Örgüt üyeliği ve örgüt propagandası yapmak iddialarından yargılanan gazeteci Abdurrahman Gök'ün tutukluluğuna devam kararı verildi. Gök, Diyarbakır'da 25 Nisan'daki 'şafak operasyonu'nda gözaltına alınmıştı. Gök, duruşmada yaptığı savunmada, davanın asıl motivasyonunun, 2017'de çektiği ve üzeri çıplak olan Kemal Kurkut'un polis tarafından vurulma anını gösteren fotoğraflar olduğunu iddia etti. Mahkeme, Gök'ün tutukluluğunun devamına karar verdi ve duruşmayı 5 Aralık tarihine erteledi.
14 Eylül 2023

Bu hafta sinemalarda üçü yerli, üçü yabancı olmak üzere toplam altı yeni film vizyona giriyor. Yerli filmler arasında komedi türündeki 'İyi Bir Aile Değiliz' ve 'Türkler Çıldırmış Olmalı 2: Mavi Vatan' ile korku türündeki 'Mihrez 3: Cin Bebek' bulunuyor. Yabancı filmlerden 'Zavallılar' bilim kurgu türünde, 'MK Ultra: Gizli Dosyalar' gerilim türünde ve 'Harika Kanatlar' ise çocuk ve animasyon tutkunlarına hitap ediyor. Her bir film, farklı türlerdeki izleyici kitlesine yönelik çeşitli hikayeler sunuyor.
9 Şubat 2024

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında sekizi yerli olmak üzere toplam 11 yeni film izleyici ile buluşacak. Orlando Bloom'un başrolünde olduğu 'Adaletin Eli' filmi aksiyon ve gerilim severleri hedef alırken, 'Nisan' ve 'Neandria' gibi yerli yapımlar da çeşitli konularıyla dikkat çekiyor. Ayrıca, 'Mükemmel Aile' ve 'Aile Çıkmazı' gibi komedi filmleri ile 'Kara Cin Laneti' adlı korku filmi de bu hafta vizyona giren yerli filmler arasında yer alıyor. Animasyon severler için 'Tay 2: Ebabil Takımı' ve 'Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı' gibi yapımlar da gösterime giriyor.
14 Mart 2024

Mehmet Eroğlu'nun romanından uyarlanan 'İyi Adamın 10 Günü' filmi, özel dedektif Sadık'ın maceralarını anlatıyor. Film, mafya ve suç dünyasını konu almakta ve Nejat İşler başta olmak üzere birçok tanınmış oyuncuyu kadrosunda barındırıyor. Gerilim türünde olan yapım, 10 Şubat'ta Netflix platformunda izleyici ile buluşacak.
13 Ocak 2023

Yönetmen Todd Phillips, Joker'in devam filmi olan 'Folie à Deux' isimli yapımın çekimlerinin tamamlandığını duyurdu. Başrol oyuncuları Lady Gaga ve Joaquin Phoenix'e teşekkür eden Phillips, şimdi kurgu aşamasına geçeceğini belirtti. Film, 4 Ekim 2024'te vizyona girecek. İlk Joker filmi 2019 yılında gösterime girmiş ve hem eleştirmenlerden iyi notlar almış hem de 1 milyar dolarlık hasılata ulaşarak büyük bir ticari başarı elde etmişti.
6 Nisan 2023

'Terzi' dizisinin üçüncü ve final sezonunun ilk fragmanı yayınlandı. Yeni bölümler 3 Kasım'da Netflix'te yayınlanacak. Dizi, yeteneğini büyükbabasından miras alan genç ve başarılı terzi Peyami'nin hikayesini anlatıyor. Final sezonunda, karakterler arasındaki ilişkiler dönüm noktasına ulaşıyor ve bugüne dek çözümlenemeyen sorular yanıtlanıyor.
27 Ekim 2023

Netflix'in popüler distopik dizisi Black Mirror, altı yeni bölümle 2025'te geri dönüyor. Netflix Türkiye'nin Twitter hesabı üzerinden yapılan duyuruya göre, dizinin yedinci sezonu izleyicilerle buluşacak. Dizinin şimdiye kadar altı sezonu yayınlandı ve her bölümüyle izleyicileri farklı distopik senaryolarla karşı karşıya bıraktı.
15 Mart 2024

