Netflix'in Kasım ayı seçkisinde öne çıkan içerikler arasında David Fincher'ın yeni filmi 'The Killer', Squid Game'in devamı 'Squid Game: The Challenge' ve Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat'i yıllar sonra bir araya getiren film 'İstanbul İçin Son Çağrı' bulunuyor. Ayrıca, 'Göremediğimiz Tüm Işıklar', 'NYAD', 'Terzi', 'SLY', 'Robbie Williams', 'The Crown', 'Leo', 'Obliterated' ve 'Virgin River' gibi dizi ve filmler de Kasım ayı seçkisinde yer alıyor.
1 Kasım 2023

Korku filmi serisi 'Testere'nin yeni devam filmi 'Sav X' duyuruldu. Film, serinin kronolojik olarak ilk ve ikinci filmi arasında geçiyor. Yeni filmde, Jigsaw'un Meksika'ya gittiği ve deneysel bir prosedürün kendisini iyileştirebileceği umuduyla dolandırıcılara karşı bir cinayet çılgınlığına giriştiği anlatılıyor. Filmin 27 Ekim'de vizyona girmesi bekleniyor.
27 Temmuz 2023

Halit Ziya Uşaklıgil'in 'Aşk-ı Memnu' romanından esinlenen ve 'Bihter' karakterinin hikayesini anlatan film, yıl sonunda Amazon Prime Video'da izleyiciyle buluşacak. Filmin yönetmenliğini Mehmet Binay ve Caner Alper üstlenirken, senaryosunu Merve Göntem yazdı. Farah Zeynep Abdullah'ın Bihter karakterini canlandırdığı filmde Boran Kuzum, Osman Sonant gibi isimler de rol alıyor. Film, Bihter'in özgürlük arayışını ve yaşadığı dönemin zorluklarını konu alıyor.
14 Temmuz 2023

Ziya Demirel'in yönettiği ve başrollerini Ece Yüksel, Serkan Keskin ve Denizhan Akbaba'nın paylaştığı 'Ela ile Hilmi ve Ali' adlı film, 26 Eylül'de BluTV'de izleyiciyle buluşacak. Film, Adana Altın Koza Film Festivali'nden 'en iyi film' dahil yedi ödülle dönmüştü. Ayrıca, Ece Yüksel'e üç ayrı festivalden 'en iyi kadın oyuncu' ödülünü kazandırmıştı. Film, aynı apartmanda yaşayan farklı yaşlara ve dünyalara sahip Ela, Hilmi ve Ali'nin hikayesini anlatıyor.
26 Eylül 2023

Netflix, Dark ve 1899 dizilerinin yaratıcıları Baran Bo Odar ve Jantje Friese ile yeni bir proje için anlaştı. İkili, James Tynion IV ve Werther Dell’Edera'nın yaratıcısı olduğu ve BOOM! Studios tarafından yayımlanan 'Something is Killing the Children' adlı çizgi romanı diziye uyarlayacak. Çizgi roman, kaybolan çocukların hikayesini anlatan ve son beş yılda iki milyondan fazla kopya satan başarılı bir eser. Ayrıca, 2022'de 'En İyi Devam Eden Seri' kategorisinde Eisner Ödülü kazandı.
27 Şubat 2023

Kaos GL, cinsel ayrımcılığa ve nefret suçlarına karşı hazırladığı bir videoyu, hakaret ve ölüm tehditleri aldıkları gerekçesiyle yayından kaldırdı. Video, Marmaray vagonunda geçen ve el ele tutuşmuş iki genç kızın hikayesini anlatıyordu. Video, yayınlandıktan sonra iktidara yakın bazı gazeteler ve kişiler tarafından hedef alındı ve Marmaray tarafından suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. Kaos GL, videoyu kaldırma kararını, filmi çeken şirket ve filmde yer alan oyunculara gelen hakaret ve ölüm tehditlerini gerekçe göstererek duyurdu.
26 Eylül 2023

BBC'nin film eleştirmenleri Nicholas Barber ve Caryn James, 2023 yılının ilk dört ayında öne çıkan filmleri belirledi. Listede 'Saint Omer', 'Close', 'John Wick: Chapter 4', 'Holy Spider', 'The Worst Ones', 'EO', 'Return to Seoul' ve 'Infinity Pool' gibi çeşitli türlerdeki filmler yer alıyor. Eleştirmenler, bu filmlerin konularını, performanslarını ve sinematografik özelliklerini değerlendirerek izleyicilere önerilerde bulunuyorlar. Filmler arasında dram, aksiyon, gerilim ve belgesel türleri bulunmakta ve bazıları henüz vizyona girmemiş veya dijital platformlarda yer almıyor.
16 Nisan 2023

Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi 'Kuru Otlar Üstüne', ilk gününde 20 bin seyirci tarafından izlendi. Bu, Ceylan'ın filmleri arasında en yüksek ilk gün açılışı oldu. Film, 76. Cannes Film Festivali'nde 'Altın Palmiye' için yarıştı ve Merve Dizdar'a 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü kazandırdı. Filmin oyuncu kadrosunda Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Musab Ekici ve Ece Bağcı yer alıyor.
1 Ekim 2023

Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat'in başrollerini paylaştığı 'İstanbul İçin Son Çağrı' filminden ilk fragman yayınlandı. Film, 24 Kasım'da Netflix'te izleyiciyle buluşacak. Yönetmenliğini Gönenç Uyanık'ın yaptığı, senaryosunu Nuran Evren Şit'in yazdığı film, İstanbul'dan New York'a giden ve orada tesadüfen karşılaşan evli bir çiftin hikayesini anlatıyor.
2 Kasım 2023

Warner Bros, ‘Yüzüklerin Efendisi’ serisinin yeni devam filmi ‘The Hunt for Gollum’un 2026 yılında gösterime gireceğini duyurdu. Film, Peter Jackson'ın yapımcılığında ve Andy Serkis'in yönetmenliğinde gerçekleştirilecek. Şu anda senaryo geliştirme aşamasında olan film, Jackson, Fran Walsh ve Philippa Boyens gibi serinin önceki üyeleri tarafından desteklenecek. Warner Bros, Tolkien’in telif haklarını elinde bulunduran İsveçli şirket Embracer Group ile anlaşarak birden fazla film için hakları güvence altına almış.
10 Mayıs 2024

Prime Video, 2024 yılbaşını kutlamak üzere bir dizi yılbaşı temalı filmi izleyiciyle buluşturuyor. Seçkide, Eddie Murphy'nin başrolünde olduğu 'Candy Cane Lane', yalnız bir annenin hikayesini anlatan 'Dating Santa', animasyon 'Merry Little Batman', romantik komedi 'Noel Sürprizleri' ve devam filmi 'Noel Sürprizleri 2' ile Jim Carrey'nin oynadığı klasik 'Grinç' filmleri yer alıyor. Tüm filmler 8 Aralık'ta platformda izlenebilecek.
3 Aralık 2023

Ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes Film Festivali'nde prömiyer yapan ve Merve Dizdar'a 'en iyi oyuncu' ödülü getiren yeni filmi 'Kuru Otlar Üstüne', Türkiye'de ilk olarak 30'uncu Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde gösterilecek. Film, 29 Eylül'de Türkiye genelinde sinemalarda izleyiciyle buluşacak. 'Kuru Otlar Üstüne', İstanbul'a atanmayı bekleyen bir resim öğretmeninin taciz suçlamasıyla karşılaşması ve bu durumun hayatını nasıl etkilediğini konu alıyor.
14 Temmuz 2023

Netflix'in 2 Aralık'ta yayımlanan ve Afşin Kum'un romanından uyarlanan distopik yerli dizisi 'Sıcak Kafa'nın ikinci sezonu iptal edildi. Dizinin yaratıcısı Mert Baykal, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, hikayelerinin yarım kaldığını ve daha anlatacakları olduğunu ifade etti. Baykal, yeni bir şeyler denemeye cesaret ettiklerini ve risk aldıklarının farkında olduklarını belirtti. Ayrıca, bu süreçte öğrendiklerini gelecekte kullanacaklarını ve 'Sıcak Kafa'nın bir öncü olduğunu söyledi.
5 Şubat 2023

Bu hafta sinemalarda üçü yerli olmak üzere sekiz yeni film vizyona giriyor. Selcen Ergun'un ulusal ve uluslararası festivallerden ödüllerle dönen filmi 'Kar ve Ayı', Oscar ödüllü Tilda Swinton'ın rol aldığı 'Sonsuz Sır', Nicolas Cage ve Joel Kinnaman'ın başrollerini paylaştığı 'Şeytana Sempati', Deniz Çınar'ın yazıp yönettiği 'Bulutların Üstünde', Güney Kore yapımı 'Kaçakçılar', Danimarka yapımı anime film 'Küçük Allen ve Galaksi Yolcusu' ve korku filmleri 'Dehşetin Yüzü 2' ve 'Şeytanın Elçileri' izleyicilerle buluşacak.
8 Eylül 2023

