ABD’nin İsrail-Filistin Özel Temsilcisi Hadi Amr ve Nablus Valisi Gassan Daglas, Türkiye ve ABD vatandaşı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından öldürülmesini görüştü. Daglas, ABD’li yetkililere İsrail’in kısıtlayıcı uygulamaları ve yerleşimci şiddetinin Filistinliler üzerindeki etkilerini anlattı. Amr, Eygi’nin ölümüne ilişkin ayrıntıları dinlemek ve taziyelerini iletmek için orada olduğunu belirtti. Eygi’nin ailesi, ABD’den bağımsız bir soruşturma talep etti.
9 Eylül 2024

ABD'nin Virginia eyaletindeki Newport News kentinde bulunan Richneck İlkokulu'nda bir altı yaşındaki çocuk, tartıştığı öğretmenini tabancayla vurarak yaraladı. Öğretmen hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesi olduğu bildirildi. Çocuğun silahı nasıl elde ettiği henüz bilinmiyor. Polis Şefi Steve Drew, çocuğun öğretmenini kazara değil, tartışma sırasında bilinçli olarak vurduğunu belirtti. Soruşturma devam etmektedir.
7 Ocak 2023

İstanbul Bayrampaşa'da, ailesi tarafından kayıp başvurusu yapılan 19 yaşındaki Muhammed Nuh Kasadar'ın cesedi, polisin yaptığı araştırmalar sonucunda bir evin dondurucusunda bulundu. Kasadar'ın son görüştüğü kişi olan H.Ö., polis tarafından gözaltına alındı. H.Ö.'nün ifadesinde, Kasadar'ı bir tartışma sonucu boğarak öldürdüğünü ve cesedini dondurucuya sakladığını iddia ettiği öğrenildi. Polis, yapılan inceleme sonucunda Kasadar'ın cesedini buldu ve olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
12 Temmuz 2023

Adana'nın Seyhan ilçesinde akraba oldukları belirtilen iki grup arasında çıkan ve nedeni henüz belirlenemeyen silahlı kavgada Adnan Omay ve Aydın Daş isimli iki kişi yaralandı. Polis ve sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen her iki yaralı da kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olay yerinde yaklaşık 30 kovan bulan polis, olayla ilgili soruşturmayı devam ettiriyor.
6 Temmuz 2023

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde H.T. isimli bir kişi, aralarında husumet bulunan dört kişiyle çıkan tartışma sonucu av tüfeğiyle ateş açtı. Olayda dört erkek hayatını kaybetti. Saldırgan H.T, olayın ardından Gelendost İlçe Jandarma Komutanlığına teslim oldu. Jandarma ekipleri olay yerinde incelemelerini sürdürüyor.
10 Ağustos 2023

Bingöl'de çevik kuvvet polisi olarak görev yapan A.E, Bursa'nın Orhangazi ilçesinde alacak verecek meselesi yüzünden husumetli olduğu annesi, iki ağabeyi ve yengesini İznik Gölü kıyısında bulunan bir çamlık alanda silahla vurarak öldürdü. A.E, olayın ardından ilçe emniyet müdürlüğüne giderek teslim oldu ve emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
28 Ocak 2023

Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 10 Ekim 2015'te Ankara Garı'nda düzenlenen ve 102 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili davada 10 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Sanıklar arasında yer alan Erman Ekici, insan öldürmeye teşebbüs suçundan 379 kere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alırken, insanlığa karşı suçtan beraat etti. Dava, Türkiye hukuk tarihinde insanlığa karşı suçtan iddianame hazırlanan ilk dava olma özelliğini taşıyor.
1 Temmuz 2024

Ankara'da, uyuşturucu madde bağımlısı olduğu iddia edilen 17 yaşındaki Y.B.B isimli genç, eski okulu olan Şehit Erhan Dural Anadolu Lisesi önünde bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda, Kahramanmaraş'tan deprem nedeniyle ailesiyle Ankara'ya taşınan ve burada eğitimine devam eden 11 yaşındaki Alperen Palta hayatını kaybetti. Ayrıca bir üniversite öğrencisi ve üç lise öğrencisi yaralandı. Saldırgan, öğretmen ve veliler tarafından etkisiz hale getirilerek polise teslim edildi ve tutuklandı.
30 Mart 2023

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, otomobilde bıçaklanmış halde bulunan sürücü Sadi Tokgöz hastanede hayatını kaybetti. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, şüpheli K.N'yi gözaltına aldı. Şüphelinin, emniyetteki ilk ifadesinde, Tokgöz'ün kendisini kampüs bölgesinden eve bırakma bahanesiyle aracına aldığını, sonra aracı tenha bir yere park edip taciz etmeye başladığını, bunun üzerine bıçaklayıp kaçtığını söylediği öğrenildi.
22 Ekim 2023

Ankara-Kırıkkale yolunda, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bir otomobil yol kenarındaki direğe çarptı. Kazada araç sürücüsü A.B. ve yolcular M.B., E.B. olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 1 yaşındaki A.U.U. da kurtarılamayarak öldü. Kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
28 Kasım 2023