2014 yapımı korku filmi 'Peşimdeki Şeytan'ın devam filmi çekilecek. Yönetmen David Robert Mitchell ve oyuncu Maika Monroe'yu 10 yıl aradan sonra yeniden bir araya getiren filmin adı 'They Follow' olarak duyuruldu. Çekimler önümüzdeki yıl başlayacak ve film 2025'te vizyona girmesi planlanıyor. İlk filmde cinsel temasla iletilen doğaüstü bir laneti içeren bir hikaye anlatılmıştı.
31 Ekim 2023

Show TV'de yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisinin yeni bölümü, RTÜK tarafından verilen beş kez yayın durdurma cezası nedeniyle yayınlanmadı. RTÜK kararıyla yerine 'İslamafobi' konulu bir belgesel yayınlandı. Kadına şiddet sahnesi gerekçe gösterilerek verilen yayın durdurma cezasına karşı tepkiler devam ediyor. Ay Yapım'ın Yargı dizisinin ekibi, sansüre karşı çıkarak ve beş hafta ücret alamayacak olan çalışma arkadaşlarına destek vererek RTÜK'ün kararını protesto etti.
16 Nisan 2023

Bu hafta Türkiye sinemalarında, Ridley Scott imzalı 'Napolyon' başta olmak üzere, farklı türlerde beş yeni film izleyici ile buluşuyor. 'Napolyon' filmi, ünlü Fransız liderin hayatını ve eşi Josephine ile ilişkisini ele alıyor. 'Kızıl Gökyüzü' yangın tehdidi altındaki bir grup arkadaşın hikayesini, 'Aybüke: Öğretmen Oldum Ben' ise terör saldırısında hayatını kaybeden genç bir öğretmenin hikayesini anlatıyor. 'Zina' adlı yerli korku filmi, para kazanma hırsıyla yola çıkan genç kadınların başına gelenleri konu alırken, 'Maşa ile Koca Ayı: Sonsuz Eğlence' ise çocuklara yönelik bir animasyon filmi olarak dikkat çekiyor.
24 Kasım 2023

30 yıl önce Ankara'da bir bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci Uğur Mumcu'nun cinayeti, bir dizi projesine konu oluyor. Yazar ve müzisyen Sina Koloğlu'nun Twitter üzerinden yaptığı açıklamaya göre, BKM'nin yapımcılığını üstleneceği dizi, Mumcu'nun suikastıyla başlayacak ve ailesinin katilleri bulma sürecini işleyecek. Dizi öncelikle film olarak düşünülmüş, ancak daha sonra mini dizi formatında karar kılınmış ve dijital platformlara taşınmış. Proje için geniş çaplı bir araştırma yapıldığı ve diziye dair önemli ilerlemeler kaydedildiği belirtiliyor.
18 Mart 2023

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah, İpek Er'e tecavüz etmekten suçlu bulunup serbest bırakılan eski uzman çavuş Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle iki yıl dört aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Abdullah'ın dosyası, uzlaştırma bürosuna gönderildi ancak taraflar uzlaşamadı. Davanın 9 Mart 2023'te görülen duruşmasında karar çıktı. Hakim, Abdullah'ın hakaret suçunu işlediğine hükmederek, indirimlerle beraber 65 gün karşılığı 1300 TL adli para cezası verilmesine hükmetti. Yargılama devam ederken Orhan'ın avukatı Mehmet Akkuş tarafından Abdullah'a tazminat davası açıldı.
21 Eylül 2023

Kansere karşı verdiği mücadeleyle tanınan Neslican Tay'ın yaşam öyküsünü konu alan 'Demir Kadın: Neslican' filminin fragmanı yayınlandı. Film, 27 Ocak'ta sinemalarda gösterime girecek. Filmin senaryosunu Nalan Merter Savaş yazarken, yönetmen koltuğunda Özgür Bakar oturuyor. Başrolde Naz Çağla Irmak'ın yer aldığı filmde, birçok tanınmış oyuncu da rol alıyor.
3 Ocak 2023

'Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık' filminin ilk fragmanı yayınlandı. Film, Maymunlar Cehennemi üçlemesiyle aynı evrende geçiyor ve 24 Mayıs 2024'te vizyona girecek. Film, yeni bir zalim maymun liderinin imparatorluğunu kurarken genç bir maymunun geçmişi sorgulamasını ve hem maymunlar hem de insanlar için geleceği tanımlayacak seçimler yapmasını konu alıyor. Filmin kadrosunda Owen Teague, Freya Allan ve Peter Macon gibi isimler yer alıyor.
5 Kasım 2023

Yüksek puanlarla Rotten Tomatoes'ta en çok değerlendirilen film olan 'Leave No Trace', yarın Netflix kütüphanesinden çıkarılacak. Debra Granik'in Oscar adayı yapımı, Toy Story 2'yi geride bırakarak yüzde 100 onay puanı almıştı. Film, Netflix dışında Amazon, Apple TV ve Vudu üzerinden satın alınabilir veya kiralanabilir. 2018 yapımı film, ruh sağlığı sorunları olan bir savaş gazisi ve kızının hikayesini anlatıyor.
3 Temmuz 2023

Hollywood'da senaristler ve oyuncuların çalışma şartları ve yapay zeka endişeleri nedeniyle grevde olduğu bir dönemde, Netflix yeni bir yapay zeka uzmanı aradığını duyurdu. Bu uzman, izleyicilere yeni program önerirken kullanılan Netflix algoritmasını yönetecek. İlan edilen maaş yıllık 900 bin dolar. Bu durum, grevde olan oyuncular ve senaristler tarafından öfkeyle karşılandı. Ayrıca, bu maaşın toplamda 35 oyuncu ve ailelerinin sağlık sigortasına erişimini karşılayabileceği belirtildi.
28 Temmuz 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinemalarda, Cannes Film Festivali'nde yarışan 'Çaykovski’nin Karısı' ve gerçek bir olaydan uyarlanan 'Çıldırmış Ayı' gibi dikkat çekici filmler gösterime girdi. Ayrıca, evlilik kararını ailelerine açıklayan bir çiftin hikayesini anlatan 'Belki Evet, Belki Hayır' ve bir annenin hasta kızını kurtarmak için verdiği mücadeleyi konu alan 'Kızım' gibi yerli yapımlar da izleyiciyle buluştu. Animasyon severler için 'Tay' ve 'Kral Şakir: Mikrop Avcıları Cumburlop', korku filmi meraklıları için ise 'Paranoid' ve 'Ecinni 4: Ecel' vizyona giren diğer filmler arasında yer alıyor.
31 Mart 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'nin yayınlayacağı reklam filmine ilişkin bir tweet attıktan sonra, AKP'nin reklam filmi yayınlandı. AKP'nin Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Ömer Arvas, Kılıçdaroğlu'nun etik dışı bir şekilde reklam filminden haberdar olduğunu iddia ederek, CHP'nin yayınlanacak reklam filmlerini sosyal medyada paylaştı. CHP kanadı ise videoların televizyon kanallarına ve ajanslara erkenden gönderilmesinin normal olduğunu ve durumu avantaj olarak gördüklerini belirtti.
28 Nisan 2023

Bu hafta sinemalarda üçü yerli olmak üzere toplamda yedi yeni film vizyona giriyor. 'Adalet 3: Son', 'Para Avı', 'Konuş Benimle', 'Hırçın', 'Para Konuşur', 'Ölümüne Aşk' ve 'Dabbetü’l-Arz: Kıyamet' filmleri izleyicilerle buluşacak. Filmler arasında aksiyon, gerilim, korku ve komedi türlerinde yapımlar bulunuyor.
1 Eylül 2023

Ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes Film Festivali'nde prömiyer yapan ve Merve Dizdar'a 'en iyi oyuncu' ödülü getiren 'Kuru Otlar Üstüne' filminin ilk fragmanı ve görselleri yayınlandı. Film, Türkiye'de Bir Film dağıtımıyla yakında sinemalarda gösterime girecek. Filmin konusu, tacizle suçlanan ve hayatı altüst olan resim öğretmeni Samet'in hikayesini ve bu süreçte tanıştığı öğretmen Nuray ile ilişkisini ele alıyor.
9 Haziran 2023
İşaretlediklerim