolu ve İzmir'in Karşıyaka ve Urla ilçelerindeki yangınların kontrol altına alındığı bildirildi. Yangınların bilançosu henüz bilinmiyor.
18 Ağustos 2024

Elazığ Kampüs Açık Cezaevi'ne tel örgüden giren beş kişi, adli suçtan hükümlü Murat Bulut'u ateşli silahla bacağından yaraladı. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, olayın 5 Temmuz'da gerçekleştiğini ve yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı. Olayla ilgili olarak Musa Orhan ve ona yardım eden dört kişi tutuklandı.
10 Temmuz 2024

İzmir'in Buca ilçesinde, 13 yaşındaki Eymen Y isimli çocuk, akrabası olan ve 12 yaşından küçük bir çocuk tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Olayın ardından kaçan şüpheli çocuk, jandarma ekipleri tarafından yakalandı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından koruma altına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
8 Kasım 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, tefecilere yönelik iki ayrı operasyon düzenledi ve 14 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda ruhsatsız silah, nakit para, çek, senet ve borçlu kişilerin kayıtlarının tutulduğu defterler ele geçirildi.
4 Ekim 2023

İzmir'de Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan tutuklu ve hükümlüleri İzmir Eğitim Diş Hastanesi'ne getiren cezaevi nakil aracının altına uyuşturucu madde saklandığı ihbarı üzerine polis harekete geçti. Yapılan aramada, poşet içerisinde ve çoraba sarılı vaziyette 1216 uyuşturucu hap bulundu. Ö.K., ifadesinde cezaevinde hükümlü bir kişiyle telefon irtibatı kurduğunu ve uyuşturucu hapları koyması karşılığında 5 bin lira aldığını söyledi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Ö.K. tutuklandı.
9 Ağustos 2024
İşaretlediklerim