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta toplam on yeni film gösterime giriyor. Yerli yapımlar arasında 'Beyaz Eşya', 'Görücü', 'Çingene Kızı Zeugma', 'MAKKA: Cinn-i Azap' ve 'Cin Daveti' bulunuyor. Yabancı filmler ise 'Gece Avı', 'Süper Ajan Bernard: Görev Mars', 'Süper Köpekler', 'Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık' ve 'Kırmızı Pabuçlar' olarak sıralanıyor. Filmler, komedi, dram, korku, animasyon ve macera gibi çeşitli türlerde seyirciyle buluşacak.
10 Mayıs 2024

Ari Aster'in 'Korkuyorum' adlı yeni filmi, Joaquin Phoenix'in başrolünde olduğu bir 'kabus-komedi' olarak tanımlanıyor ve bu hafta vizyona giriyor. Alice Diop'un yönettiği ve Oscar adayı olan 'Saint Omer' filmi, bir kadının mahkeme sürecini ele alıyor. Yerli film 'Maske: Nezaketle Tebessüm', gençlik travmalarıyla mücadele eden bir gencin hikayesini anlatıyor. 'Transformers: Canavarların Yükselişi', popüler serinin yeni bir bölümü olarak dikkat çekiyor. 'İblis Karanlığın Sahibi 2', maddi zorluklarla boğuşan bir gencin hikayesine odaklanıyor. Ayrıca 'Mia ve Ben: Centopia'nın Kahramanı' ve '80 Günde Devri Alem' adlı iki yeni animasyon film de çocuklar ve aileler için vizyona giriyor.
9 Haziran 2023

Türkiye'deki sinemalarda bu hafta altı yeni film vizyona giriyor. Bunlar arasında Cannes Film Festivali'nde gösterilen 'Jeanne du Barry' ve John Woo'nun yönettiği 'Sessiz Gece' gibi uluslararası yapımların yanı sıra, Murat Göğebakan'ın hayatını anlatan 'Murat Göğebakan: Kalbim Yaralı' gibi yerli filmler de bulunuyor. Ayrıca, Viyana Devlet Operası'nın perde arkasını konu alan bir belgesel ve Alper Mestçi'nin yeni korku filmi 'Haile 2: Var mı, Yok mu?!' da izleyiciyle buluşacak.
8 Aralık 2023

Yönetmen David Fincher, 'Dünya Savaşı Z' devam filminin iptal edilmesinden memnun olduğunu belirtti. Fincher, devam filminin 'The Last of Us' ile benzer temaları ele alacağını ve bu nedenle iptalinin doğru bir karar olduğunu ifade etti. Fincher, 'The Last of Us'ın aynı temaları keşfetmek için daha fazla alanı olduğunu belirtti.
26 Ekim 2023

Muğla'da 2020 yılında öldürülen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in davasında, katil zanlısı Cemal Metin Avcı'ya verilen müebbet hapis cezası 'haksız tahrik indirimi' ile 23 yıla indirilmiş, kardeşi Mertcan Avcı ise beraat etmişti. Gültekin ailesinin kararı istinafa taşıması sonucunda İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4'üncü Ceza Mahkemesi, davanın yeniden görülmesine karar verdi. Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, bu kararı önemli bir gelişme olarak değerlendirdi ve hukuki mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Dava 15 Şubat'ta yeniden görülecek.
17 Ocak 2023

Ali Sunal ve Doğa Rutkay gibi 'Güldür Güldür Show' ekibinden tanınan isimlerin başrollerini paylaştığı 'Hava Muhalefeti' adlı komedi filmi, 14 Nisan'da izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Murat Kepez oturuyor. Senaryosu Kepez'in yanı sıra Eray Akyamaner, Uğur Güvercin ve Ayberk Sak tarafından yazıldı. Ege Kökenli, Burak Hakkı ve diğer birçok tanınmış oyuncu da filmde rol alıyor.
26 Mart 2023
İşaretlediklerim