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan şüpheli, emniyet güçleriyle girdiği silahlı çatışmada bir polisi öldürdü ve biri polis iki kişiyi yaraladı. Şüpheli, 26 suçtan kaydı bulunan 19 yaşındaki Y.E.Ç, gözaltına alınmaya çalışıldığı sırada görevli memurun silahını aldı. Olayda yaralanan polis memuru Şeyda Yılmaz hayatını kaybetti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, şüpheli hakkında 'kasten öldürme' ve 'kasten yaralama' suçlarından tahkikat işlemleri başlattı.
23 Eylül 2024

Özel güvenlik amiri Birol Yıldırım'ın karakolda ölümüne ilişkin 12 polisin yargılandığı davada savcı, polislerin 'bilinçli taksirle ölüme neden olmak' ve 'kasten yaralama' suçlarından cezalandırılmalarını istedi. Yıldırım, mesai arkadaşının gözaltına alınması üzerine bilgi almak için gittiği karakolda gözaltına alınmış ve daha sonra ölüm haberi verilmişti. İstanbul Valiliği ölüm nedenini 'kalp krizi' olarak açıklamış, ancak Diken'in ortaya çıkardığı güvenlik kamera kayıtları Yıldırım'ın polisler tarafından dövüldüğünü göstermişti. Savcının mütalaasına göre, Yıldırım'ın kalp hastası olduğunu belirtmesine rağmen polislerin şiddet uygulamaya devam etmesi sonucu mevcut kronik kalp damar hastalığı aktif hale gelmiş ve ölümle sonuçlanmıştır.
12 Haziran 2023

İzmir'in Karabağlar ilçesinde bir kavgayı ayırmaya çalışan Şerafeddin Yüce, S.K'nin ağabeyi İ.K tarafından bıçaklandı. Ağır yaralanan Yüce, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından polis, S.K. ve İ.K'yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İ.K ve S.K, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.
28 Temmuz 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir kadını döverek bayıltıp kaçıran erkek ve yanında bulunan kişi gözaltına alındı. Olayı gören vatandaşları da tehdit eden şüpheli, kadını araca bindirip olay yerinden uzaklaştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine çalışma başlattı ve 11 suç kaydı bulunan Ş.D. ile yanında bulunan E.I.'ı gözaltına aldı. İstanbul Valisi Davut Gül, Twitter'da yaptığı açıklamada, şüphelinin hak ettiği cezayı alacağını belirtti.
23 Temmuz 2023

İstanbul Esenyurt'ta yaşayan Ramazan Dağlar, henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışma sonucu eşini bıçakladı ve olay yerinden kaçtı. Ağır yaralanan Peri Dağlar hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından kaçan zanlı Ramazan Dağar, polis ekiplerince yakalandı ve 'kasten öldürme' suçundan işlemleri devam ediyor.
18 Eylül 2023

İstanbul Alibeyköy'deki bir özel lisede öğrenim gören Y.K., okul müdürü İbrahim Oktugan'ı silahla vurarak öldürdü. Olay, Y.K.'nin okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu müdüre yönelik gerçekleşti. Türk vatandaşlığına geçmiş Irak asıllı Y.K., çocuk bürosunda işlemleri tamamlandıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, öğretmenler arasında şiddete karşı eylemlere yol açtı.
8 Mayıs 2024

Kars'ta bir aile sağlık merkezinde görevli doktor Ercan Şentürk, sağlık raporu talebine olumsuz yanıt verdiği için bir hastası ve ağabeyi tarafından darp edildi. Şentürk, saldırının ardından kalp krizi geçirdi ve durumu kritik. Saldırganlar polis tarafından gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. Ağabey tutuklanırken, kardeşi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
4 Ekim 2023

Manisa'nın Akhisar ilçesinde Yılmaz A. isimli bir adam, eşi S.N.A.'yı sokakta dövdü. Olay, 16 Ağustos'ta Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi'nde gerçekleşti ve sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine polis soruşturma başlattı. Gözaltına alınan Yılmaz A., emniyetteki işlemlerinin ardından hakimlikçe tutuklandı.
21 Ağustos 2024

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i öldüren Cemal Metin Avcı'ya verilen haksız tahrik indirimleri kaldırılarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, Avcı'nın savunmalarını değiştirdiğini ve şantaj iddialarının yetersiz kanıtlarla desteklendiğini belirtti. Avcı'nın haksız tahrik indiriminden yararlanma amacına dönük olduğu ve bu nedenle Türk Ceza Kanunu'nun 29. maddesinin uygulanmadığı vurgulandı. Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı ise 'Suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme' suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
4 Mayıs 2023

Fadıl Akgündüz ve akrabalarının 'Caprice Gold' ve 'Caprice Maldivler' projeleri kapsamında 614 kişiyi dolandırdıkları iddiasıyla yargılandıkları davada, Akgündüz'ün 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 6 bin 140 yıla kadar hapsi talep edildi. İstanbul 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, bazı sanıkların tutuklanmasına karar verildi. Mağdurlar ve avukatları, adalet sarayı önünde basın açıklaması yaparak duygularıyla oynandığını ve adaletin yerini bulduğunu ifade ettiler.
27 Ocak 2023
İşaretlediklerim